Eşimin aldığı yardım parası :(

Insanlik boyle gunlerde belli olur.
Esiniz is yerinde sevilen bir insanmis demek ki,
gurur duymalisiniz bununla...

Fakat cok abartmissiniz.
Biz de dugunu, cenazesi , cocugu olan , ev alan, zor durumda olan arkadaslarimiza para toplariz aramizda ...
Bence bu olay size birazcik olsun ders olsun ki, siz de insanligin getirisinin bu oldugunu anlamis olursunuz...
Cunku bunda gurur ve kibir yapacak hic bir sey yok...

Evet aynen öyle kötü sözler sarf ettim dün sinirle eşime. Beni ayıplamakta haklısınız. Tabiki öyle çarp demek istemedim ama kavga esnasında öyle oluverdi...
Hastalıktan çok bunu kafaya takmış olmamı eşim çok yadırgadı zaten. Hastalık sürecini inanılmaz soğukkanlılıkla atlattık. En azından ben öyleydim.. Yanımızda ailelerimiz yoktu. Yalnızdık. O ameliyatteyken çok ağladım. Yanında hep mantıklı olgundum. İnsanlar neler yaşıyor çok şükür düzeleceğini biliyoruz erken teşhis edildi modundayım. Olayı hiç dramatize etmedim. O hastalığın adını hiç anmadım.
Ama o mantıklı aklı başında soğukkanlı insan gitti bambaşka biri geldi para meselesi açılınca ne yazık ki.

Benim iş yerimde hiç böyle bir şey yaşamadım. Tamam düğün bebek olunca para toplarız da. burdaki parayı bi de baştan biz istedik ya o yüzden de üzülüyorum. Evet gurur ve kibir yaptım ama bunun farkına varıp aşmaya çalışıyorum bu duygularımı. ama aptalca da hareket etmek istemiyorum.

Eşim şu an yurtdışında işine geri döndü. Ben evimde ağarlayamam tabiki ayrı olduğumuz için. ama onu aradım az önce. Sakinleştiğimi görünce başka şeylerden konuşmak istedi. Konu açılmasın istedi. Her konu açıldıgında ona hakaret ediyodum resmen. Dedim ki parayı bağışlayıp mail atman çok saçma bi fikirdi özür dilerim :) parayı biz verilecek bi yer bulana kadar saklayalım. Sen de iş yerindekileri yemeğe çıkar. Teşekkür et. Neyse barıştık ama bana kırgın şu an haliyle. Çok kötü şeyler söyledim. Türkiyeye dönmeden tam geçmez sanırım. Yine de sayenizde bi aşama kydettim. Sağolun hepiniz :)

