Eşimin ailesinden soğudum

Ben sanki mesafeyi aktarmak için ilçe adları verdiğini düşündüm pek küçümseme gibi gelmedi çünkü Esenyurt ve Sarıyer arası ciddi anlamda çok uzak İstanbul için acaba onun için mi bu bilgiyi verdi 🤔
Tabi ki mesafe için yoksa neden küçümseyeyim bende ev vs alacak olsam uygun olsa oradan da alırım yani.

Sarıyer mi bursa mı? adamlar kaza geçirmişler sen kalabalık, balayı derdindesin balayı yapılır gene ama anne baba yerine konmaz sizdeki hem bencillik hem ergence
Ben kendi hissettiklerimden bahsettim evet herkesin başına gelebilir ama herkes bu durumdan aynı şekilde etkilenmez beni çok etkiledi. İnşallah sizde aynı şeyi deneyimlersiniz o zaman ergence dediğiniz şeyi yapmazsınız

Yani tabi ki balayına gidilmemeli ama daha yeni evlenmiş ve arada bir samimiyet olduğunu düşünmüyorum. Kendi ailesiyle eş ailesini nasıl bir tutabiliyorsunuz? Zira benim için eş ailesi dış kapının dış mandalıdır. Eşim kendi ailesini sevsin görüşsün umrumda değil ben asla tek gitmem öyle bir samimiyetimiz yok. Tek başına görüşmek zorunda da değil yani çok istiyorsa alsın karısını beraber gitsinler. Herkes kendi ailesinden sorumlu ben eşimin ailesini düzenli ziyaret etmek zorunda mıyım ne alakası var? Eşim gitmek isterse gideriz hiç gidelim bile demem. Aynı şey benim ailem için de geçerli onların evlatları benim ben arayıp sormakla yükümlüyüm.
Çok güzel yazmışsınız tam da sizinle aynı fikirdeyim.

Kaza geçirmişler ortada bile isteye bir şey yok ki.Neden sinir oldunuz?Bahane mi arıyordunuz acaba 😁 Eşinize bir şey demeyin sakın ilk aylardan ters düşmeyin
Ya şöyle benim hep en büyük hayalim balayına gitmekti düğünden falan daha önemliydi hevesliydim hazırlık yaptım tam 2 gün öncesine bu olay oldu. Her an herşey olabilir lafım ona değil bende travma oluşturdu bu ve onların evinde o zorlu durumla birleşince panik atak tarzı bişe geçirdim ondan sonra içten içe onları suçladım istemsiz ve soğudum gidince tekrar o zamanları hatırlamak da korkutuypr olabilir

Eşinizin ailesi kaza geçirdiği icin balayına gidemeyince travma yaşayıp onlardan soğuduğuz demek. :işsiz:
Daha ne tür bahaneler duyacağız acaba. Dümdüz sevmiyorum eşimin ailesini deseniz daha doğru bir duruşunuz olur.
Böyle çocukça bahanelerin ardına sığınmaniz komik cidden.
Eşiniz yokken gitmek istemeyebilirsiniz yanlarına bunu da anlarım ama kaza geçirdiler, balayına gidemedim,onları sucladim, soğudum demek hem insafsızca hemde çocukça.
Büyümeden evlenirseniz daha çok derdiniz olur böyle.

Son düzenleme:
Bebeyem madem sarıyer kızıyım diye böbürleniyorsun o zaman kendi çevrenden birinin bulacaktın, Esencılıs erkeğini küçümsüyorsun madem almayacaktın bu çocuğu. Gözün kör değildi ya adam Esenyurtlu işte, evlenmeseydin. Sen de kafa ve eğitim olarak şahane bir yerde değilsin bana kalırsa yoksam bu işe baştan kalkışmazdın.
Ben 2 lisans mezunuyum eşimde mühendis ama kardeşlerinin hiçbiri okumamış tek okuyan o. Ve hep şehir dışında okuyup çalışmış ailesi esenyurtlu da değil Erzurum dan yeni gelmişler Bi ilgileri yok zaten. Ben eğitim olarak kendime denk buldum anlaşıyoruz da ama araya aile girince bozuluyor

Şöyle söyliyim misafire lafım yok tabiki hasta ziyareti ine gelinir ama misafirler hem elleri boş geliyor hem de çok uzun saatler kalıyorlar yemek bekliyorlar hatta yatıya kalanlar oldu ve evde sadece kadın olarak eltim ve ben vardık çok zorlandık o daha uzun yıllık evli daha tecrübeliydi ama kötü zamana da denk gelmesi ve işte balayı zamanına denk gelmesi kötü oldu. Ve ben tesettürlü biriyim ev erkek doluydu ne rahat tuvalete gidebildim ne kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabildim. Zar zor annemlere gittim o da ertesi gün geleceğim sözüyleydi. Kendimi fazla baskıda hissettim bu da beni kötü etkiledi. Ve hala balayı için beklentiye girdiğimde eşim bana anlayışsızsın diyo bu beni üzüyor daha ne yapabilirdim daha 1 aylık evliyken oldu bunlar.
Yani çok haklisiiniz bu konuda hasta ziyareti kısa olanı makbul ama yemeğe kadarda almak ayıp birşey. Ama burda eşinizin ailesinin yine suçu yok ki. Sonuçta insanlar hastalık derdinde. Ama şuan için eşinizin üstüne gitmeyin de mesela iki ay sonra balayı adı altinda güzel bı tatil ayarlayabilirsiniz bence.

