• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin davranışları

Onu da kastedebılır
Yaşadığımız cagda ensestli durumlar yok mu
Bu bır İlk mi
Var ama yetiştirdiği halasının ensest olup olmadığını eşi biliyordur değil mi ? Hangimizin kayınvalidesi eltisi görümcesi yapmadı bu saçmalığı ?
Benim üç buçuk aylık kızım var bebek kimseye bırakmam takıntili biriyim mesela akrabalarına bile çünkü kızım kendini koruyamaz ama kocaman kocası onu yetiştiren haladan korunmaya muhtaç değil . Çözüm belli eşinin sınır koyması. Böyle günah mı alınır bebek Allah aşkına

Bu soruya bi cevap verdim aslında az önce ama size mi bir başkasına mı emin olamadım. Bir aile sınırlarını bilir belli olgunluktadır. Yoksa benim ailem de beni çok sever iletişimimiz bizim de hemen hemen böyledir ama gerçekten olgun bir birey olsa yerini saatini bilir beni de ayırmaz. Benim ailem beni bir severse eşimi de öyle övüyor seviyor. Bir kere arıyor açmıyorsak üstelemiyor. Yani böyle laçka laubalı ve sınır bilmez olunca yetişkin bir ebeveyn sevgisi olarak göremiyorum

Bu benim soruma cevap değil ki. Aile zaten sınır bilmez bir aile onu anladık. Ben size ebeveyn sevgisi olarak görmüyorsanız ne sevgisi olarak görüyorsunuz diye soruyorum?

Nasıl ifade edeceğimi size soracağımı bilmiyordum 🫢
Nasıl ifade edeceğini sormayacaksin alacağın tepkiyi duyar kasma , linç etme olarak adlandirmamalisin o zaman neden ilk soruma cevap vermedin
Yani benim midem bulanıyor açıkçası bu bir aile bir ebeveyn sevgisi gibi durmuyor midemi bulandırıyor benim.
Bunu neden alintilamiyorsun burda ne demek istedin

. Ha bunları yapmayınca lütfetmiş mi oluyor😂
İstediğiniz yerden çekmeye devam edin valla. Ortada kayınvalide olmadığını söylüyorum her suçlamada olayı başka şeyle kapatmaya çalışıyor. Buyrun meydan sizin zillerinizi takıp kıvırın biraz. Boşuna günaha girmemin anlamı yok, yani beni alıntılamanıza da gerek yok

ben size hak verdim; kim ne derse desin halanın davranışlarını normal göremez kimse.

bunun çaresi de öncelikle sizdeydi; oğlumda oğlum, yakışıklı bilmem ne derken cevabını verecektiniz.

bu dönem geçti, doz arttı belki de, şimdi ancak eşiniz çözüm bulabilir buna.

kv'ciliğinde bi dozu olsun ya bu nedir, eşiniz hiç rahatsız olmuyor mu?

Tavrinizda ve düşünceniz de haklısınız.Ensest diye bir kavram var Tövbe desende demesende dayısıyla kaçan, oğluyla ilişkiye giren kadınları okuduk,televizyonda gördük . Öyledir demeyiz ama ilişkilerde sınırlar aşılıyor, flört gibi , kıskanç sevgili gibi tavırlar oluyorsa bu duruma masum gözüyle bakmam. Kadın eşinizi farklı bir yere koymuş olabilir Psikolojik açıdan sorunlu olabilir.İstisnalar hariç kadınlar bu tarz şeyleri aşırılıklari hisseder adını koyamasada sinek küçük mide bulandırır.......

Bu benim soruma cevap değil ki. Aile zaten sınır bilmez bir aile onu anladık. Ben size ebeveyn sevgisi olarak görmüyorsanız ne sevgisi olarak görüyorsunuz diye soruyorum?
Güzel temiz saf olur ebeveyn sevgisi. Olgun olur.. bu bir takıntı adını siz koyun bilemedim ben

ben size hak verdim; kim ne derse desin halanın davranışlarını normal göremez kimse.

bunun çaresi de öncelikle sizdeydi; oğlumda oğlum, yakışıklı bilmem ne derken cevabını verecektiniz.

