• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesini hiç ama hiç sevmiyorum!

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
aslında belki bir çoğunuz beni anlamayacak ve bir dolu tepki vereceksiniz. hatta ben bu konuyu açtığım için bin pişman olacağım bilmiyorum. ama paylaşmak istedim.

herkesin kayınvalidesiyle problemi vardır muhakkak, ama bizim durumumuz biraz farklı...

kayınvalidem ve kayınpederim 2014 yılında istanbulun sayılı semtlerinde yaşayan ancak yaşam tarzı ve düşünce tarzı olarak 50 sene öncesinde kalmış insanlar.

çocukları uzun yıllar olmayınca bizi yaşlanınca kim bakacak düşüncesiyle kardeşinin çocuğunu evlat edinmişler. durum böyle olunca kendi çocukları gibi de sahiplenenmişler eşim 28 yaşına kadar o evde ne bir odası ne bir dolabı ne bir yatağı olmadan yaşamış. kaldıki paraları da çok evleri de müsait. ama ona bir hayat vermemişler asla ve çocuk gerçekten ziyan zebil bir halde büyümüş.

kayınvalidem zaten tertip düzen nedir zerresinden haberi olmadığı gibi, biz yaptığımızda da ağlayıp bağırıp bizi zaten beğenmiyorsunuz sevmiyorsunuz siz sosyetiksiniz diye söylenen kurduğumuz düzeni balyozla kırıp çöp ettikten sonra rahata eren bir kadın.

paraları çok olmasına rağmen cimrilikte tarifsiz bir yerdeler. eşimin tabiriyle oksijen parayla satılan bişi olsa asla para verip almazlar...

her telefon açışımızda illaki canımızı sıkacak bir cümle, bir laf çarpıtma, bir sitem... durum bu olunca ne eşim ne ben aramak bile istemiyoruz. o zaman da evlendi gelinim oğlumu benden kaçırdı muhabbeti. bir suçlu lazım olay bana dönüyor hep... ne yapsam yaranamıyorum gitmicem görüşmücem diyorum o zaman da suçluyum...

nikahımızda gelinliğim üzerimde annemin evinden almaya geldiler beni, kaynanam orda kapıyı kapatmış kızlar adettendir kapı parası pazarlığındalar, kayınpederim 20 lira verip daha fazlasını vermem soyguncusunuz siz dedi bastı gitti, kayınvalidem de kapının arkasından "ben sana sorarım gelin gelin sen benim elime düş bak seni ne yapıcam ben sen görürsün hele bi açılsın o kapı" diye üzerimde gelinlik varken bütün sülalemin arkadşalarımın içinde beni rezil rüsva etti annemin evinden çıkıyorum gelinlik üzerimde edilir laf mı bu?

onlardan o akdar nefret ettim ki, varlıklarını bilmeye bile tahammülüm yok!

Gerçekten büyük rezillik..

Eşin ve sen , artık her aramanızda veya yüz yüze geldiğinizde canınızı sıkacağınızı bildiğiniz için , ne derse aldırmayın..
Konuşsun dursun..
Sizin huzurunuzdan önemli değil hiç bir şey..

Umursamayın , başka yapacağınız bir şey yok..

Annelerimizden bize miras millet ne der!
Geç bunu kv gelin oğlumu çaldı uzaklaştırdı desin nokcak ?
Biyerin eksilmez korkma
Kocan yanında arkanda takma onları

Bu sirada esinizin gercek ailesi ne durumda ben onu cok merak ettim ? Bi insan nasil hediye verir gibi kendi cocugunu bi baskasina verir?

olay burdan kopuyor zaten. biz evlenmeye karar verdik kayınpederim burda bizimle yaşarsanız yaşayın ben kimseye bir kuruş ev kursun diye yardım etmem dedi. bu durumdan öz babanın haberi oldu. öz baba 3 kuruş emekli maaşıyla geçinen adam, gitti bankadan kredi çekti 10 15 bin bize verdi kurun çocuğum yuvanızı dedi. benim ailemde destek çıktı biz çalıştık filan bir şekilde yuvamızı kurduk kayınvalidem ve kayınpederim bizim evimize 1 liralık ihtiyacımızı bile sormadı almadı ilgilenmedi. aksine bir de hep trip yaptılar siz bizi beğenmeyin gidin tıkılın şimdi o eve diye (bodrum kat bir ev aldım ben onalr yardım etmeyince ailemin desteğiyle)

öz anne baba da düğünümüzde bütçelerinin yettiğince bilezik yaptı 2 tane taktı koluma, kurdunuz yuvanızı çok şükür dediler, aramıyor sormuyorlar ama bize hiç keyfimizi kaçıracak bir söz de etmiyorlar aksine eşim mutlu görünce mutlu oluyorlar anne babanın olması gerektiği gibi. ama kayınvalidem ve kapyınpederim oğlunun mutlu mu huzurlu mu olduğu ile ilgilenmnez sadece onalrı mutlu etti mi etmedi mi onunla ilgilenir.

