• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesinini yaptiklarini unutamiyorum..

anatolia35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
155
14
66
İzmir
Konumu az cok bilenler var, halada asmis degiliz sorunlari, o yüzden paylasmak istedim, yardimlariniz varsa cok cok sevinirim..

Kisa özet geceyim hemen, esimin ailesi ve esim benim ailemle kesinlikle konusmuyorlar. Nedenini bilmiyoruz. Ilk baslarda cok zor geliyordu, sen konusmazsan bende konusmam diye cikisiyodum, aylarca konusmadim ailesiyle, ama bu olay sadece esimle benim arami soguttu, sonra annemin bana "kizim sen konus, kötü olan sen olma, eninde sonunda konuscaklar bizle, hem kocan hemde kayinvalidenler" deyince, bende konusmaya basladim. Simdi bizden iyisi yok. Hem esimle hemde ailesiyle..
Icimde hergün büyüyen birsey var ama, her ne kadar konussamda herkesle affedemiyorum hicbirini. Esimede cok kiziyorum. Annesinin tehditi üzerine konusmadigi icin. Ben evliligin karsilikli sevgi ve saygi oldugunu saniyordum, sadece sevgi veya sadece sevgi yetmiyor. Bana olan saygisina diyecek kelimem yok, prensesler gibi yasatiyor, ama ailemi hic olarak görmesi beni cok üzüyor. Gizli gizli agliyorum cogu zaman, okuldan eve giderken bi sokaga girip agliyabildigim kadar agliyorum, eve gelincede hicbirsey olmamis gibi davranabiliyorum. Konuyu hic acmiyorum artik, cünkü huzurumuz cok kaciyor. Esimin yaninda ailemle tlf'da konusmuyorum, onlardan bahsetmiyorum, "annem" veya "babam" dememek icin gayret ediyorum, "bizimkiler" diye gecistiriyorum. Daha bir cok sey.. Mutluyum ama mutsuzum, huzurluyum ama huzursuzum, sahte rol yapiyorum mutlu ve huzurlu görünmek icin..

Dün annemle tlf'da konusurken aslinda onlarinda hicbirseyi unutmadigini anladim. Annemler daha dügün kasetini bile görmediler, "benim canim cigerim evlenmis, daha dügün kasetini görmedim, unuttummu saniyosun kizim" dedi, icim nasil parcalandi anlatamam.. Su an bile yazarken nasil agliyorum, dayanamiyorum cünkü.
Piskologumla sürekli benim hissettigim seyleri konusuyoruz, ama bu hissettigim seyleri tekrar hissedince dahada cok duygulaniyorum. Ayrica esim piskologa gittigimi bilmiyor bile. Onun gözünde mutlu mesut biriyim muhtemelen..
Canim biricik anneme babama kardeslerime hic kiyamiyorum, abla abla diye etrafimda dönüyolar, sanki onlara ihanet ediyomusum gibi hissediyorum..

Deli dolu herkes tarafindan sevilen biriyimdir, biriydim. Simdi sadece rolunu yapiyorum, cok üzülüyorum. Anneme sürekli mutluymusum gibi bi tablo ciziyorum, üzülmesin diye.
Haftaya ziyarete gidicez ailelerin yanlarina, ben yine esimle kalicam kayinvalidem gilde, ama babami annemi kardeslerimi ziyarete yalniz gidicem.. Arabayla beni oraya kadar birakip iceriye bile girmiyecekler. Cok üzülüyorum arkadaslar, anlatamam size :50:

Önerileriniz yardimlariniz varsa seve seve dinlerim.. :kkk:

rol yapma nasılsan öyle ol...senden gider sürekli...ruhun daha ne kadar dayanır oynamaya...kendin gibi olmamana...

madem aranız iyi eşinle o zaman hissettiklerini ona anlat.psikoloğa gittiğinden bile haberi nasıl olmaz...sen kendini nasıl birşeyin içine sokmuşsun?

sen insan değil misin bu dünya da sen kendine değer verip saygı duymazsan eşinin ailesinin oyuncağı olursun...

