Eşimin ailesinin para istemesinden bıktım artık.... yardımmm edinnn

2 yıldır evliyim eşim 1 yıldır doğu görevinde arabamız vardı onu sattık doğuya giderken ben kendi ailemin yanına geldim beni götüremedi doğuya. ve amacımız doğu dönüşü ev almaktı kimseye borç vermicez diye söz verdik. ohooo bi başladılar abisi ev alcak para yolla diğer abisi araba alcak para yolla ablasının kontür saç boyası bitmez. babası bahçesine işçi tutar para ister. hastaneye gidicekler para yolla bizim evimiz bile yok hiç bişeyimiz yok. zar zor para biriktiriyoruz onu da ailesi yiyo resmen. eşime artık yollarsan seni terkederim dedim. ben burda rezillik çekerken abilerinin karıları evlerde rahat otursun arabalara binsin. ben alışveriş bile yapmıyorum dedim. bana dönüp eşinden izin alamadı yollamadı dedirticeksin illa değil mi dedi. benimle kavga ediyo bıktım artık olan huzurumuzu da yok ediyolar ben kışlık bot bile almadım amann paramız biriksin şöyle olsun böyle olsun diye. napıcamm ben böyle kendimi yedim bitirdim.

Eşinizin tavrı bu şekilde devam ettiği müddetçe sıkınıtı cekeceksiniz maalesef. Siz rahatsız olduğunuzu dile getirdiğinizde kurduğu su cümle herseyi acıklıyor aslında.

Ufak çaplı bir yatırım yada borca girseniz ( küçük bir ev, arsa , vs ) ,parayı direkt oraya gönderseniz ( kredi borcu vs) sonucta zaten sıkıntı çekiyorsunuz bari bir yatırımınız olur elinizde...

Merhaba arkadaşım.Üzülerek söylemeliyimki eşin kendisi kullanıldığını anlamadıktan sonra ne yapabilirsinki?göndermiycem diyip gizli gizli yine gönderebilir.
Benim kp evlendiğimizin 8 ayında yiyecek ekmeğim yok deyip duygu sömürüsü yapmıştı eşime.Eşim para gönderdi dayanamadı aaa bi duyduk yazlığın pencere kapıları değişmiş gönderdiğimizle:)))Zamanla eşim anladı.Eminim senin eşinde anlayacak ama görmediği için gerçekten ihtiyaçları var sanıyordur.

:))) evet aynı şeyleri düşünmüşüz :D ama bence direk maaş kartını kendisi almalıki ona para yollayana kadar ailesinede göndermiş olmalısın o yüzden konu sahibinde kart olmalı ve kocasına harclığı kendi yollamalı ...

bende böyle düşünüyorum..
idareyi eline alma zamanın gemiş hatta geçiyo..
tabi bunu "seni terkederim" tehditleriyle değil güzelce konuşarak yapabilirsin...

Keşke kartı göndermeseydin. Eşin zaten uzakta gözden ırak, gönülden de ırak olur. Barışmanız uzun sürebilir. Bazı işler telefonla yürümüyor maalesef.

Benim eşiminde ailesi sürekli gelirdi bize kalmaya üstelik en az 1 ay. Evlendikten 1 ay sonra geldiler hemde. Uçak biletlerini eşim alıyor, mutfak masrafı dağ gibi. Kimseden kıstığım yok yedirmek içirmektende hoşlanırım ayrıca ama ben çalışmıyordum o zamanlar, zorlanırdık.

Bir gün benim aileme gittik. Eşime dedim dolapta hiç birşey yoktu. İşede başlamıştım. Bi güzel ne eksikse evde aldırdım :D Benimkinin gözü açıldı ondan sonra, şuan o babasının parasını yolmaya çalışmakta :D

Diyeceğim o ki kendine ihtiyaç üret. Şunu alıcam bunu alıcam de. Doktora gidicem de. Para iste. Kullanma parayı istersen yine biriktir ama s3'ü kendin al ;) Annemlere lazımdı maaşımı onlara verdim bana para gönder de o zaman zoruna gider anlar.

Canım sana birşey söyleyeyim mi,eşinde o paranın var olduğunu bildikleri sürece rahat bırakmazlar..
Sen ne yap et eşinin yanına git.Bak benim eşim de şu an şark hizmetinde,herşeyi işimi,okulumu,dayalı döşeli kendi evimizi bıraktım arkasından geldim..
Bizim bulunduğumuz yer de çok parlak bir yer değil yani..Ne sıkıntılar yaşıyorum burada bilsen..
Hem eşim yalnız kalıp bunalmıyor hem de her daim kontrol elimizde olsun değil mi:23::23:
Sen ufak tefek de olsa bir ev taksitine gir canım,para durduğu yerde birikmez.
Bir tırtıklayan olmasa da kenara para koymakla birikmez mutlaka bir kredi,altın vs.dönüştürmek lazım..
Sen bu duruma bir an evvel el koy canım kalk eşinin yanına git,idareyi ele al :32::32:

eşiniz yanınıza gelınce gıdın bir ev kredısne ımzasını attırın...

parası fazla gelıyor demek kı... hıç olmazsa bır ev sahıbı olursunuz...

