eşimin ailesine gitmek istemiyorum

Ben insanları anlamıyorum, ya da herkes normal de bir ben anormalim...
Arkadaş hissettiklerini anlatmış, paylaşmış ve bunları yaşayanlardan yorum istemiş. Yazılanlara inanamıyorum! Bizim milletimiz ne kadar meraklı ne olduğunu bilmediği şeyler hakkında akıl vermeye, yagılamaya...Herkes birbirinin düşündüğü gibi düşünsün istiyor. Yok böyle birşey! Yargılar, insanın kendini suçlamasından başka hiçbir halta yaramaz...Karşındakini anlamak, onun gibi düşünmeye çalışmak gerek doğru iletişim için.

Bende nefret ederim eşimin ailesine gitmekten. Şartlarımız farklı sizinle, biz yıllık iznimizi geçiririz onun memleketinde. Ama yaşadıklarımız aynı. Evet bende sevmedim, sevemedim, ne yaptımsa ısınamadım eşimin tarafından olanlara. Kimi zaman "oluyor galiba, bak düzeliyor..buzlar eriyor" dediğim olur..ama çoook kısa sürer bu, kaybolup gider. Olumsuz şeyler yapmam, üstüme düşen neyse onu yerine getiririm. Ama asla isteyerek ve içimden gelerek olmaz bunlar. Ve tabi bunu karşımdakilerde ço iyi bilir.
Ben "böyle yaparsam eşimde benim aileme böyle yapar, gitmez vs." leri kabul etmiyorum. Yani eşimin benim aileme gidip gitmemesi, onları sevip sevmemesi hiiç önemsediğim bir şey değil. Hatta herkes keşke kendi ailesine gitse izinlerde derim hep. Çünkü zoraki olan şeylerden hiç haz etmem. Bendeki eşime olan sevgi...bu benim için önemsiz, ama onun için önemli..Yani o ailesine gidilmesini, zoraki de olsa yapılması gerekenlerin yapılmasını önemsiyor. Ben de sadece ve sadece eşim için gidiyorum hepsi o kadar. Ve çocuklarımın babaanne sevgisini yaşamalarını istiyorum. Bundan onları mahrum bırakamam.

Tüm bunları eşim çok iyi biliyor. Üstüme düşenleri yaptığım için, orada yaşanacak herşeyde, beni ilgilendiren kısımlarda eşim devreye girer ve olayları hafifletir. Çünkü bunları sedece onun için yaptığımı çok iyi biliyor. Haliyle fazla sorun çıkmıyor. Ama evliliğimin ilk 3-5 yılında çok sıkıntılı zamanlarım oldu.
İnsanın sevmediği insanlarla ve sevmediği şeylerle muhattab olması tam bir işkence. Oyüzden sizi çok iyi anlıyor ve hakveriyorum. Sonsuz sabır ve dayanma gücü diliyorum size. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

aynen ben de altını çizdiğim durumu sık sık yaşıyorum ve ben de eşimim ailesini sevmedim sevemedim.tam ben de her şey düzeliyo galiba dediğim zamanlar hiç uzun sürmez.ben üstüme düşenleri yapmakta bile zorlanıyorum ama az ama çok yapmaya çalışıyorum yine de.hani ayrı dünyaların insanlarıyız derler ya sanırım eşlerimizin aileleri ve bizim için sölenmiş.en azından benim için öyle.üstelik biz aynı sitede oturuyoruz düşünün artık.hem ablası hem annesi ile yani.arada bariz bir mesafemiz olmasına rağmen yine de zorlanıyorum hafta da 2-3 kez bile gitmekten.
konu sahibi ark ım beni düşün birde sen sene de 1-2 kez görüşeceksin benim gibide olabilirdin.dayanacaksın artık sene de 1-2 kez görmeye aynı ortam da olmaya üstüne düşeni yapmaya alışcaksın artık

Son düzenleme:
Köyümün olduğu yeri şu anda oturduğum sandalyeden görebiliyorum.. Orada bir köy ve o köyde bizim evimiz var ama ben gidemiyorum, gitmek acı veriyor artık çünkü artık orada ziyaret edebileceğim kimseler kalmadı