güzel arkadaşım, biliyorum bir sohbetimiz henüz olmadı ama öncelikle eşinize çok çok geçmiş olsun, bende arkadaşlara katılıyorum mail atmayın bağış yapılırsa bunuda bildirmeyin ,yardım toplanınca ayıp olmasın diye vermişlerdir kesin demişsiniz ya rahat olun bu devirde kimse ayıp olmasın diye cebinden para çıkarıp vermez,eşiniz çok seviliyormuş, çok şükür ki iş arkadaşları ve patronlarıda iyi insanlarmış Allah razı olsun diyin bir yere bağış yapacaksanız allahım onların hayrına diye dua ederek yapın bağışınızı,bu tip yerlerde elinde kutu ile insanları gezip nolur bağış yapın diye acitasyon yapılmaz, patron yada müdür bir toplantı yapmıştır ve X Beyin ciddi bir ameliyatı var sevilen sayılan bir insan ne yapabiliriz sizce denmiş ve insanlar kendilerince isteyen istediği kadar vermiştir, yada patron söylememiş eşinizle patronun konuşmasını duyan biri diğer arkadaşlarına söylemiş onlarda çorbada bizimde tuzumuz bulunsun diye patrondan habersiz toplamış sonra patrona götürmüş patronda eksiği tamamlamıştır,bu dilencilikle yada durumu olmamakla alakalı değil rahat olun,belliki insanlar eşinizi seviyor ve maaş kesintisi yaşamasını istememişlerdir,e birde gurbette orda insanlar daha çok bağlıdır birbirine,,yabancı bir ülkede kendi ülkesinden biri ,,eşinizde başka biri için böyle birşey olacağını duysa bence hiç düşünmeden yardımda bulunurdu ,ben yapmazdım demişsiniz ya çok değer verdiğiniz birinin bir sıkıntısı olduğunu duysanız yardım etmek isterdiniz bence eşinizi de ümeyin sizde takılmayın, ama yok asla rahat edemem olmazda olmaz derseniz benim bir fikrim var misal AÇEV'E bağış yapıldığında plaket gibi teşekkür belgesi veriliyor bağışı şirket adına yapıp verilen belgeninde direkt şirkete yollanmasını isteyebilir ,arkadaşlarının kırılmaması içinde hepsine çok teşekkür ettiğini ,belirten helalllik alan bir konuşma yapabilir'' arkadaşlar biliyorsunuz ben bir ameliyat oldum,maaşımdan kesileceğini düşünüyordum tüm parayı toparladım ama öğrendim ki sizler benim için gönlünüzü açmışsınız,allah razı olsun hakkınızı helal edin , bukadar sevildiğimi bilmiyordum, yalnız bu durumu bilmediğim için ben parayı toplamıştım hepinizin adına bu parayı bir hayır kurumuna yatırdım ,çünkü o parada sizinde hakkınız olduğunu düşündüm .. gibi

Öncelikle teşekkür ederim bu kadar düşünceli olduğun için.

Plaket meselesini ya da şirket adına bağış yapma fikrini ben de söyledim. Aynen dediğiniz şekilde mantıklı bir açıklama yaptım. Ama eşim kesinlikle böyle bir şey yapamicağını söyledi. Ben de mantıklı olduguma o kadar eminim ki o dakikadan sonra cinlerim tepeme bindi. burdaki arkadaşlar da saçma olur dedi öyle bir şeye. Adam demez mi biz AÇEV'e bağış yapmayı bilmiyor muyduk diye. O arkadşın söylediği de sonra mantıklı geldi bana.

Patronları çok düşünceli insanlarmış. İş yerinde kim olsa öyle yapılıyormuş. Eşim bugün bazı arkadaşlarıyla paylaşmış sıkıntısını. Biri gülmüş bayağı sen gelmeden biri bağsur ameliyatı oldu ona bile para topladık demiş. Ama başka bir arkadaşı da sen mühendissin senden alt çalışanların senin için para vermesi benim tuhafıma gitti o yüzden vermedim. Ama verebilenler verdi veremeyen için bi psikolojik baskı olmadı zaten patronlar tamamladı çoğunu demiş. Sanırım bugün ikimiz de orta yolu bulma uğraşına girmişiz. Hala kara kara düşünüyodu napıcam diye. Ben biraz daha ılımlı konuşunca rahatladı. Yemek fikri hoşuna gitti. Yarın arkadaşlarına söylicek bakalım.

çok sevindim:) evet yemek fikrini bende yorum yaptıktan sonra okudum bencede çok güzel bir fikir eşinizde sıcak bakmış ,çok mutlu oldum ılımlı olmanıza ve halletmeye başladığınıza

ben sizin neye sinirlendiginizi anlamdım ?

bende kurumsal bir yerde çalışıyorum evlenen arkadaşlarımız oluyo para topluyoruz,dogum yapan arkadaşalrımız oluyo para topluyoruz,hasta olan arkadaşlarımız oluyo para topluyoruz ama bunu onlar muhtaç oldugu için yapmıyoruz arkadaşlarımızı sevdigmiz ve deger verdigimiz için yapıyoruz ki öyle milyarlarda vermiyoruz yani kendi maddi durumumuz neye elverdiyse karınca kararınca onu veriyorz ...

