- 23 Haziran 2017
- 96
- 30
- 18
- 38
- Konu Sahibi regarde-moi
-
Şu zihniyeti düzeltemeyenlerden nefret ediyorum ya baskıyla çocukmu olur Allah veriyor sonuçta leylekler getirmiyor.Hadi bunu büyüklere anlat ..Merhabalar. Ben üc yillik evliyim. Baslarda da olmakla birlikte ozellikle son zamanlarda artan bir sekilde baski israr var. Surekli imalar. Artik cocuk yapin demeler. Torun istiyoruz yigen istiyoruz demeler. Telefonla arayip sikistirmalar utanmayip orda burda topluluk icinde konusunu acmalar. Sizce neden bu israr? Benim de kardesim var evli cocugu yok henuz. Birgunden birgun hadi cocuk yapin demedim. Esimin kardesi var benimle yasit. Surekli israr edip duruyor. Eskiden sadece bana soylerdi simdi esimi arayip sikistirmaya basladi. Bunu nicin yapiyorlar sizce. Gercekten sebebini merak ediyorum.
Benim eşimin ailesi de umarım cocukları olmaz diye bekliyor:)Merhabalar. Ben üc yillik evliyim. Baslarda da olmakla birlikte ozellikle son zamanlarda artan bir sekilde baski israr var. Surekli imalar. Artik cocuk yapin demeler. Torun istiyoruz yigen istiyoruz demeler. Telefonla arayip sikistirmalar utanmayip orda burda topluluk icinde konusunu acmalar. Sizce neden bu israr? Benim de kardesim var evli cocugu yok henuz. Birgunden birgun hadi cocuk yapin demedim. Esimin kardesi var benimle yasit. Surekli israr edip duruyor. Eskiden sadece bana soylerdi simdi esimi arayip sikistirmaya basladi. Bunu nicin yapiyorlar sizce. Gercekten sebebini merak ediyorum.
Merhabalar. Ben üc yillik evliyim. Baslarda da olmakla birlikte ozellikle son zamanlarda artan bir sekilde baski israr var. Surekli imalar. Artik cocuk yapin demeler. Torun istiyoruz yigen istiyoruz demeler. Telefonla arayip sikistirmalar utanmayip orda burda topluluk icinde konusunu acmalar. Sizce neden bu israr? Benim de kardesim var evli cocugu yok henuz. Birgunden birgun hadi cocuk yapin demedim. Esimin kardesi var benimle yasit. Surekli israr edip duruyor. Eskiden sadece bana soylerdi simdi esimi arayip sikistirmaya basladi. Bunu nicin yapiyorlar sizce. Gercekten sebebini merak ediyorum.
Ben kendim bakicam cocouguma diyin simdidien hayal kurmasin.Evet esimin annesi bakacakmis cocugumuza. Inanabiliyor musun. Vakti zamaninda calisiyormus esime babannesi bakmis sabah aksam babannesinde kalmis o yuzden benim cocuguma da babannesi bakacakmis.
Canım Türkiye klasiği bu . Nişanlısın düğün ne zaman, 1. Çocuğu yaptın, 2. Nezaman. Bunlar hepimizin başına geldi :)Merhabalar. Ben üc yillik evliyim. Baslarda da olmakla birlikte ozellikle son zamanlarda artan bir sekilde baski israr var. Surekli imalar. Artik cocuk yapin demeler. Torun istiyoruz yigen istiyoruz demeler. Telefonla arayip sikistirmalar utanmayip orda burda topluluk icinde konusunu acmalar. Sizce neden bu israr? Benim de kardesim var evli cocugu yok henuz. Birgunden birgun hadi cocuk yapin demedim. Esimin kardesi var benimle yasit. Surekli israr edip duruyor. Eskiden sadece bana soylerdi simdi esimi arayip sikistirmaya basladi. Bunu nicin yapiyorlar sizce. Gercekten sebebini merak ediyorum.
Evet size ne demek bana ayip geliyor ama onlara israr etmek ayip gelmiyor. Gecen gun kardesi esime mesaj atmisti cocugu kuzen istiyormus bi bebek yapacakmisiz. Cevap vermedik. Cocugu kullaniyor bir de. Dun beni aradi attigim mesajimi gordun mu diye. Yok dedim once sonra hatirlatinca gecistirdim konuyu degistirdim. Bozuldu telefonu kapatti. Ben bu insanlari anlayamiyorum.
sen yine iymişşin bize ilk yıldan basladılardı. gereksizlik işte bişdikleri bardır demeiyorlar .Merhabalar. Ben üc yillik evliyim. Baslarda da olmakla birlikte ozellikle son zamanlarda artan bir sekilde baski israr var. Surekli imalar. Artik cocuk yapin demeler. Torun istiyoruz yigen istiyoruz demeler. Telefonla arayip sikistirmalar utanmayip orda burda topluluk icinde konusunu acmalar. Sizce neden bu israr? Benim de kardesim var evli cocugu yok henuz. Birgunden birgun hadi cocuk yapin demedim. Esimin kardesi var benimle yasit. Surekli israr edip duruyor. Eskiden sadece bana soylerdi simdi esimi arayip sikistirmaya basladi. Bunu nicin yapiyorlar sizce. Gercekten sebebini merak ediyorum.
