• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi =((

ahhh bacım ahhhh bu kayınvalide kayınpederler evlenmişim iki çocuk annesiyim gecmişeler karsıma ikiside işte zamanında biz seni istemediydik diyolar kocamda bası öne eğri yorum yok... ahhh ben olacaktım orda benm annem babam eşime öğle diyecekti bak nasıl susturuluyordu onlar.... hıhhh dedim içimden çokta fifi ... çokta umrumda sanki ... hatta ii bile oldu öğrendiğim zamanı gelince el den ayaktan gidince yanıma gelmeye calışırlardı ... zamanında beni istemeyeni bende o zaman istemeyiveririm olur biter dimi....
o yüzden arkadaşlar ben kalbimin bir yerine hep not atarım zamanı gelince hepsinin karsılığı verilecek :)
biras önce bir arkadaş içim içimi yemeği nasıl bitirecek nasıl huzura kavuşacagım demiş ... oda zamanla oluyor arkadasım alışıyorsun bu tür seylere sanki normalmiş gibi geliyor yaşadıkların ...

Düşündüklerin,hissettiklerin birçok kadında var özellikle de yeni evlenenlerde,ben de öyleyim..sen evlenmeden önce görmüşsün zaten tavır davranışlarını.o yüzden senden sıcacık bir samimiyet bekleyemez kayınvaliden,çünkü baştan kendisi yapmış yapacağını..arkadaşların dediği gibi saygını koru,yeri geldiğinde sırtını sıvazla çünki ben 4 ayda anladım ki kendini ezdirmemeye kalktığnda,birkaç olumsuz cevap verdiğinde sen kötü bir gelinsin..tavrını koy zaten koymuşsundur,onu görümceni takma diyemicem çünki takılıyor..eşin için katlanmaya devam ediceksin,sana kolaylıklar arkadaşım..

ben de eşimin hatırı için gidiyorum. gerçi uzak olduğumuz için şu an sadece 2 bayramda gittik, bakalım bu yakınlarda gitme veya onların bize gelme ihtimali var.. ama henüz belli olan birşey yok.. bayramda gittiğimizde sürekli bir laf sokma çabası içinde oluyor. ben de kendimi tutamayıp ters cevaplar veriyorum, dayanamıyorum çünkü.. oğlunu da yalnız yakaladığında yok hiç gülmüyor, ters cevaplar veriyor, bizi istemiyor gibi eşime söyleniyor. iyi de karşı taraf bana ters ters soru sorarsa ben nasıl ona iyi niyetle düzgün cevap verebilirim ki? kayınvalidem artık beni seviyormuş, istiyormuş, başta yanılmış falan filan diyor. bu da bana çok yapmacık çok yaranmak için söylenen sözler gibi geliyor. ben aramızda hep bir mesafe olsun, bize karışmasın istiyorum. hem bunu yapıp hem de iç huzuru sağlamaya çalışmak biraz zor olacak gibi. Allah'tan eşim benim yanımda.. eve girdiğimizde her şeyi dışarıda bırakalım, tutup ailemizin içine bu huzursuzlukları sokmayalım diyor. gerçi hem bunu diyor hem de gittiğimizde ters laf söyleme, alttan al, biraz gül ve sıcak davran da diyor..
işte sanırım ben daha tam olgunluğa erişemedim. onlar ne söylerse ne yaparsa yapsın ailemin içine sokmamam lazım ama ben kafamın içinde sürekli düşünüyor ve keyfimi kaçırıyorum. bu düşünme işini bırakıp her şeyi oluruna bırakabilsem sanırım o zaman kendi iç huzurumu da sağlamış olacağım =(( ama bunu nasıl yapacağım =(