Yani çok haklisiiniz bu konuda hasta ziyareti kısa olanı makbul ama yemeğe kadarda almak ayıp birşey. Ama burda eşinizin ailesinin yine suçu yok ki. Sonuçta insanlar hastalık derdinde. Ama şuan için eşinizin üstüne gitmeyin de mesela iki ay sonra balayı adı altinda güzel bı tatil ayarlayabilirsiniz bence.
Özel Bi inşaat şirketinde çalışıyor seneyeki hakkından izin almıştı düğün vs de olunca tüm izinleri bitti 1 yıl sonra ancak şansımız olabilir o da balayı olmaz artık zaten

Ya şöyle benim hep en büyük hayalim balayına gitmekti düğünden falan daha önemliydi hevesliydim hazırlık yaptım tam 2 gün öncesine bu olay oldu. Her an herşey olabilir lafım ona değil bende travma oluşturdu bu ve onların evinde o zorlu durumla birleşince panik atak tarzı bişe geçirdim ondan sonra içten içe onları suçladım istemsiz ve soğudum gidince tekrar o zamanları hatırlamak da korkutuypr olabilir
Bu hislerinizi eşinize açmayın.Eşiniz de buradaki çoğu kişi gibi sizin bencil olduğunuzu düşünür ve yolun başında onda travma olur.Sular durulup sakinleşince eşiniz telafi için bir şeyler yapacaktır.Yapmazsa siz teklif edersiniz.Simdi yanında olduğunu hissettirin cidden duygularınızi açmayın adam hakkınızda güzel şeyler düşünmez.

Terbiyesiz asıl sen inşallah aynı şeyleri yaşarsın da görürüz anlayışını
Önce üslübunuzu düzeltin kimseye hakaret etmeye hakkınız yok. Evet sürekli eşinizin istiyor diye kv ye gitmek zorunda değilsiniz. Ama öyle bir yazmışsınız ki sanki sırf balayına gidemeyesiniz bile isteye kaza yapmışlar gibi anlatıyorsunuz

bir konuda haklı bir konuda haksızsınız. aylarca evlenme hazırlığı yapıp tam balayına gidip o yorgunluğu atacakken böyle kaza haberi ile bir anda tatil yerine yoğun hasta bakmak için tam tanımadığınız kültürleri sizden farklı insanların evinde bir hafta yatılı kalınca insan hayal kırıklığı yaşar. hele gençseniz iki katı yaşar. hepimiz genç olduk. evlenmeden birlikte yaşadığınızı düşünmüyorum. o yüzden ilk defa bu hafta onları yakından tanıdınız, yatılı olarak.

sorun memleket değil adetlerinin sizin adetlerinize göre çok farklı olması. gelin olarak hizmet edeceksin beklentisi. kv nin kalça kırığında altı alınıyordur diye tahmin ediyorum nasıl tuvalete gitsin kadın. siz de daha yabancı olduğunuz için ilk defa böyle bir şey yaşadığınız için zor gelmiştir. insan kendi annesinde bile başta zorlanır çünkü koca gövdeyi temizlemek kaldırmak zor işler. yaşamayan bilemez. siz daha aileye 2 ay önce girdiniz. siz olmasaydınız kim bakacaktı ise o da size yardım etmeliydi. bir anda geline bu kadar yüklenilmez yani.

evlendim bir anda eşimin ailesini çok sevdim diyen insanlara peki inanmam. sevgi hak edilir. insan kendi annesi gibi kvyi iki ayda sevemez. iyi bir kadınsa yıllar içinde annenizle denk görürsünüz.elbette bursadan koşa koşa annenizi görmeye geleceksiniz.ben kv yi özledim onsuz dayanamam mı diyecektiniz.haksız olduğun konu şu. doğulu ailenin iyi yanı vardır kötü yanı vardır. istanbullu ailenin iyi yanı vardır kötü yanı vardır. bu eşin eğitimli ve batıda yaşayan ve daha modern gibi görünse de aslında gün sonunda herkes özüne döner.annesine hastabakıcı eve haftalık gelen yardımcı eleman tutabilirdi sonuçta mühendis. siz ve evdeki diğer kadınlar sadece konuklarla muhabbet eder ve eksikleri söylerdiniz. 1 hafta 100 misafire hizmet edeceğiz temizlik bulaşık ikram çay tuvalet yıkama kaldırma yatak döşek yıpranmazdınız ama bazı yerlerde bu profesyonel hizmetlerin alınması ayıp geliyor anlatabildim mi illa gelin yapacak yani.para bol olsa da gelin bakacak. ben anneme başkasına baktırmam konuları. kültür farklılığı evlilikte çok önemli. siz bu konuda haksızsınız. çünkü eşinizi onlar yetiştirdi. sizden beklentisi de onların istediği gibi olacaktır. evliliğin devamı için siz bir adım onlar bir adım atacak yoksa hep kriz.

Ben kendi hissettiklerimden bahsettim evet herkesin başına gelebilir ama herkes bu durumdan aynı şekilde etkilenmez beni çok etkiledi. İnşallah sizde aynı şeyi deneyimlersiniz o zaman ergence dediğiniz şeyi yapmazsınız
beddua bide inşallah sende benim yaşadığım şeyi deneyimlersin o zaman mı diyeyim bende ama ben kimsen yaşamasını istemem herneyse saçma hala ergence davranıyorsun

Kayın ailesi hep böyle ya, hep ilgiler kendi üzerinde olsun isterler. Baksana seninki de "en özel gününde" ilgi sana kaymasın diye gitmiş kaza yapmış.:deli:

en buyuk hayaliniz balayina gitmek mi 🙄
Ev konusuna gelince 28 bin maasla kredi cekilip ev alinmaz gercekci olalim .cok iyi bir pesinat olmask lazim 2-3 milyon ya da sizin de calismaniz lazim .odemek kolay gibi hadi ev alalim denmiyor o krediyi odemesi var

Back
X