Eşimin ailesindeki hijyen sorunu

off çok zor gerçekten
ben de arkadaşlarımda kaldığımda temiz çarşaf açmadılarsa kapşonlu bir ceket giymiş oluyorum genelde saçım başım bi yere değmeden yatıyorum
ben sanırım gitmezdim ne yalan söyleyeim uzakta mı kalıyorlar bilmiyorum ama günübirlik gidipp dönseniz?
ya da çarşafınızı kendiniz getirin, ben misafirliğe gittiğimde küçük bir çanta yaparım ince bir çarşaf atarım mutlaka içine, yastığın üstünü de kapatıcak şekilde sererim, kimse alınır mı diye aldırmam, alıncak adam bana temiz çarşaf verir zaten.
banyo konusuna gelince, sen de eşin de haklı, eğer bu derece rahatsızsanız bence eşinize emri vaki yapın, bu sebepten ailesiyle aranızın açılmasındansa az bir masrafla işi halletmeniz daha iyi olur bence.
bu arada çok düşüncelisiniz, ama biraz düşüncesiz olmak lazım bazen, bi muhabbet esnasında evin eskidiğinden fln bahsedin, şöle bi banyoyu yenilesek ne güzel fıstık gibi olur fln diye gaz da verebilirsiniz

acaba tadilat olayını eşinizle değil de annesi ile görüşseniz olmaz mı ? kadınlar değişikliği severler ne de olsa , kayınvalidenize şikayet etmek gibi değil de hani bu güzel üslubunuzla : annecim şuraya şunu yaptırsak , burayı şöyle düzenlesek nasıl olur diyerek aklını çelebilirsiniz ?
eeeee malum evde kadınlar koalisyon yapınca erkeklere de sadece isteklere uymak kalıyor :)

%100 alınır kelebekcim :) Kızı olsa tamam ama gelin söyleyince zorunda gider

Öncelikle ben de seni tebrik ediyorum.Annemler,babamlar,benim de ailem demen,onları kırmamak için susman,eleştirmek yerine şartları düzeltmek için uğraşman...Takdir edilecek bir gelinsin.

Hevesini kırmak istemem ama yapabileceğin fazla birşey yok.Şartları değiştirmekle alışkanlıklar değişmiyor.
Öyle olsaydı,çarşaf olayını çözmüş olurdun,değil mi ? Yeni çarşaflar almışsın ama değişen birşey olmamış.
Bu sefer gidince,"annecim şu çarşafları değiştirelim,ben yıkayıp ütülerim" diyebilirsin.Ama karşılığında,"nesi var daha yeni serdim,değiştirmeye gerek yok" diyebilir:)

Banyoyu mutfağı yenilemekle havalandırma sorunu çözülecek mi ? Mesela abdest sebebiyle lavaboyu alçak yapmışlar diyorsun.Yeni banyo da yapsalar,öyle isteyeceklerdir.
Klozetten rahatsız olsalardı bu zamana kadar öyle durmaz,kendileri çözüm ararlardı.
Eşin de ailesini tanıdığı için,masrafa gerek görmüyor olabilir.3 gün sonra eski düzene dönülecekse gerçekten yaptığınızla kalırsınız.

çok alınır biliyorum onu... o yüzden çaktırmadan yapıyorum ya hep... mesela her ay sülalecek toplanıyoruz sıra bize gelince havlular alıp gitmiştim ama bir asıldı bir daha çıkmadı; çıkarıp sen yıkayamıyorsun işte; açıksözlülükle huylanıyorum diersem kendini küçük düşmüş hissedebilir diye eşime söylettim birkaç kez; anne zor oluyor şunu düzeltelim falan dedi ama oğlum gerek yok bizden geçmiş zaten deyip kestirip atıyor. yemek konusunda da sürekli yedirip içirmeye çalışır çok da lezzetli yemek yapar ama ortam ve mutfak nedeniyle bazen huylanıyorum eşim ısrar etmemesini tok geldiğmiizi falan söylüyor hemen yüzü değişiyorçok bozuluyor; buraya tok gelinir mi ben yolunuzu gözlüyorum fln diyor; öyle olunca da mecbur yiyorum :S

