acaba tadilat olayını eşinizle değil de annesi ile görüşseniz olmaz mı ? kadınlar değişikliği severler ne de olsa , kayınvalidenize şikayet etmek gibi değil de hani bu güzel üslubunuzla : annecim şuraya şunu yaptırsak , burayı şöyle düzenlesek nasıl olur diyerek aklını çelebilirsiniz ?
eeeee malum evde kadınlar koalisyon yapınca erkeklere de sadece isteklere uymak kalıyor :)
acaba tadilat olayını eşinizle değil de annesi ile görüşseniz olmaz mı ? kadınlar değişikliği severler ne de olsa , kayınvalidenize şikayet etmek gibi değil de hani bu güzel üslubunuzla : annecim şuraya şunu yaptırsak , burayı şöyle düzenlesek nasıl olur diyerek aklını çelebilirsiniz ?
eeeee malum evde kadınlar koalisyon yapınca erkeklere de sadece isteklere uymak kalıyor :)
Hevesini kırmak istemem ama yapabileceğin fazla birşey yok.Şartları değiştirmekle alışkanlıklar değişmiyor.
Öyle olsaydı,çarşaf olayını çözmüş olurdun,değil mi ? Yeni çarşaflar almışsın ama değişen birşey olmamış.
Bu sefer gidince,"annecim şu çarşafları değiştirelim,ben yıkayıp ütülerim" diyebilirsin.Ama karşılığında,"nesi var daha yeni serdim,değiştirmeye gerek yok" diyebilir:)Banyoyu mutfağı yenilemekle havalandırma sorunu çözülecek mi ? Mesela abdest sebebiyle lavaboyu alçak yapmışlar diyorsun.Yeni banyo da yapsalar,öyle isteyeceklerdir.
Klozetten rahatsız olsalardı bu zamana kadar öyle durmaz,kendileri çözüm ararlardı.
Eşin de ailesini tanıdığı için,masrafa gerek görmüyor olabilir.3 gün sonra eski düzene dönülecekse gerçekten yaptığınızla kalırsınız.
Ben de o konularda çok hassasım, başkasının kullandığı nevresimi, havluyu kullanamam. Eşin söylese olmaz mı, yani kendi oğlu sonuçta ona kırılmaz.
Bilmiyorum gittiniz diyelim ki akşam oldu yatağı açarken önce direk nevresimleri çıkartıp, temiz nevresim yok mu diye sorsanız.
Bu arada misafir nevresimlerini bile bu kadar sürede değiştirmiyorlarsa kendi nevresimlerini ne kadar sürede değiştiriyorlar acaba.
Çok ince düşünüyorsun erken kalkıp hırkayı kaldırmak falan bilmiyorum ben kendimi ince düşünen biri olarak görürüm ama ben temiz nevresim isterdim sanırım uyuyamam o şekilde.
Biz köye akrabalarımıza gideriz ki sürekli misafirleri gelir yatağı açarlar tertemizdir nevresimler yani bunlar önemli.
Tadilat işinde de bence eşine kırılmazlar belki başka evleri de olsa kira gelirine ihtiyaçları vardır, belki sizden biraz yardım etmenizi bekliyorlar.
Ne bileyim benim annemin evi öyle olsa direk tadilat yaptıralım derdim ve sevinirdi niye kırılsın ki evladı onun.
Bu arada size geliyorlar mı, geldikleri zaman evinizin temiz olması yatağa yattıklarında nevresimlerin tertemiz kokması hoşlarına gider biz de öyle yapalım derler, yani bazı şeyler görgü ile oluyor.
İşiniz zor gerçekten yine gitmemek için direnmiyorsunuz, konunu okurken başlarında yine kendini beğenmiş, eşinin ailesini aşağılayan bir konu sahibi daha dedim ve beğenmiyorsan tadilat yaptır ya da yeni ev al ne yapabilirler imkanları yoktur dicektim ama devamında iyi niyetli olduğunuzu evi tadilat ettirmek istediğinizi anladım.