canım seni çok iyi anlıyorum ya. benimkilerde beni istememişti hatta nişanlıyken ayrıl o kızdan dediklerini biliyorum. ben işimi bırakmışım herşeyimi onlara göre hazırlamışım ve ayrıl o bize uygun değil diyolar. neler neler anlat anlat bitmez. hiç sevmem bende kendilerini. eşimde biliyor sevmediğimi. başta hep bana kızdı sen küçüksün onlar yaşlı insanlar yapıver dediklerini falan filan. susutup ilk yıllar hep hiç saygısızlık etmedim. hı hı dedim herşeye. kendi kendimi yedim depresyona girdim doktora gidip ilaç bile kullandım. ha birde o bana yaptıklarının hiçbirini yeni geline yapmadılar. ah ah banada herkes susu sen kötü gelin olma dediler. hep içime attım bir ara öyle sinirlerim bozuktuki gece rüyamda bu olayları görüyorum uyanıyorum aynı şeyler devamlı kafamda. her saniye bu olaylar aklımdan çıkmıyordu. çıldırmanın eşiğine gelmiştim.ya diyordum onlar yaşlı iyide bende gencim. benim hayallerim ne olacak ben bunları yaşamak zorundamıyım. kaynanam hergün arardı ne yediğimize kadar sorardı abuk subuk lafları ile sinir ederdi ben aramayınca oğluna şikayet ederdi. hatta o kadar işin cılkını çıkardaki bu olaylardan hiç haberi olmayan annemi arayıp beni şikayet etmiş. kızınız bizi aramıyor(ki inanın haftada bir kendimi zorlayarak arardım) hatırımızı sormuyor. annem yazık ne desin ayşe hanım o bizide haftada bir arar falan gevelemiş kadıncağız ve bana da bu olayı anlatmadı üzülmeyeyim diye. sana niye bu kadar uzun anlatıyorum örnek olsun diye canım. en son ne oldu 2 yılımızda artık ben tam tımarhanelik oldum durup durup kendi kendime ağlıyorum mutsuzum yalnızım her an o olaylar aklımda. eşim beni anlamıyor...
ve en sonunda bize geldikleri bir gün patladım. hepsini öyledim içimdekilerin bana neler neler yaptınız diye anlattım. kayınvalide ne dedi biliyormusun. kızım sorma bizim bi komşu vardı onun kızını almadım diye bana büyülü su içirmiş ben seni domuz gibi görüyordum ondan istemiyordum. ayy gülsem mi ağlasam mı bu yoruma. neyse ben dedim istemiyorum oğlunuzu alın başınıza çalın istediğiniz gibi bir kızla da evlendirin. o gün sonmuş canım. benimle uğraşmayı kestiler. şimdi mi bayramdan bayrama ararrım. anne falan diye de işte yarım ağız yeri geldikçe söylerim. ve kaynanam öyle seviyoki sorma beni. ay komşular falan geldiğinde esmer güzeli gelinim falan der hepsi numara ben bilmiyormuyum ama olsun artık karşılıklı numara yaparakta olsa sene de 2-3 kez görüşüp geçiniyoz işte.
yanlış anlama sana onlara benim gibi bağır çağır demiyorum kesinlikle. benimki bir patlama idi sadece. yoksa böyle saygısızlık hoş değil elbet. ,benim sana önerim.

1 düşünmeyi kes aynı olayları durmadan düşünüp sadece kendini hasta edersin farklı uğraş falan bul oyala kendini
2 kayınvalide ile aranıza resmiyet koy daha ciddi ağır ol kızları gelinleri falan değil bir misafir gibi ağırlamayı öğrensinler.
3 eşinden birşey bekleme onun ailesi ve zorlaman sadece ilişkiyi bozar
4 anne deme olasyını umursama bir kelime o sadece söyle gitsin arada bir
5 tavrını belli et. iyi kız olacam diye ezdirme kendini
6 ama saygısızlık boyutuna asla vardırma olayları. dışardan bakılınca seni suçlu duruma düşürecek bir şeyi asla yapma. her zaman herşeyin bir ara yolu bulunur.
Allah sana ve bizlere sabır versin ne diyeyim...

fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.
eski iş yerimdeki patronum kayınvalideni sevmiyorsan da seviyormuş gibi yapacaksın, politik davranacaksın demişti. o zamanlar evli değildim. ne demek istediğini pek idrak edememiştim. sevmiyorsam sevmiyorumdur sonuçta. ama şu an anlıyorum ki sevmesekte kabullenmesekte evdeki iç huzuru sağlamak için katlanmak zorundayım! gel gelelim bu katlanma işi midemde gastrite neden oldu. ben sevmediğim insan ile bırak konuşmayı aynı ortamda bulunmayı sevmeyen biriydim. şimdi eşim için canım için katlanmak zorundayım. bunu kabullenmek çok zor. çünkü belli bir yaşanmışlıklar yoğun kırgınlıklar var. bunların üstüne onlarla birlikte vakit geçirmek bana çok ağır geliyor. eşimden de Allah razı olsun benim haklı olduğumu düşünüyor ve beni hiçbir zaman ezdirmiyor ama hep arayı bulmaya çalışıyor. ona da defalarca anlatmaya çalışıyorum senin ailenin yapısı belli benim yapım belli bu durumu bu şekilde kabullenip ona göre davranmamız birbirimizi kırmamız lazım diyorum ama olmuyor belli bir süre kavga etmeden duruyoruz daha sonra gene tartışmaya başlıyoruz benzer nedenlerden dolayı..

kabullenmek, yaşanılanları hazmetmek çok zor..

