ben vazgeçmedim canım;
yazarken bile üzülüyorum bize bir zararları yok iyi niyetli insanlar
sadece rahatlamak için yazıyorum aslında çünkü yakın çevremle konuşamam bunları bilip haklarında kötü düşünsünler istemem
eşimin gözü gesmiyor açıkcası;
kendimi bildim bileli düzeltmeye çalıştım diyor;ümidi yok yani
ama ben kafama koydum ;
onları 2-3 gün kaplıcaya yollayıp yaptırcam
o 30 senelik binanın içinde şıkır şıkır bir banyo olacak!! =)
Off şiştim yahu...
Bizde de var böyle bir tanıdık...Çok fena çok...Kirli çamaşırlarını koyduğu leğenin içinde torununu yıkamaya kalktı...
Lavabonun içinde hep bir tas vardır, çöp ona çay ona yemek yağı ona, sonra içini döker bulaşık yıkar...
Tuvalete astığı havlu asla değişmez leş gibidir -Allahtan gelen misafire yeni çıkarır...
Kızını istemeye geldile fincanlar masanın üstünde yıkadınız mı bunları dedim biliyorum çünkü leş gibiler, evet dediler...akşam misafirlere verirken mecburen yıkadık yıkadık kahve koyduk çok iğrençti...
Gömleklerini kendi diker, kocasının eski ceketini giyer...
Onca yeri gezdiği tozduğu tuvalete girdiği pantolonla namaz kılar...
Bize birkaç günlüğüne geldi mutfağımı tanıyamadım, bulaşık makinesinin kapağını açmaya yeltendim elim kaydı yağdan vıcık vıcık...
Ocağın düğmelerini elleyemezsin yağdan ki iki gün öncesinde yeni gibi temizlemiştim...
Değiştirmeye kalksan gösteriş olur, biz böyle mal sahibi olduk olur...İyi de ne alaka...temiz olmakla para biriktirmenin nasıl bir alakası var çözemedim gitti...
Bir tek nevresimleri tertemizdir...
Sözün özü canım değişmez...Ne yaparsan yap değişmez...
Tüm banyoyu yenilediler bir hafta geçmedi duşakabini açtım açmaz olaydım...
Kızına çeyiz diye verdiği şeyleri evine sokmazsın, ben bişeyler alıp gittim aaa nerden buldun sen bunları dedi...
Ayy neyse...
Değiştiremezsin...ettiğin masrafla kalırsın...okadar...
Oraya az gidebilirsin ancak ne diyeyim...
Allahtan ben mecbur değilim...
bu yazdıklarının hayal olduğunu boşuna emek ve para harcadığını o şıkır şıkır banyo bikaç ay sonra kirden pastan sapsarı olunca anlarsın canım.
senin sorunun tadilat değil hijyenden sınıfta kalmış bir k.valide
alıpkarşına eşini kırmadan konuşacaksın her seferinde çarşafları değiştirip yatacaksın ve wc sine giremediğin evde yemek yemeyeceksin
başka yolu yok bunun
bu kısmı düşünmemeye çalışıyordum ama wcsine giremediğim kapısını tutamadığım bi evde mecburen yemek yiyorum
dediğin gibi; ben yapsam 1-2 ay sonra yine aynı döngü başlıcak
sonuçta bir zamanlar bu ev de yeniydi di mi ama?
daha az gitmek ve daha sabırlı olmam gerekecek.
biz gitmezsek onlar gelir çünkü
japon lambamı bile yağ yapmışlardı düşün!
huylu huyundan vazgeçmez maalesef ne yapsanız da.
teyzem de kendi kayınvalidesi ve görümcelerine kibarca anlattı senelerdir ama tın, vazgeçti sonra. onlara gittiğimizde tuvalete falan sokturmazdı bizi çocukken. kuzenim ufaktı o zaman, acil girmesi gerektiğinde de teyzem önce çantasından çamaşır suyu çıkarırdı gizlice temizlerdi banyoyu tuvaleti sonra sokardı kızı.mutfak falan yapış yapıştı kabus gibi. bi de sorsan kimsenin evinde yemek yemez, kimseyi beğenmez, elaleme kendini en temiz kadın olarak anlatırdı.
