Eşimin ailesindeki hijyen sorunu

bu yazdıklarının hayal olduğunu boşuna emek ve para harcadığını o şıkır şıkır banyo bikaç ay sonra kirden pastan sapsarı olunca anlarsın canım.

senin sorunun tadilat değil hijyenden sınıfta kalmış bir k.valide

alıpkarşına eşini kırmadan konuşacaksın her seferinde çarşafları değiştirip yatacaksın ve wc sine giremediğin evde yemek yemeyeceksin

başka yolu yok bunun

ıyy çok fena yaa Betty anlamıyorum ben bu kadınları nasıl siniyor içlerine?
ben kapıları bile açarken huylanıyorum pimapenler kapıkolları hep kararmış leke içinde
pis kıyafetlerle namaza duranlardan da gördüm; şaşılcak şey
temizlik imandan geliyordu hani?
dediğin gibi huylu huyundan vazgeçmiyor
eşim üzülmesin diye ve ben de cidden onları ailem gibi gördüğümden mücadele ediyorum ama bakalım
muhtemelen biriki dolap değişikliği bi derin temizlikten öte geçemem...
hayırlısı napim

bu kısmı düşünmemeye çalışıyordum ama wcsine giremediğim kapısını tutamadığım bi evde mecburen yemek yiyorum
dediğin gibi; ben yapsam 1-2 ay sonra yine aynı döngü başlıcak
sonuçta bir zamanlar bu ev de yeniydi di mi ama?
daha az gitmek ve daha sabırlı olmam gerekecek.
biz gitmezsek onlar gelir çünkü
japon lambamı bile yağ yapmışlardı düşün!

onlar gelsin hiç değilse temiz temiz yemeğini kendin yaparsın
ay valla ben senin yumuşak başlılığına çok şaşırıyorum.k.validen utanmıyo kıllı kıllı nevresimde seni yatırmaya sen utanıp sabah o görmeden serdiğin nevresimleri kaldırmanın derdine düşüyosun
tam tersi görse yenisini serdiğini rahatsız olduğunu düşünüp yeni takım serer belki
miden bulanıyo belli etmemeye çalışıyosun eşine bari hissettir
hiçbişey yapamıyosan söyle eşine ne biliyim ben farklı yatakta uyuyamıyorum de gitme k.validene
yada eşine anneni seviyorum ama yemekleri dışarda yiyelim ikimiz falan de yada wc için diye dışarı çıkar o arada karnını doyur dışarda
ne biliyim kurtul bu eziyetten

huylu huyundan vazgeçmez maalesef ne yapsanız da.
teyzem de kendi kayınvalidesi ve görümcelerine kibarca anlattı senelerdir ama tın, vazgeçti sonra. onlara gittiğimizde tuvalete falan sokturmazdı bizi çocukken. kuzenim ufaktı o zaman, acil girmesi gerektiğinde de teyzem önce çantasından çamaşır suyu çıkarırdı gizlice temizlerdi banyoyu tuvaleti sonra sokardı kızı.mutfak falan yapış yapıştı kabus gibi. bi de sorsan kimsenin evinde yemek yemez, kimseyi beğenmez, elaleme kendini en temiz kadın olarak anlatırdı.

senin teyzede bildiğin acenin ayşe teyzesi galiba çantada çamaşır suyuyla geziyor

geçen hafta tatildeydik;
avrupa'da banyo/wc temizlik anlayışından zaten çekiniyorduk ama 4 şehir gezdik tertemizdi oteller banyolar tuvaletler
lakin 5. de tosss
umumi tuvaletleri geçtim otel tuvaletleri bile bir acayipti
regli oldum mecbur bir kafede girmek zorunda kaldım çok detaya girmeyeyim eşim "nasıl giriyorsun ben otele kadar sabredicem" dedi
ben de mecbur olduğumu onlardan (alesinin evinden) alışkın olduğumu kendimce yöntemler geliştirdiğimi söyledim gülerek sonra birşey demedim
kendi kendine sesli düşünmeye başladı nasıl halletsem ben bu işi yaa nerden alsam klozeti de kime yaptırsam fln diye
sonra ben çok sormadım ama o anlattı; babam biraz tertipsizdir eşimin aksine yarım yamalak iş yapar annem de artık söyleye söyleye bıkıp vazgeçmiş sanırım
cidden de öyle;
annem çok düzenlidir evini hiç dağınık görmezsin çok tatlı dillidir ama bir yandan da garip bir boşvermişliği vardır o da sanırım babamın hevesini kırmasından kaynaklanıyor