Nasıl tepkiler verebilirdim sizce peki

Merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var. Eşimin aile durumları biraz karışık. Akrabaları tarafından büyütülmüş. Özellikle halası eşime takıntılı derecede tapıyor. Abartısız her konuşmada görüşmede eşime 'gözümün nuru sen benim hayattaki tek servetimsin her seyim senin olsun' gibi abartılı cümleler kuruyor. Az önce de saat gece 12 ye dogru nasılsın diye mesaj atmış eşime, tamam neyse.. sonrasında da ben de iyiyim seni özledim o kadar yazmış. Yani benim midem bulanıyor açıkçası bu bir aile bir ebeveyn sevgisi gibi durmuyor midemi bulandırıyor benim. Yok işte eşim çok yakışıklıymış her yerde kızlar bakarmış bunları daha ilk tanışmada benim ailemin yanında söylediler. Sonra evlendik neyse biz balayındayken de sürekli arandık. Bir de arkamızdan demiş ki ohh arıcam onları sürekli rahat vermicem. Geçen yılbaşında da mesela saat olmuş 12 yeni yıla girmişiz eşimle gerçekten anlamlı güzel romantik an yaşıyoruz zart zart görüntülü arama. Açmıyoruz malum, arkasından normal arama o da yetmiyor whtsap sesli arama. Yani böyle hadsiz davranışlar çok oluyor. Eşime olan abartılı sevgisi zaten mide bulandırıcı. Ben mi abartıyorum yoksa gerçekten siz de rahatsız olur muydunuz? Nasıl bir tavır sergilemem gerekiyor sizce?( Not olarak kendisi bekar)
Uyuz olurdum çok haklısın. Eşin soğuk yapsın biraz. Ay herkes haddini bilsin halaysa hala anaysa ana kocaman adam olmuş ne öyle iltifatlar falan. Seviyorsan yanında olduğunu belli et, zorda kalınca el uzat yeter büyük olarak. Sizi kıskanıyor bence. Görümce misali.

Tavrinizda ve düşünceniz de haklısınız.Ensest diye bir kavram var Tövbe desende demesende dayısıyla kaçan, oğluyla ilişkiye giren kadınları okuduk,televizyonda gördük . Öyledir demeyiz ama ilişkilerde sınırlar aşılıyor, flört gibi , kıskanç sevgili gibi tavırlar oluyorsa bu duruma masum gözüyle bakmam. Kadın eşinizi farklı bir yere koymuş olabilir Psikolojik açıdan sorunlu olabilir.İstisnalar hariç kadınlar bu tarz şeyleri aşırılıklari hisseder adını koyamasada sinek küçük mide bulandırır.......
Tam olarak budur işte duygularıma tercüman olmuşsunuz rahatsız eden bir şey var. Psikolojisi zaten normal degil hayatındaki boşluğu eşimle doldurmak istiyor. Mesela şey falan yapıyor bi anda arıyor senin sesini duydum bana hala dedin diyo gaipten sesler duydum diye arıyor😅

Bu konuyu en iyi ben anlarım gibi geldi çünkü babamın halası böyle bir kadın ama bu haladan farklı olarak aynı zamanda çok fitne fesat bir insan. Babannem ve dedemle aynı evde yaşamış (babanneme eziyet ederek), onların çocuklarını kendinin büyüttüğunü iddia ediyor, evlenmemiş bir kadın. Evlense kendi eşine ve çocuklarına sarardı. Allah var çocuklarla ilgilenmiştir de ama bebekken bez değiştirdin, yıkadın, gezmeye götürdün diye bir insanın tüm hayatına karışıp habire ilgi bekleyemezsin. İstediği ilgiyi görmeyince, yalnız kalınca iftira atan bir insan olduğu için babam halasıyla hiçbir şekilde görüşmüyor. Bence babam demir gibi bir irade sergiledi bu konuda. Umarım sizin eşinizin durumu bu raddeye gelmez ama böyle insanlar sınırlarını bilmedikleri ve bu yaşa dek öğrenmedikleri için yumuşakça söylemek işe yaramayabiliyor. Daha sert söyleyebilirsiniz. Yüz buldukça abartabiliyorlar. Yalnız olduğu için eşinize yöneliyor olabilir (evlat gibi ya da duygusal ilgi olarak diyorum) ancak eṣiniz yalnız değil ve artık yetişkin bir erkek. Zaten halanın psikolojik olarak sağlıklı olmadığı çok ortada, sizi de bozmasın.