kendinizi bu kadar yıpratmaya değmez. evet, yaşadığınız şeyler zor ve ağır fakat sonuçta geçti bitti. unutun, unutmaya çalışın. arkanızda bırakın eski yaşanılanları. bunları kendinize hatırlatıp sıkıntıya sokmayın kendinizi. sonuçta hepimiz insanız hata yaparız. siz de böyle düşünün ve kayınvalidenizin yaptığı hatalara yanlışlara odaklanmayın artık.

hayatımızın bir çok döneminde istemesek de bazı insanlara katlanmak zorunda kalabiliriz, iş hayatında da böyledir mesela. fakat katlanmak zorundayız diye kendimizi tüketmeye değer mi? belli bir süre olan beraberliklerde herkes kendi işine bakar. siz de aynı şekilde mesafeyi tutun ve arada zor da olsa iyi davranmaya çalışın. aile huzurunuzu bunun için bozmaya değmez...

bir de aynı hataları hep hatırlatırsanız kendinize bir süre sonra o insanı hep o hatalardan ibaret görürsünüz. oysa hepimiz hatalar, yanlışlar, doğrular, güzelliklerden oluşma şeylere sahibiz. bu yönden kayınvalidenizin iyi yönlerini görmeye çalışın. eğer algınızı buna açarsanız zamanla güzel şeyler görürsünüz ve sizi sıkan hatalarından da kurtulursunuz. yani kayınvalideniz için değil kendi huzurunuz için onun iyi yönlerine odaklanın...ve onun hakkında kötü konuşup şikayet etmeyin eşinize. iyi birşey söylemeyecekseniz hiç söylemeyin. eşinizin huzurunu da bu şekilde kaçırmayın....

Son düzenleme:
arkadaşlar geçen akşam eşim ile tatsız bir şekilde konuşmuş sabahta dolayısı ile tatsız tuzsuz kalkmış, her an patlayacak kavga çıkartacak bir vaziyetteydim. daha sonrasında buarada bir başlık açıp içimi dökmek ve benden daha tecrübeli olan sizlerden yardım almak istemiştim. iyi ki de açmışım bu başlığı.. dünden beri kendimi çok iyi hissediyorum. hatta eşim ne olduda bir den bu şekilde değiştin sabah neredeyse dokunsan patlayacak bir haldeydin dedi. bu sizin sayenizde oldu. çok teşekkür ederim her birinize ayrı ayrı..

bundan sonra sanırım bana düşen görev çenemi tutup eşimi boşu boşuna üzmemek, kafama bu tarz huzursuzlukları takmamak.. işte bunları fark etmek çok güzel de işin zor tarafı bunu uygulayabilmekte.. dün kayınvalidem aramış ben işte iken (işte cep telefonu kullanmak yasak ve kendisi de bunu biliyor) niye geri dönmemişim aramamışım diye akşam benden hesap soruyor. var mı böyle bir mantık. ben de işteydim geri dönemedim biliyorsunuz telefon kullanmak yasak kusura bakmayın diye tersledim. bi de üstüne bir durum mu var diye merak ettim diye soruyor. gel de sinir olma gel de sakinliğini koru şimdi.. öffff çok zor çok !!

sizleri de bu şekilde sıkmak istemiyorum ama anlatınca rahatlıyorum =(

ıyıde canım basta kaynanan rengını bellı etmıs bastan sorunlar cıkmıs esınde aılesının bır kenara atamıcagına gore ya basta evlenmıcektın yada sımdı bıraz daha anlayıslı olacaksın herseyden once esın ıcın aılesıne rest cekıp senı aldıysa sende bazı seylerı gormezden geleck-eksın .. yanlısmıyım ama keske bastan guzel olsaydı ama olmamıs malesef..

sevmek zorunda değilsin
onların yanındayken saygıda kusur etme yeter
eşin icin onlarla vakit gecirmek zorundasın hele ilerde bebegin olursa daha da cok vakit gecirceksin sinirine dokunsa da icinden Allah rızası için yapıyorum de daha rhat olursun

valla ben saygıda kusur etmedim sanıyordum ve hep şaka yollu laf sokmalara sustum. kaynanamla tartışırken ben size hiç cevap verdimmi saygısızlıkettim mi dedim. cevabına hala şok oluyorum "senle saygı kavramlarımız bile farklı dedi" !
bebek olunca hakikaten daha çok görüyorsun.:33::33: hatta benim kaynanam kayınpederim varken beni öper. o yokken ben sana değil torunuma geldim diyip kafasını geri çeker. sanki öpmeye bayılıyorum ya ona
:33:

Back
X