Eşimin ailesinden soğudum

Ben sanki mesafeyi aktarmak için ilçe adları verdiğini düşündüm pek küçümseme gibi gelmedi çünkü Esenyurt ve Sarıyer arası ciddi anlamda çok uzak İstanbul için acaba onun için mi bu bilgiyi verdi 🤔
bende normalde siz gibi düşünürüm ama öyle bir yazmış ki
onu hissettim biran

Ben prensesmişim. 😀 Bir defa babamin eviyle kaynana evi bir değil.
Gercekten babam bir bardak su getir demedi bana hayatimda, kendi odami toplamak disinda zorunlu bir görevim olmadi evde, ben kendi istegimle bir şeyler yapardim cunku kendi annem kendi babam.
Misafirlikte de millete hizmet ettirilmedim kendi yedigimi ictigimi toplardim. Yemek yapmayi cok sonra ögrendim. Iyi ki hizmet etmeye alistirmamislar. 🤭
Kaynana evinde de ayniyim kendi tabagimi, daginikligimi toplarim baska bir seye zorunlu hissetmiyorum.

Evime misafir davet ettigim kimsenin de eline iş tutuşturmadim ya da alttan alta yardim etsin diye beklemedim agirlayabilecegim kadar insan cagiririm yapamiyorsam cagirmam.

Cirilla o senin yaşayış tarzın diyelim. Yaş farkından söz ediyorum. Evime gelen misafir annem yaşında ise kalkıp iş tutuşturcak değilim eline, kimseden beklemem. Karşılık beklediğim bir durum da değil.Kimsede gelen misafire gel yardım et demez zaten kendi samimiyetin ve isteğinle yaptığın birşey.Benden çok çok büyüklerse giderim yardım etmeye benim kararım ve eleştiriye açık değil bence. Herkesin prenses olmadığını düşünüyorum burda öyleyim, böyleyim diye akıl dağıtanların kaynana yalakaları olduklarını ,eşlerine karşı da pısırık olduğunu düşünüyorum.Antici gibi gaz vermeleri vs. Nitekim kendileri ile çelişen yorumlar yapıyorlar. Ve takip ediyorum yorumları ben. Senin gibiler de istisnai olabiliyorlar birşey diyemem.
Ben annem babama saygı duyuyorsam eşimin ailesine de saygı duyarım onlar gelince kimseden hizmet beklemem ama onlara gidince yardımcı olurum kurulmasına toplanmasına yapmayınca rahatsız hissederim, uzun kalıyorsam yemek yapılmasına kadar yardım edebilirim.
Yaşlılara karşı da öyleyim. Misafirliğe gidince bu Türk örf adetlerinde, yetiştirme tarzında var bundan söz ettim. Kızım kalk sende yardım et der annelerimiz ve istemeyenlerde var hatta bunun goygoyu çok döner.
Aramın iyi olmadığı kaynana ile zaten görüşmem kaldı ki gidip kalacağız yani. Samimiyete de bağlı. Baba evi yada kaynana evi ayrımı yapmıyorum. Sonuç olarak akraba olunmuş yeni bir ortak aile gözü ile bakıyoruz duruma. Nedense kadınlar baba evi, kendi ailem derken hiç ordan çıkamayıp bknz;👉 (ana kuzusu ) ama kocası öyle olunca eşim aileci deyip ağlıyor da burda. Değişik işler.🙊🤣🤣 iki yardım edince hizmetçi olunmuyor fazla duyar kasılıyor ve dramatik geliyor bana boş yani neyse prenses hayatında mutluluklar. 🤣

Evet canım, gerçekten çok zor.İki sene önce dört ay kaldılar bende,rahmetli babamla beraber😔.

4 ay kalmışlar ve ne güzel eşin şikayet etmemiş (edemez de hani) netice de kendi anne babası değil ya hani. Burada sadece kendi anne babası önemli ya insanların hani. 🫠
1 hafta kaynana ile yaşamış diye unutulmayacak travma yaşamış hanımefendi. 🤣

Bencil bir aileymiş. Siz balayına gidemeyin diye trafik kazası geçirmişler. Ben de olsam soğurdum
:işsiz:

Hayır 2 aylık evlilikte kaç kez ailenize geldiniz de onlara da gitmemeniz sorun oldu.
Balayı bile yapamamışsınız, 60 günde kaç kez aile evine gelme ihtiyacı hissettiniz? Madem oturun evinizde, alışın evliliğe tadını çıkarın falan.

Doğma büyüme Sarıyerli abla, Esenyurta ziyarete gidiyorsun diye psikolojin mi bozuldu kıyamam sana.

Kaza yaptılar çok bir şey olmadı dediğiniz kalça kırığı,Allah düşmanıma dahi vermesin.

Balayına seneye cikarsınız ya da kışın yilbasına denk getirip mini bir tatil ayarlayabilirsiniz.Anlıyorum balayi yapmak isteyebilirsin hevesin vardır buna bir sey diyemem ama kaza bela olunca da mecburen ertelenebiliyor annesi babasi hastanedeyken esin nasil balayi yapacaktı akli kalirdi keyif alamazdi zaten.