Bu konuyu en iyi ben anlarım gibi geldi çünkü babamın halası böyle bir kadın ama bu haladan farklı olarak aynı zamanda çok fitne fesat bir insan. Babannem ve dedemle aynı evde yaşamış (babanneme eziyet ederek), onların çocuklarını kendinin büyüttüğunü iddia ediyor, evlenmemiş bir kadın. Evlense kendi eşine ve çocuklarına sarardı. Allah var çocuklarla ilgilenmiştir de ama bebekken bez değiştirdin, yıkadın, gezmeye götürdün diye bir insanın tüm hayatına karışıp habire ilgi bekleyemezsin. İstediği ilgiyi görmeyince, yalnız kalınca iftira atan bir insan olduğu için babam halasıyla hiçbir şekilde görüşmüyor. Bence babam demir gibi bir irade sergiledi bu konuda. Umarım sizin eşinizin durumu bu raddeye gelmez ama böyle insanlar sınırlarını bilmedikleri ve bu yaşa dek öğrenmedikleri için yumuşakça söylemek işe yaramayabiliyor. Daha sert söyleyebilirsiniz. Yüz buldukça abartabiliyorlar. Yalnız olduğu için eşinize yöneliyor olabilir (evlat gibi ya da duygusal ilgi olarak diyorum) ancak eṣiniz yalnız değil ve artık yetişkin bir erkek. Zaten halanın psikolojik olarak sağlıklı olmadığı çok ortada, sizi de bozmasın.
Sürekli vicdanına oynayınca eşimin de işte o da tavrını tam olarak gösteremiyor. Demek ki böyle insanlar daha da beterleri var dünyada. Hayatlarındaki eksiklikleri dolduracak bir şeyler bulsalar keşke

Nasıl ifade edeceğini sormayacaksin alacağın tepkiyi duyar kasma , linç etme olarak adlandirmamalisin o zaman neden ilk soruma cevap vermedin

Bunu neden alintilamiyorsun burda ne demek istedin
Hanımefendi 80 kere anlatacagım galiba. Beni yargılamaya gösterdiginiz sabrı diger yorumları da okumaya gösterseniz keşke. Aile yani ebeveyn duracağı yeri bilen, kişisel ve duygusal olarak olgunlaşmış insanlardan oluşmalıdır. Bu halanın yaptıkları çocukça geliyor. Hadi dogum gününü bizde kutlayalım eşim başka planımız var diye reddedince beni unuttun evlenince demek ki gibisinden tavırlar. Bunlar ebeveyn tavırlarına yakışır mı siz söyleyin Allah aşkına

Ağzınıza sağlık 👏🏻 hayattaki duygusal boşluğunu eşimle dolduruyor ister anne ogul sevgisi gibi deyin ister başka bir şey. Zaten anneler de ogulları ile saglıksız ilişki kurdukları zaman ilgisiz kocalarından görmedikleri ilgiyi oğullarından beklemiyorlar mı? Onun gibi bir şey işte

Oluyor. Aramaları kısa tutarak ya da mesajlara dönüş yapmayarak. Ama yeterli bir sınır koyma şekli degil biliyorum

İstediğiniz yerden çekmeye devam edin valla. Ortada kayınvalide olmadığını söylüyorum her suçlamada olayı başka şeyle kapatmaya çalışıyor. Buyrun meydan sizin zillerinizi takıp kıvırın biraz. Boşuna günaha girmemin anlamı yok, yani beni alıntılamanıza da gerek yok
Sizin nasıl bir zihniyete sahip olduğunuz belli oldu. Bence de günaha da girmeyin günaha da sokmayın. Sizi rahatsız eden bir konu oldu belli ki yazmayın. Gidin siz başka konularda bunları onaylayanlarla konuşun

Tabi ki biliyordu ima ederken böyle bir tepki alacağını ama siz kötüsünüz yhaa deyip bize atacak. Hepimizin böyle görümce, elti veya kayınvalide problemi olabiliyor ama bu dille ifade etmiyor yazan kişiler
Siz belli ki bu tarz şeylere göz yuman eşim de eşim yeter ki benimle olsun diyenlerdensiniz. Sınırlar hakkında fikri olmayanın yorumu da olmasın lütfen

Back
X