yani ağzımızın tadı bozulmasın dıye kadınların yaptığı fedakarlıkları sadece kadınlar anlar kayınvalıde koca anlamaz sana da aferin demezler demeyecekler...

böyle bırşey olsa direkt ben adamı boşardım..sen de ne adamı boşamaya ne sorunu çözmeye ne de ailene gereken itibarı verdirmeye cesaret yok olayların üzerini kapatıyorsun sadece...üzüldüm...

inanın okurken bile içim parçalandı. keşke olayları buralara kadar getirecek tavizi vermeseydiniz. gözlerim doldu inanın. bu yaşadıklarınız zamanla sizi daha da üzecek ve yıpratacak. Neden bazı kadınlarımız evlendiği erkeği vazgeçilmez yada ayrılınırsa dünyanın sonu gibi görüyolar anlamıyorum. Tabiki evlilik fedakarlık istiyor biliyorum ben de evliyim ama bu düpedüz enayi yerine koymak ve vicdansizlık. nolur kusura bakma çok kızdım okuyunca. ALMADAN VERMEK ALLAH A MAHSUS. unutmayın. Mantıklı düşünmeye çalışın...

Bana göre eşiniz sevgili ve saygılı bir koca değil siz sustuğunuz bağrınıza taş bastığnız sürece iyi bir koca Zaten size saygı duysa ne yapar ne eder ailenizle az bile olsa irtibata geçer sizin mutluluğunuz için yapar bunu.Ama eşiniz o kadar bencil bir kocaki kendi evinizde bile anne babanızla telefonla konuşamıyorsunuz,annem babam bile diyemiyorsunuz neden ? onun ailesi için eşiniz için kendi anne babanızı bu kadar çok üzüyorsunuz ? ayrıca elle tutulur bir konuda yok anladığım kadarıyla.

Konumu az cok bilenler var, halada asmis degiliz sorunlari, o yüzden paylasmak istedim, yardimlariniz varsa cok cok sevinirim..

Kisa özet geceyim hemen, esimin ailesi ve esim benim ailemle kesinlikle konusmuyorlar. Nedenini bilmiyoruz. Ilk baslarda cok zor geliyordu, sen konusmazsan bende konusmam diye cikisiyodum, aylarca konusmadim ailesiyle, ama bu olay sadece esimle benim arami soguttu, sonra annemin bana "kizim sen konus, kötü olan sen olma, eninde sonunda konuscaklar bizle, hem kocan hemde kayinvalidenler" deyince, bende konusmaya basladim. Simdi bizden iyisi yok. Hem esimle hemde ailesiyle..
Icimde hergün büyüyen birsey var ama, her ne kadar konussamda herkesle affedemiyorum hicbirini. Esimede cok kiziyorum. Annesinin tehditi üzerine konusmadigi icin. Ben evliligin karsilikli sevgi ve saygi oldugunu saniyordum, sadece sevgi veya sadece sevgi yetmiyor. Bana olan saygisina diyecek kelimem yok, prensesler gibi yasatiyor, ama ailemi hic olarak görmesi beni cok üzüyor. Gizli gizli agliyorum cogu zaman, okuldan eve giderken bi sokaga girip agliyabildigim kadar agliyorum, eve gelincede hicbirsey olmamis gibi davranabiliyorum. Konuyu hic acmiyorum artik, cünkü huzurumuz cok kaciyor. Esimin yaninda ailemle tlf'da konusmuyorum, onlardan bahsetmiyorum, "annem" veya "babam" dememek icin gayret ediyorum, "bizimkiler" diye gecistiriyorum. Daha bir cok sey.. Mutluyum ama mutsuzum, huzurluyum ama huzursuzum, sahte rol yapiyorum mutlu ve huzurlu görünmek icin..

Dün annemle tlf'da konusurken aslinda onlarinda hicbirseyi unutmadigini anladim. Annemler daha dügün kasetini bile görmediler, "benim canim cigerim evlenmis, daha dügün kasetini görmedim, unuttummu saniyosun kizim" dedi, icim nasil parcalandi anlatamam.. Su an bile yazarken nasil agliyorum, dayanamiyorum cünkü.
Piskologumla sürekli benim hissettigim seyleri konusuyoruz, ama bu hissettigim seyleri tekrar hissedince dahada cok duygulaniyorum. Ayrica esim piskologa gittigimi bilmiyor bile. Onun gözünde mutlu mesut biriyim muhtemelen..
Canim biricik anneme babama kardeslerime hic kiyamiyorum, abla abla diye etrafimda dönüyolar, sanki onlara ihanet ediyomusum gibi hissediyorum..

