Eşimin ailesinin ayrimciliklari

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.013
1.005
333

Arkadaşlar selam, buraya önce yaşadığım sorunu koydum eski konum.

Bunun üzerinde şöyle bir gelişme olmuştu ama uzun zamandır giremedim yazamamıştım.

Bu olay Ramazan Bayramı'nda olmuştu, kurban bayramında biz gitmedik.
Kurban bayraminin 4.gunu kayinpederim kaynimin büyük oğluna motor almaya istanbula gelmisler torunu için kredi çekmiş vs.
Ben duyunca aradım. Onlar kaynima yardım ettiklerini hep inkâr ettikleri için bizim birşeyden haberimiz yok saniyorlardi.

Ben zaten parasında değilim 16 yıl olmuş artık evleneli herseyimizi yapıyoruz çok şükür fakat bu kadar rezillik yapıp 45 yaşına gelip hala anasına babasından destek görmesi beni çok rahatsız ediyor.

Aradım kayınpederi baba İstanbul'a gelmişsiniz neden benim oğlumu aramadın dedim. Ben geldim ama anamin babamin bile mezarına gidemedim daha otesi mi var size mi gelicektim dedi. Bende torununun motoru daha kiymetliyse seni anne babanin mezarına gitmekten alikoyuyorsa o senin önceliğin bir şey diyemem dedim. Sonuçta araban var Sakarya dediğiniz yer 1 saat her zaman gelebilirsin dedim. Tabi bu arada eltim iyice yerleşmiş çoluk çocuk kaynanamdalar okadar zoruma gidiyor ki geçen yıl buraya gelip oğlumun önüne doğru düzgün yemek koymadı kv, oğlum işteyken beni aramisti anne babannem bana yemek yok dedi çok acıktım diye. Öyle zoruma gitti.

Bende herşeyi bildiğimizi söyledim, bunca yalana gerek yoktu baba biz senden para istemedik, torununu gel gör dedik. Benim çocuğum sizin torununuz degil mi neden bu kadar ayrımcılık hep bir tarafa dedim. Diğer torunlarının okuluna kadar gitmisler, okuma bayramlarinda karne günlerinde.. benim oğlum ilkokulu bitirip mezun oldu mezuniyet resimleri var bir tepki bile yok bir aramadilar bile.

Bu arada gelinsin sen karışma demeyin, bana yapmadıkları soylemedikleri kalmadı. Kaynimin karısı kim olursa olsun onlar prenses ve ben hep çalışmaya kosusturmaya mahkummusum gibi davranıyorlar di. Doğumuna 2 gün kala bile önlerine sofralar serdim, doğuma son hafta kalaya kadar çalıştım işyerinde, beynimin etini yediler iznin ne zaman bitiyor ise ne zaman döneceksin diye. Sen yoruldun demediler bir kere. Lohusayken de böyleydi daha neler neler.. bana böyle yapıp arkasından pavyondan çıkmış kadın dediklerine kadına bu kadar destek vermeleri evet sinirimi bozuyor.

Size ayrımcılık yapmayı bıraksalar daha iyi hissedecek misiniz? Bu kez de geçmişin kinini hissetmeyecek misiniz? Zaten olanlar olmuş bırakın artık bence insanları ve ne yaptıklarını önemsemeyi. Kendi sağlığınıza ve zamanınıza yazık. Aklınızı bunca şeyle meşgul etmek sağlıklı değil

Kizmakt haklısınız ama bu kızgınlık kime zarar veriyor? Onların umrunda değil ne hissettiğiniz. Bu öfke ile yaşayıp kendinizi üzmek yerine umursamamak daha iyi değil mi? Sizden para istemiyor, evinize gelmiyor huzurunuzu kacırmıyorlarsa ve en önemlisi eşiniz durumun farkındaysa onemli değil.

Benzer şeyler yaşayan bir insan olarak söylüyorum. burada uzun uzun yazmak bile içimden gelmiyor. Eşimin hatrı için yılda beş gün gidiyorum. Zorlasam istemiyorum desem eşim onu bile yapmaz.

Oğlunuzu sevmediklerinde, oğlunuz sevgisiz mi kalıyor?
O da ileride ona göre davranır onlara olur biter
Bana çok fazla kafanıza takıyor gibi geldiniz.
Sonuçta size böyle davranıp, sizden talepleri de olmamış. Eğer öyle olsaydı haklısınız..
Onların sizle işi yok, sizin de onlarla olmasın..

Ya kaç yaşına gelmiş insanlar.. son yıllarını huzurla geçirmek yerine evlat peşinde koşuyorlar.
Belli ki evlatlarının hayırsız olduğunu biliyorlar açıklarını kapatmaya çalışıyorlar. Eksiklerini tamamlamak için çırpınıyorlar.. ben en çok onlara acıdım.

