Esimin ailesinin israrla memlekete cagirmalari

Eşim babasından çekiniyor malesef topu bana atiyor

Ne münasebet. Kayınvalidem şaka yaptığını düşünerek yeni evli olduğumuz zamanlarda portakal burda kalsın sen git dedi. Eşim de benim olmadığım yerde eşimin ne işi var kalamaz demişti çok ciddi şekilde. Rica et eşin böyle desin.

Ne münasebet yahu? Eşinizi günlerce yalnız bırakmanızı asıl onlar istememeli. İlk defa duyuyorum böyle şey. Israr ettiklerinde şaşırmış gibi yaparak “Ben sıkılmıyorum, ne alaka?” deyin.

Eşimden ayrı kalamam de açık açık.

Eşiniz yanınızdayken ne amaçla çağırıyorlar anlamadım. Ev hanımları "ay bütün gün evdeyim, gidip kayınailemin yanına yerleşeyim" mi diyorlar yani bu ne garip istek?
"Tatildeyim, dinleniyorum. Hem neden eşimi yalnız bırakayım ki" deyip geçin bence.
Daha nazik olmak istiyorsanız "kursa başladım" falan deyin.

Benimki de geçen sene uğraştı durdu, her dk laf arasında sıkıştırıyordu seneye torunumla seni alcam 1 ay göndermeyeceğim diye. Duymazdan geldim, lafı geçiştirdim. Bakarız dahi demedim. Eşimi nasıl bırakırım anne olur mu dedim.
Şimdi hiç lafını bile açmıyor. Kırılacak. Bunun başka bir yolu yok maalesef. İkinizden birinin istediği olmayacak çünkü.
Eşin topu senin üstüne rahatça atıyorsa sen de onun anne babasına gereken cevabı vermekten çekinme bence. Anan baban seni git 2 ay kvnin hizmetini gör diye evlendirmedi.

kırmadan yapmak için 'babacığım sağolasın sen beni düşünüyorsun ama ben de beyimi düşünüyorum. akşam önüne yemeği kim koyar, ütüsünü kim yapar, çorabını kim yıkar, adamcağız akşama kadar çalışıp yoruluyor, gelince bir kap sıcak yemeği olmasın mı? ben eşimden ayrılmam.' de.

ben kocama doyamadım, kocamsız duramam demek de bir seçenek ama bence sen üsttekileri de.

Eşiniz ailesi ile konuşup kendi kafasını dinleyebilmek,yalnız kalabilmek için sizi cagirmalarini söylüyor olabilir mi?

E ne onerilmesini istiyorsunuz o hâlde? Bi şey söylemek zorundasiniz sonucta..
Haklısınız.kişilik olarak naif bi insanım kimse kırılmasın üzülmesin derim hep herkes aynı dili konuşmuyor.bugün de aradı ve biletini alacam diyince sigortalar attı bende en son telefon suratıma kapandı olsun niyetleri beni düşünmek değilmiş öğrenmiş oldum

Eşim iznini alınca beraber geliriz de. Onu yalnız bırakamam de. Anladığım kadarıyla öğretmensiniz. İnsanlar neden öğretmenlerin tatillerini memleketlerinde geçirmek gibi bir zorunlulukları olduğunu düşünüyor anlamıyorum. Eve gidicez diyince annem hemen derdi evde ne işiniz var diye. Artık demiyor Allahtan.

Aynen

Aynen çok sinir bozucu niyetlerini bilsem ona göre cevap verecem bu durum normal mi sizce biraz onu öğrenmeye çalışıyorum aslında bende mi sorun var

hizmet edesin diye çagırıyorlar başka hiçbir açıklaması yok ,

birdaha çagırdıklarında kocam burdayken benım orada ne işim var bayramda gelecez zaten diyeceksin ,

köyde is biter mi? ev temizlenecek, kışlık hazirlanacak belki bahce isi vardir. sebze meyve toplanacaktir. 70 yaşında kadın tek mi yapacak. gelin gelsin yapsın diye bekliyolar bence.
Bahçe ve kışlık hazırlama mevzusu geçti zaten ama gel kendin için hazırla dendi.Benim annem yapiyo zaten pek de anlamam o işlerden turşu konserve kurutma yaparım onu da kendi evimde yapıyorum zaten.Benim sinirlendigim emrivaki yapılması bi hafta on gün giderim sorun yok ama tatil orda ne yapiyosun gel denmesi lafları afallatti beni alışkın olmayınca dili tutuluyor insanın ne diycegimi şaşırdım neyseki hallettim bugün konustum

Ahaha banko gelin. İki ay boş. Gelsin yapsın ne olacak ki mantığı.

tabi canım gelinler kaya kovuğunda bitiyo zaten, insan da sayılmaz. evlenince hizmetçi oluyolar otomatik.

işte çalışmış, yorulmuş, evini idare etmis, cocuk yapmış, ev hanimiysa evin isleriyle ugrasmis hic önemli değil....

biz gelinlerin asli görevi kaynana kayinbaba memnun etmek

tabiki gel kendin için yap, evinize yap, kışın yersiniz kızım diyecekler

gel seni köle gibi calistircaz canımız sıkıldı stres topu lazim derler mi bacim

iyi yapmışsın istersen hergun yardımcı gelir bombos olursun ise de gitmezsin ama senin oraya gitme mecburiyetin yok kocan yokken. ne münasebet

asla kocan olmadan gitme benden sana tavsiye

Bazen eş ailesinin gelinlerini sevmesi ve hep yanında istemesi de boğucu oluyor.Zaman zaman benim kayınpederim de bu moda giriyor ama çok şükür eşim topu bana atmadan tek kalacaktım neden evlendim diyor.
Siz de baba oğlun burda çalışıyor onun bir düzeni var ben o olmadan bir yerlerde uzun süre kalmayı doğru bulmuyorum.Inşallah beraber gelip beraber döneceğiz deyin.

Kotu dusunmeyin ya eger simdiye kadar size bi sorun yaratmadilarsa yanliz kalmaktan sıkliyor yaslilar ondandir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…