Konu belki sadece köy değildi ama konu sahibine diyecek tek sözüm yok!!!
O yüzden bende içimden geleni yazdım:)

kocan için sabredeceksin
işinde mutsuz olanlar sevmediği insanlarla
çalışanlar var.
herkes herkesi sevecek diye bir kanun yok
bence saygıda kusur etme samimi olmaa
mesafe koy arana olsun bitsin.
bizim gibi yakın oturanları düşünnn
birde.

ay offf ben de hiç istemiyorum..hiç ısınamadım rahat da edemiyorum..ama mecburen gidiyorum..kurban bayramının sıkıntısını bir aydır çekiyorum..benim sorunum köy falan değil.sevemedim insanları napayım..
gerçi benim sıkıntım yaz tatillerinden kaynaklanıyor.ikimizde öğretmen olduğumuz için uzun bi tatilimiz var.eşim adanalı ben mersinliyim.güneydoğuda çalışıyoruz tatilde 1 hafta onun ailesinde 1 hafta benim ailemde kalıyoruz..bu beni çok soğuttu galiba..tatile en fazla 1 haftalığına gidebiliyoruz başka bi yere..onun dışında ne adanada ne de mersinde kendimize ait bi evimiz olmadığı için ailelerle geçiriyoruz (
offf ya yerleşik hayata geçene kadar böyle devam edecek malesef..

Slm, ben çalışmıyorum ama gurbet, farklı memleketlerden yapılmış bir evlilik, izinlerde 2 ye bölüp ziyeret etmeler...o kadar tanıdık ve aynı ki bilemezsiniz. Buna çok takılırım ben, yani neden biz gurbette olanalara acımaz aileler acaba? Yaşadığımız yerleri biliyorlar, neler hasretiz görüyorlar...yılda 1 iznimiz var. Oda genelde yazın olur. Acaba neden demezler, gidin tatil yapın diye? :26: Ya da kız tarafı söyler bunu arada da, erkek tarafı hiiiç oralı olmaz. Tatilde neymiş ki? Amacalar, halalar, dayılar, komşular vs ziyaret edilecek..badana boya, temizlik yapılacak...olurmu hiç tatile gitmek! Ve bizim beyler de öyle kuzu kuzu 'tamam anne derler'...off gece gece hatırlayınca daraldım gene.
İnşallah bizler evlatlarımıza bu sıkıntıları çektirmeyiz.:18:

bu bonkörlüğü yapan da ablası hamile kaldı diye krizler geçiren biri
cadaloz99 çıkmıyosun aklımdan yaa bi de ablan sana nispet olsun diye ikiz bebek doğurmuyomuymuşyapar yapar valla
neyyse sevgili konusahibine gelelim
valla siz kesinlikle yapmalısınız derim ben gidin ziyarete ne olacak altı üstü bi kaç günse...

gittiği yerde güler yüz sıcak bir ortam bulsaydı arkadaş heraldeki gitmek isterdi ha ikinci bazı arkadaşlar hemen yargılıyor yaa sanki mecburmuş bişeyler yazmak zorundymış gibiler hemen yargılama yok senin ailen yok sende ilerde kaynana olacaksın vs... halden anlamıyorsanız cevapta yazmayın siz seversiniz başkası sevmez ki zorundada değil. sadece aynı durumda olan kişiler ne yapıyor nasıl yapıyor fikir istemiş. birtek köyü sevmeyen o değil olan bürsürü kadın var......