süper mantıklı bu yazdıkların; birden ampul yandı zihnimde sanki :) -gerçi yanmasa daha iyiydi tadilat yaptırınca düzeliriz diye ümit ediyordum :S- ben çarşaflar pikeler havlular aldım ama değişen birşey olmadı; sadece evi yenilememin ne farkı var ki? tabi bu durumda bakış açılarını nasıl değiştireceğimi bulmak kalıyor bana :S

eşim söylemişti birkaç kere; ben de söylemiştim anne yeni pike takımını serelim mi diye ama tertemiz onlar deyip değiştirmedi; bi keresinde de sadece ablanlar yattı mis gibi demişti ama başkasının yattığı kokusunun terinin sindiği ya da gözle görülür tüylerin olduğu bi yatakta uyumak inanın bana çok zor geliyor :S
bu arada sağol canım ben de şanslıyım ki körü körüne söylediklerime takılıp ailesini beğenmediğimi düşünmüyor; gerçi öyle olsa gitmicem der inatlaşırdım ama bu sorunu çözmem lazım
benim ailemle gittik 1 kere; onlar da biraz yadırgadı açıkcası; annem zaten hemen beni düşünmüş nasıl durcak burda diye;
onlar da bize geliyor; ben yurtdışındayken 2-3 hafta kaldılar hatta; yastık yorgan herşeylerini hazırladım hatta annemin babamın yattıkları bile ayrıdır onları başkasına bile sermem;
cümbür cemaat de gelmişlerdi o zaman da herkese tertemiz çıakrttım hatta yeni olanları paketten sermedim yıkayıp serdim zaten çok memnun kaldılar ayrılacakları gün ben işteyken hepsini yıkayıp kaldırmışlar ama kendi evinde böyle bir düzeni yok işte...
yardım etmesine ederiz hep ediyoruz zaten eşim hiç akıl edinmezmiş benden sonra ablasına da annesine de eşlerinin avcuna bakmasınlar diye hep bırakır ama bu konularda hevessizler işte.
kombi değişecek mesela babam uğraşmıyor uğraşsa daha fena gerçi evi başımıza yıkar çok celallidir :) ama eşimin gözünü gözlüyor maddi açıdan; sonuçta komple yeni tesisat ve kombi az para değil ama gık demedim; ama benim ihtiyaç duyduğum şeyler onların gözünde israf ya da gereksiz işte ...

bak bu dediğini fincan takımları için yapabilirim; gidip yeni bir set alıp kırık ve hepsi farklı olanları kaldırırım; annemin şöyle bir huyu var; kullanabildiği kadar kullanır birşeyi; değiştirirse israf gibi görür; misafir geliyor her fincan başka başka bi kısmı kırık falan...
babaevimde yapardım dediğini; babamın sevmediğim eski pijamalarını kaybeder yenisini alırıdım; aaa kaybolmuş baba balkondan uçtu herhaldeeee

bu arada evin tadilatına çok sevinmezler çünkü gereksiz buluyorlar ama yine de yapsak kızmazlar; israf gibi görürler sadece.
aslında eşim de bi taraftan istiyor ama yıllarca mücadele etmekten o kadar yorulmuş ki vazgeçmiş; ben hiçbirşeyi doğru düzgün usülünce yaptıramadım diyor; eve parke döşenmiş seneler önce; öıkma parke olur mu hiç? babam gitmiş çıkma parke çıkma kalebodur döşetmiş. özensizler yani... belki annem de babamın bu huylarından dolayı bu hale gelmiştir