geçen hafta tatildeydik;
avrupa'da banyo/wc temizlik anlayışından zaten çekiniyorduk ama 4 şehir gezdik tertemizdi oteller banyolar tuvaletler
lakin 5. de tosss
umumi tuvaletleri geçtim otel tuvaletleri bile bir acayipti
regli oldum mecbur bir kafede girmek zorunda kaldım çok detaya girmeyeyim eşim "nasıl giriyorsun ben otele kadar sabredicem" dedi
ben de mecbur olduğumu onlardan (alesinin evinden) alışkın olduğumu kendimce yöntemler geliştirdiğimi söyledim gülerek sonra birşey demedim
kendi kendine sesli düşünmeye başladı nasıl halletsem ben bu işi yaa nerden alsam klozeti de kime yaptırsam fln diye
sonra ben çok sormadım ama o anlattı; babam biraz tertipsizdir eşimin aksine yarım yamalak iş yapar annem de artık söyleye söyleye bıkıp vazgeçmiş sanırım
cidden de öyle;
annem çok düzenlidir evini hiç dağınık görmezsin çok tatlı dillidir ama bir yandan da garip bir boşvermişliği vardır o da sanırım babamın hevesini kırmasından kaynaklanıyor
henüz fiziksel bir girişimi yok anladığım kadarıyla; sormuyorum da; benim zorumla yaptırmasın beni düşündüğü için yaptırmayı kendi istesin istiyorum;
şimdilik üstüne gitmeden rahatsızlığımı hissettirmek işe yarıyor gibi; inşallah bayramdan önce halleder de keyifli bir bayram geçiririz yoksa bayramda muhtemelen tartışma yaşayacağız çünkü gitmek istemicem :S
hatta şimdiden bu telaş sardı
eşimin işleri bu aralar çok yoğun; annemler haftaya bize gelecek zaten orda ilgilenebilecek biri olmıcak; sonra da bayrama çok az kalıyo; ya yetiştiremezse ya yaptırmazsa diye ödüm kopuyor :S:S
arefe günü bayram günü ve 2.gün derken 3 gün orda kalıp dönmek isticektir geçen seneki gibi
ama tuvalet işi olmazsa ben gitmek istemicem
ısrarcı olmamalıyım biliyorum; bayram sonuçta; annemler çok üzülür; yeğenler yolumuzu gözlüyor zaten
ama ben de üzülüyorum
gerçi muhtemelen kıyamam ona; arefe günü gidip 1. gün akşam dönmek için ikna etmem gerekecek sanırım...
canım aynı dertten ben de muzdaribim 2 tane eltim var onlarda aynı şekilde.ben ne yapıyorum gitmeden önce büyük bir market alışverişi yapıyorum temizlik malzemesi ağırlıklı.yanımda nevresim mutlaka getiriyorum.onlar görmeden kullanırım.eve girdiğimde biraz oturuktan sonra önce mutfaktaki elbezlerini atıyorum yenilerini koyuyorum bütün mutfak dolabını indirip çamaşır suyuyla ve cifle bir güzel yıkıyorum.sonra banyo ve tuvalete çamaşır suyu döküp ovuyorum.buzdolabını da bir güzel çamaşır sulu sıcak su ile siliyorum evi süpürüp kapı kollarını çamaşır su ile temizliyorum.çünkü ev felaket derecede pis inek baktıkları için.ne kadar titizsin dediklerinde bak hacı babacım ne güzel temiz oldu fena mı diyorum o da sağolasın diyor öyle işte ama çok yorucu geçiyor benim için gitmeden kalbim sancıyor napalım gitmesen olmuyor böyle idare ediyoruz.
benim de babaannem sizin kayınvalideniz gibiydi..üstelik inekleri olmamasına rağmen..
babaanneme gitmeyi hiç istemezdim çünkü annemle gündeliğe gitmişiz gibi oluyorduk:)
koca bayram temizle dur:)
hatta derdim ki gelinim olursa ben de pis tutacağım evi ne güzel gelin gelip bedavadan temizliyor..
off çok kötü bir durum ya. alınmayın ama, ben valla dayanamaz daha o eve girdiğimin 1. günü derdim "anne bu tuvaletin bu mutfağın hali ne?", bir daha da asla o eve girmezdim. misafirliğe de kabul etmezdim. ay çok büyük konuştum ama ne yapayım. gücenirlerse de gücensinler derdim. öyle bir evde durulur mu, ben herşeyi aynen söylerdim yüzlerine. anca birisi söyleyince dank eder herhalde böyle insanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?