bzde cok sorun yasadık esım askerde sadece o geldgnde gdyorum cunku artık sogudum hemde fazlasyla sadece eltım we cocugum orda tek ıyı yon orda ıstemedgmdehemn eltımnn evıne cıkıyorum yukarı esım yokken gtmyorum artık aramıyorum bıle onlar benı ararsa.. hakettıler cunku gttıgmde cok geldı dıye arkamdan laf gtmeynce daha ıyı kafam rhaat bundan snra boyle cok sorunlar oldu 3 ay hc grsmedım sadece eltmle fln knstm esıyle flan onun dısında byk gorumcem aradı demekkı neyms kendını cekınce degerın anlasılyomus ozluyolarmıss artık byle esım ble farkettı yanı

banada zorunluluklar işkence gelir..
eşiminde sızlanarak geldiği arkadaş toplantılarından ile ziyaretlerinden hiç keyif almam..
şunuda anlamıyorum artık zaten.
karıkoca çalışaninsanlarız.
yeri geliyor hafta sonları bile çalışıyoruz.
akşamları eve iş taşıyoruz.
hep stres..
biraz çekirdek aile olsun insanlar ya..
karıkoca çocuk birlikte vakit geçiremiyor 10 gün yıllık izninde köyde kalacak.
bu yüzden sıkıştırıyorlar..
kavga ediyorlar..
anne baba çok özlüyorsa onlarda sene içinde gelsin evlatlarının yanına..
ya zaten bebekliklerindeki gibi olamazki.
çocuk bebek değiliz hiç birimiz.
bağımlı değiliz artık anne babaya ama bağlıyız.
ayrıca herkes ileriye bakıyor hayatta.
hiç kimse geriye bakmıyor.
önce benim ailem.
annem babam eşimin ailesi değil...
onlar içinde öyle olmuştu.
şimdi sıra bizde..
herkes rahat bıraksın şu gençleri ya..
istediklerini yaşasınlar biraz olsun..

aynen yaa neden dusunmuyolar bızı onlarla olmak zorunda mıyız onlarda genc olmadı mı hıc bızım yerımıze koymuyolar kendılerını zaten onlar yuzunden psıkolojk anlamda yetrınce coktum zaten esım askerde bıde askerdekı adama tlfnda benı sıkayet edıp ne derdı var demeyı bılıyo hc dusunmeden onu uzebılıyo. . dha ne derdım olucak bırıcıgım yanımda yok . . gercekten ıyı olsalar basımın ustunde yerlerı var ılk zamanlarda ne kadar guzeldı cok sewıodum onları ama sımdı oyle mı dgıl tabı. kendılerı ıstedı boyle olmasını neysekı esım benım kotu bırı olmadıgımı bılyor. onu da gectım bu tavrımın durup dururken olmadıgını bılıyor. oraya gıttıgmde hc bsey olmamıs gıbı dawranmalarına bana sarılmalarına canm kzm cıcım demelerıne sınır oluyorum esıme arkamdan cok ozledık onu demısler madem ozlıyceksenız neden boyle yapıyosunuz kendınızden uzaklastryosunuz anlamadım yaa artık ıs ısten gectı . . bu saatten snra saygıdan baska bısey weremem onlara

herhalde tepki veren olmustur simdi benim tepki verecegim gibi..
ilk sayfadaki yorumlara sinir oldum
Köy hayatini sevmemek köylüyü asagilamakmi?
ben sevmiyorum köy hayatini ikinci yada ucuncu gun catlarim duramam orda
ama insanlarini seviyorum onlari köylü sifatiyla adlandirmak bile istemem
cunku hepsi benden ben onlardanim her ne kadar köyde dogmamissamda..
ama olmuyor iki gunden fazla kalamiyorum.. heleki sevmedigim insanlarin evinde kalacam banada iskence gibi gelir..
bir konuyu hemen saptirmak icin ugrasanlari sirf laf olsun tartisma ciksin diye ugrasanlarida anlamiyorum..

bende aslında severım koylerı hem esmın aılesını sevmesem bıle esımın hatrına gıderdım anlıyorum senı benım esmn aılesı koyde degıl ama gıtmek ıstemıyorum artık cunku bı cok tatsız olay oldu aramızda ama yınede esım ızne fılan gelınce gıdıyorum kalıyrum Allahtan eltım war sıkılınca yukarıya cıkıyorum onun yanına sırf esım ıcın yanı senı anlıyorum gıtmek ıstememenı ama en azından esının hatrı ıcın gıtmelısın.