henüz fiziksel bir girişimi yok anladığım kadarıyla; sormuyorum da; benim zorumla yaptırmasın beni düşündüğü için yaptırmayı kendi istesin istiyorum;
şimdilik üstüne gitmeden rahatsızlığımı hissettirmek işe yarıyor gibi; inşallah bayramdan önce halleder de keyifli bir bayram geçiririz yoksa bayramda muhtemelen tartışma yaşayacağız çünkü gitmek istemicem :S
hatta şimdiden bu telaş sardı
eşimin işleri bu aralar çok yoğun; annemler haftaya bize gelecek zaten orda ilgilenebilecek biri olmıcak; sonra da bayrama çok az kalıyo; ya yetiştiremezse ya yaptırmazsa diye ödüm kopuyor :S:S

arefe günü bayram günü ve 2.gün derken 3 gün orda kalıp dönmek isticektir geçen seneki gibi
ama tuvalet işi olmazsa ben gitmek istemicem
ısrarcı olmamalıyım biliyorum; bayram sonuçta; annemler çok üzülür; yeğenler yolumuzu gözlüyor zaten
ama ben de üzülüyorum
gerçi muhtemelen kıyamam ona; arefe günü gidip 1. gün akşam dönmek için ikna etmem gerekecek sanırım...

canım aynı dertten ben de muzdaribim 2 tane eltim var onlarda aynı şekilde.ben ne yapıyorum gitmeden önce büyük bir market alışverişi yapıyorum temizlik malzemesi ağırlıklı.yanımda nevresim mutlaka getiriyorum.onlar görmeden kullanırım.eve girdiğimde biraz oturuktan sonra önce mutfaktaki elbezlerini atıyorum yenilerini koyuyorum bütün mutfak dolabını indirip çamaşır suyuyla ve cifle bir güzel yıkıyorum.sonra banyo ve tuvalete çamaşır suyu döküp ovuyorum.buzdolabını da bir güzel çamaşır sulu sıcak su ile siliyorum evi süpürüp kapı kollarını çamaşır su ile temizliyorum.çünkü ev felaket derecede pis inek baktıkları için.ne kadar titizsin dediklerinde bak hacı babacım ne güzel temiz oldu fena mı diyorum o da sağolasın diyor öyle işte ama çok yorucu geçiyor benim için gitmeden kalbim sancıyor napalım gitmesen olmuyor böyle idare ediyoruz.

hayatım sıkayetlerını nekadar tatlı bır uslupla anlatıyorsun..kayınvalıdenız ve kayınpederınızne kadar sanslılar sızın gıbı bır gelıne sahıp oldukları ıcın..hemen hemen aynı sorunları bende yasadım senı cok ıyı anlıyorm..klozet degıstırmek hıc de zor degılcanım..klozetı bır yapı marketten alırsınız ve bır usta ıle anlasırsınız eskısını sokup yenısını takar canım..bır kac saat ıcınde bıter..yalnız klozet alırken gıderı duvara dogru olan var yerde olan var..eskısı nasıl yapılmıssa aynı sekılde olması gerekıyor..klozetı alırken buna dıkkat edın..ben bır kac kezklozet degıstırttıgımıcın bılıyorum ınan bana hıc zor bır ıs degıl canım..umarım hersey gonlunce olur..

heheheh nasıl bir laf yapıştırmadır bu :)

değil sadece klozeti, banyoyu 1 günde yaptırmıştık..

o yüzden bahane değil.

hallolur merak etme..

benim de babaannem sizin kayınvalideniz gibiydi..üstelik inekleri olmamasına rağmen..

