Cirilla o senin yaşayış tarzın diyelim. Yaş farkından söz ediyorum. Evime gelen misafir annem yaşında ise kalkıp iş tutuşturcak değilim eline, kimseden beklemem. Karşılık beklediğim bir durum da değil.Kimsede gelen misafire gel yardım et demez zaten kendi samimiyetin ve isteğinle yaptığın birşey.Benden çok çok büyüklerse giderim yardım etmeye benim kararım ve eleştiriye açık değil bence. Herkesin prenses olmadığını düşünüyorum burda öyleyim, böyleyim diye akıl dağıtanların kaynana yalakaları olduklarını ,eşlerine karşı da pısırık olduğunu düşünüyorum.Antici gibi gaz vermeleri vs. Nitekim kendileri ile çelişen yorumlar yapıyorlar. Ve takip ediyorum yorumları ben. Senin gibiler de istisnai olabiliyorlar birşey diyemem.
Ben annem babama saygı duyuyorsam eşimin ailesine de saygı duyarım onlar gelince kimseden hizmet beklemem ama onlara gidince yardımcı olurum kurulmasına toplanmasına yapmayınca rahatsız hissederim, uzun kalıyorsam yemek yapılmasına kadar yardım edebilirim.
Yaşlılara karşı da öyleyim. Misafirliğe gidince bu Türk örf adetlerinde, yetiştirme tarzında var bundan söz ettim. Kızım kalk sende yardım et der annelerimiz ve istemeyenlerde var hatta bunun goygoyu çok döner.
Aramın iyi olmadığı kaynana ile zaten görüşmem kaldı ki gidip kalacağız yani. Samimiyete de bağlı. Baba evi yada kaynana evi ayrımı yapmıyorum. Sonuç olarak akraba olunmuş yeni bir ortak aile gözü ile bakıyoruz duruma. Nedense kadınlar baba evi, kendi ailem derken hiç ordan çıkamayıp bknz;

(ana kuzusu ) ama kocası öyle olunca eşim aileci deyip ağlıyor da burda. Değişik işler.

iki yardım edince hizmetçi olunmuyor fazla duyar kasılıyor ve dramatik geliyor bana boş yani neyse prenses hayatında mutluluklar.