ben de zaten artık gerilmeye başladım; sulu şeyler yiyip içmiyorum tuvalete gitmem gerekmesin diye :S bardakları fln da deterjanla yıkamıyor zaten sadece suya tutuyor her kullanımda çaktırmadan yıkıyorum kendiminkileri. gerçi bunlar kolay kolay değişmeyecek şeyler; komple huyunu suyunu değiştiremem ama en azından sabit koşullar iyileşse tolere ederim. hayal kurdum banyoyu komple yıktırıp yeni fayanslar yeni klozet güzel bir banyo dolabı; hesap yaptım makul ürünler seçersek 2bine falan geliyor; hadi işçiliği de olsun; mis gibi olur ama eşimi ikna etmemin yolunu bulmalıyım.
gerçi hak veriyorum bi banyoyla bitmiyo heryer eski apartmanı yıkamaya bile kadın tutmuyorlar ama orası hijyen demek ve benim için çok önemli.

Yazdiklarini okudukca cok hosuma gitti :) alcak lavaboo wc de bidondan su kullanma falan
eski zamanlardaki gibii
belki hosuna gitmez bilmezsin
ama
eskiden musluktan sumu akardiki sifonmu vardiki
alcak abdest lavabosu ne güzel yaa :)
fayanslar kirik nevresimler degisik kokuyor
simdi zaman degisti herseyde dizayn yenilik
güzel kokular parlak fayanslar falan filan
abdest almak icin ayagini iki meter yukari cikarican
falann :))

valla yazdiklarin cok hosuma gitti
esin isini biliyor hic karisma :)
onlarida birak aliskanliklariyla
mutlularsa yasasinlar
sende ziyarete gittiginde rahat edicek
hale gelmeye bak nasilmi orasini sen düsün :)

üslubunu biraz değişik buldum açıkcası "orasını da sen düşün" kısmında da rahatsızx oldum ama tabi görüşüne birşey diyemem.
ben 1. sınıfı kasabada okudum gaz lambasıyla ders çalıştım tuvaleti dışarıda olan bir evde yaşadım bu gibi şeyleri bilirim
ama eski olmakla temiz olmamak arasındaki farkı da bilirim

ben de bu olayı anlamıyorum hadi kendin gerek görmüyosun anlarım da bu kızcağız gerek görmüş ki yapmaya çalışıyo bişeyler hala üstüne itiraz etmeler ne gerek vardı demeler neden???? bizde de bu sorun var ben her gittiğimde bi işin ucundan tutmak isterim kimi lavabo kimi fırın kimi de mutfak dolapları hiç de gocunmam tiksinmem sonuçta 1 hafta 10 gün kaldığımız yer bi faydam dokunsun isterim ama hep ne gerek varlarla karşılaşıyorum ben de...madem kendin yapmıyosun bırak bari bi başkası yapsın sen de övün gelininin titizliğiyle...bizde tuvalet temizliği o kadar mesele değil çok şükür ama çarşaflar hep rutubet kokar aşırı şekilde bi dağınıklık vardır kayınvalidemlerde hep bi yerlerden gereksiz bişeyler sarkar fi tarihinden kalma lüzumsuz şeyler saklanır birsürü şampuan vardır mesela hepsinin dibinde azıcık kalmış kullan at di mi ama yok saklarlar ne yapacaklarsa bize geldiklerinde de aynı şey söz konusu kadın çöp poşetini bile yıkayıp tekrar kullanıyo tabi ki evimi tanıyamıyorum onlar geldiklerinde bi de çalışıyorum sabah çıkıyorum akşam eve gelince şok!!!buzdolabı karmakarışık her kapta ayrı yemek hiç birisinin üstü örtülü değil ki en sinir olduğum şey tezgahın üstü dolu kıyafetleri heryerde kapının arkasına asmak varken sandalyelerin arkasında falan.....ama ben artık kırılırlar diye düşünmüyorum çünkü sinir sistemim yıpranıyo ilk zamanlar bin kere tartıp biçiyodum ama baktım ki rahatlar ben de rahatım artık yapacağımı yapıyorum valaaa dağınıklıklarını topluyorum gerekli gördüklerimi makineye atıyorum onlar odadayken bile topluyorum ortalığı gerekirse çamaşır suyunun dibini görüyorum ama yapacağımı yapıyorum...sonuçta burası benim evim onların evinde bu kadar rahat müdahale edemem tabi ki zaten yaptırmıyolar en başta söylediğim gibi...:))
bi de şööle bi durum daha var temizlik ürünleri kanserojen falan diyolar bizimkiler ; cereyan yapar diye her yer kapalı nefes alamazsın be mübarek o havasızlık o nem o mikroplar daha mı az zararlı yani?görümcem gelince biraz konuya hakim oluyo Allah'tan da okları fazla üzerime almıyorum o varken...ah ah!!keşke daha rahat bi insan olsaydım diyorum çoğu zaman ama anneciğim beni bu hale getirdi onda kınadığım herşeyi yapıyorum şimdi neredeyse kendi nevresim takımımı götüreceğim ama tabi o kadar abartamam di mi çok ayıp olur
çok uzattım farkındayım ama bence kendini onları değiştirmek için fazla zorlama bu yaştan sonra ne onlar değişir ne de sen değişirsin...çünkü onların normalleri bu sana garip gelen şeyler onlara garip gelmiyo..ama kafaya da takma fazla çok ince düşünmen güzel bi şey takdir etmedim değil ama inan ki belli zaman sonra ince düşüncelerinin karşılığını alamadığın gibi sen de sinirlenmeye başlayacaksın...neden anlamıyolar diyeceksin...ay kırıldılar mı diye hep diken üstünde olacaksın e böyle de hayat geçmez malesef...elinden gelen ufak tefek şeyleri yap çok rahatsız olduklarını (nevresim meselesi gibi) da söyle derim ben kırmadan ki bence üslup itibariyle kimseyi kıramazsın sen:))...içinde kalmasın...
Allah yardımcın olsun...