eşiniz iyi ki sizi dinleyip mail atmamış bunu onu düşünen ve deger veren arkadaşlarına karşı çok büyük bir ayıp ve kabalık olurdu ki biraz empati yapın sizin iş arkadaşınız hasta olsa siz ona yardım etmek istemezmsiniz ?

yapmayın allah aşkına bu kadar bencil olmayın hayat dertleri ve sevinci paylaşdıkça anlam kazanır

eşinizin ne suçu var..tabiki gidip en iyi hast.de ameliyat olmayı ister
siz olsaydınız istemezmiydiniz can bu..
hem gidip bana para toplayın da dememiş..
gereksiz grur yapıp eşinize yüklenmişsiniz..
sanırım yazılmış o parayla çalışanlara teşekkür için bir yemek organize edebilirsiniz..

Bu öyle bir şey değildi ama borç istedik sadece. Evlenirken zaten yardımcı olmuşlardı sağolsunlar. Borç diye aldığımız parayı bizden almamaları beni üzdü. ama patronlar milyarlar verdi ne yazık ki. Ve isim vermiyim ama istanbulun en lüks hastanlerinden birinde oldu amliyatını. İçime sinmedi ama zaten o paraya dokunmama kararı aldık.

Benim iş arkadaşım hastalansa (sevmem ve ya sevmemem önemli değil) bende çıkartır verirdim para.
Acil bir durum varmış ortada ve onlarda en hızlı şekilde yardım etmişler.
İnsanlıkta bunu gerektirir sevinmelisiniz çevrenizde böyle insanlar olduğu için.
Ve eşiniz de haklı bana öyle bi mail gelse bende kızardım..

Arkadaşlar hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. Hepiniz ağız birliği edip benim haksız söyleyince yumuşadım resmen. Dediğim gibi annemden babamdan akıl alcak bi durumum yok, ameliyattan haberleri bile yok.

Sadece bi kız arkadaşımla paylaştım olayı. O da tam aksine beni haklı gördü iyice gaza getirdi. Sigara içmeyen ben 2 paket bitirdim o arkadaşla konuşurken geçen gece.. Eşimin gurursuz olduğunu falan söyledi bana. Şu an ona da sinirliyim zaten. Ne diye gaza getirirsin ki dimi. Öyle düşünsen de o an sinirliyim zaten sus. Hayati bi mesele değil. Önemsizleştir olayı. Ben hep böyle yaparım arkadaşlarım sevgilileriyle falan sorunlarını anlatınca. Bana mı denk gelir bunlar. Ben bişey anlatınca ben olsam boşanırdım ya zaten ayrı gibisiniz bu nasıl evlilik diye uzakta olmamızı da yüzüme çarptı. Kafayı yiodum....

Ama babam olsa beni haklı bulurdu biliyorum. Böyle düşünen katı bi insan olmamda en çok onun etkisi var. Hep insan annesini babasını doğru görür ya. Yanlışlarını bilsek de bilinçaltımızda hep onlar gibi davranmaya çalışıyoruz. Tamamen o psikolojiyle daldım olaya.

Zaten evlenmeden önceki halimizden daha az görüşüyoruz resmen. ay bayramda bir gelebilse de çözsek meseleyi. Ben de bi hediye falan alıp düzgünce özür dilicem.