4 ay kalmışlar ve ne güzel eşin şikayet etmemiş (edemez de hani) netice de kendi anne babası değil ya hani. Burada sadece kendi anne babası önemli ya insanların hani. 🫠
1 hafta kaynana ile yaşamış diye unutulmayacak travma yaşamış hanımefendi. 🤣
O konuda eşim inanılmaz anlayışlıdır,benim ailemi kendi ailesinden hiç ayırmadı.Ben de onun ailesine hiç saygısızlık yapmadım.Bu çok önemli bir şey.

O konuda eşim inanılmaz anlayışlıdır,benim ailemi kendi ailesinden hiç ayırmadı.Ben de onun ailesine hiç saygısızlık yapmadım.Bu çok önemli bir şey.

Maşallah çok guzel 🧿 Bende öyle olmasını umarım hep. ❤️ Yoksa hayat akışına ters şeyler oluyor negatif. Evlilik tercihini baştan yaparken az çok kendini belli ediyor ona göre evlenmek lazım. Aileler birbiri ile uyumlu mu yada biz birbirimize karşı ne kadar anlayışlıyız karı koca olarak? Vs vs.

Maşallah çok guzel 🧿 Bende öyle olmasını umarım hep. ❤️ Yoksa hayat akışına ters şeyler oluyor negatif. Evlilik tercihini baştan yaparken az çok kendini belli ediyor ona göre evlenmek lazım. Aileler birbiri ile uyumlu mu yada biz birbirimize karşı ne kadar anlayışlıyız karı koca olarak? Vs vs.
Umarım gönlünce ve tam da istediğin gibi bir evlilik yaparsın🙏.Aile denkliği ve uyumu gerçekten çok önemli, baştan düşünerek karar vermek lazım.

Cirilla o senin yaşayış tarzın diyelim. Yaş farkından söz ediyorum. Evime gelen misafir annem yaşında ise kalkıp iş tutuşturcak değilim eline, kimseden beklemem. Karşılık beklediğim bir durum da değil.Kimsede gelen misafire gel yardım et demez zaten kendi samimiyetin ve isteğinle yaptığın birşey.Benden çok çok büyüklerse giderim yardım etmeye benim kararım ve eleştiriye açık değil bence. Herkesin prenses olmadığını düşünüyorum burda öyleyim, böyleyim diye akıl dağıtanların kaynana yalakaları olduklarını ,eşlerine karşı da pısırık olduğunu düşünüyorum.Antici gibi gaz vermeleri vs. Nitekim kendileri ile çelişen yorumlar yapıyorlar. Ve takip ediyorum yorumları ben. Senin gibiler de istisnai olabiliyorlar birşey diyemem.
Ben annem babama saygı duyuyorsam eşimin ailesine de saygı duyarım onlar gelince kimseden hizmet beklemem ama onlara gidince yardımcı olurum kurulmasına toplanmasına yapmayınca rahatsız hissederim, uzun kalıyorsam yemek yapılmasına kadar yardım edebilirim.
Yaşlılara karşı da öyleyim. Misafirliğe gidince bu Türk örf adetlerinde, yetiştirme tarzında var bundan söz ettim. Kızım kalk sende yardım et der annelerimiz ve istemeyenlerde var hatta bunun goygoyu çok döner.
Aramın iyi olmadığı kaynana ile zaten görüşmem kaldı ki gidip kalacağız yani. Samimiyete de bağlı. Baba evi yada kaynana evi ayrımı yapmıyorum. Sonuç olarak akraba olunmuş yeni bir ortak aile gözü ile bakıyoruz duruma. Nedense kadınlar baba evi, kendi ailem derken hiç ordan çıkamayıp bknz;👉 (ana kuzusu ) ama kocası öyle olunca eşim aileci deyip ağlıyor da burda. Değişik işler.🙊🤣🤣 iki yardım edince hizmetçi olunmuyor fazla duyar kasılıyor ve dramatik geliyor bana boş yani neyse prenses hayatında mutluluklar. 🤣

Yorumunuza yer yer hak veriyorum, celiskili insanlar var.
Gama, ya kayin aileniz yok ya da araniz cok iyi muhtemelen ama kvyi sevmedigi icin bir omur hic goruşmeyecek olan istisnadir anca, bir çok kişi sevmese de gidiyor, gorusuyor.
Ben de sevmiyorum, telefonla aramiyorum, yalniz basima gorusmuyorum ama bir kac ayda bir, bir kac saatligine eşimle birlikte gitmek zorunda hissediyorum. Sevmiyorsam hic gorusmem, gorusuyorsam da kendi ailemden ayirmam şeklinde yaşanmiyor. Siyah ve beyaz olmuyor. 😀

Turk adetiyle yetişmiş bir insan bile olsa arada negatiflik varken anne baba eviyle bir tutup, biz artik aileyiz kafasina giremiyor insan bence.🙄 Bu negatiflikte tek tarafli olmuyor genelde.
O yuzden anne baba evinde prenses olmayanlar da boyle yorumluyor olabilir.