Yani eşinin ailesinin evini tadilat yaptırmak isteyen bir kadın zor bulunur eşin çok şanslı.
gerçek sizi çok tebrik ediyorum anlatışınız uslubunuz okadar güzelkiii çok şanslı eşin ve ailesii
ben biraz espriyle söylerim isteklerimi yarı şaka yarı ciddi derlerya öyle mesala gider mutfakta eski yıpranmış ne varsa atarım kaynana ben elmeden kesin gelin gelince bunu atar dermiş bende hayal kırıklığına uğratmıyorum atıyorummm nevresim konusunda bende yatamam asla bence bunu eşim söyleyebilir evin tadilatından kimse alınmaz hatta sevinirler ama eşin uğraşmak istemiyo herhalde
vallahi çok olgun ve sabırlı davranmışsınız.
ben eşimin bardağından su içemem.bekarkende annemin kardeşimin bile bardağından içemezdim.nevresimin temiz olmaması benim geceyi uykusuz geçirmem demektir.sizin yerinizde olsam napardım bilemiyorum.insanların yaşam biçimini benim için değiştirecek hali yok.eşimde üzülürdü gitmesem.iki arada bir derede kalırdım en sonunda da hasta olurdum kesin:2::2::2:
Yazdiklarini okudukca cok hosuma gitti :) alcak lavaboo wc de bidondan su kullanma falan
eski zamanlardaki gibii
belki hosuna gitmez bilmezsin
ama
eskiden musluktan sumu akardiki sifonmu vardiki
alcak abdest lavabosu ne güzel yaa :)
fayanslar kirik nevresimler degisik kokuyor
simdi zaman degisti herseyde dizayn yenilik
güzel kokular parlak fayanslar falan filan
abdest almak icin ayagini iki meter yukari cikarican
falann :))
valla yazdiklarin cok hosuma gitti
esin isini biliyor hic karisma :)
onlarida birak aliskanliklariyla
mutlularsa yasasinlar
sende ziyarete gittiginde rahat edicek
hale gelmeye bak nasilmi orasini sen düsün :)
canım inan evde temizlik ürünü bile yok doğru düzgün. milattan kalma açık bir çamaşır suyu var o kadar. geçenlerde domestos alıp koymuştum bu gidişimizde sırra kadem bastı. nasıl desem; pis biri değil ama boşvermiş; çok umursamıyor; eskiden de özensizlermiş zaten böyle; ne bilim insan klozetin içinin renginden huylanmaz mı
bir de bende reflü var kendi evimde çok hassasım lavabodan giderden asla koku gelmez orda birkaç kez klozeti yıkamaya çalışırken istifra ettim herkes duydu çok üzüldüm ama elimde değil ya
bi de ben oraya gidince temizlik yapmaya kalkınca ne gerek var falan diyor bu sefer ısrar edemiyorum üzülmesin diye...
of ya offff
merhaba arkadaşlar;
son zamanlarda yakınen takip ettiğim konuların yanında benimki küçücük bir sorun belki ama yine de danışmak istedim çünkü çok rahatsızım bu konuda.
sorun eşimin ailesinin evindeki banyo, tuvalet ve mutfakla alakalı.
kendileriyle hiçbir problemim yok; nişanlandığım günden beri hiç zorlanmadan anne baba derim ve çok severim. ablası da memlekette ve yeğenlerini çok benimsediğimden kendi yeğenimmiş gibi özlerim.
eşim evlenmeden önce memleketlerine 3-4 ayda 1 giderken evlendikten sonra her ay gider olduk.