Benim canimi sikan sey bana ne yapacagimi soyleme cesaretini bulmalari. Benim hayatim onlara ne. Ben gorumceme ikinciyo yap diye hergun aramiyorsam o da aramamali. Cok yumusak goruyorlar beni. Dilimden cikmiyor ama icimde ne firtinalar kopuyor.Sizinki yine iyiymiş ben 3 aya yakindir evliyim. Daha ilk ay kayinvalidem soylemeye basladi telefonda cocuk olsun diye. Gorumcem esimi arayip ruyalarini anlatip bebege yoruyor. Birde siparis verir gibi soyluyorlar. Hayir yani 3 ay degil 3 yillik evli olsam sizin gibi yine neyse diyecegim. Cok iyi anliyorum sizi pskolojik baski oluyor. Ya olmazsa napicam ben diye dusunmeye bile basladim
Cok guzel yazmissiniz tesekkur ederim. Ben kayinvalidemden de ziyade gorumceme takiliyorum. Benimle ayni yastaki bir insan kendi hayatina bakmasi gerekirken benim hayatimin kararlarimin derdine dusuyor. Herseyde boyle asagi yukari. Bu sene esimle tatildeyken aradi hangi otelde kaldigimizi ogrendi. Gecen sene aradi yine ayni. Guya kendileri de gideceklermis. Ama cocuklari oldugu icin akdenize egeye yani onlara uzak mesafedeki yerlere gidemiyorlar. Kendisi de soyluyor. Ben de aptal gibi bilgilendirip rapor verip kapatiyorum telefonu. Benim kiskanilacak hicbirseyim yok kendi gozumde. Siradan bir insanim. Ama neyi kiskandiklarini gercekten anlamiyorum. Evimdeki esyalarin kopyalari gorumcemin ve kayinvalidemin evinde var. Hali aloyorum ya hali ip yumagi yani. Hemen aynisindan aldi. Markasini fiyatini sorarak yapiyor bir de. Evlendik fotograf celtirdik esimle tutturdu ben de cektirecegim diye. Daha neler neler. Gercekten anlam veremiyorum ben sadece.Gençken yaş almış insanlar ile empati kurmak imkansız evet.. Yaş alanlar da sanırım gençlerin delikanlarından ötürü bazı şeyleri tatlılıkla bağlayamayacağını, fevri karşılayacağını unutuyorlar.. E üslup konusunda da fazlaca ileri giden, yaşının hakkını veremeyenler de var.. Zor işler..
Yaş belli vakite varınca "görmeyi istemek ya da görememekten korkmak" evhamı basıyor büyükleri sık sık.. Bu her tür mürvet ya da mutluluk için geçerli aslında.. Bu arada sizin üremenizden sorumlu devlet bakanı olduklarından dolayı değil... Ama kendi evlatlarının evladını görme isteği evet ağır basıyor olabilir ki bu aslında bana göre çok haklı oldukları bir konu.. Elbette bunun yolu ulu orta terbiyesizce baskı değil.. Ama herkesin kültürü ve yetişme tarzı da bir değil..
"Torun görmek isteyişinizi anlıyorum ve lakin kendimi şu şu şu nedenlerden dolayı hazır hissetmiyorum var mı bunlara çözümünüz?" demek zor olmamalı..
Ah Empati.. Kuramıyoruz.. Hiç birimiz, hiç bir şekilde.. Gençler fevri, yaşlılar olgun değil.. Ne biçim zamana denk geldik bilemiyorum...
Umarım hakkınızda hayırlısı olur..
Haklisiniz. Bir kere kayinvalideme yasimiz genc daha herseyin zamani var dedim. O kullandigin ilaclar rahimi tembellestiriyormus gecen tvde dinledim. Bitane yapin dedi. Ben kaldim. Alisik degilim konusmaya. Beni fazla yumusak yuzlu gorduklerinin farkindayim.neden onlara sormuyorsunuz, "bu ısrarın sebebi ne?" diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?