İş yerlerinde böyle evlenene doğum günü olana veya hastalık gibi durumlarda para toplanıp destek olunur.. Bu sizin fakir olduğunuz anlamına gelmiyor o an ihtiyacınız vardı ve arkadaşları eşinize destek oldu bence sizi ilgilendiren bir durum yok.İlgilendiren derken rahatsız edecek bir durum...Bizzat size yapılsa yardım o zaman dediklerinizi yapabilirdiniz ama eşinize bu konuda baskı yapmayın çünkü çok ayıp...Hem adamlar arkadaşlarına destek olmuşlar o da alın benim size ihtiyacım yok diye bir de mail atmasın hakkında yanlış düşünürler eşinin.Bir kısmını bağış yapabilirsiniz hatta ihtiyacınız yoksa hepsini ama siz de bir hastalıktan çıkmışsınız kontroller falan derken belki ihtiyaç da olur...Ben de olsam yapardım arkadaşıma bu desteği samimi olmama gerek bile yok 1 kişi 100 tl ile zarara uğramaz ama toplanınca size ne kadar katkısı olmuş..Eşinize küsmeyin demekki yeri gelince o da arkadaşlarına yardımcı olan birisi ki koskoca ameliyat parasını aralarında toparlamışlar..

Arkadaşınız da abartmış cidden. Ben olsam boşanırdım ne demek.
Eşiniz neden gurursuz olsun ayrıca adam param yok yardım toplayın dememiş ki borç istemiş.
Arkadaşları yardım etmek isteyip göndermişler.
Böyle bi arkadaşa dert anlatılmaz hakikaten..

Aslında siz de haklısınız. Durumunuz varken başkasından yardım almak insanın gururunu kırıyor biraz.
Ama gönlünden kopup vermiş olan insanlara da götürüp parayı vermek saygısızlık olur..
Bi yemek tertipleyip teşekkür etmeniz daha doğru olur.
Ne biliyim tatlı ısmarlayabilirsiniz.
Parayı bir kenarda tuttuğunuzu eğer şirkette yine böyle bir durum olursa seve seve verebileceğinizi söyleyebilirsiniz..

Yani durumumuz var evet maaşla çalışan insanlarız sabit gelirimiz var çok şükür. gurur kırmak bir kısmı, ondan ötesi o para benim boğazımdan geçmez zaten.

Artık yemek işini eşim halledicek Dubai'de çalışıyo. Parayı da denkleyip hemen vermek için biraz sıkıştık. Bi süre ne olur ne olmaz elimizin altında tutucaz. Sonra da belki üniversiteye giden fakir bi çocuğa yollarız her ay biraz biraz diye düşündük. Şöyle güzel bi bölümde okuyup maddi durumu iyi olmayan falan. Zamanında o da memleketinin derneğinden burs alıyodu. o derneğe başvurup bi çocuğa veriyim diye düşünmüş.

Bir de işin şöyle bir boyutu var. Ben bu kadar sert tepki vermesem eşim o parayı kullanırdı gibime geliyor işte. Burs vermek falan aklından geçmezdi. Ben sinirlendim bir orta yol bulalım içim rahat etsin diye düşünmüş bunları. Beni bu kısmı da rahatsız ediyo.

Hastalıkta, doğumda, düğünde, sünnette para toplanır da dediğim gibi bizimki biraz daha farklı..

Gurur ve kibirden öte ne hissettiğinizi anlıyorum. İhtiyacı olan bir çok kişi varken size yardım edilmesine gerek duymadığınız için hak etmediğinizi düşünüyorsunuz. Veren kişilerin olumsuz bir şey düşüneceğini sanmıyorum ama. Çünkü o evlerden ırak olasıca hastalığın içindeki herkese yardım etmek büyük sevaptır. O an, ihtiyacınız olduğu an, dünyalarca servetin içinde bile insan para ihtiyacı içinde olabilir.Ben vermiş olsam "helali hoş" olsun derdim. Allah bir daha karşılaştırmasın, sizi de kimseyi de. Konu sağlıksa paranın lafı olmaz.

Ama içinizden geçen sese de kulak verin bence. Güzel bir yemek davetiyle hem teşekkür edebilir hem de bu güzel iyilik bağını kuvvetlendirebilirsiniz, çok hoş olur. Ayrıca o paraya ihtiyacınız yoksa lösev gibi harika işler yapan kurumlara destek olabilirseniz, muhteşem olur. Kimsenin bilmesine gerek yok ama yemekte kibar bir dille söyleyebilirsiniz de. Belki o paranın gitmesi gereken çok ihtiyaç içindeki bir yere gitmesine vesile olmanız için sizin elinize geçmiştir

Eşinize de kızmayın surat asmayın lütfen. Birlikte zor bir dönem atlatmışsınız, daha sıkı bağlanmalısınız birbirinize.
Sağlıcakla...