Sen gidince hizmet mi bekliyorlar yoksa yemek vs hazır oluyor mu?
Şimdi hizmet bekleniyorsa ben hayatta gitmem.
Ama kızım sofra kurduk seni de bir görelim sevdiğin yemekleri yaptık olayı varsa of 🤤
Bu ikisi arasında çok fark var
Ya hizmet beklendi tabi ki ve o kadar misafir geliyordu ki hadi tamam gelsinler ama hepsi yemeğe kalıyor elleri boş geliyor ve gece geç saatlere kadar kalıyorlardı o kadar yorucuydu ki 5 gün değil 2 Ay gibi geldi.

kendimden utandım, geçmişime bakıp "travmalarla dolu bir hayatım var" dediğim için.
eşimin ailesi trafik kazası geçirdiği için balayına gidemeyip kayın ailesinin evinde 5 gün kalma gibi bir deneyimim olmadı halbuki.
dedim ya, kendimden utandım. amma şımarıkmışım da haberim yokmuş.
Bu ne şimdi ben burda derdimi anlatıyorum dalga mı geçiyorsunuz. İnsanların travmaları kişiye göre o zamana kadar ki yaşantılarına göre değişir. Sizin küçük gördüğünüz olay başkaları için gayet büyük olabilir.

Ben doğma büyüme İstanbulluyum ve sariyer de oturuyorum eşimin ailesi geleli 5 sene olmuş Erzurum dan esenyurt ta oturuyorlar. Eşim hep şehir dışında çalışıp para göndermiş yıllarca 6 kardeşi var. Neyse biz evlendik Bursa da yaşıyoruz onun işi gereği. Ben annemlere geliyorum arada her geldiğimde kendi annesi babasına da uğramamı bekliyor ama evleri çok uzak kalıyor bende gitmek istemiyorum sensiz diyorum bu da arada sorun oluyor. Evleneli daha yeni 2 Ay oldu. Balayına da tam gidecekken annesi babası trafik kazası geçirdi babasına çok bişe olmadı annesinin kalçası kırıldı. Biz balayına gidemedik ve ben 5 gün o evde kaldım o kadar daraldım ki nefretlik geldi resmen. Sürekli misafir geliyor hep evde erkek var ben rahat edemiyorum. Bu olaydan sonra hiç annesine gitmek istemiyorum travma oluştu resmen.
Cok fazla kalabaliga girmeyi sevmeyen biriyim bende. YAsadiklarinizla birlikte onyargi da olusmus gbi size tavsiyem bi kac kez gidin alisacaksinizdir

Yani tabi düğün üstü kötü olmuş ama sonucta ortada kaza var tabiki insanlar ziyarete gelecektir. Bence siz daha tanımadığınız için haklı olaraktan isinamiyorsunuz. Ama yinede tanımaya çalışın şans verin.
Şöyle söyliyim misafire lafım yok tabiki hasta ziyareti ine gelinir ama misafirler hem elleri boş geliyor hem de çok uzun saatler kalıyorlar yemek bekliyorlar hatta yatıya kalanlar oldu ve evde sadece kadın olarak eltim ve ben vardık çok zorlandık o daha uzun yıllık evli daha tecrübeliydi ama kötü zamana da denk gelmesi ve işte balayı zamanına denk gelmesi kötü oldu. Ve ben tesettürlü biriyim ev erkek doluydu ne rahat tuvalete gidebildim ne kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabildim. Zar zor annemlere gittim o da ertesi gün geleceğim sözüyleydi. Kendimi fazla baskıda hissettim bu da beni kötü etkiledi. Ve hala balayı için beklentiye girdiğimde eşim bana anlayışsızsın diyo bu beni üzüyor daha ne yapabilirdim daha 1 aylık evliyken oldu bunlar.

Öyle şey olur mu? Burada kadınların anneleri cennetten düşen su damlası, eşi de orada daha rahat eder. Adamlar da hiç ailelerine benzemez zaten, onlar da mükemmeldir.
Tabi ki kendi annem bana göre çok daha değerli ve özlüyorum. Her geldiğimde gidişi 2 saatten fazla olan yere gidip dönmek zor geliyor. Kimse kendisinin ailesi gibi olamaz bana emek veren ailemi tabiki görmeye gideceğim onları da görmeye oğulları gitsin ben hiç gitmem demiyorum ama her geldiğim de gidemem kimse kusura bakmasın.

Tabi ki kendi annem bana göre çok daha değerli ve özlüyorum. Her geldiğimde gidişi 2 saatten fazla olan yere gidip dönmek zor geliyor. Kimse kendisinin ailesi gibi olamaz bana emek veren ailemi tabiki görmeye gideceğim onları da görmeye oğulları gitsin ben hiç gitmem demiyorum ama her geldiğim de gidemem kimse kusura bakmasın.
İki aylık evlilikte sürekli ailelere git gelli bir durumun olması sizce tuhaf değil mi ?

Back
X