özetle şahıs olarak onlarla hiçbir problemim yok hepsiyle iyi geçiniyorum ve ailem gibi görüyorum. eşim de bunun farkında ve çok mutlu oluyor lakin ben oraya gidince evin eski ve bakımsız oluşuyla alakalı sıkıntı çekiyorum.
bi kere klozette sifon yok; 20yıl önce klozetli kaloriferli ev almışlar ama sifon yok iştebidondan su döküyorlar. alaturka olanaysa hiç girmedim çünkü mutfakla aynı havalandırmaya bakıyor ve tuvaletin havası mutfağa girebiliyor :S
banyoda da fayanslar kopuk havalandırmadan toz giriyor korku filmlerindeki gibi biryer yani o yüzden 1 yıldır orda sadece 1 kere mecbur kaldığım için yıkandım.
lavabo deseniz abdest alabilmek için boyunu alçaltmışlar e normal kullanım için suyu açtığınızda heryerinize sıçrıyor.
mutfakta dediğim gibi tuvaletle aynı havalandırmaya bakan minik bir havalandırma penceresi var. aynı havalandırmaya bir de bizim yattığımız oda bakıyordu; yaz boyu gittiğimizde camı hiç açmadım wc kokusu geliyor diye; eşim söyledi sanırım odamızı değiştirdiler.
aşağı yukarı böyle kızlar.
geçenlerde eşime annemleri kaplıcaya fln yollayıp birimizin maaşıyla banyoyu yenileyelim dedim; çünkü ailesi evdeyken böyle işlere girişmek imkansız; babam çivi bile çaksa ortalığı birbirine katar değil ki inşaat işine girişecek.
ben tatilimden ve kazancımdan fedakarlık edip banyoyu yenilemek istedim ama o ailesi gücenir diye düşünüp 30 senelik binaya yatırım yapmak istemediğinden kabul etmedi.
bana gitmek istememek yerine tamir ettirmeyi düşündüğüm için teşekkür etti ama sonuçta birşey değişmeyecek.
sonra mutfağı konuştuk; mutfakta nefes alınmıyor yemeklerde toplanınca kokudan durulmuyor zaten dolaplar falan çok eskimiş heryer ıslanıyor fln haliyle ben de huylanıyorum birşey yiyip içesim gelmiyor
dedim kombi değişeceği zaman mutfağa el atalım bari nasılsa tamirat olacak evde diye; yine eski eve yatırım yapmayı uygun bulmadı.
böyle devam ederse özlesem bile eskisi gibi sık gitmeyi istemeyeceğim sanırım; o istese de bir bahane bulur ya da açıkca söylerim ama böyle olmasına üzülüyorum çünkü onlar benim de ailem ve böyle bir sebepten yüz çevirmek istemiyorum.
sizce ne yapabilirim? aklıma banyo ve mutfak için gereken yerlerle anlaşıp annemleri kaplıcaya yollayıp eşime emrivaki yapmak geliyor ama uzlaşarak çözmek istiyorum.
son gittiğimizde bağırsaklarım düğümlenecek sandım hiç lavaboya girmemekten
çokşımarıklık ediyorum gibi düşünüyorum bazen ama ne bileyim ya klozetin dibini göremiyorum kapkara
üslubunu biraz değişik buldum açıkcası "orasını da sen düşün" kısmında da rahatsızx oldum ama tabi görüşüne birşey diyemem.
