Eşimin ailesinin para istemesinden bıktım artık.... yardımmm edinnn

canım keşke gidebilsem karanlık odada bile yaşamaya razıyım. ama gel gör ki durumlar el vermiyor askeri personel eşim lojman yok kalacak yer yok karakolda kalıyo kendi ve eş götürülemiyor :( eşim hep söz veriyo göndermicem diye sonra yine bana rağmen gönderiyo

oda mecbur kalıo demk kı esınde suc degıl onun sorumsuz aılesınde zatn dsuncelı ınsanlar olsa para ıstemzlerrr

çok sıkıntılı bi durummuş ya.. seni gaza getirmek gibi olmasın ama ben olsam karttan maaşın en az yarısını çeker kendi hesabıma yatırırım ,ama senin eşinin buna tepkisi belki büyük olur, bilemiyorum, eğer eşim fazla büyütmez dersen çek parayı biriktir :)
bırakma hesapta

ben bugün kartını aldım kargoyla yolladım belki hata yaptım bilmiyorum ona da dedim ki kartını yolladım sen beni karın olarak ailen olarak görene kadar karın yok senin parana da ihtiyacım yok git gerçek ailene yolla ne de olsa alışıksın sen dedim. Senden ne para ne de başka bişey istemiyorum. kendi başımın çaresine bakarım dedim.

ben bugün kartını aldım kargoyla yolladım belki hata yaptım bilmiyorum ona da dedim ki kartını yolladım sen beni karın olarak ailen olarak görene kadar karın yok senin parana da ihtiyacım yok git gerçek ailene yolla ne de olsa alışıksın sen dedim. Senden ne para ne de başka bişey istemiyorum. kendi başımın çaresine bakarım dedim.

benım esımde aynıydı koca mı kafaladım sımdı dedıgımden cıkmıo gondermıo

Tepkini göstermen iyi olmuş bence. Sadece ailesinde değil eşinde de kabahat var fazla yüz vermiş. Tüm bunlara rağmen sömürüldüğünü anlamayıp sana kızması da cabası. Net olman iyidir.

Yemeyenin malını yerler demişler. Para biriktirmekde bi sanat bence sizde kredi çekin ufak bi ev alın sonra bizim kredi borcumuz var dersiniz sonra eşin yanına gelip kredinizde bitince gönlünce bi ev alıp bu seferde ona kredi çekersiniz. Eşinde ailesi para istediğinde karım izin vermiyo değil benim kredi borcum var der.

Esini konusarak ikna edemiyorsan, tavir yapacaksin ve konusmayacaksin bir süre, ne zaman ki tamam ,göndermeyecegim para,haklisin der sana, iste o zaman kuru kuru lafa inanmiyorum artik diyeceksin ve sart kosacaksin hemen.Maasinin onun ihtiyaci olani disindakini cekeceksin bankadan .Yoksa bu esin anlayasaya kadar en az 10 sene gecer.O zaman da genclik gecer , sana hak verse ne olur vermese ne olur.

Bu para meselesinden ben cok cektim ozellikle de abisinden....
iki kelimeden biri paraydi esim yok param dedigi halde inanmiyordu....
yurt disindayim krediyle ev aldik vay anam neden Istanbul da almamisiz....
diger cocuklari belestzn oturacakya....
ya ben kiraciyken neden oturamiyacagim bir eve yatirim yapayim ki....

bu sefer istanbulda arsa alip herkes kendi dairesini yapsin dediler....
tabiki beklentileri yine esim....

esime tavrimi koydum asla karismicaksin dedim....
ben bos yatirima hèle ailede ortakla birsey alinmasina karsiyim....
istanbulda dairemi istiyorsun biraz disimizu sikariz biriktiririz yetmedi biraz altinim var onu satariz rahat kafayla aliriz....
simdi élimiz de yokken ailen icin borca giremeyiz kendileri istiyorsa alsinlar.....
nbenim esimde senin esin gibi yok demeyi bilmiyor...

aman demesinler karisindan korkuyor....
cok sukur kaynim evini ayirdi beraber oturmayi ailesini bahane ederek istiyemiyor....
birde abisi demezmi eskiden size acimiyordum artik aciyorum iki tane cocugunuz var....

tabiki esim simdi birseylerin daha iyi farkinda....
sizde en iyisi esinizi borca sokun en iyisi kucuk bir Ev alin.....
baskasi yiyecegine siz yiyin....

