Eşimin ailesine daha yakın durmak kendi aileme ihanet gibi gelıyor neden böyle oluyor?

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
69
60
3
yani önceki konularımda da sık sık konuştuk eşimin ailesi de bana ailelerinden biriymişim gibi davranmadılar.. Neyse kaynana en son umreye gidecekti biliyorsunuz gitti ve eşim aşırı duygusal şu ara annesi konusunda.. Uzaklarda falan ya hani aman neyse annesinin ve kardeşlerinin önceden şikayet ettiği bütün negatif huylarını unutmus gibi bana bugün "aslında sende cok soğuksun" dedi
Belki de senin daha şeffaf ve sıcak davranman gerekirdi dedi. Sen yaklaşmayınca seni tanımıyorlar falan dedi.
İster istemez saatlerdir aklımı kurcalıyor bu durum.. Kendi ailem eşimin ailesiyle cok iyi olmamı istemesine ragmen neden kaynanamlara biraz daha sıcak davranırsam kendi aileme ihanet edermişim gibi hissediyorum? Annem rahatsız kendi işini kendi göremiyor kaynvalidem ise annemden yaşlı ama daha dinc tek basına umreye gidebildi yani maşallah. Sanki onun bana ihtiyacı yok, annemin var..kaynanama bir iş yaparken annemin buna daha çok ihtiyacı var gibi bir his oluşuyor o an bırakıp anneme gidesim geliyor. Yada babamlara kaynanama gideceğim derken sanki babamın beni beklediğini ve hayal kırıklığı yaşadığını hissediyorum. Tam olarak anlatamadım da öyle işte.. İlginc ve sacma sen niye kasıyor

Hiçbirimiz için herşey güllük gülistanlık değildir eminim, yine de bir şekilde ilişkiler yürütülüyor, senin ailen sana kiymetliyse eşine de ailesi kıymetli, aile kurdunuz eskisi gibi olmayacaksınız, yine de mesafeniz eşit olmalı (olmasa bile öyle görünmeli), zannediyor musun hepimiz bayılıyoruz, hayır, sadece bı şekilde idare ediyoruz.

Bu çok ciddi bir psikolojik problem bence. Aileci anneci erkek diye buralarda linç ettiğiniz erkeklerin de kafasında bir yerde bu düşünce var mesela. Uzman yardımı alıp sorunun temelini bulun ve çözün bence, kendi iyiliğiniz için. Sevgi, bağlılık değil bu; bağımlılık.

Kvnin zaten çocukları var neden siz iş yapıyorsunuz?
"aslında sende cok soğuksun" dedi
Belki de senin daha şeffaf ve sıcak davranman gerekirdi dedi.
Sevkat göstermesi gereken büyükler küçükler saygı göstermeli.
Ailesi doldurmuş belliki, anneci bir erkekle evliyseniz kv'nin kurallarına göre oynayacaksınız. Annesi eşiniz bir işini yapmadığında acındırıyor ağlıyor siz ise onun gibi ağlak değil yanlışlarını suçlarını söylüyorsunuz(şikayet ediyorsunuz, suçluyorsunuz zannediyor) doğal olarak korumaya başlıyor.
Eşin seni ihmal etmiyorsa rızkını yedirmiyorsa sürekli şikayet eden taraf olma ama kendi ailenle daha çok zaman geçir. Kvnin işini yaparken yorma kendini evi mi temizle diyor 1 odayı yap diğerini kızlar yapsın de.

Kendi ailem eşimin ailesiyle cok iyi olmamı istemesine ragmen neden kaynanamlara biraz daha sıcak davranırsam kendi aileme ihanet edermişim gibi hissediyorum? Annem rahatsız kendi işini kendi göremiyor
Annen kv ile iyi olmanı istiyorsa kendini suçlu hissetme yardım et ama annenide ihmal etme eşin nasıl kendi annesi için koşuşturuyor sende kendi annen için koşuştur.

Çocuğa da gerek yok annemin evinde bir bardak bile kaldırmıyorken kayınvalidenin evinde iş miş yapmam. Ha özel bir gün için yardım istemiştir o ayrı. Hem iş gör hem kötü ol. Maalesef bu işler böyle. O mesafeyi en baştan koymak gerek.

Bende senin gibi düşünüyorum ama konu sahibi yapmak istemiyorum demediği için yumuşattım söyleyeceklerimi. Herşeyden önce kendi çocukları var mirası falan alırken okey(konudan bağımsız genel) mevzu bakmaya gelince ben artık el oldum.

