• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine ne zaman alışırım

yorgunsidd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2025
1
5
1
25
Merhabalar, uzun süredir kayıt olmadan yazılan blogları okuyarak gizliden takip ettim ama artık içimi dökmek adına kayıt oldum. Daha yeni 2 aylık evliyim ve eşimin ailesi baya kalabalık bir aile ve bir sokak içerisinde herkes burada yaşıyor. Bende buraya gelin geldim benim evimde bu sokakta yani. Eşime alıştım onu çok seviyorum evime de alıştım ama bir türlü onlara alışamadım. Her akşam dışarıda oturup muhabbet ediyorlar beni de çağırıyorlar ama gitmek istemiyorum. Ben evimde tek başıma eşim gelene kadar mutlu ve huzurluyum. Bunu onlara anlatamıyorum. Kayınvalidem ise sürekli çekinme dışarı çık baskısı yapıyor seslerini duyduğum an huzursuz oluyorum bilmiyorum ben bu aileye ne zaman alışacağım? Sahiplenemedim sanırım evlilik cidden zormuş bu hep böyle mi gidecek sürekli onlarla görüşmek zorunda mıyım? Daha iki aydan keşke bu evde oturmayı kabul etmeseydim diyorum

Daha iki ayda böyle diyorsan vay senin haline alışamazsın böyle

Merhabalar, uzun süredir kayıt olmadan yazılan blogları okuyarak gizliden takip ettim ama artık içimi dökmek adına kayıt oldum. Daha yeni 2 aylık evliyim ve eşimin ailesi baya kalabalık bir aile ve bir sokak içerisinde herkes burada yaşıyor. Bende buraya gelin geldim benim evimde bu sokakta yani. Eşime alıştım onu çok seviyorum evime de alıştım ama bir türlü onlara alışamadım. Her akşam dışarıda oturup muhabbet ediyorlar beni de çağırıyorlar ama gitmek istemiyorum. Ben evimde tek başıma eşim gelene kadar mutlu ve huzurluyum. Bunu onlara anlatamıyorum. Kayınvalidem ise sürekli çekinme dışarı çık baskısı yapıyor seslerini duyduğum an huzursuz oluyorum bilmiyorum ben bu aileye ne zaman alışacağım? Sahiplenemedim sanırım evlilik cidden zormuş bu hep böyle mi gidecek sürekli onlarla görüşmek zorunda mıyım? Daha iki aydan keşke bu evde oturmayı kabul etmeseydim diyorum
Bende senin gibi sürekli evimde eşimi bekleyip onunla oturmakisterdim şimdi tam tersi oldum. 5.5 yıllık evliyim evde durasım gelmiyor kaynanamlarla muhabbet etmeye gidiyorum. Anlayacağın kötü insanlar değillerse arana mesafe koyup kendini zora sokma Şuanlık canın istemediği için mesafe koyarsın sonra evde sıkıldıgın için aralarına girmek istersin

Her akşam muhtemelen aynı kişilere aynı muhabbetlerle sokakta oturmak gibi bir aktivite yapmak istemeyebilirsiniz.

Aile ziyareti bayram seyran değil ki bir mecburiyet olsun, açıklama yapmayın çıkmak istediğimde çıkarım, çekinmiyorum rahat olun deyin.

Kötü insanlar değilse mesafe koyarak arada bir görüşebilirsiniz. Zaten evliliğe alıştıkça eskidikçe, çocuk olunca falan siz kendiniz görüşmek isteyebilirsiniz.

Hani aile apartmanı var ya,aile sokağı olmuş orası.Ben olsam bir hafta dayanamazdım.Öyle kalabalığa,sürekli dip dibe olmaya siz de bir yerden sonra tolerans gösteremezsiniz bence.Oradan taşınmalısınız.

Ben istediğim zaman gelirim deyin. Siz kararlı oldukça onlarda vahzevr umarim

iç içe aileker sevgiliyken minnoş geliyor evlenince dayanılmıyor. daha2 aylık evlisin evi düzeltşyorum hurç açıyorum vs vs her gğn bir iş uydur yavaş yavaş vazgeçerler.

Şu sokakta oturma işini hiç bir zaman anlayamayacağım ne bileyim evde oturulur çay kahve içilir sohbet edilir ama sokakta neden oturulur yahu? Gitmek istemiyorsaniz gitmeyin bence onun dışında kötü insanlar değillerse saygımızı eksik etmeyin zamanla bı uyum yakalarsınız belki

Bireysel sınırlarınızı net oturtmak ilk başlarda zor gelebilir.
O nedenle bir paravan bulun.
Gününüzü onlardan önce çoktan planlayın, çağırdıklarında zaten bir işiniz olmuş olsun.
Ha zor gelmiyorsa direkt koyun sınır, ben çok alışık değilim kalabalığa deyin geçin nazikçe.

