- Konu Sahibi sevgideniz
-
Ben insanları anlamıyorum, ya da herkes normal de bir ben anormalim...
Arkadaş hissettiklerini anlatmış, paylaşmış ve bunları yaşayanlardan yorum istemiş. Yazılanlara inanamıyorum! Bizim milletimiz ne kadar meraklı ne olduğunu bilmediği şeyler hakkında akıl vermeye, yagılamaya...Herkes birbirinin düşündüğü gibi düşünsün istiyor. Yok böyle birşey! Yargılar, insanın kendini suçlamasından başka hiçbir halta yaramaz...Karşındakini anlamak, onun gibi düşünmeye çalışmak gerek doğru iletişim için.
Bende nefret ederim eşimin ailesine gitmekten. Şartlarımız farklı sizinle, biz yıllık iznimizi geçiririz onun memleketinde. Ama yaşadıklarımız aynı. Evet bende sevmedim, sevemedim, ne yaptımsa ısınamadım eşimin tarafından olanlara. Kimi zaman "oluyor galiba, bak düzeliyor..buzlar eriyor" dediğim olur..ama çoook kısa sürer bu, kaybolup gider. Olumsuz şeyler yapmam, üstüme düşen neyse onu yerine getiririm. Ama asla isteyerek ve içimden gelerek olmaz bunlar. Ve tabi bunu karşımdakilerde ço iyi bilir.
Ben "böyle yaparsam eşimde benim aileme böyle yapar, gitmez vs." leri kabul etmiyorum. Yani eşimin benim aileme gidip gitmemesi, onları sevip sevmemesi hiiç önemsediğim bir şey değil. Hatta herkes keşke kendi ailesine gitse izinlerde derim hep. Çünkü zoraki olan şeylerden hiç haz etmem. Bendeki eşime olan sevgi...bu benim için önemsiz, ama onun için önemli..Yani o ailesine gidilmesini, zoraki de olsa yapılması gerekenlerin yapılmasını önemsiyor. Ben de sadece ve sadece eşim için gidiyorum hepsi o kadar. Ve çocuklarımın babaanne sevgisini yaşamalarını istiyorum. Bundan onları mahrum bırakamam.
Tüm bunları eşim çok iyi biliyor. Üstüme düşenleri yaptığım için, orada yaşanacak herşeyde, beni ilgilendiren kısımlarda eşim devreye girer ve olayları hafifletir. Çünkü bunları sedece onun için yaptığımı çok iyi biliyor. Haliyle fazla sorun çıkmıyor. Ama evliliğimin ilk 3-5 yılında çok sıkıntılı zamanlarım oldu.
İnsanın sevmediği insanlarla ve sevmediği şeylerle muhattab olması tam bir işkence. Oyüzden sizi çok iyi anlıyor ve hakveriyorum. Sonsuz sabır ve dayanma gücü diliyorum size. Allah yardımcımız olsun hepimizin.
ay offf ben de hiç istemiyorum..hiç ısınamadım rahat da edemiyorum..ama mecburen gidiyorum..kurban bayramının sıkıntısını bir aydır çekiyorum..benim sorunum köy falan değil.sevemedim insanları napayım..
gerçi benim sıkıntım yaz tatillerinden kaynaklanıyor.ikimizde öğretmen olduğumuz için uzun bi tatilimiz var.eşim adanalı ben mersinliyim.güneydoğuda çalışıyoruz tatilde 1 hafta onun ailesinde 1 hafta benim ailemde kalıyoruz..bu beni çok soğuttu galiba..tatile en fazla 1 haftalığına gidebiliyoruz başka bi yere..onun dışında ne adanada ne de mersinde kendimize ait bi evimiz olmadığı için ailelerle geçiriyoruz(
offf ya yerleşik hayata geçene kadar böyle devam edecek malesef..
Ben amerikada yasiyorum , yazin turkiye ye tatile gittim , Esimin ailesinin yanina gittik . ordan da koylerine anneannesigile gittik .. Gidip yillarca aylarca kalmiyorsunuz ya . Bayram tatili icin 4 yada 5 gun kalmak sizi neden bu kadar sikintiya sokuyor .. Yasli insanlarsa onlar sizi neden arasin , siz arayip sorun . Walla ben hicbir zaman kayinvalidem den beni arayip sormasini beklemedim .Elimden geldigi kadar ben arayip hal hatir sorarim..
Ben insanları anlamıyorum, ya da herkes normal de bir ben anormalim...
Arkadaş hissettiklerini anlatmış, paylaşmış ve bunları yaşayanlardan yorum istemiş. Yazılanlara inanamıyorum! Bizim milletimiz ne kadar meraklı ne olduğunu bilmediği şeyler hakkında akıl vermeye, yagılamaya...Herkes birbirinin düşündüğü gibi düşünsün istiyor. Yok böyle birşey! Yargılar, insanın kendini suçlamasından başka hiçbir halta yaramaz...Karşındakini anlamak, onun gibi düşünmeye çalışmak gerek doğru iletişim için.
