• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine nasıl alışabilirim:(

hadi banyo utaniyorda yapmiyor diyelim sizin evinizde ama tuvalletten cikinca el yikamayan birine cocugumu emanet etmem yani midem bulandi

Merhaba arkadaşlar...2yılı aşkın bir süredir evliyim ...Eşim Karadenizli ben Akdenizliyim..Biliyorum bir çok insanın derdi yanında benimki dert sayılmaz ama ben eşimin ailesine hiç ama hiç alışamadım özellikle de kayınvalideme:KK43:
Özellikle farklı kültür olması birde kaynanamın paldır küldür hareketleri ,konuşmaları ,her şeye karışması beni çileden çıkartıyor(Tabi kendi içimde çileden çıkıyorum).Farklı şehirlerde yaşıyoruz ama onlar sık sık gelip bizde kalıyorlar...Ve yarın yine gelicekler ve ben onlar gelmeden stres oldum:KK43: Onlar gelince ben kendi evime yabancılaşıyorum sanki...Kayınvalidem kendi eviymiş gibi davranıyor her yere karışıyor ,benim haberim olmadan bişeyler atıyor ,yerini değiştiriyor,kapı çalma özelliği yok pat diye dalıyor yatak odasına...Çekmelerime kadar açıp bakıyor...Mesela 10 gün kalıyorlar hiç banyo yapmadan gidiyorlar bu da garip geliyor .İnsan 10 gün hiç banyo yapmaz mı:KK43: Tuvaleti de pis bırakıyorlar sinir oluyorum belkide ellerini de yıkamıyorlar:KK43: Onların köyüne gidince bazen aynı tabaktan yemek zorunda kalıyoruz kayınvalidemin 10 parmağıda yemeğin içinde birde elini yalıyor sonra:KK43: Yanına oturup yemek yemek istemiyorum:KK43:

Ben mı çok abartıyorum sevemediğim için acaba her şey ondan mı gözüme batıyor bu kadar bilmiyorum ama ben onların yanında çoookkkk mutsuzum:KK43:

Not: Aslında kayınvalidemin kötü niyetli biri olmadıgını biliyorum ama hal hareket davranışları daha anlatamadıgım bir çok şey işte beni strese sokuyor:KK43: Subat tatilinden yaza kadar da bebeğime kayınvalidem gelip bakacak şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl geçicek 5 ay diye:KK43:
pozisyonumuz aynı bacım..niyetlerde kötülük yok ama sıkıntı büyük vesselam...gel de bunu anlat anlatamazsın imkan yok malesef böyle kabullenecez..yahu yatak odamdaki çekmeceyi açıp dikiş kutusunu nasıl alırsın özel elt edavatlar var oda..görümcem bile izin almadan buzdolabını açmazken..bi de bana çekinme istediğini ye demez mi..anacım ev benim yemekleri ben yaptım yeminle bugün imdat diye bağırasım var:mad:

Bir donem daha calismasaniz olmuyor mu? Bence calismayin. 5 ay cok uzun bir sure.hele boyle bir kv ile.. size eziyet olur bu 5 ay. Bence esinize cocugunuzu biraz buyuyunceye kadar kendiniz bakmak istediginizi soyleyin. Seneye kadar kendiniz bakin. Bu arada da guvenilir bir bakici arastirin. Esinize de hic temizligi pisligi karistirmayin bahsetmeyin.

Yöreyle alakası yok demeyin hatunlar. Bal gibi de var. Benim baba tarafı da karadenizli, babaannemin yaptığı şeyleri yazsam buraya aklınız durur. Karadeniz insanı "doğal" insandır. Öyle kapı çalmaymış, bıçakla yemek yemekmiş uğraşmaz. :KK45: Vallahi bol sabır diliyorum. Gerçekten çekilir dert değil.