babaanneme gitmeyi hiç istemezdim çünkü annemle gündeliğe gitmişiz gibi oluyorduk:)

koca bayram temizle dur:)

hatta derdim ki gelinim olursa ben de pis tutacağım evi ne güzel gelin gelip bedavadan temizliyor..

napacaksın canım idare dünyası sen istesen de pis olamazsın bence:80:

çok haklısınız şımarıklık felan değil..
tam tersine çok iyi niyetlisinz..
hijyen sorunu deyince bende çok temizler sandım
yani taşınmaları daha doğru gibi..

bence bu iş eşinle çözülmez.bu işler kadın isterse olur.k.validenizin aklını çelmeye çalışın.aşağılar gibi değil de milletin evinden örnek verip özendirerek mesela.sonra da anne tadilat isterseniz biz de maddi yardım ederiz deyin.aslında yıllık da olsa şöyle komple yapılsa ev sıfır gibi oluyor kendi ailemin evinden biliyorum.ama bu ev zaten çok kullanışsız yapılmış.koku falan illa ki olacaktır.bu sebeple satıp mesela daha küçük (çocukları evlenmiş çünkü) ama daha kullanışlı ve yapılı bie ev alabilirler ama bu da kendi istekleriyle olur ancak siz de bu meselyi k.validenizin yanında açıp onu ikna edebilirsiniz.

off çok kötü bir durum ya. alınmayın ama, ben valla dayanamaz daha o eve girdiğimin 1. günü derdim "anne bu tuvaletin bu mutfağın hali ne?", bir daha da asla o eve girmezdim. misafirliğe de kabul etmezdim. ay çok büyük konuştum ama ne yapayım. gücenirlerse de gücensinler derdim. öyle bir evde durulur mu, ben herşeyi aynen söylerdim yüzlerine. anca birisi söyleyince dank eder herhalde böyle insanlara.

Benim rahmetli anneannemin evi de boyleydi, gencliginden beri de oyleymis, o kadar parasi oldugu halde el bile surdurtmezdi bir tarafa.
Oncelikle sunu soylemek istiyorum, senin gibi iyi niyetli insanlara bayiliyorum. Bircok gelin onlari asagilayabilir, bir daha ne gormek ne evine almak istemeyebilirdi bu konudaki bazi yorumlardan da gordugum kadariyla. Senin bu sekilde huzur bozmak istememeni ve yardim etmek istemeni cok takdir ettim. Onlar oyle alismislar, degistirmek istemeyebilirler. Tabii esin de hakli, artik eskimis bir eve para dokmek istemeyebilir. Onlarin baska eve tasinmasi soz konusu degilse, sen yapmak istedigini hediye olarak sunarsin onlerine. "Annecim sana soyle guzel fayanslar yaptiralim, ne guzel olur, benim hediyem olsun o kadar evinizde agirliyorsunuz bizi" gibi birseyler soyleyip razi edebilirsin belki... Kolay gelsin, ve bu konuyu okuyan bircok geline de ornek olman dilegiyle...