Her ay eşinizden düzenli ve yüklü miktarda para isteyin ve altın alıp koyun kenara.
Sorarsa ihtiyaçlarım var, ailemin de ihtiyaçları oluyor onlara harcıyorum dersiniz.
Laf edecek olursa o zaman o lafı ağzına yapıştırıverirsiniz senin ailen o paradan yiyebiliyor da ben niye yiyemiyorum diye.
Parasını elinden almaktan başka çare yok.

Canım sana birşey söyleyeyim mi,eşinde o paranın var olduğunu bildikleri sürece rahat bırakmazlar..
Sen ne yap et eşinin yanına git.Bak benim eşim de şu an şark hizmetinde,herşeyi işimi,okulumu,dayalı döşeli kendi evimizi bıraktım arkasından geldim..
Bizim bulunduğumuz yer de çok parlak bir yer değil yani..Ne sıkıntılar yaşıyorum burada bilsen..
Hem eşim yalnız kalıp bunalmıyor hem de her daim kontrol elimizde olsun değil mi:23::23:
Sen ufak tefek de olsa bir ev taksitine gir canım,para durduğu yerde birikmez.
Bir tırtıklayan olmasa da kenara para koymakla birikmez mutlaka bir kredi,altın vs.dönüştürmek lazım..
Sen bu duruma bir an evvel el koy canım kalk eşinin yanına git,idareyi ele al :32::32:

doğru diyosun ama 400 erkeğin arasına gidip nasıl kalayım ki ben karakoldan dışarı çıkarmıyolar onu da :(

ablasının saç boyası kontürü size mi düşmüş :51::51:

eşinin ; ben karısından izin alamıyor da göndermiyor lafına da :45:

bu mantık çok çok saçma. kendi ne şartlarda o parayı kazandığını unutuyor galiba..

ben senin yerinde olsam sürekli para isterdim... ister biriktir ister harca.. tutumlu oldun da kıymet mi bildi :19:

ailemin yanında kalıyorum ev ihtiyacları malum de.. iste de iste.:ssz:

bu ne biçim iş ya ; ben yemedim sen ya .. ohh ailesi yolunu bulmuş.

doğru diyosun ama 400 erkeğin arasına gidip nasıl kalayım ki ben karakoldan dışarı çıkarmıyolar onu da :(

konunuzu görüne dayanamadım. sizi çok iyi anlıyorum. biz de aynı şeyleri yaşadık, iki yıl doğu görevi boyunca benim de eşim dağda bayırda karakollarda kaldı. gece mesaisi yaptı. eş götürülemeyen görevdi. para konusunda eşim tüm borçları internetten öderdi, zaten bankamatik kartı kullanabileceği bir yerde olmadığı için kartı almak çözüm değil. borçlardan sonra kalanı birikim hesabına atardı ki orada harcayacak bir yeri olmadığından yapacak bir şey yoktu. birikim hesabı da altın hesabı vs olacak ki bozduramasın. bu şekilde geldiğinde ev sahibi olabildik. eğer sağa sola göndermeye devam ederse bu iki yıllık ayrılığınızda elinizde kalan hiç bir faydası olmayacak. hiç değilse dönüşte ev sahibi olursunuz. mantıklı bir şekilde konuşun bunları. zaten doğuda olan askerlerin çoğu para biriktirme derdinde oluyor, çevresi de mutlaka öyledir. bu süreci hiç değilse geleceğiniz için avantaja dönüştürebilirsiniz umarım.

bende konuyu görünce dayanamadım bu erkekler hep böyle iyi bi kazık yemeden akılları başlarına gelmez benmkide öyle babası para ister dayanamaz verirdi sonra aklı başına geldi parasıda tükendi vermeyince babası küstü en rahatı böyle küs olcaklar senden rahatı yok neyse senn kocanın verdiği parayı geri verirse kardeşleri sorun yok ama üstüne yatarlarsa o zaman kötü inş geri verirlersen üstelik annenin evinde kalıyorsn insan rahat edemez bi kere çıktın o evden bence annen baban konuşsun kocanla sen ne yapmaya çalışıyorsun diye emin ol kocann aklı başına gelir sen annemle babamla arası bozulmasın diye düşünme emin ol hiçbşy olmaz bozulursada bozulsun sonra barışırlar sana bağırmasımdan da korkma parasını napıyo diye sordu annem bende söyledim dersin yada ailesine sorsunlar ne yardım etceksiniz parasını napıyo bu çocuk biriktiriyomu pek biriktirmiyomş size veriyomş doğrumu diye sorsun üslubuna uygun bi şekilde böyle durumlarda dinsizin hakkından imansız gelir o artık tek başına değil istediği gibi at koşturamaz umarım anlatabilmişimdir ben bunları denedim işe yarıyo canm