Bir de eşim kesinlikle laf söyletmez anne ve babasına en basiti yemek yerken annenin yanına oturmak istemiyorum parmaklarının hepsi yemeğin içinde oluyor dedim güzel bir şekilde sohbet ederken ama o birden fevrileşiyor dese ki haklısın ama bu yaştan sonra değiştiremem idare et gözüm görmeyecek ama onun ters ters cevapları hem eşimden hem ailesinden soğutuyor beni:KK43: Hatta eşim onlar yuzunden bana oyle cevaplar verince onlara karşı daha da soğuk hissediyorum kendimi:KK43:
aynen dün dedim ki onlar misafirler otursunlar yorulmasınlar ben yaparım her şeyi, benim masum kelebeğim gözlerini belerterekten onlar misafir değil dedi yer misin yemez misin ne oldu kayıtsız şartsız saldırıya geçtin be adam..:KK53:

karadenizle alakası yok..bu her yörenin insanında olur..köy yerinde yaşıyan insanlarda oluyor..bende memlekete gittiğimde bu tarz şeylerle karşılaştım..mesela halama gittik..kadın 15 oradaydık..sadece 1 kere yıkandı..su bol..sıcak su bol ama içlerinden gelmiyor galiba temizlik..biz ise 1 gün durup banyo yapıyorduk..onları değiştireceğini sanmıyorum..idare edeceksin..:KK69:

Benim esiminde ailesi karadenizli aynilar ama bence kendini yetlstirmeyenleri oyle kaliyor mesela karadenizli olup modern olanlarida var

alışmak mıııı?
alışmayın zaten bu pasaklı hallere
yerinizde olsam bebeğe dokunmalarından bile rahatsız olurdum, emanet etmek çılgınca,
en doğrusu kırmadan, tatlı tatlı uyarmak
uzun süre birlikte olacaksanız bir şeyler yapmak zorundasınız
ve sanırım vazgeçme ihtimaliniz zor görünüyor
iyi şanslar;)

Bunları eşinle paylassan uyarmaz mi ailesini bak çocuğumuza zararı olur hijyen yönünden dikkat etseler nasıl olur falan desen ne bilim

Kültür farkı bizdede var eşimin annesi dogumuma gelecek kara kara düşünüyorum ne kadar kalır diye birde batıl inançları var üstüne. Haline bakıyorum gariban acıyorum ama temizlik konusundaki davranışları beni de çileden çıkartıyor. Annem de bak senin de oğlun olacak yarın gelinin istemezse zoruna gider diyip teselli ediyor beni.

Eşine birsey deme erkekler annelerine laf soylenmesinden hiç hoşlanmaz. Banyo yapması için eline havlu ver. Ben temizliği söyle yapıyorum deyip önünden göster. Herkesin temizlik kültürü farklı. Eşinin olmadığı yerlerde uygun bir üslupla söyle. Allah kolaylık versin...

Ayni durumlari aynen yasiyorum, daha once de baska konulara yazdim, evlerine gideriz cacigi bile tek kasede koyarlar herkes ordan kasiklar, banyo yapmalari pazardan pazara, tuvaletten sonra el yikama yok, aynen odaya paldir kuldur dalmalari hatta kayinvalidemin ben tuvaletteyken kapiyi acmaya kalkmasi faln anlatmayayim ayni yani hatta daha beter. Ben 10 yillik gelinleriyim alisamadim, mumkun degil ki alismak, 2-3 gune tahammul edemiyorum 5 ay birarada kalsam deliririm. Bence baska alternatif dusunun.

Merhaba arkadaşlar...2yılı aşkın bir süredir evliyim ...Eşim Karadenizli ben Akdenizliyim..Biliyorum bir çok insanın derdi yanında benimki dert sayılmaz ama ben eşimin ailesine hiç ama hiç alışamadım özellikle de kayınvalideme:KK43:
Özellikle farklı kültür olması birde kaynanamın paldır küldür hareketleri ,konuşmaları ,her şeye karışması beni çileden çıkartıyor(Tabi kendi içimde çileden çıkıyorum).Farklı şehirlerde yaşıyoruz ama onlar sık sık gelip bizde kalıyorlar...Ve yarın yine gelicekler ve ben onlar gelmeden stres oldum:KK43: Onlar gelince ben kendi evime yabancılaşıyorum sanki...Kayınvalidem kendi eviymiş gibi davranıyor her yere karışıyor ,benim haberim olmadan bişeyler atıyor ,yerini değiştiriyor,kapı çalma özelliği yok pat diye dalıyor yatak odasına...Çekmelerime kadar açıp bakıyor...Mesela 10 gün kalıyorlar hiç banyo yapmadan gidiyorlar bu da garip geliyor .İnsan 10 gün hiç banyo yapmaz mı:KK43: Tuvaleti de pis bırakıyorlar sinir oluyorum belkide ellerini de yıkamıyorlar:KK43: Onların köyüne gidince bazen aynı tabaktan yemek zorunda kalıyoruz kayınvalidemin 10 parmağıda yemeğin içinde birde elini yalıyor sonra:KK43: Yanına oturup yemek yemek istemiyorum:KK43:

Ben mı çok abartıyorum sevemediğim için acaba her şey ondan mı gözüme batıyor bu kadar bilmiyorum ama ben onların yanında çoookkkk mutsuzum:KK43:

Not: Aslında kayınvalidemin kötü niyetli biri olmadıgını biliyorum ama hal hareket davranışları daha anlatamadıgım bir çok şey işte beni strese sokuyor:KK43: Subat tatilinden yaza kadar da bebeğime kayınvalidem gelip bakacak şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl geçicek 5 ay diye:KK43:

Ben de öğretmenim ne olursa olsun çocuğunuza 5 ay daha siz bakın.ben de 2. dönem çalışmaya başlamıştım çocuğu kayınvlidemle birlikte bakıcı ya bırakrak şu anki aklım olsa 2 yıllık ücretsiz izin hakkı mı kullanırdım.sonra pişman olursun ne kadar kazankrsan ka

Ben de öğretmenim ne olursa olsun çocuğunuza 5 ay daha siz bakın.ben de 2. dönem çalışmaya başlamıştım çocuğu kayınvlidemle birlikte bakıcı ya bırakrak şu anki aklım olsa 2 yıllık ücretsiz izin hakkı mı kullanırdım.sonra pişman olursun ne kadar kazankrsan kazan kıymet bilinmiyor

Karadenizlilik egelikle alakasi yok ki karakter bnde k.denizliyim cnim gormemis demkki kvniz huyu suyu pis on gun yikanmadigindan belli allah yardim etsin ya gormezden helcen yada esine soyliyceksin anlayisli biriyse annesini uyarcak uygun bi dille

Sanırım aynı memleketimiz , benim eşimde Karadenizli kültür farkı çok oluyor görmezden gel sabret kayınvaliden özünde iyi biriyse

Bu kadar pis bir insana ( tuvalet konusu) küçücük bebeği nasıl emanet edeceksiniz anlamadım.

Nefret ederim parmak yalayarak yemek yapan ve yiyenlerden. Ben de yiyemem o ortamda.

10 gün kalmaları idare edilir de hem çocuk emanet edeceksin hem de 5 ay kalacak diyorsun. Çok zor olacak biliyorsun.

Ev ve kişisel temizlik, nezaket kuralları neyse de bu kadın bir de çocuk bakacak olması senin için sorun olur. Keşke hiç böyle bir istekte bulunmasaydın.

Karadenizli olması ile alakası yok ki bunun.

bence sen izin al bak cocuguna kocanda anasina laf soyletmiyormus valla 5 ayda kafayi yersin icine ata ata bisey desen esin zaten anasindan olur seni takmaz bile sende sinirden catlarsin hem pis bi kadinmis nasil emanet ediceksin cocugunu o kadina dusunsene tuvaletten cikiyor elini yikamiyor ve cocugun oyuncaklarina eline yuzune elliyor ve yemegini yapiyor aman Allahim herkez kendine temiz gelir ama karsidan oyle degil iste ben nefret ederim boyle insandan

Yok yok abartmiyorsun hislerin normal... 10 parmagini yemege sokup 10 gun banyo yapmayan tabiki anormal...
. Bu kadar rahat olmayi nasil basariyorlar ayakta alkisliyorum.

Canm Allah sabir versn degismezlr alismaya calis

Back
X