ben 1. sınıfı kasabada okudum gaz lambasıyla ders çalıştım tuvaleti dışarıda olan bir evde yaşadım bu gibi şeyleri bilirim
ama eski olmakla temiz olmamak arasındaki farkı da bilirim
ben de bu olayı anlamıyorum hadi kendin gerek görmüyosun anlarım da bu kızcağız gerek görmüş ki yapmaya çalışıyo bişeyler hala üstüne itiraz etmeler ne gerek vardı demeler neden???? bizde de bu sorun var ben her gittiğimde bi işin ucundan tutmak isterim kimi lavabo kimi fırın kimi de mutfak dolapları hiç de gocunmam tiksinmem sonuçta 1 hafta 10 gün kaldığımız yer bi faydam dokunsun isterim ama hep ne gerek varlarla karşılaşıyorum ben de...madem kendin yapmıyosun bırak bari bi başkası yapsın sen de övün gelininin titizliğiyle...bizde tuvalet temizliği o kadar mesele değil çok şükür ama çarşaflar hep rutubet kokaraşırı şekilde bi dağınıklık vardır kayınvalidemlerde hep bi yerlerden gereksiz bişeyler sarkar fi tarihinden kalma lüzumsuz şeyler saklanır birsürü şampuan vardır mesela hepsinin dibinde azıcık kalmış kullan at di mi ama yok saklarlar ne yapacaklarsa bize geldiklerinde de aynı şey söz konusu kadın çöp poşetini bile yıkayıp tekrar kullanıyo tabi ki evimi tanıyamıyorum onlar geldiklerinde bi de çalışıyorum sabah çıkıyorum akşam eve gelince şok!!!buzdolabı karmakarışık her kapta ayrı yemek hiç birisinin üstü örtülü değil ki en sinir olduğum şey tezgahın üstü dolu kıyafetleri heryerde kapının arkasına asmak varken sandalyelerin arkasında falan.....ama ben artık kırılırlar diye düşünmüyorum çünkü sinir sistemim yıpranıyo ilk zamanlar bin kere tartıp biçiyodum ama baktım ki rahatlar ben de rahatım artık yapacağımı yapıyorum valaaa dağınıklıklarını topluyorum gerekli gördüklerimi makineye atıyorum onlar odadayken bile topluyorum ortalığı gerekirse çamaşır suyunun dibini görüyorum ama yapacağımı yapıyorum...sonuçta burası benim evim onların evinde bu kadar rahat müdahale edemem tabi ki zaten yaptırmıyolar en başta söylediğim gibi...:))
bi de şööle bi durum daha var temizlik ürünleri kanserojen falan diyolar bizimkiler ; cereyan yapar diye her yer kapalı nefes alamazsın be mübarek o havasızlık o nem o mikroplar daha mı az zararlı yani?görümcem gelince biraz konuya hakim oluyo Allah'tan da okları fazla üzerime almıyorum o varken...ah ah!!keşke daha rahat bi insan olsaydım diyorum çoğu zaman ama anneciğim beni bu hale getirdionda kınadığım herşeyi yapıyorum şimdi neredeyse kendi nevresim takımımı götüreceğim ama tabi o kadar abartamam di mi çok ayıp olur
çok uzattım farkındayım ama bence kendini onları değiştirmek için fazla zorlama bu yaştan sonra ne onlar değişir ne de sen değişirsin...çünkü onların normalleri bu sana garip gelen şeyler onlara garip gelmiyo..ama kafaya da takma fazla çok ince düşünmen güzel bi şey takdir etmedim değil ama inan ki belli zaman sonra ince düşüncelerinin karşılığını alamadığın gibi sen de sinirlenmeye başlayacaksın...neden anlamıyolar diyeceksin...ay kırıldılar mı diye hep diken üstünde olacaksın e böyle de hayat geçmez malesef...elinden gelen ufak tefek şeyleri yap çok rahatsız olduklarını (nevresim meselesi gibi) da söyle derim ben kırmadan ki bence üslup itibariyle kimseyi kıramazsın sen:))...içinde kalmasın...
Allah yardımcın olsun...
Yorumumu yazdim seni kiracak birsey yazmamayada gayret ettim
yinede rahatsiz olmaman icin kelime secimimi iyi yapamamisim demekki
kusura bakma
orasini sen düsün demekle yani gittiginde rahatini düsün
nasil olsa birsey degistiremiyeceksin onu demek istedim selamlar...
