eşimin ailesine düşkünlüğü karşısında ne yapabilirim

eşime her yöntemi denedim... iş çıkardım olmadı, cuma akşam plan yaptım yatakta olur dedi, öğlen işe gidince akşama gidelim dedi... yani eşim çok zor bir adam. iyi konuş olmuyo kötü konuş olmuyo. hürrem gibi dişilik kullan onu da yemiyo. şimdi konuşama kararı aldım. uzun süre deneyeceğim. onun dayanamadığı tek şey gözyaşlarım da onu bile yemiyo...
adama yaklaşmasam yaklaşmıyo...bakalım hayırlısı... benim deli olduğum şey ben eşime annesiyle aybı şeyi söylesem de benim dediğim yalnış annesinin dediği doğru... bazen kendime hakim olamıyorum direk suratım düşüyo. yardımlarınız için çok tşk... çok iyi geldiniz inanın...
 
ehliyetinizziii alıp arabayıı sız kullanın o zaman :) en iyi yöntemm bu diye düşünüyorummm

benim ve eşimin ehliyeti var kayınpeder sen çok iyi değilsin falan dedi eşime bir iki çıktılar kullandılar sen şimdi böyle trafiğe çıkma diyince eşim ses edemedi. yani o bir şey demeyince bende söyleyemedim.
 
vallahi işin zor ben 11 senedir çözüm bulamadım.
 

Hemen hemen benzer şeyler yaşıyoruz.Ben 5 senedir çözüm bulamadım.Biz de eşimin bulunduğu şehirdeyiz.Eşim hergün iş çıkışı onlara uğramadan gelmez eve.Haftada bir gün de mutlaka onlara gideriz yada onlar gelir.
Benim ailem 5 saatlik mesafede;beraber ailemin yanından dönerken sanki çokk acelemiz varmış gibi mola bile vermeden döneriz genelde;çünkü ailesi yemeğe bekliyordur mutlaka.Zaten genelde almaya gelir,ailemin yanında bikaç geceden fazla kalmışlığı yoktur.
Yani biz ağaç kovuğunda bitmişiz bacım;kökümüzün kökenimizin bir önemi yok.Zavallı babam beni ve kızımı özlesede gelmek istemiyor o yüzden.Herseferinde 1 karış surat kocamda çünkü.İki gün güleryüz gösteremiyor.
Kendi ailesinin de daima zararı var bize.Kenara 3-5 kuruş koyacağımıza onlara harcıyoruz.Bana ve kızıma harcadıklarını hep gözüme gözüme sokar.Ki bende çalışıyorum.Çocuğumun yükü genelde benim üzerimde.Kendim de masraflı bir insan değilim.Kuaföre gitmeyeli bile çok zaman oldu.
Sonuçta ne mi yapıyorum.Hiçbirşey...İnsan zamanla hissizleşiyor.Üzüldüğüyle kalıyor çünkü.Kızım yeni doğmuştu.Benim annem 1 hafta kalabildi;ondan sonra yapayalnız kaldım.Çünkü bekledikleri gibi onun ailesini çağırmadım.Tek başıma ağlayarak günler geçirdim.Yinede çağırmadım.Yeni doğum yapmış bir kadına kendi annesini çok görenlere el açmadım.
Çözüm varsa da ben bilmiyorum yani arkadaşım.İyi bak kendine :)
 

aynen katılıyorummmmmm ANAKUZULARI LÜTFEN EVLENMEYİN!!!!!!!!
 
Niye oraya tasınmayı kabul ettin?? Malesef baska yere tasınmadan rahat edemezsin..Esimle konusamıyorum demissin ama ne yap ne et isteklerini söyle rahatsız oldugun herseyi anlat..
 
Son düzenleme:
ya bu kayınvalidede uyumak nedir anlayamıyorum açıkçası.. bu adam anasının babasının yatağından evinde çıkamayacaksa ne diye evleniyor.. benim de kayınpederim böyle, her halta karışır.. geçen gün telefonda bana; "kızım siz evlenince eve gitmenize izin vermicem hiç (3 ay sonra evleniyoruz) , bizde yiyin için oturun, yatmadan yatmaya gidersiniz evinize" dedi..çoook beklersin dedim içimden bende ben bu işlerde ipleri baştan sağlam tutmak gerektiğini düşünüyorum canım.. yani ipin ucunu bir kere kaçırırsan biter olay.. elini veren kolunu da kaptırır.. eşine yeterince BEN dememişsin sen belli ki.. "ben böyle istemiyorum..ben evimde uyumak istiyorum..ben seninle yalnız vakit geçirmek istiyorum.." gibi.. Allah yardımcın olsun..
 

