Eşimin akrabaları..

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Selam hanımlar, başlıktan anlaşılacağı üzere sorun eşimin akrabaları. Sürekli emrivaki kipler olmalarından zaten rahatsız oluyordum. Buna kayınvalidemde dahil malesef. Gel gelelim konuya; biz izine eşimin memleketine her yıl gittiğimiz için kayinbabamın evinde bize yatakodası düştü. Eşimle dayanadık döşedik nasılsa her sene geliyoruz güzel olsun diye. Oğluma oyunparkı beşiğide aldık ve her sene iyikide hepsini yapmışız diyoruz. Bu sene izine gittiğimde eşimin yurtdışından izine giden halası bana;nisazümra oğlumu birkaç kere oğlunun beşiğinde yatırmalıydım çünkü annemde kaldım ve evi cok sesliydi dedi. (Annesi eşimin babaannesi olur ve üst katta devamlı kalır) yani babaanneyle kayinvalidem türkiyede izinde altlı üstlüler. Olabilir hala sorun değil dedim öylece kapattım konuyu. Ama en azından bana yazıp sormasını beklerdim. Herneyse az evvel bahsettiğim halasının gelini bana soruyor;nisazümra ben Türkiyeye izine gideceğim ve beşik lazım bana orda. Kayinvalidem dediki senin oyun parkın nasılsa varmış,onu gidince alabilirmiyiz, 2 hafta kullanıp geri koyarım dedi! Ne diyeceğimi bilemedim. Samimiyizde yani iyi anlaşırız. Olabilir dedim sadece. Sonra ise düşündüm yahu tek benmiyim yatak odası döşeyen. Hatununda aynı benim gibi yatak odası var fakat döşenmemis. Ondan ziyade her yıl oda eşinin memleketine gidiyor üstelik 2 çocuklu bense tek cocukluyum. Yani ona daha çok lazım. Bilemiyorum yani ben sormaya dahi cürret edemezdim çünkü bana sorduğu oyun parkı 1000 tllik birşeyde değil,alsın koysun kenara yani. Ayrıca izine giderken insan parayla gidiyor durumlarıda iyi. Sonra pişman oldum neden ona; canım olabilir ama bence sende oyun parkı al çünkü çok lazım oluyor malum sizde her sene gidiyorsunuz,üstelik 2 cocuklusun deseydim keşke diye düşündüm sonra amaaaan nisazümra sanki o düşümemiyormu Allah aşkına dedim. En çokta eşimin halasına gıcık oldum. Sana neoluyor yani bir kayınvalide olarak kızım beşik size hep lazım alın dursun köşede diyeceğine, nisazümranın var kullan diyor. Şunuda ekliyim arkadaşlar yatak odamın anahtarı yok. Evi kilitleyipte gelemem malum kayınbabamin evi. Giderken hep annesine teslim eder anahtarı. Anneside evi istediği gibi kullanır! Siz ne yapardınız yerimde olsaydınız?

Birilerinin benim özel odamı kullanmalarından ,beşik,oyuncak vs her şey dahil,nefret ederim.en başında da düşünür anahtarla kilitlerdim.
En başta hijyen sebebiyle,kimin ne hastalığı olduğunu bilemem
Hapşuracak mı ,tıksıracak mı,ıyyy içim kalktı.
İsteyene de kusura bakma derdim direkt,feci uyuzum çünkü.

Birilerinin benim özel odamı kullanmalarından ,beşik,oyuncak vs her şey dahil,nefret ederim.en başında da düşünür anahtarla kilitlerdim.
En başta hijyen sebebiyle,kimin ne hastalığı olduğunu bilemem
Hapşuracak mı ,tıksıracak mı,ıyyy içim kalktı.
İsteyene de kusura bakma derdim direkt,feci uyuzum çünkü.
Keşke sizin gibi olabilsem. Malesef bu tutumumdan dolayı bana cimri yazanlarda oldu ama cimrilikle alakasi yok hoşlanmıyorum bu kadar basit. Yapıyla alakalı bir mesele.