Son düzenleme:
Eşinize karşı tavrınızı değiştimekle çok iyi yapmışsınız, Allah eşinize bol sağlık versin gerisi boş , sağlığına kavuşmuşken çok basit bir sebepten kırmayın eşinizi, bir şekilde durumu telafi edersiniz vakti zamanı geldiğinde... İnsanlar hep birşeyler söyleyip yorum katarlar önemli olan sizin niyetiniz , sizin dışınızda gelişmiş olaylar..

Eşiniz şirkette sevilen birisi olmalı ki böyle bir yardım yapılmış.
Bu çok hoş bir durum.
Dilencilikle falan alakası yok.
Eğer parayı kullanmak istiyorsanız, şirkette durumu kötü olan birine gizliden yardım edebilirsiniz.
Hem yine aynı şey olur.
Şirkettekilerin parasıyla, durumu zor birine yardım etmiş olursunuz.

Benden daha güzel ifade ettin hissettiklerimi. Teşekkür ederim canım. Umarım para gerçekten gitmesi gerek yeri bulur.

Evet bizim de borçlarımız var. Birbirimizden ayrı kalmayı göze aldık harıl harıl borç ödüyoruz çalışıyoruz. Ama o ameliyat parası daha muhtaç birine gitmeli. Umarım dediğiniz gibi bir vesile olur.

canım sende mantıklı düşününce haksız olduğunu anlamışsın Bence eşinin piskolojisini düşün hastalığında kimbilir neler düşünüp üzülmüştür e bide şuan senden uzakta şuan.Birde kimsenin gazına gelme bence gerçek dost yapıcı olandır.:)

Öncelikle eşinize geçmiş olsun, Allah sizleri beterinden korusun inşaallah, bence de biraz abartmışsınız, eşiniz çalıştığı şirketten borç istemiş, özelde olacağım ameliyat için aranızda para toplayın dememiş, ne mutlu ki çevresi iyi insanlarla doluymuş, arkadaşlarına yardım etmek istemişler, kimse x özelde ameliyat olacakmış bak sen şuna birde bizden para istiyor demez, sağlık bu sonuçta, hani siz keyfiniz için araba almaya niyetlenseniz veya keyfi bir harcama için olsa kızmakta haklısınız derim ama sağlık başka birşey, kimse devlete gitmedi de özele gitti demez, üstelik önemli bir sağlık sorunu, tamam sizinde dediğiniz gibi belki parayı verenler arasında kıt kanaat geçinmeye çalışanlar vardır ama bir laf vardır az veren candan çok veren maldan derler, onlar canı gönülden yardım etmiştir eşinize.

İnsanlara verdikleri parayı zorla vermeye çalışmak ayıp olur, kırılıp incinirler, eşiniz parayı bir yerlere bağışlamayı akıl edememiş olabilir fakat siz söyleyince hayır bu para bizim dememiş, burs vermek için kullanırız demiş, o yüzden eşinize daha fazla yüklenmeyin.

Sizi gaza getiren arkadaşınıza da bizlerden selam söyleyin, eşiniz kötü birşey yapmamış ki gurursuz olsun, gerçek dost olsa taraflı davranıp sizi daha çok sinir strese sokmak yerine objektif olurdu.

Eşinizle bir ömür boyu sağlıklı, huzurlu olmanız dileğiyle...

Öncelikle eşinize çok geçmiş olsun.İnşallah tüm sıkıntılarını atlatıp sağlığına kavuşur.
Fakat,
Mevlanın şu sözünü sizin bu tavrınız karşısında size yazmadan edemedim.