Siz kibar bir şekilde red ettikçe zamanla davetlerde bitecektir. Her çağırdıklarında bir bahane ile gitmeyin. Sorun yaparlarsa bu şekilde kalabalıkta zaman geçirmeyi sevmediğinizi söylersiniz. Kimseye saygısızlık yapmadığınız sürece mecbur değilsiniz gitmek istemediğiniz yere. Alışmak zamanla olacaktır insanlara, daha çok yeni evlisiniz. Önemli olan sınır çizebilmek. En kötü bir kursa vs yazılırsınız, oraya gidersiniz. Eve gelincede yemekti, temizlikti derken zaten çağıramazlar.

Aslında sizi de davet ediyorlarmış neden sahiplenilmediğinizi düşündünüz acaba? Kötü insanlar değilse arada sırada vakit geçirin kendinizi soyutlamayın bence. İnsan bazı zamanlar da insan arıyor ilerde cocuk sahibi olunca etrafta el dost tanıdık olması iyi oluyor

Ben 11 yıldır alışamadım.ayda bir yada iki ayda bir goruyorum onları ona rağmen kaç gün kendime gelemiyorum.kotu insan değiller ama sürekli laf sokma kıyaslama yapıyorlar.

Ayy darlandım okurken.

Hadi şimdi gitmezsiniz sorun çözülür ama çocuk olunca, hele 1-2 yaşlarına gelince dışarı çıkmak için ağlayacak onları dışarıda gördükçe.

Tam kabus, bebek olmadan taşınma imkanınız varsa taşının.

valla ben 3 senelik evliyim hala alışamadım her ''bana ters gelen'' cümleleri batıyor o kadar takılıyorum ki kendi ailem gibi benimseyemedim rahatta hissetmiyorum ama öyleymiş gibi yapmaya çalışıyorum çünkü onlar farklı bir kültürde yetişmiş insanlar eminimki beni ezikleme yada laf sokmak için konuşmuyorlar ama ben o şekilde algılıyorum ve fazlaca takılıyorum bu benimle alakalı bir problem insanları olduğu gibi kabul etmek lazım yeri geliyor kendi annem babamın bile ettiği bir cümle o kadar ters ve yanlış oluyor ki düşünüyorum başka biri bu cümleyi kursa yada bu davranışı sergilese büyük kurulurum gıcık olurum görmek istemem onlar ailen yakının olduğu için benimsediğin için batmıyor ama sana çünkü biliyorsun kötü niyetle yapmıyorlar eşinin ailesi içinde aynısını düşünmeye çalış yoksa geçmez ki günler ömür yarın öbür gün çocuğun olacak babannesi dedesi olacak ne yapacaksın ben sevmiyorum bunları diyip kenara çıkabilecek misin hayır birbirimize karşı daha anlayışlı ve sevecen olmalıyız diye düşünüyorum sana kötü bir şey yapmadıkları sürece hakaret etmediği bile bile zarar verecek bir hareket eşinle aranı bozacak bişey olmadığı sürece daha tolere etmesi gereken kişi sensin çünkü onlar artık belli bir yaşa gelmiş ve alıştıkları hayat şeklinden vazgeçmelerini beklemek hayal olur sen onların yanındayken kendini çok rahatsız etmeyecek boyutta uyum sağlayacaksın ki aynı saygıyı onlar da yeri geldiğinde sana göstersin ben hala kendimi yabancı hissediyorum allah biliyor ama eşimi ben seçtim ve onu çok seviyorum sadece onun hatrı için bile ailesi çok kıymetli benim için evet normal şartlarda vakit geçirmeyi tercih edeceğim insanlar değil belki ama şartlar normal değil :) biraz kendimizi eğitmemiz gereltiğini düşünüyorum bu konuda hiçkimse mükemmel değil bizde değiliz herkesin kusurları var biz bazen görmemeyi tercih ediyoruz bazen özellikle görmek istiyoruz sana tavsiyem olumsuza değil olumlu şeylere odaklanmaya çalışman umarım uzun mutlu bir evliliğin olur ❤️ özetle büyük ihtimalle alışamayacaksın alışmak zorunda da değilsin ama nasıl çok sevidiğin bir arkadaşının sevmediğin özellikleri de olsa bir noktaya kadar tolere ediyorsun kalbini kırmıyorsun aynı şeyi eşinin ailesi içinde yaparsan onlarda zaten zamanla bunu onların hatrı için yaptığını anlar birbirinizi tanıdıkça ilişkiler daha iyi rayına oturacaktır bizim kültürümüzden evlenince aile oluyoruz alt yapısı var o yüzden sanıyoruz kihemen aile olabileceğiz ama mümkün mü öyle bişey senin annenin babanın yeri gönlünde kim tutabilir onlar dövsede vardır bir bildikleri dersin ama kayınvalidenin 2 kere kapıya gelmesi of yeter beni niye rahatsız ediyor olur bu çok insani ve normal dediğim gibi karşılıklı saygı ile ilerleyecek bişey bu tamamen alışmanın öümkün olduğuna ben inanmıyorum

Son düzenleme:
Back
X