Hayatım ben de eşimin ailesi ile çok sık görüşmüyorum. Eşimde benimkileri aramıyor kaldıki benim ailem uzakta onun ailesi yanıbaşımızda. Eğer eşin sana karşı iyi ise sen de onun için fedakarlık yapmalısın diyeceksin ki hep kadınlar mı fedakarlık yapacak? Haklısın .Ama huzurunuzu bozmaya değmez inanın. Ben şehirdeki kaynanamlara her gidişimde bayıldım düşünün yani ne kadar iyi olduklarını. Baktım ki hem kötü davranıyorlar hem de eşimi dolduruyorlar mesafeli oldum mecburiyetten. Eşinle konuşup daha az kalsanız ve daha sonrası için başka bir plan yapsanız olmaz mı?

Biraz açar mısın arkadaşım,neden gitmek istemiyorsun?Hakaret mi işittin?kırıldın mı? rencide mi edildin?dışlandın mı? mutlaka bir sebebi olmalı...Sebepleriyle açıklarsan yardımcı oluruz.

Benim kaynanamlarda de köyde oturuyor onlar da yaklaşık 4 saat uzaklıkta..
Evlendiğimiz sene ben gidip görmek istiyordum. Eşimin Çevresini nerde doğup büyüdüğünü tanımak istiyordum...
2. Senemizde gitmek istemiyordum bende sıkılıyordum.. Davranışları konuşmaları birbirrlerini sevmeleri bile bana değişik/tuhaf geliyordu.. Kaynanam kızına hiç kızım demez eşime de aynı şekilde hiç oğlum demez hep isimleriyle hitap eder. Yada geldğimizde sadece hoş geldiniz o kadar... Bizde öyle değil.. Daha ben almanyaya ailemin yanına varmadan bütün sülale toplanır bol bol hasret giderilir.. Neyse..Sıkılmaya başlamıştım.. Köye gitmeden hep tartışırdık eşimle.. Yaşıtım yok..
3. Senemizdeyiz bu yıl... Artık takmıyorum... Gidiyorum oraya, kaynanam çocuğa bakıyor.. Torununu çok özlediği için.. Ben ya tv izliyorum ya oya, havlu vs. işliyorum yada eşimle geziyoruz...
Kendini kasarsan hiç eğlenmiyorum dersen maalesef eğlenemiyosun...
Bu sefer kurbanda gideceğiz ben zeytin toplamaya gideceğim :)
Evde fazla kalmıyorum o zaman. Hem de gözlerine girmiş oluyorum...
Aaa bak almanyadan gelmiş ama iş becerebiliyo diyolar.. Ve ben mutlu oluyorum.. Onlar da hallerinden memnun...
Giderken yanında kitap falan götür.. yada sende benim gibi bağda bahçede yardım et.. İnan zaman su gibi akıp geçiyor..
Sevmesen bile saygı göstermek zorundasın...

(uzun oldu biraz )

harıka bır davranış kesınlıkle olması gereken bu sevmek zorunda degılsın ama saygı gösterıp vakıt gecırmek zourndasın cok takdir ettım arkadasım senı mutluluklar

Sizi çok iyi anlıyorum.
Benim başımda da var böyle bir durum.
Eşimin ailesi köyde yaşamıyor ama, kurban bayramını köyde geçiriyorlar.
Ben de bayramımı köyde geçirmek istemiyorum, bununda hakkım olduğunu düşünüyorum.
İsteyen gitsin, istemeyen gitmesin, herkes köye bayılmak zorunda değil.
Bu zorunluluklar beni de çok boğar.
Köyü sevmemekte küçümsemek anlamına gelmiyor.
Herkes herşeyi sevmek zorunda değil.
Şimdi birileri çıkıp, köylü koca almasaydınız diyecek, aynı kayınvalidem gibi.
Valla ben köyden koca almadım, şehirden aldım, bilmiyordum her sene köye gidileceğini.
Ama onlar beni şehirden aldılar, acaba akılları neredeydi, köyden gelin alsalarmış keşke.
Kimse kimseyi boğmasa keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…