Esimin ailesinin bitmek bilmeyen gösteriş merakı

ananemde bana her doğum günümde çeyrek altın takardı. küçükken annemde hep saklamış onları. evlenirken vermişti hepsini 16 tane. çokta işime yaradı. düşünce güzel bence. ama gösteriş kötü :) annenize para verin bir tane büyük altın alsın taksın yarın. gülersiniz :):)

Derdim altin takmasi degil ki herkes gorsun duye takmasi. Yani bana cok tuhaf geliyor. Böyle bir ailede buyumedigim için heralde. Kimse kimseye nispet olarak algılanacak birşey yapmaz. Öyle algılanirsa ya diye daha dikkatli davranırlar.
Herkese iyi dilekleriniz için teşekkürler bu arada :)

Ben zerre gösteriş görmedim bu olayda. Tabiki doğumgünü nde takacak bir gün önce niye taksin adam? Keşke hiç takmasa haketmiyorsunuz.
Bunları okudukça coluk çocuk torun için değil kendim için yasamaliyim diyorum.

Hiç takmasın bana kalırsa da çünkü sonrasında bunun lafını çok edecekler. Millet görsün diye takmak nedir yani.

Art niyet yok bence. Doğum günü hediyesi doğum gunu kutlamasında verilir zaten?
Siz hediye aldınız mı çocuğunuza?
Ne zaman vereceksiniz?
Çocuğumun ilk yaş günü. Art niyet yokmuş gibi gelebilir çünkü onları tanımıyorsunuz. Bir yaparlar bin söylerler. Herkesi küçümserler. Çocuğuma aldığım hediyeyi kimsenin gözüne sokmam ben kime ne...

[QUOya . Millet görsün diye takmak nedir yani.[/QUOTE]
sende o zaman doğum günü yapma.ne o öyle millete baak benim çocuğum var doğum günü yapıyorum çatlayında patlayın gibi.
yaşlı insanlar için en iyi hediye altındır.o kadar paraya oyuncak alsa kırılıp atılacak birkenara

Hediyeyi ne zaman vereceksiniz?
Basit bir soru.
Kutlamada büyük ihtimal.
O zaman dedesi de kutlamada verecek.
Bana göre öncesinde şimdi ver demek daha çirkin bir davranış. İnsanların yüzüne yüzüne.
Sanki dedesi babaannesi hediye almamış, düşünmemiş çocuğu gibi gösterme çalışıyorsunuz/onların açısından bakın madem.
Siz sevmiyor olabilirsiniz ama çocukla ilgili meselelerde bu katılığınızı kırmanızı tavsiye ederim.
Gösterişse de gösteriş, düşünmüş almışlar. Edin teşekkürü tamamdır.

Hediyeyi dogum gununde herkesin yaninda verecek tabi napicakti? Niye onceden versinler ki? Altin takiyor diye saklamak zorunda mi?
Baska bir hediye alsa yine kimse gormeden mi vermelerini isteyecektiniz? Ya da herkese soyleyin herkes hediyesini onceden versin. O gun herkes hediye verirken, onlar hicbisey almamis gibi olmak istememis olabilirler.
Bence kendi aileniz o kadar yapmiyor diye onlarin bu hediyesine bu kadar tepki veriyorsunuz gibi geliyor.

Miktiret:)
Benim kv kp de de gösterişe meraklı
Cocugumun d günü olsa o çeyrek altını hem takmazlar , hem de tam altın takmıs gbi sana ve cevreye empoze ederler
Kendilerini öyle bir satarlar ki; allah allah acaba cidden taktılar mi diye sen bile kendini sorgularsın
Seninkiler en azından takıp spyluyorlarmıs
Benimkiler hem yapmaz hem yaptık der
Bir de bu acıdan bak:)

Banada öyle geldi kendi anneniz de aynı şekilde çeyrek takacak olsa annenizede aynı tepkiyi verir miydiniz?

a
aman boşver bunu neden takıyorsun sanki çok hevesliyse taksın sende güle güle harca

Demi ya çeyrek ne ki dede küçüğü büyük gösteriyor.

Herkes kendinden sorumlu sen güzel gününün tadını çıkar tatlım. Kimse küçük altına vayy bee demez.

Babacım tam altın taksan tamam herkesin önünde takalım ama çeyrek ne allasen?? Bizi millete rezil mi edicen de

Sizin gibileri de memnun etmek zor galiba.
İnsanlar kızınıza yatırımlik birşey yapmış mutlu olacağınıza sızlaniyorsunuz.
Mesele annenizle konuşmuyorlarsa karışmayın kendi aralarında..
Siz sevgi ve saygınızı kaybetmemeli Aileler arasında adil olmalısınız.
Onlar öyle mutlular öyle yapsınlar
Buraya konu açacak kadar takıntı iyi değil.

Herkes kendinden sorumlu sen güzel gününün tadını çıkar tatlım. Kimse küçük altına vayy bee demez.
Haklisiniz. Doğumgününe konsantre olup tadını çıkarmak varken bunları düşünmem sacma. Herkes kendi yaptığından sorumlu. Gösteriş yapacaksa da yapsın. Doğumunda yoktu bile kp. Yeni tanıştı sayılırlar torunuyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…