Sen de haklısın canım..Peki ev tutsanız hafta sonları gelse olmamı :44::44:
Hafta içi sen de orda olsan..
Çok mu ütopik oldu acep:44::44:

malesef başına bişeyler gelmeden anlayamıyorlar
benim eşim evlenmeden önce sadece abisine çalışmış
abisi ile çalışıyordu önceleri o zaman cep harçlığı dışında para vermemiş
evlenirken düğününü ben yaparım eşyalarını alırım şimdi alırsan paranı çar çur edersin demiş
tabi biz evlenirken hiç bişey görmedik abisinden hatta düğünde biriken paraları dahi istemeye kalkmış ama kp ben çocukların eşyasını ödeyecem bunla demiş saolsun

eşim abisinden yedi darbeyi anladı ne olduğunu 30 bin liradan bahsediliyo eşim hatırlayınca o boş yere çalıştığı günleri çok üzülüyo bende soğuk su veriyorrum :1:

şimdi ise aynı şey benim başımda
benim analık elinden gelse eve alınacak ipliği bile kendini acındırıp bana aldıracak o kadar
babamla hiç durmazlar her akşam binerler arabaya gezmeye çıkarlar
kardeşimin bütün okul masraflarını ben karşılıyorum iki kişiler emekli maaşı+yan gelirler yetmiyo
eve bi gidiyorum dolap tam takır
acıyıp gene ben alıyorum
haftalardır kuru nane istiyorum kadından biliyorum yazın kurttu elleriyle getirmiyo

2 yıldır evliyim eşim 1 yıldır doğu görevinde arabamız vardı onu sattık doğuya giderken ben kendi ailemin yanına geldim beni götüremedi doğuya. ve amacımız doğu dönüşü ev almaktı kimseye borç vermicez diye söz verdik. ohooo bi başladılar abisi ev alcak para yolla diğer abisi araba alcak para yolla ablasının kontür saç boyası bitmez. babası bahçesine işçi tutar para ister. hastaneye gidicekler para yolla bizim evimiz bile yok hiç bişeyimiz yok. zar zor para biriktiriyoruz onu da ailesi yiyo resmen. eşime artık yollarsan seni terkederim dedim. ben burda rezillik çekerken abilerinin karıları evlerde rahat otursun arabalara binsin. ben alışveriş bile yapmıyorum dedim. bana dönüp eşinden izin alamadı yollamadı dedirticeksin illa değil mi dedi. benimle kavga ediyo bıktım artık olan huzurumuzu da yok ediyolar ben kışlık bot bile almadım amann paramız biriksin şöyle olsun böyle olsun diye. napıcamm ben böyle kendimi yedim bitirdim.

Canım Okuyunca babamı gördüm , senin adına üzüldüm . 30 yıl babam bizim rızkımızdan kesip yolladı kardeşlerine . Halama yol parası , amcamın karısı doğum yaptı Vs. Yetmedi birde bizde aylarca kalırdı bekar amcamlar . Sonuç ne ? Hepsinin durumu iyi babam evsiz barksız bağkur borcu , amcamlar vs. Tarafından dışlananda biziz . Siz evlendiniz ve aile oldunuz eşin o evde bekar değil artık .. Ama eşin senle aile olduğunun farkında değilse .. Üzgünüm yol yakınken gençken ayrıl. Keşke annemle seni konuşturabilsem /: başladımı bitmez . Yol yakınken dön .

en güzeli borçlanıp ev almak.
başka türlü sorunların çözüleceğini düşünmüyorum.

Allah yardımcınız olsun siz cefasını çekin eşinizin tarafı sefasını sürsün nekadar sinir bozucu anlaşılan konusmakta işe yaramıyor madem bir ev aldır kredisini ödeyecek mecbur en azından ev sahıbı olursunuz:31: benım eşimde doğuda 2015 yaza dönecek eş götürülmeyen yerde bizde doğu dönüşü birikimlerle ev sahıbı olmak istiyoruz nasıpse :31:eşim internet bankacılıgından tüm yatırılacakları yatıyor maaş kartı bende ben kalan parayı çekip birikim hesabına aktarıyorum biraz euro biraz altın hesabına yatıryorum :31: bireysel emeklilikte yapabılırsınız paramızı 10 yıl sonda cekersınız hem devlet katkısıda var o parayı yok sayıyorsun ıyı oluyor eşimle ıkımızınde var bireysel emekliliği sizde düşünebilirsiniz yoksa elinizdeki avcunuzdakı gidecek başkaları sefa sürecek yazık günah yıprananda siz olacaksınız inş. en kısa sürede bir çıkaryol bulursunuz

merhaba canım seni gördüğüme sevinmiştim.....ki sıkıntını okuyunca çok üzüldüm...sonuna kadar haklısın canım eşin çok taviz vermiş demekki.. ailesine söylesin planlarımız var ev alıcaz birikim yapıyoruz veremem diye... neden sürekli para istiyorlar sonuçta oğulları evlenmiş geçindirmesi gereken bi ailesi olmuş...

Back
X