Bende nefret ederim eşimin ailesine gitmekten. Şartlarımız farklı sizinle, biz yıllık iznimizi geçiririz onun memleketinde. Ama yaşadıklarımız aynı. Evet bende sevmedim, sevemedim, ne yaptımsa ısınamadım eşimin tarafından olanlara. Kimi zaman "oluyor galiba, bak düzeliyor..buzlar eriyor" dediğim olur..ama çoook kısa sürer bu, kaybolup gider. Olumsuz şeyler yapmam, üstüme düşen neyse onu yerine getiririm. Ama asla isteyerek ve içimden gelerek olmaz bunlar. Ve tabi bunu karşımdakilerde ço iyi bilir.
Ben "böyle yaparsam eşimde benim aileme böyle yapar, gitmez vs." leri kabul etmiyorum. Yani eşimin benim aileme gidip gitmemesi, onları sevip sevmemesi hiiç önemsediğim bir şey değil. Hatta herkes keşke kendi ailesine gitse izinlerde derim hep. Çünkü zoraki olan şeylerden hiç haz etmem. Bendeki eşime olan sevgi...bu benim için önemsiz, ama onun için önemli..Yani o ailesine gidilmesini, zoraki de olsa yapılması gerekenlerin yapılmasını önemsiyor. Ben de sadece ve sadece eşim için gidiyorum hepsi o kadar. Ve çocuklarımın babaanne sevgisini yaşamalarını istiyorum. Bundan onları mahrum bırakamam.
Tüm bunları eşim çok iyi biliyor. Üstüme düşenleri yaptığım için, orada yaşanacak herşeyde, beni ilgilendiren kısımlarda eşim devreye girer ve olayları hafifletir. Çünkü bunları sedece onun için yaptığımı çok iyi biliyor. Haliyle fazla sorun çıkmıyor. Ama evliliğimin ilk 3-5 yılında çok sıkıntılı zamanlarım oldu.
İnsanın sevmediği insanlarla ve sevmediği şeylerle muhattab olması tam bir işkence. Oyüzden sizi çok iyi anlıyor ve hakveriyorum. Sonsuz sabır ve dayanma gücü diliyorum size. Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Sivribiber anlayıp dinlemeden konuşma benim köylüleri küçümsediğim filan yok konuyu başka tarafa çekme.Sen hoşlanmadığın ortamlara gidermisin gitmek istermisin?hayır bu ister şehir ister köy olsun farketmez.Konuyu saptırma.Arama konusuna gelince zaten 3 sendir hep ben aradım onlar çok nadir a<rıyodu,1senedir ben de pek aramıyorum benküçüksem sürekli benmi aricam insan torununun sesini duymak için bile aramazmı?
Evde zaten bi kayın var düşman başına nedediğini ettiğini bilmez densizin teki,eşimle beni kavga ettirdi 10gün konuşmadık onun yüzünden yani sebeplerim var.Durdukyere değil yani.Zaten eşim nezaman dese gidiyorum sadece içimden gitmek gelmiyo yani sevine sevine gitmiyorum onu söyledim köylü şehirli diye bişey yok anlamadan dinlemeden konuşmayın
Benim kaynanamlarda de köyde oturuyor onlar da yaklaşık 4 saat uzaklıkta..
Evlendiğimiz sene ben gidip görmek istiyordum. Eşimin Çevresini nerde doğup büyüdüğünü tanımak istiyordum...
2. Senemizde gitmek istemiyordum bende sıkılıyordum.. Davranışları konuşmaları birbirrlerini sevmeleri bile bana değişik/tuhaf geliyordu.. Kaynanam kızına hiç kızım demez eşime de aynı şekilde hiç oğlum demez hep isimleriyle hitap eder. Yada geldğimizde sadece hoş geldiniz o kadar... Bizde öyle değil.. Daha ben almanyaya ailemin yanına varmadan bütün sülale toplanır bol bol hasret giderilir.. Neyse..Sıkılmaya başlamıştım.. Köye gitmeden hep tartışırdık eşimle.. Yaşıtım yok..
3. Senemizdeyiz bu yıl... Artık takmıyorum... Gidiyorum oraya, kaynanam çocuğa bakıyor.. Torununu çok özlediği için.. Ben ya tv izliyorum ya oya, havlu vs. işliyorum yada eşimle geziyoruz...
Kendini kasarsan hiç eğlenmiyorum dersen maalesef eğlenemiyosun...
Bu sefer kurbanda gideceğiz ben zeytin toplamaya gideceğim :)
Evde fazla kalmıyorum o zaman. Hem de gözlerine girmiş oluyorum...
Aaa bak almanyadan gelmiş ama iş becerebiliyo diyolar.. Ve ben mutlu oluyorum.. Onlar da hallerinden memnun...
Giderken yanında kitap falan götür.. yada sende benim gibi bağda bahçede yardım et.. İnan zaman su gibi akıp geçiyor..
Sevmesen bile saygı göstermek zorundasın...
(uzun oldu biraz )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?