Kocan da saçmalamasın. Sanki anası sınır ötesi operasyona gitmiş.. neyine duygusallaşıp dert ediyor. Hem sen niye illa birilerine hizmet etmek zorunda kalıyorsun ki? Baban hayatta ve annene destek olabilir. Kayınvalide de iki kuruşuna kıyıp temizlikçi tutsun.

Bu erkekler kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyor maalesef ataerkil zihniyet aileler yüzünden, kendisi ailenize ne kadar yaklaşırsa ve ilgilenirse aynı ölçüde karşılık vermenizi tavsiye ederim ne yani biz kadınlar kül kedisi değiliz her şeyi bizden bekliyorlar herkesin ailesi kendine değerlidir beklentisini fazla tutacağına ben karşı tarafa ne ölçüde yaklaşıyorum ona baksın önce bi kocanız.

Yani bukadar kasmaya gerek yok niye ihanet ediceksin ki bu psikolojidede hiç olmadim benim içimde ailem çok başka Kayinailem çok başka sonuçta. Evlerinde kalınca annemde yaptığımı onlara da yaparım yardım ederim eğer musaitsem bunda değişik bir durum yok bence kıyaslama yapman bile yanlış senin annen başka esjnin annesi başka sonuçta. Bı ev supurmek toplarlamak filan sonuçta zaten yaptığımız işler benim eşimin ailesi de öyle aman illa şunu yap demez ama çocuklarım küçük Elim vardığı kadar yapabiliyorum sorun etmezler önceden de öyle yapıyordum illa illa yapcaksin demedi kimse.

Buna ekleme yapmak istiyorum.
Eşin senin ailene karşı soğuksa, ailesi problemli ise zaten kendi ailen gibi sarılamazsın. Benim yorumum genel ve normal durumlar için geçerli.
Aileci olmak büyük problem. Başta insanın kendine eziyet.

Açık konuşayım, bu kafayla hem kendini hem evliliğini yıpratıyorsun. Senin annen ayrı, kaynanan ayrı. Biriyle biraz ilgilenince diğerine ihanet etmiş olmuyorsun bu kadar suçluluk duygusu sağlıklı değil. Eşinin ailesine biraz sıcak davranman demek “taraf değiştirmek” değil, insan gibi davranmak demek. Kusura bakma ama sen bunu kendi içinde dramatize etmişsin. Eşin “soğuksun” demekte de haksız değil, çünkü sen zaten duvar örmüşsün. Bu kadar kasmaya gerek yok annene bak, ilgilen ayrıca kimdeye iş yapmak da zorunda değilsin. Hayat bir denge işi, sen şu anda tamamen suçlulukla hareket ediyorsun. Bu haliyle gerçekten terapi desteği şart, çünkü bu suçluluk duygusu normal bir sınırı aşmış.Seninki sadakat değil bağımlılık.

Bu erkek tarafına ne yaparsan yap "sen soğuk davranıyorsun" derler, yaranamazsın..

yeni gelinsiniz herhalde. kimseyle samimi olmak zorunda degilsiniz. oyle zamanlar gelecek ki boyle laflari duydugunuzda hic iplemeyeceksiniz. esiniz sen soguksun dediginde asil sen soguksun anneni dogru durust aramiyorsun vs diyip eksigini soyleyin, ne guzel evlatlar var vs deyip karsi saldiriya gecin :)

kayinvalideniz sonucta esinizin annesi tabi ki birbirinize yardim ettiginiz zamanlar olacak. ama o ailenin cocugu esiniz, oncelikle onun anne babasina kardeslerine hizmet etmesi gerek. fazla fedakarliga gerek yok

Sıcak davranmak can ciger olmak zorunda degilsiniz bu bir. Esiniz gereksiz hareketler sergiliyor. Kvnizin isini neden yapiyosunuz ya siz hizmetci olarak mi ise basladiniz orada ? Ben anlamiyorum nedir sizi ufak capli kriz cikarmaktan alikoyan. Kocam bana su laflari soylese o evde cıngar cikaririm. Hem işlerini güçlerini yap bi de yalakalik yapalim oldu nedir baska emirleri ? Hayatta yapmam ve evet kendi annenizin size ihtiyacı varken kvye yaptiginiz bu davranislar anlamsiz ve ihanet gibi dusunmeniz anormal degil. Kocaniza yüz vermeyin artik dik durun sizi manipüle ediyo asla müsaade etmeyin. Bu sekilde asla degerli olmazsiniz gözünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…