• [h=4]Burnuna sarımsak tıkamışsın, gül kokusu arıyorsun.[/h]
Tüm yazılanları ve yazdıklarınızın hepsini okumadım arkadaşım.Yazdığınız bazı yerlere takıldım ve yazamadan edemedim açıkçası.
Size toplanan parayı neden kendinize hakaret olarak görüyor biz fakirmiyiz muhtaçmıyız dilencimiyiz diyorsunuz ki.Fakirde olabilirdiniz.Bundan sonra hep böyle kalacağınızın garantiside yok.
Şu anda hasta olan eşinizle konuşmuyor olmanız ve onu bu halinde üzmeniz hiç doğru değil.Onun hastalığının en büyük devası moraldir.
İnsanlar işyerinde böyle bir mevzunun olduğunu öğrenmiş ve size iyi kötü bir şekilde yarım etmişlerse ve bazıları zorakide olsa vermiş bunuda konuşuyorsa bu onların ayıbıdır.
Toplana para ile eşinizin tedavisini yaptırın,sağlığına kavuşsun ve maddi durumunuz varsa sizde size destek veren insanları(dedikodunuzu yapan zoraki para verenlerde dahil)alın yemeğe bir pikniğe götürün birşeyler yapın.Size destek verenler sizin mutluluğunuzu paylaşırken hakkınızda konuşanlar ayıplarının farkına varsınlar lütfen.
Olmadı bir hayır kurumuna bağışlayın,bir öğrenciye burs verin,kurban bayramı geliyor bir kurban kesip ihtiyacı olana dağıtın,ne bileyim uç belki ama para ne kadar bilmesem de bir kaç parçaya bölüp evlenen maddi imkanı olmayan birine yardım edin,ramazan bayramı geliyor yolda sokakta gördüğünüz imkanı olmayan bir kaç çocuğu giydirin ya olmadı bu bayramda eliniz kolunuz dolu bir yurdu,huzurevini ziyaret edin...v.s...v.s yani.

Burayada çok takıldım.Sizin maddi durumunuz var üstesinden gelebiliyorsunuz.Nice insanlar var sağlık güvencesi olmayan nice insanlar var deva beklerken yok olup giden.
BANANE lafı çok ağır bencilce kalpsizce edilmiş bir kelime bence.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın der gibi.Bugün iyisiniz yarın ne oalcaksınız Allah bilir.Büyük konuşmayın.

Kaç anne var evladım ölmesin diye kendi canından geçen haberiniz varmnı acaba.Keşke çok param olsa da gerçekten ihtiyacı olan özellikle sağlık sorunu olan insanlara karşılıksız yardım edebilsem.Keşke sokaktaki yaşlıları bir yerlerde rahat ettirebilsem,madde bağımlısı gençlere bir çatı kurabilsem.

Sevgiler paylaşıldıkça,acılar paylaşıldıkça değer bulur.Çoğalır yada azalır.
Ailenize iyide olsanız kötüde olsanız anlatabilirsiniz.Neden eşiniz hakkında kötü düşünsünler ki.Oldu ki kötüye gittiniz bırakın aileniz bilsin.Size maddi destek veremeyecek olsalar bile maneviyatta yanınızda olabilirler.Sanırım siz hep iyi yanlarınızı anlatıp insanların size imrenmesinden hoşlanıyorsunuz galiba.Düşmez kalkmaz bir ALLAH.Sizinle arkadaş olsaydım galiba kötü olmamız uzun sürmezdi.
Sizi kırmış üzmüş olabilirim şimdiden özür dilerim ama hayat sedece siz ve maddi gücünüz etrafında dönmüyor.
Biraz arkanıza sağınıza solunuza bakarsanız nice insanlar görüsünüz.

VESSELAM...

• [h=4]Öfke rüzgar gibidir, Bir süre sonra diner; ama birçok dal kırılmıştır bile.Mevlana[/h]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…