Son düzenleme:

benim eşimin aileside köyde yaşıyor iyi insanlar aslında ama tek kusurları var pisler ama bunda yaşlı kayınvalidemin kabahati yok 30 yaşında bekar kızı var ve üstelik ev döküüntüde değil mutfak dolabı banyo tuvalet herşey gayet normal ama çok fena pis heryer orda kendim yıkayıp kendim pişirip yiyorum bunları söylemeye yada uyarmaya gerek varmı herşey ortada ilk defa evlerine gitmişken bir temizlik bile yapmamaları saygısızlık değilmi

Yorumumu yazdim seni kiracak birsey yazmamayada gayret ettim
yinede rahatsiz olmaman icin kelime secimimi iyi yapamamisim demekki
kusura bakma

orasini sen düsün demekle yani gittiginde rahatini düsün
nasil olsa birsey degistiremiyeceksin onu demek istedim selamlar...

Allah yardımcın olsun canım ya cidden zor iş;
şu var ki kendi annen babanla bile bazen anlaşamazsın; kendi annem mesela temizliğe kalkışınca heryeri bir kaldırır ev biriki gün dandini olur sonra pırıl pırıl çıkarır ortaya; bana göre ters ben dağınıklığı sevmiyorum posta posta yaparım ama onun böyle yapmasından da gocunmam;
aynı durumları diğer annem de yapsa böyle davranırım sonuçta her yiğidin yoğurt yeyişi ayrıdır ama yoğurt yemeye hiç niyetleri olmaması problem zaten.
kırılmasın gücenmesin diye birşey diyemiyorum çünkü hassastır biliyorum;
ablamdan ümitliydim o gelince az çok düzene koyar diye o daha da beter annemin gözünü gözlüyo yerinden kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
ben şimdi çözümler düşünüp duruyor bi kenara not alıyorum kırmadan üzmeden nasıl yoluna koyarım diye. aklımda birkaç şey var:
-kaplıcaya yollayıp kadın tutup derin temizlik yaptırmak
-mutfakta açıkta duran yağ sirke limon gibi şeylere güzel kapaklı kaplar almak şu an dolaplar çok eski v silinmemiş yapış yapış yağlar sürahilerde duruyor
-banyoya portatif bir dolap almak ve içini temizlik ürünleriyle doldurmak -şu an bidonların üstüne tahta koymuşlar tahtanın üstünde de ilginç bezler bitmiş deterjan şişeleri falan var
-klozeti değiştirmek eşimin dediğine göre tüm duvarları yıkmak demekmiş o yüzden ona dokunamıyorum
-banyodaki kararmış tasların üstüste yığılmış sabunları kompkle atıcam ve güzel bir bany askısı alıcam
-havlular için küçük bir dolap alıp içine de yeni birkaç havlu koycam
-mutfaktaki tuvalet havalandırmasından gelen koku için çok sevmesem de oda spreylerinden alıcam
-gömme dolabın içine biriki tahta çaktırıp raf yaptırıcam herşey üstüste durmıcam nevresimlerin hepsini paketlerinden çıkarıp raflara dizicem ve her gittiğimizde hiçbişey demeden değiştiricem -en zoru bu olacak çünkü her seferinde ne gerek var temiz zaten bi xx yattı falan diyor