Esini konusarak ikna edemiyorsan, tavir yapacaksin ve konusmayacaksin bir süre, ne zaman ki tamam ,göndermeyecegim para,haklisin der sana, iste o zaman kuru kuru lafa inanmiyorum artik diyeceksin ve sart kosacaksin hemen.Maasinin onun ihtiyaci olani disindakini cekeceksin bankadan .Yoksa bu esin anlayasaya kadar en az 10 sene gecer.O zaman da genclik gecer , sana hak verse ne olur vermese ne olur.

suan konuşmuyoruz zaten kartını da yolladım. bu arada sim kartım da bozuldu arayamıyor whatsappdan yazıyordu bana. ben içimdekileri döktüm bi de 3 gündür börek çörek yapıodum ona kargo yolladım tam da kavga ettiğimiz sırada o eline ulaşmış sağol kargo için dedi

Bunların soyları tükenmiyo canım sülalede bir enayı varsa itinayla yoluyolar.
Benim kaynımda 3 ay çalışıp 8 ay yatan cinslerdendi.

karısı kürtaj olcak eşimden para istiyodu
anneleri hasta olur eşim vercek parasını(ortak verelim yada biz götürelim yok direk eşime havale)
bi de ayrıca kaynanam gelip x'in evinde şeker yok, un yok,yoğurt yok diye eşime acındırıyordu onları
Şuan eşim onların batırdığı dükkanın borcunu ödüyo düşün artık.

Bıktım usandım ben 3 yıldır görüşmüyorum kaynanamın ucak biletini bile hala eşim alıyo kimbilir ne paralar veriyo kavga etmekden bıktım
Laf söyletmiyolar canım
Kazığı itinayla yer laf da söyletmez

İnşallah sen bir yöntem bulursun ben bulamadım.

Şuan bolca borca sokuyorum bende ona müstehaktır
borcu bitsin yine borca sokcam

Son düzenleme:
Ben de ayni durumdayim 4 yildir ikimiz de calismamiza ragmen hala borcumuz var ben iki aydir evin hicbir masrafina karismiyorum zaten evin masraflari cok simdi biraz daha tutuyo kendini boclari da var diye ama bu da kalici bir cozum degil biliyorum ev alayim dedim her bulduguma turlu bahaneler bskalim ne olacak..

eşin oralarda zor koşullar altında çalışırken
bu kadar tavır yapmana gerek yok

yerden göğe kadar haklısın
o da anlayacak ama zaman geçecek

hepimizin başında var böyle tipler
siz çalışıyorsanız eşinize vermeyin biriktirin
çalışmıyorsanız siz de çekinmeden isteyin eşinizden ihtiyaçlarınız için
onlara kıyamıyorsa size de kıyamaz

araba falan gibi birşeyin taksitine girsin hem mal sahibi olur hem yok diyebilir ozaman
olmuyorsa da kendini üzme
para için aranı bozma
Allah onlardan çıkarır acısını
ağlayanın malı gülene yaramaz
Allah yardımcınız olsun

sanırım maaşı bankaya yatıyordur banka kartını alsan sende dursa ona yetecek kadar harclık yollasan ptt ile başka türlü olmaz canım yani biliyorum illaki isteyecekler oda veremem diyemicek ama elinde para olmazsa gonderecek bişeyide olmaz ;)

canım yorumları tam okumadım ne karar verdin bilmiyorum ama yapabileceğin en iyi şey bi banka hesabı açtırıp her ay oraya para yatırmasını sağlamak. kendine harçlık bıraksın gerisini yatırsın. böylelikle para sende birikmiş olur. çok istiyosada kendi harçlığından yollar ailesine. bi hastalık ölüm kalım olmadıkça da bu kuralı bozmazsınız

sanırım maaşı bankaya yatıyordur banka kartını alsan sende dursa ona yetecek kadar harclık yollasan ptt ile başka türlü olmaz canım yani biliyorum illaki isteyecekler oda veremem diyemicek ama elinde para olmazsa gonderecek bişeyide olmaz ;)

aynı anda aynı seyı yazmısız :)

Back
X