canım bende aynı konudan müzdaribim,kayınvalidem eski püskü hiçbişeyini hayatta attırmazdı,eve hıc sahıp cıkmazdı,anlatamam ne halde oldugunu:Sben nişanlıykende gıder temızlerdım ama temızlık yerıne gecmezdı artık bar baglamış yapsamda cıcek gıbı durmazdı.ne yemek ıcmek ısterdım ne gıtmek nede yatmak.aynı anlattıgın gıbıydı hersey.ama hem esım kırılmasın hem kayınvalıdem kayınpederım dıye susardım ama bıranonce gece bıtsede eve gıtsek derdım,eve geldıgımdede temız kırlı neyım var neyım yok yıkardımevlerı cok eskıydı,ve annem hep bundan dolayı evın duzensız oldgnu soylerdı,pıs oldugunu hıc soylemez kabullenmezdı,esım arada soylenırdı cunku.neyse esımle karar verdık hem gıttıgımızde rahat etmek hemde Allah rızası ıcın,evı bastan asagı yenıledık.benım basımda evım yokken,yanı kıracıyken 25 mılyar gıbı bı masraf ettık oraya,hıcte hayıflanmadım helal olsun dedım,onlarda rahat eder bızde dedım.esım annesı koydeyken evn banyo tuvaletını yaptrdgı ustalara annesının nekadr eskı kullanılmaz esyası varsa attırıp yaktırdı.yoksa kayınvalıdem ıp attırmaz,snr ev badana oldu,banyo tuvalet yenıden yapıldı,yerlere lamınant döşetti,evın dıs kapısı,iç kapılar yenılendı.mutfak yenılendı,evı tanıyamadım ınsaat halınde bıle:)tabı koy evı normal malzeme kullanıldı.sonra ettı edemedı,bı yatak odası takımı,yemek odası takımı,ıkı cekyat,bozdolabı,bulasık makınası,sarjlı supurgeye varana dek aldıkampanyadan yararlandı ıstıkbalden.evı n dısı boyandı avızeler prızler bıle degıstı,televızyon falan yanı anlatamam.yanı yenı gelın evı gıbı yaptı,kayınpederım evıne sahıp cıkan bırısı degıl kaynanam cok mutlu oldu cok dua ettı,ama gelın gorunkı ev eskı dıye pıs tutan kayınvalıdem o fıstık gıbı evı aynı sekılde kullanıyor,yanı hıcbırsey degısmedı,aynı tas aynı hamam.yanı canım cok uzattım,hayatta degısmezler bu yastan sonra,fakat yaptırın derım ben tek artısı ne bılıyomusun,malzeme yenı oldugundan ıkı camasır suyu doksen cıcek gıbı oluyor,evı supurup sılsen sıldıgın gozukuyor,mutfagı yagcözlesen parlıyor,ama eskı evde bunalrı yapamyordum yapsamda sınmıyordu ıcıme,baktınkı pıs ıkı camasır suyu dokersın,eskısı gıbı saatlerce ovalamazsın.yanı buyandan ıyı oldu,o eve heveslenıp halada yapmıyorsa artık oda kendı sorunları takmyrm,bulasık makınesıde alındı allahtan teker teker elımde yıkamaktan kurtldm atyrm yuksek dereceye mıs gıbı kullanyrm gonlum rahat.rabbım nıyetıne gore versın canım konunu okuyunca kendımı gordum..

aynı sorunu bende yaşıyorum üstelik elitmle beraber yaşıyorlar..
gidince yemekleri ben yapıyorum çayı,temizlik yapparken gidiyorum..
tuvalete girmeden yıkıyorum napayım yoksa çok rahatsız oluyorum....

canım yalnız mısın bilmiyorum ama eşin/sevgilin üzülmesin gücenmesin diye normalde göz yummayacağın şeyler tolere edebiliyorsun
daha doğrusu etmeye çalışıyorsun ama işte benim gibi iç,n de içini yiyor aynı zamanda

ay maalesef bendede aynı sorun var köyde yaşıyorlar ama temizliğin i sinden anlamazlar kayınpeder ineklerle mesgul
o kıyafetlerle salona girip koltuga yatar heryer malum b.k kokar kaynana desen bulaşık yıkamayı bilmez bardagı suya tut
iki çalkala yeter her anne temizleyeyim dediğimde bir dahaki sefer der bir kere temizledim salonu odaları tuvaleti falan
ama yok insanın derli toplu olması gerek mutfaga zaten çelik kuvvetle girip temizlemek lazım ben çok tiksinirim kirli
tabaktan kirli çatalla kim yemek ister duvarlar dolapların içi örümcek agları mikrop yuvası resmen abartmıyorum gerçek bunlar
hep derim anne bir kadın tutuver 50-60 liradır köyde pahalı olmaz benim evim temiz der ben yapamıyorum hamile oldugum için
ama o eve gittiğim zaman hiç rahat değilim sürekli kaşınırım evime dönecegim günü dört gözle beklerim dogumdan sonra o eve beni bekliyorlarmış
çok beklerler ah ahh daha fazla anlatıp içinizi kaldırmayayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…