Eşimin akrabaları

prensesinannesiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
64
28
3
33
Kızlar hamileyim doğumuma az kaldı ve genel olarak eşimin akrabalarının tavırları beni sinir ediyor doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Eşimin teyzesi özellikle kadının herkese çok gözü deyiyormuş onu konuştular kızı bana annem çok kem gözlü çocuğunu 1 sene anneme gösterme dedi güldü ben cevap bile vermedim güldüm kadın hemen kimin çocuğunu kime göstermeyecekmiş hayırdır dedi ciddi ciddi şok oldum. Sürekli bizim çocuğumuz bizim kızımız bizden çocugumuz söyle olmalı böyle olmalı Yok kız çocuk hizmetli olacak Yok büyüyünce öyle yabancıya verilmeyecek bilmem ne doğmamış çoçuğum için konuşuyorlar görümcem var yurt dışında onun 2 oğlu var küçük olana veririz falan o kadar sinir oluyorum ki bana sanki sen kim oluyorsun gibi konusuyorlar

Gereksiz insan bolluğu. Boşverin duymamazlıktan gelin. Bi tepki verseniz daha da canınızı sıkarlar üste çıkarlar bide. Söylediği şeyler deli saçması, herkes kendine yakışanı konuşur. Boşverin

Mesela biri kizim icin sununla evlendiririz dese cok sert bir tepki gorur benden. Bebeklere gelinlik giydirmek, sununla evlenir diye bebegi meze etmek ksdar igrenc bir durum yok. Vallahi gerekirse "Annesiyim ben bu cocugun. Kimse beni ezip gecemez. Gerekirse alir giderim." derim. Destur biraz.

Daha hamileyim biri bana sordu emzircekmisin 2 yasina kadar diye. Bende insallah bakalim neler yasariz dedim.
Ordan esim tarafindan biri atladi
''tabiiii emzirceeeeeek 2 yasini gecenee kadar yooook oyle birakmaaak'' seklinde alakasiz atladi.
Sirf ona gicikligina dedim ki
Meme de benim , cocukta benim isterr emziririm ister birakirim kimseyi ilgilendirmez dedim.

Sizin ki de bos bos konusmus aslinda ablasinin cocuguyla evlenir vs dediginde agzinin payini vermeliydin.

Hadsizlere bak sen.
Valla iyi dayanıyorsun ben olsam yaka paça vden atarım. Hadlerine mi düşmüş.
İnadına okut kızını canavar gibi yetiştir. Okusun ayakları üstüne dursun, kararlarını kendi versin bunlara da haddini bildirir zaten. Dış kapının mandallarına bak ya.. Akılları fikirleri uçkur, evlenmek, kız verme alma, çeyiz, kaynana, hizmet....
Sığlığa bak. Başka bişey bilmezler bunlar zaten.

Densizler. Ben 13-14 yaşlarındayken annemin rahmetli anneannesi bana dedi ki; "teyzenin oğlanlardan birine var, yabancıya gitme". O an nasıl sinirlendim anlatamam ki ailede bir tek akraba evliliği yok. Kadın bana taktı :) Onlar benim abim, biz kardeşiz üstelik ben daha küçüğüm diye bağırmıştım. Annem de "yaşlı kadın kızım, boşver duyma " diye sakinleştirmişti beni. Çok sinir oluyorum böyle şeylere.

Kızlar hamileyim doğumuma az kaldı ve genel olarak eşimin akrabalarının tavırları beni sinir ediyor doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Eşimin teyzesi özellikle kadının herkese çok gözü deyiyormuş onu konuştular kızı bana annem çok kem gözlü çocuğunu 1 sene anneme gösterme dedi güldü ben cevap bile vermedim güldüm kadın hemen kimin çocuğunu kime göstermeyecekmiş hayırdır dedi ciddi ciddi şok oldum. Sürekli bizim çocuğumuz bizim kızımız bizden çocugumuz söyle olmalı böyle olmalı Yok kız çocuk hizmetli olacak Yok büyüyünce öyle yabancıya verilmeyecek bilmem ne doğmamış çoçuğum için konuşuyorlar görümcem var yurt dışında onun 2 oğlu var küçük olana veririz falan o kadar sinir oluyorum ki bana sanki sen kim oluyorsun gibi konusuyorlar
ne kadar cahıl ınsanlar var
kardesımın karısı hamıle 6 aylık
ne annem ne ben bebekle ılgıli tek kelıme konusmayız
bize laf düşmez
ben halayım , annem kv
o bebegın herkesten once bır annesı ve babası olacak
arada arar sorarız nasılsın var mı bır ıhtıyac dıye o kadar

hatta bebege koyacakları ısımı soyledıler
hıc begenmedık ama bıze ne
annesı babası o isimde karar kılmıs
bıze de saygı dıymak düşer

Back