Deli dolu herkes tarafindan sevilen biriyimdir, biriydim. Simdi sadece rolunu yapiyorum, cok üzülüyorum. Anneme sürekli mutluymusum gibi bi tablo ciziyorum, üzülmesin diye.
Haftaya ziyarete gidicez ailelerin yanlarina, ben yine esimle kalicam kayinvalidem gilde, ama babami annemi kardeslerimi ziyarete yalniz gidicem.. Arabayla beni oraya kadar birakip iceriye bile girmiyecekler. Cok üzülüyorum arkadaslar, anlatamam size :50:

Önerileriniz yardimlariniz varsa seve seve dinlerim.. :kkk:

sen eşin mutlu olsun diye ömür boyu mutsuz mu olacaksın. ben mutsuzsam o da mutsuz olsun der asla ailemi ezdirmezdim ben.

sen agac kovugundan cıkmadın :45: ne kadar ayıp.. iyi dayanmıssın ben olsam konusmazdım boyleleriyle. annen, baban ne kadar olgun insanlarmıs. esin desem neyse agzımı bozmim :26: esinle acık acık konus bence.
ayrıca bir insana koca cok bulunur ama ana baba bulunmazzzzzz

Son düzenleme:
neden rol yapıyorsun...
benim babam eşimle evlenmemi istemedi bir kaç sorun çıktı aralarında. düğünden sonra eşim gittiğinde suratı asık durmaya başladı konuşmuyordu neredeyse ben gerçkten bu duruma çok üzüldüm yani sizi şuanda çok iyi anlıyorum ama bir gün ses çıkarmadım baktım bu bir kaç kere daha oldu ve devam ediyor oturup konuştum kendimi tutamadım ağladım biz bir aileyiz onlarda benim annem babam böyle davranmaya devam edersen ben mutlu olamam huzursuzluk çıkar dedim ve aynısını ben yapsam ne hissedersin diye sordum ..
ve artık gittiğimizde kesinlikle surat asmıyor aksine kendi gitmek istiyor babamda çok pişman yaptıklarından çok şükür şimdi herşey yolunda...

senin yaptığın bu davranışın ne kadar sürer sen bu duruma ne kadar katlanabilirsin bilemiyorum gerçekten çok zor..

seven insan herşeye katlanır demekki eşiniz size sizin ona verdiğiniz kadar değer vermiyor..

Son düzenleme:
okurken kendimi gördüm ya :37::37:
üfff nedir bu çektiklerimiz .... benim de eşim ailemle konuşmaz gitmez, sanki birşey yapmışlar gibi ben giderim anca almaya gelir eve çıkmaz kapıdan alır gider...

çok üzülüorum çok ayda yılda bir gel diyorum yok.. bi bayram nasıl ağladım nasıl ağladım ağlamaktan gözlerim şişti resmen .... sonunda gittik ama beni üzdükten sonra :50::50:

ne haksızca ve bencilce aileni sevmeyen birini sevebiliyormusun
ay çok kızdım büyük söylemeyeyim ama ne bileyim cok yanlış yaaa
o sana nasıl direktifler veriyor sende ver
o katı bu konuda sen neden deilsin
ayyyy cok sinir oldum kusura bakma yaa
çok kızdım eşine cocuk gibi ne oyle

ah be güzelimmm bu roller zamanla taşacak emin ol....
aynalarla duvarla konuşmaya başlayacaksın eşinle konuşamadıklarını...
sen onun ailesiyle görüşüyosun madem o da senin aileni yok sayamaz...
konuşmaktan başka çaren yok...
olmaz böyle düşman gibi....
olay eşinde biter....
sen nasıl evlenip onların ailesine karıoştıysan o da senin ailene karıştı...
kendini doldurtmamalı....
akşam olur bütün kapılar kapanır siz başbaşa kalırsınız ne evliliğinize ne de kararlarınıza kimsenin karışmasına izin verme....
bu eşinin ailesi içinde geçerli kendi ailen içinde geçerli....

