Eşimin ailesine daha yakın durmak kendi aileme ihanet gibi gelıyor neden böyle oluyor?

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
69
60
3
yani önceki konularımda da sık sık konuştuk eşimin ailesi de bana ailelerinden biriymişim gibi davranmadılar.. Neyse kaynana en son umreye gidecekti biliyorsunuz gitti ve eşim aşırı duygusal şu ara annesi konusunda.. Uzaklarda falan ya hani aman neyse annesinin ve kardeşlerinin önceden şikayet ettiği bütün negatif huylarını unutmus gibi bana bugün "aslında sende cok soğuksun" dedi
Belki de senin daha şeffaf ve sıcak davranman gerekirdi dedi. Sen yaklaşmayınca seni tanımıyorlar falan dedi.
İster istemez saatlerdir aklımı kurcalıyor bu durum.. Kendi ailem eşimin ailesiyle cok iyi olmamı istemesine ragmen neden kaynanamlara biraz daha sıcak davranırsam kendi aileme ihanet edermişim gibi hissediyorum? Annem rahatsız kendi işini kendi göremiyor kaynvalidem ise annemden yaşlı ama daha dinc tek basına umreye gidebildi yani maşallah. Sanki onun bana ihtiyacı yok, annemin var..kaynanama bir iş yaparken annemin buna daha çok ihtiyacı var gibi bir his oluşuyor o an bırakıp anneme gidesim geliyor. Yada babamlara kaynanama gideceğim derken sanki babamın beni beklediğini ve hayal kırıklığı yaşadığını hissediyorum. Tam olarak anlatamadım da öyle işte.. İlginc ve sacma sen niye kasıyor

Neden hep kadınlar bir şeylere mecbur hissediyor? Kayınvalidesinu aramamakla, kayınvalidesine yakınlık ve sıcaklık göstermemekle, gidip gelmemekle suçlanan kac tane adam var ?

Neden?

Yani ben hiç sanmıyorum ki bir erkek kendi içinde bunların muhasebesini yapsın. Kendileri yapmadığı gibi eşlerini bu konuda suçlamaya bayılırlar.

Erkeklerin ne kendilerine ne ailelerine yakınlık göstermeye gerek yok. Asla ama asla değer bilmezler, size minnet duyup teşekkür etmezler ve son sözleri daima "yapmasaydın" olur.

Erkeklerden ve ailelerinden uzak durun.

Senin sorunun soğukluk değil, ölçünün farkında olman. Kocalar ve kaynanalar bunu duygusuzlukla karıştırır çünkü ölçü bilmek onlara lüks gelir.

Eşin şu an annelik yüce döneminde; duygusal vefa borcunu senin üzerinden ödemeye çalışıyor. Yani annesine veremediği memnuniyeti, seni şekillendirerek telafi etme çabasında. Freud bile alkışlardı bu anne kompleksi performansını.

Senin, annem hasta ama kaynanan umreye gitti, neden oraya değil buraya koşuyorum sorgun ise vicdanını sıkıyor. Çünkü biz kadınlara hep herkesi idare et, kimseyi kırma, kendini de yok say öğretildi. Bence senin yaptığın kasmak değil; vicdanınla karakterinin arasında kalmak.

Sonuç? Kaynanan seni sevmek istiyorsa zaten gelir, gelirken de senin sıcaklık performansına ihtiyaç duymaz.
Senin görevin de evdeki herkesin duygusal termosu olmak değil. Paşa gönlün nasıl istiyorsa öyle yap. Bırak kocan da annesiyle kendi meselesini kendi halletsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…