kv ve kayınpeder evlenirken hiç masraf etmeyince nikahımızda konu düğün takılarına gelince en dandiği en ucuzu ama en gösterişlisinden alıp millete hava atmaya kalktı. eşim de duruma el koyup adam gibi altın aldırttı onlara. hiçbişey yapmadınız bari doğru dürüst altın takın borçlarım var onları kapatıcam o altınlarla ben dedi. kaynanamın taktığı 6 bileziğin zerre kadar değeri yok, öz anne babanbın taktığı iki bileziğin yanında.

ama onlar işte amca ve yenge bize. kayınvalide ve kayınpeder deyince, bu saçma insanlar ile muhattabım işte. diğerleri anne babalık görevlerini imkanları dahilinde yaptılar, ama tamamen geri planda kaldılar. bunlar ise hiçbişey yapmadılar sadece laf sokup huzur kaçırdılar....

olay burdan kopuyor zaten. biz evlenmeye karar verdik kayınpederim burda bizimle yaşarsanız yaşayın ben kimseye bir kuruş ev kursun diye yardım etmem dedi. bu durumdan öz babanın haberi oldu. öz baba 3 kuruş emekli maaşıyla geçinen adam, gitti bankadan kredi çekti 10 15 bin bize verdi kurun çocuğum yuvanızı dedi. benim ailemde destek çıktı biz çalıştık filan bir şekilde yuvamızı kurduk kayınvalidem ve kayınpederim bizim evimize 1 liralık ihtiyacımızı bile sormadı almadı ilgilenmedi. aksine bir de hep trip yaptılar siz bizi beğenmeyin gidin tıkılın şimdi o eve diye (bodrum kat bir ev aldım ben onalr yardım etmeyince ailemin desteğiyle)

öz anne baba da düğünümüzde bütçelerinin yettiğince bilezik yaptı 2 tane taktı koluma, kurdunuz yuvanızı çok şükür dediler, aramıyor sormuyorlar ama bize hiç keyfimizi kaçıracak bir söz de etmiyorlar aksine eşim mutlu görünce mutlu oluyorlar anne babanın olması gerektiği gibi. ama kayınvalidem ve kapyınpederim oğlunun mutlu mu huzurlu mu olduğu ile ilgilenmnez sadece onalrı mutlu etti mi etmedi mi onunla ilgilenir.

kv ve kayınpeder evlenirken hiç masraf etmeyince nikahımızda konu düğün takılarına gelince en dandiği en ucuzu ama en gösterişlisinden alıp millete hava atmaya kalktı. eşim de duruma el koyup adam gibi altın aldırttı onlara. hiçbişey yapmadınız bari doğru dürüst altın takın borçlarım var onları kapatıcam o altınlarla ben dedi. kaynanamın taktığı 6 bileziğin zerre kadar değeri yok, öz anne babanbın taktığı iki bileziğin yanında.

ama onlar işte amca ve yenge bize. kayınvalide ve kayınpeder deyince, bu saçma insanlar ile muhattabım işte. diğerleri anne babalık görevlerini imkanları dahilinde yaptılar, ama tamamen geri planda kaldılar. bunlar ise hiçbişey yapmadılar sadece laf sokup huzur kaçırdılar....

Digerlerinin de cok vicdan sahibi olduklarini dusunmuyorum resmen vicdanlarini rahatlatmak icin yapmislar esinizin adina cok uzuldum cok zor bisey bu

Bence size zerre kadar maddi manevi yararlari olmayan hatta zararlari olan sizi sinir hastasi eden insanlarla gorusmeyin birakin lafinizi yapsinlar hayirsiz olun ama sizin evinizin keyfi kacmasin yeterki

eşim 28 yaşına kadar yer yatağında yatmış, bir nevresim bir çarşaf bile yok pislik içinde tozlu pisli döşeklerde. bu yüzdendir ki hastalık derecesinde titiz şu an, 2 gün aynı nevresimde yatmıyor çocuk...

kayınvalidemler ibadeti bile en ucuza getirmek adına en ucuz bağış neresiyse (ki onlara sorarsan allah için yaşıyorlar kp kuran kursundan eve gelmiyor kv secdededen başını kaldırmıyor) kurban bağışı yapıyorlar yıllarıdr. böyle olunca bizde kendi annemlerle ortaklaşa kurban kestik. e malum bayramı birlikte geçirmedik 3. gün gidebildik. kendi kurbanımızdan etleri kuşbaşı hazırladım, buzdolabı poşetlerine doldurdum minik minik, bir kısmını kıyma çektim filan hazırladım misssss gibi götürdüm, bi de bu kuşbaşılar buyuk olmuş diye laf etti bana (bit kadar doğradım halbuki)

ne yapsam yaranamıyorum ya vala çok ilginç bi durum

Allah yardımcınız olsun canım, gerçekten tuhaf insanlarmış... Siz birbirinizi bildikten sonra kayınvaliden de kayınpederin de ne derse desin umursamayın, eşin senin yanında ve yapılanları görüyor zaten gerisi önemli değil, onlarlada mümkün olduğunca az görüşün yeter bence.. Tamamen bırakamazsınız sonuçta ama mümkün olduğunca azaltmak mantıklı olabilir... En azından kafanız rahat eder...