bencede yaa herşeyin bi yakısanı var tabiki gidilir akraba ziyareti önemlidir ama evlilik de çoçuk oyuncagı değildir
 

aynısı bende de var ama lafımı kayınvalidemden esirgemedim hiç eşyalarımın yerini değiştirdi bikaçdefa ben önce eşime söyledim bişi olmaz dedi en sonunda kafamın tasını attırdılar kayınvalideme aynen şunu söyledim burası benim evim benim kurallarım geçerli çok değiştirmek istiyorsan kendi evinin eşyalarının yerini değiştir ben böyle seviyorum dedim saygıda bi yere kadar ben ailemden ayrılmışım yenibir hayat kurmuşum onların hayatlarına devam etmek için evlenmedim eşimede bunu belirttim haklarımı sonuna kadar savundum.aynı senin gibi biyere gitcez peşimiza takılıyorlar. onlarbi yere gitcekbizde peşlerinde en sonunda dayanamadım ben gitmiyorum sen çok gitmek istiyorsan git ben gelmiyorum dedim bişi demedi aldım çantamı çıkıyorum nereye dedi gezmeye dedim kocambensiz giderse gezmeye bende giderim o günson oldu aynısını yap demiyorum ama baş kaldırıyorsanda arkasında dur diyorum
 

Aman diyim bu kadar güvenme kendine . Mesajı vermişler bile nişanlın kocan oldumu bak bakalım nasıl davranacak. Yoksa herkes biliyor ben de demeyi, ipte tutmayı ama sökmüyor işte her erkeğe. Bence şimdiden al önlemini nikah sonrasına bırakma.
Pinias yapabileceğin pek bişey yok açık söyliyim. böyle alışmış , alıştırılmış. Bazı erkekler evlenselerde ailelerinin yörüngesinden çıkamıyorlar.
 
Benzer bir kocada bende var. Ailesiyle ilgili en ufak eleştiride direkt savunmaya geçiyor. Hemde haklı olduğumu bile bile. Öyle bi yetişme tarzı olmuşki sanki bana haklısın dese ailesini sokağa atmış olacak.

Erkekler kafalarında evlilik, eş algısını ailesinin algısıyla bir görüyorlar. Yani evlendim, eşim var ama ailemin sevgisinden eksiltemem. Ailede bunu böyle görüyor, gelini kıskanıyor, oğlunun ona daha çok değer verdiğini zannedip dediğini yaptırmaya çalışıyor ve oğlunun evliliğini baltalıyor. Erkeklerin öncelikle o benim eşim sen benim annemsin. Yeriniz farklı. bunun ayırdına varması gerekiyor. Ama anlatmakla olmuyor işte. Bir şekilde farketmeleri gerekiyor. Bu da bazen onların yaptığının aynısını yapmakla olabiliyor. Ama oda herzaman olmuyor işte.

Biz aynı şehirde değiliz Allahtan ama 1 saatlik mesafedeyiz, herhafta gidiyoruz nerdeyse ve gitmezsek buhafta niye gelmediniz diye aranıyoruz. İlk başta çok inat ettim ama işe yaramadı, sabrettim oda olmadı. Bi zararları yok ama herşeye karışan bir yapıları var. Kayınvalidem çok gelmedi evimize, sürekli biz gittiğimiz için ama geldiğinde mutfakta bişilerin yeri değişti mutlaka. Çünkü kendine güzel gelen şey, herkes için güzeldir anlayışında. Yıllardır kocadan görmediği sevginin üzerine bencillik geliştirmiş aşırı derecede. Bişi onu rahatsız ediyorsa herkesi rahatsız eder, bişi onun için uygunsa herkese uyar. Ben anlatmaya çalışırsam ama kocamla kötü olurum, çünkü onlar cahil alttan alsam nolur.

Bende sürekli alttan alarak bişileri benimsemeyeceklerinin farkındayım ama eşim bir türlü varamıyor bunun farkına. Sadece daha önce başka bi konuda yazmıştım, yanarım yanarım anama babama ettiklerime yanarım. Onlar yapsa aynı şeyleri çenemden duramazlar ama kocadan sebep bişi diyemiyoz onlara.
 

o konuda hazırlıklıyım canım, önlemlerimi alıyorum şimdiden
ayrıca kayınvalidem çok anlayışlı bi kadın, kayınpederim öyle söylediğinde kayınvalidem yandan "ay bırak Allahını seversen, bunca yıl birbirlerini beklemişler, napacaklar senin benim gibi iki buruşmuş suratı" dedi.. Ardından da telefonu alıp bana "kızım sen bakma bunun dediklerine, bana da ilk evlendiğimde böyle yapıyolardı, çok sinir olurum ben öyle şeylere, siz hayatınıza bakın" dedi
ayrıca ben nasıl sırnaşıcam kojama elalemin evinde dimi amaaa bunu hissetiikten sonra kendisi de kalmak istemez eminim
 

Ne güzel umarım hep böyle düşünür canım. Forumda okuduklarımdan, arkadaşların yaşadıklarından sonra insan herşeyden şüphelenir oluyor. Hayırlısı olsun inşallah canım.Mutluluklar dilerim.
 

inşallah tatlım.. haklısın, öyle insanlar var ki, ne oldum değil ne olucam demek lazım her zaman
ayrıca iyi dileklerin için çok teşekkürler..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…