özetle köklü bir bahar temizliği+birkaç yeni eşya alıcam.
sifonsuzluk ve mutfak çok içime sinmicek ama yapacak birşey yok.
niyetim mutfağı diğer odanın bir duvarını yıktırarak ön cepheye kadar genişletmekti; hem caddeye bakacak hem genişleyecek havadar olacaktı; tuvalet tarafını da kapattıracaktım; nasılsa sürekli minnacık mutfaktayız diğer oda daralsa bişi olmazdı ama eşim birkaç günde bu iş bitmez babam da beceremez diye sıcak bakmıyor...
çiçek gibi yapardım ben o evi bi izin verseler...

bazı kelimeler vardır ya; hep olumlu ya da hep olumsuz duymaya alışırsın;

yazıldığında da hep sende yer ettiği şekliyle anlarsın

öyle oldu sanırım; umursamaz bir ifade gibi geldi; ilgilenip yorum yazdığın için teşekkür ederim asıl sen kusura bakma alınganlığım için

bence sen ne yaparsan yap huylu huyundan vazgeçmez.

sen alırsın herşeyi muntazam bir şekilde yaparsın

bidahaki sefere gitiğinde hop herşey yine eski haline dönmüş

insanların huylarını ve alışkanlıklarını değiştirmek çok zor malesef

kendimden biliyorum ben de yaşıyorum benzer şeyleri...

temizlik düzen gibisi yok aslında ah bi tadına baksalar belki onların da çok hoşuna gidecek ama...
hadi bakalım sana çoook kolay gelsin inşallah emeklerinin karşılığını en güzel şekilde alırsın bu dünyada olmasa bile öbür dünyada çünkü herşeyden önce düşünmen bile yeterli...
ben ne eski evler gördüm güzel yapılmış bi tadilatla çiçek gibi oluyolar değmez diye bişey yok kesinlikle hep bi bakım gerekli hayattaki herşeye evimize bedenimize hatta ilişkilerimize bile...
inşallah eşini ikna edebilirsin kolay gelsin

biz her ay gitmemize rağmen sanki yıllardır görüşmemişiz gibi misafir gözüyle bakıyor; her dakika sofra kurup kaldırıyoruz yemekten kalkar kalkmaz meyve meyve biter bitmez aşure fln filan. temizlik yapmaya kalkıştığımda da herşey tertemiz zaten misafirsiniz otur sen deyip bırakıyor. o tertemiz deyince de "yok annecim temiz değil yapayım" diyemiyorsun

aynen dediğin gibi; evine kendine saçına kıyafetine özen göstermek lazım bence; hayatın her anı kıymetli sonuçta; kendine ve yaşantına saygı duyuyorsan özen göstereceksin her anına.
inşallah canım; tadilat konusunda ikna olmasa bile saydıklarımı yapacağım.
hatta akşam yapımarkete götüreceğim onu; hem belki çaıtr çatır almaya başlayıp paracıklar gidince ailesini ikna etmeye onlara da birşeyler yaptırmaya karar verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…