eşinizin ailenizle konuşmaması ile ilgili öne sürdüğü neden ne acaba ??? Sizde sineye çekebildiğinize göre önemli bir nedeni olmalı diye düşünüyorum ...

yoksa ne yapar ne eder bu durumu düzeltirdim nerden geldiğimi bilerek evlendi kocam benimle ve geldiğim yeri hiçe sayamaz(saydırmam)...

ama arkadaşım yani bi neden yoksa, nasıl izin veriyosun. anne baba bu ya? sana bunu yapan adamı seviyo musun yani? hiçbi günahı yok, ama konuşma... olduuu başka derdin diyemedin mi? yani anlamaya çalışıyorum ama yokkkk. ben annemle konuşamicaksam yemişim öyle kocayı. sen niye bu kadar kendini ezdiriyosun? anlatmadığın başka şeyler olabilir mi?

eşin çok bencil biri sen diyorsun ya bana karşı saygılı diye
hayır değil seni iyi hoş tutması bunu göstermez
annene babanada saygılı olacak hal hatır soracak
sen bunları yapmadığında evde huzursuzluk çıkıyor o yapmadığında
hiçbişey olmuyor benden sana tavsiye karşındaki eşin bile olsa asla aileni geri plana atma
o anne doğurdu seni, o anne baba büyüttü eşinde saygılı olmasını bilecek!

valla canım çok üzücü bir durum hiç rol yapma bence eşine nekadar üzüldüğünü söyle ayrıca nedir aralarındeki sorun bu kadar büyükmü ? benim eşim yapsa bende çok üzülürüm bende onun ailesine gitmem eşim benim aileme nasıl davranırsa benden karşılığını alır seni seviyorsa hatırın için ailenlede konuşmalı bence

herşeyi geçtim de onların yanındayken '' annem - babam'' bile diyemiyorum yazmışsın. inan çok şey yazmak geliyor içimden ama...

sen kendi ailende kalsana biraz, izine giidince kendi memleketinde anneler varken nasıl hep kaynananda kalacaksınki

herkesin yeri dolar koca gider başka koca gelir evlat kaybedilir ama yenisi dünyaya gelir. şu dünyada yeri dolmayan tek şey anne ve baba. eşi benzeri olmayan yeri dolmayan tekrarlanmayan. kocan için aileni üzmeye kendini üzmeye değmez. o özveri göstermiyo ama senden bekliyo. bence senin kocan hiçte iyi bir adam değil...

Benim görüşüm de saygının bu olmadığı yönünde.
Siz anne baba kelimesini kullanmıyorsunuz ondan çekindiğinizden
ve size saygı duyduğundan bahsetmişsiniz.
Üzüldüm durumunuza,tamam aileler görüşmeyebilir de
kendisinin böyle bir hakkı yok.Oturup konuşun,nereye
kadar gidecek ki bu böyle.

herkesin yeri dolar koca gider başka koca gelir evlat kaybedilir ama yenisi dünyaya gelir. şu dünyada yeri dolmayan tek şey anne ve baba. eşi benzeri olmayan yeri dolmayan tekrarlanmayan. kocan için aileni üzmeye kendini üzmeye değmez. o özveri göstermiyo ama senden bekliyo. bence senin kocan hiçte iyi bir adam değil...

arkadas çok doğru soyluyor birgun eşin yanında olmazsa ailen hep olacak belki onlar bilmiecek ama senin vicdanın seni yiyip bitirecek tepkini koy seni ailne bıraktıklarında donecegimiz zaman beni alirsin de almam derse yolu biliyrum dersin :)

canım sırf kocanla aran gerilmesin diye bu denli aileni nasıl yok sayayrsın yada saydırırsın varsın huzursuzluk çıksın senin kocan haddini bilsin onun ailesi mutlu o mutlu senin ailen mutsuz olur mu böyleeee

Back
X