Allah yardımcın olsun canım ya cidden zor iş;
şu var ki kendi annen babanla bile bazen anlaşamazsın; kendi annem mesela temizliğe kalkışınca heryeri bir kaldırır ev biriki gün dandini olur sonra pırıl pırıl çıkarır ortaya; bana göre ters ben dağınıklığı sevmiyorum posta posta yaparım ama onun böyle yapmasından da gocunmam;
aynı durumları diğer annem de yapsa böyle davranırım sonuçta her yiğidin yoğurt yeyişi ayrıdır ama yoğurt yemeye hiç niyetleri olmaması problem zaten.
kırılmasın gücenmesin diye birşey diyemiyorum çünkü hassastır biliyorum;
ablamdan ümitliydim o gelince az çok düzene koyar diye o daha da beter annemin gözünü gözlüyo yerinden kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
ben şimdi çözümler düşünüp duruyor bi kenara not alıyorum kırmadan üzmeden nasıl yoluna koyarım diye. aklımda birkaç şey var:
-kaplıcaya yollayıp kadın tutup derin temizlik yaptırmak
-mutfakta açıkta duran yağ sirke limon gibi şeylere güzel kapaklı kaplar almak şu an dolaplar çok eski v silinmemiş yapış yapış yağlar sürahilerde duruyor
-banyoya portatif bir dolap almak ve içini temizlik ürünleriyle doldurmak -şu an bidonların üstüne tahta koymuşlar tahtanın üstünde de ilginç bezler bitmiş deterjan şişeleri falan var
-klozeti değiştirmek eşimin dediğine göre tüm duvarları yıkmak demekmiş o yüzden ona dokunamıyorum
-banyodaki kararmış tasların üstüste yığılmış sabunları kompkle atıcam ve güzel bir bany askısı alıcam
-havlular için küçük bir dolap alıp içine de yeni birkaç havlu koycam
-mutfaktaki tuvalet havalandırmasından gelen koku için çok sevmesem de oda spreylerinden alıcam
-gömme dolabın içine biriki tahta çaktırıp raf yaptırıcam herşey üstüste durmıcam nevresimlerin hepsini paketlerinden çıkarıp raflara dizicem ve her gittiğimizde hiçbişey demeden değiştiricem -en zoru bu olacak çünkü her seferinde ne gerek var temiz zaten bi xx yattı falan diyor
özetle köklü bir bahar temizliği+birkaç yeni eşya alıcam.
sifonsuzluk ve mutfak çok içime sinmicek ama yapacak birşey yok.
niyetim mutfağı diğer odanın bir duvarını yıktırarak ön cepheye kadar genişletmekti; hem caddeye bakacak hem genişleyecek havadar olacaktı; tuvalet tarafını da kapattıracaktım; nasılsa sürekli minnacık mutfaktayız diğer oda daralsa bişi olmazdı ama eşim birkaç günde bu iş bitmez babam da beceremez diye sıcak bakmıyor...
çiçek gibi yapardım ben o evi bi izin verseler...
benim eşimin aileside köyde yaşıyor iyi insanlar aslında ama tek kusurları var pisler ama bunda yaşlı kayınvalidemin kabahati yok 30 yaşında bekar kızı var ve üstelik ev döküüntüde değil mutfak dolabı banyo tuvalet herşey gayet normal ama çok fena pis heryer orda kendim yıkayıp kendim pişirip yiyorum bunları söylemeye yada uyarmaya gerek varmı herşey ortada ilk defa evlerine gitmişken bir temizlik bile yapmamaları saygısızlık değilmi
temizlik düzen gibisi yok aslında ah bi tadına baksalar belki onların da çok hoşuna gidecek ama...
hadi bakalım sana çoook kolay gelsin inşallah emeklerinin karşılığını en güzel şekilde alırsın bu dünyada olmasa bile öbür dünyada çünkü herşeyden önce düşünmen bile yeterli...
ben ne eski evler gördüm güzel yapılmış bi tadilatla çiçek gibi oluyolar değmez diye bişey yok kesinlikle hep bi bakım gerekli hayattaki herşeye evimize bedenimize hatta ilişkilerimize bile...
inşallah eşini ikna edebilirsin kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?