Digerlerinin de cok vicdan sahibi olduklarini dusunmuyorum resmen vicdanlarini rahatlatmak icin yapmislar esinizin adina cok uzuldum cok zor bisey bu

Bence size zerre kadar maddi manevi yararlari olmayan hatta zararlari olan sizi sinir hastasi eden insanlarla gorusmeyin birakin lafinizi yapsinlar hayirsiz olun ama sizin evinizin keyfi kacmasin yeterki

dayıydı teyzeydi bizi arayıp annenleri arayın evlenip gittin diye hayırsız olmayın diye maval okuyo. benim anne babam da olsun kızım napıcaksın gidin idare edin diyorlar, feysbukta adını duymadığım akrabaları mesaj gönderip bana sen çok değiştirdin oğlumuzu diye laf sokuyo hakkımda neler anlatılıyorsa... eşim bunların altında üzülüyor ben onu sakinleştirmeye çalışıyorum ama ben de çok sabırlı değilim onlar konusunda. nasıl olacak hiç bilmiyorum...

hepsi iyi guzelde evlat edinmed"ki amaç bize baksin sa niye boyle yapiyolar ..
ne eekrsen onu biçersin,simdi esinden kendilerine yaslilikda bakmalarinimi bekliycekler
karin doyurmyla anne babami olunuyormus

bir de onlardaki algı şu, gelinin varsa o sana bakmak zorunda, senın elinin ayağının tutması önemli değil. gelin geldikten sonra kaynana 40 yaşında geçn te olsa onlarda kenara oturur ve her yükü gelin çeker. ben çalışıyorum zaten düşkün değil hasta değil her işini kendi görebilkir eli tutuyor ayağı tutuyor ama onlara sorarsan ben onlara bakmıyorum.

onlarda gelin demek hizmetçi demek. hizmetçi aldık hala biz yapıyoruz işleri kafasıyla... her anne babanın çocukları üzerinde bir kredisi vardır, çocukları için elinden geleni vakti zamanında yaparsdın ki, sen elden ayaktan düştüğünde de o günlerin kredisiyle onlar sana baksın... bunlar daha şimdiden oğullarındaki tum krediyi tüketmişler, ben hiçbirşeylerini görmedim zaten bende oı yüzden kredileri yok! bi hastalansalar ne yapıcaz bilmiyorum

yav bunlar madem umursamayacakti, ne diye evlat edindiler?

Ufff varya bu cimrilerden ben de yaka silkiyorum da napcan atsan atamiyosun satsan satamiyosun anlatsan anlamiyolar amannnn diosun bi yerden sonra kendi cimriliginizde bogulun diyosun icinden birak ibadetlerini bilen biliyor zaten dogruysa da yanlissada

Hakikaten madem evlat edindiler niye adam gibi bakmadılar ? Öz annesi babası madem bakmayacaktınız neden aldınız bizim oğlumuzu dememişler mi ? Kv ve kp in davranışları çekilecek cinsten değilmiş ama maalesef ki yok saysakta yok olmuyorlar..Elinizden ne kadar az geliyorsa o kadar az görüşün hastalansalar falan ne olacak tutulur bir bakıcı bakılır ..Ama çok sinir bozucuymuş okurken sinir oldum ..Hele temizlik falan yaptığınızda oturup ağlaması çekilir değil Allah sabır versin ...

yav bunlar madem umursamayacakti, ne diye evlat edindiler?
töbe töbe allahın işine karışılmaz diye boşuna dememişler... hepdiyorum ki onlar anne baba olacak vasıfta insan olsaymışlar Allah onlara evlat verirmiş demekki... onlar bir çocukla aynı evde buyumenın anne babalık olduğunu sanıyorlar. eşim üniv fakülte birinciliği ile mezun oldu, aferim yok, biz okula gönderdik var. biz göndermeseydik hiçbişey y7apamazdın bizim sayemizde gittin. kaldıki eşim üniv deyken çok başarılı olduğundan tev den burs alıyordu, ben çalışıyordum ben destek çıkıyordum ona. o part time işler buluyordu felan. annesinin evi çok eski diye para biriktirip annesinin evini banyosunu mutfağını yeniledi yaptı. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ide-adayimin-evindeki-surpriz-degisim.500117/
linkte görebilirsiniz. masraf etmediler o ayrı, gitmesine izin vermişler diye bile lütfettik sayıyolar.

biz seni dövüp sövüp bize çalış para getir demedik hala yaranamıyoruz diyolar....

Back
X