Ayrıca iki tane oğlum var.. çocuklarım arasındaki mesele onlarla beni ilgilendirir.

16 yıl olmus evlenelı bırakın artık kım kımı sevıyorsa sevsın ne işiniz var onlarla. Cocuklarınızı sız sevın yeter . Bukadar sevgı ılgı dılenmeye gerek varmı? Yapacak olan yapardı zaten ,nıye bıtaraflarını kaldırıyorsunuz. Parada sizin cebınızden cıkmıyorsa Umursamayın

Bayramda aramayip ayrimcilik yapiyorsun diye aramak
Bu insanlari bayramda bile aramayacak kadar sildiyseniz birakin kime kosuyorlarsa kossunlar yahu
Ilerde onlar dustuklerinde de siz kosmazsiniz
Laf ederlerse de sizin kostuklariniz kossun size dersiniz
Torunlari arasinda ayrimcilik yapan birilerine digerlerinden daha cok onem veren insanlar az otede oynasinlar zaten
Emin olun cocuklariniz bile sizin kadar onemsemiyorlardir
Siz cocuklarinizi onemseyin deger verin degerli olduklarini hissettirin yeter
Nereye gitmisler neyle gitmisler aramaniz sacma olmus
Resmen yok sayiyormus gibi yapip takiptesiniz aslinda
Kendi hayatiniza bakin

Geçmişin kinini gutmeyecektim sineye çektik oğlum için ben kendimi bosvermistim zaten yeterki babanne ve dedesiyle arası iyi olsun onların ilgisini hissetsin diye önceki ev mevzusundan sonra hep biz götürdük zaten.

Eşiniz yok mu, o niye babasını arayıp bunları sormuyor? Yemek vermedikleri onun da oğlu değil mi?
Konuşuldu tabiki hep aynı bahaneler.
O konuştuktan sonra hani torununun motoru yüzünden gidemediği annesinin babasinin mezarlığına giderken oğlumu görmek istediler :) geçerken uğramak istedi yani eşim de müsait değiliz evde yokuz dedi.

Takipte değilim çünkü yıllarca bizi kötü anlattılar herkese ev satışindan sonra, evlerini satmışlar haberimiz yok dediler köyde. Bütün akrabalar bize anneniz babanız yazık muhabbeti yapıp manipüle edip sürekli kendimizi aklama çabası içine girdik. Hadi yine buyuyugunuzdur onlar diye diye. Şimdi onların da böyle yaptığını görünce herkes siz hakliymissiniz ama yinede büyük onlar mecbur kalmış yapmışlardır dendi. Evet manipüle edildik. Diğer oğullarının torunlarına ayrilacalikli davranıp sadece bizim için böyle davranmaları tabiki zoruma gidiyor

Yani şu saatten sonra yapacak bir şey kalmadı zaten. İçim icimi yedi laflar sözler bana soylendigiyle kaldı ister istemez takiyorum

Tabiki asla kalmaz. Biz çocuk doğurup milletin başına atmayiz asla. Onlar gibi. Gayette ilgiliyiz. Takıyorum evet ortada bir haksızlık var bu kadar laf söz söylendi sineye çekildi. Butun sağlık işlemleriyle ilgilendim zamanında en özel hastanelere götürüp tüm tedavilerini yıllarca yaptırdık gayette iyi paralar ödendi. Öbür oğulları aramadı sormadı tabiki zoruma gidiyor. Evimize adım atmiyorlar. Oğluma davranış biçimi çocuğun önüne yemek bile koymayisi.

Tabiki bana zarar veriyor kimseye değil kafama takıyorum çünkü zamanında çok vericiydik ama demekki hastanelere götürüp baya bir masraf yapınca, hediyeler alınca, evine eşyalar alınca sadece ihtiyaçlarını görünce iyiymişiz.

Beğenmedim butonuna bastım çünkü, belanızı arıyorsunuz.Gelmesinler sormasınlar Siz çocuğu dede nine için mi doğurdunuz?? Açık söyleyim aynı durumda olsam ne evine giderim,ne eve alırım ne bir şey bekler ne hizmet ederim.Benden uzak şeytana yakın... İsterse toruna , geline yağdırsın.Elden ayaktan düşünce onlar baksın.....

Yani tabiki öyle olacaksınız. Gerçekleri insanlara söylerseniz kötü olursunuz.

Esiniz durumun farkındaysa ve sizi zorlanıyorsa sıkıntı yok

Bu saatten sonra yapılacak tek şey araya kocaman bir mesafe koyup muhtaç olduklarında hiçbir beklentilerini karşılamamak.

Haklısınız ama işte bende bu düşünceyi oturtamiyorum ne yaptık ki boyleler diye kendimi yedim neticede dede babanne diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…