Boyle kendileri almayip, baskalarinin esyalarini kullanmaktan zevk alanlarda var.Dediginiz gibi odasida varmis , her sene de gidiyorlar, o zaman almayip sizinkini kullanmak onlar icin kar .Her ailede boyle uyanik gecinip birilerini kullanmak isteyenler var.Surekli yaparlarsa izin vermeyin .

Ay bu kadar mal kıskancı olmayın yahu.Nolcak eskiyecek mi 2 haftada kullansınlar boş boş duracağına ne var bunda
Mal kıskançlığı yapan değil bu hoşlanmıyorum. Başkalarında almamda vermemde bu konuda. Ayrıca çok iyi biliyorumki alan kişi eşimin kuzeni tek kişi olmayacak bu isteklere her sene birileri eklenecek ve alışkanlık haline gelecek. Kusura bakmasin kimse ama her önüne gelen kullansın diye almıyorum ben onu. Ihtiyacı ve parasi olan alsın bir zahmet. Ve bu durum bir kereyede mahsus değil her sene tekrarlanacak dedi eşim

Keşke sizin gibi olabilsem. Malesef bu tutumumdan dolayı bana cimri yazanlarda oldu ama cimrilikle alakasi yok hoşlanmıyorum bu kadar basit. Yapıyla alakalı bir mesele.
Cimrilikle alakalı asla değil.
Onların da odaları vardır,yapmışlardır kendilerine,çocuklarını da düşünsünler,düşünmek zorundalar,hatta önce onu düşünmek zorundalar.Birisi öpse ayy hastalık bulaştıracak olur,ama sizin çocuğunuzdan belki de hastalık ona bulaşacak,umurları değil.

Kreşe yollarsanız başka yatakta öğle uykusuna yatacak. Hastalığı da zaten akranlarının arasına karıştığı an kapacak.
Sanki ingiliz kraliyet ailesi mensubuymuşsunuz gibi senede birkaç kez kullandığınız eşyayı çok özel belleyip sakınmak da nedir? Başkası kullanmazken tozların içinde bakımsız olan park yatak daha mı temiz kalıyor sanıyorsunuz? Ben ayıpladım sizi, bu kadar mal düşkünü olmayın. Çok küçük hesaplar bunlar.

Boyle kendileri almayip, baskalarinin esyalarini kullanmaktan zevk alanlarda var.Dediginiz gibi odasida varmis , her sene de gidiyorlar, o zaman almayip sizinkini kullanmak onlar icin kar .Her ailede boyle uyanik gecinip birilerini kullanmak isteyenler var.Surekli yaparlarsa izin vermeyin .
Demi yani sorunda bu zaten. Imkanları ve her sene ihtiyaclari var meselede bu zaten. Birkereye mahsus olsa ne bileyim misafir biri gelip kullansa hiç sorun değil ama bunlar zaten her sene gidiyorlar.

Kreşe yollarsanız başka yatakta öğle uykusuna yatacak. Hastalığı da zaten akranlarının arasına karıştığı an kapacak.
Sanki ingiliz kraliyet ailesi mensubuymuşsunuz gibi senede birkaç kez kullandığınız eşyayı çok özel belleyip sakınmak da nedir? Başkası kullanmazken tozların içinde bakımsız olan park yatak daha mı temiz kalıyor sanıyorsunuz? Ben ayıpladım sizi, bu kadar mal düşkünü olmayın. Çok küçük hesaplar bunlar.
Hiç alakası yok. Cimri olan parası olduğu halde almayan kişiler ben değil. Hoşlanmıyorum. Bu aynı kıyafet işi gibi. Kimisi başkalarına verir ben hoşlanmam. Öyle büyüdüm. Ayrıca birkereye mahsus tabi veririm ama eşimin ailesindekileri çok iyi tanıdığım için her yıl böyle olacağını şimdiden tahmin edebiliyorum.

Back
X