- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Kızlaaar aileme bille anlatamıyorum durumu. kötü durumda olduğumuzu düşünüp eşim hakkında yanlış düşünmelerinden korkuyorum.. O kadar mutlu ettiniz ki cevap yazarak. Evleneli 2 yıl oldu. Şu anda yurtdışında bi türk inşaat şirketinde çalışıyor. Çok şükür sağlık durumu iyi. Çok tehlikeli bir şey değildi. ama o illet hastalığın adını bile anması kötü. Şanslıydık.. Ailelerimize hastalıktan da bahsetmedik zaten. Her şeyi içimizde yaşadık keşke para meselesini de içimizde halledebilseydik. Bu da bize ders olsun. Her zaman kenarda böyle hastalık için paran olucak.
aynen eşimle bu yüzden birbirimize giriyoruz. Benim çok kibirli oldugumu düşünüyor şu an zaten. Parayı tek tek geri vermeyi bile teklif ettim. Mail meselesine gelince eşim de hakaret et daha iyi insanlara gidip daha iyi diyor. Şu an o paraya zaten dokunamam ben. Ben böyle tepki vermesem eşim parayı bağışlamayı düşünmezdi mesela. Belki sadece bir kısmını. bunun düşüncesi bile beni rahatsız ediyor. O kadar taktım ki. Uzakta oldugu için sadece akşamları Skypte canlı kavga :)
Parayı başka birinden almadığını biliyorum. Hesaplarımız ortak.
Ne bileyim ben para vermezdim benim çalıştığım yerde böyle bir şey olsa sanırım. Banane gitsin devlette parasız olsun yoksa derdim. Ben mi çok katı kalpliyim yani. O insanların da o parayı isteyerek verdiğini düşünmüyorum. Yardım istennce ayıp olmasın diye vermişlerdir kesin.
Eşim seviliyor mu bilemem ortamını görme fırsatım olmadı ama patronunun çok ince düşünceli oldugu belli ama keşke biraz daha ince olsaydı da yardım toplamadan rahatsız olma ihtimaliniz düşünseydi eşimin..
Mail atma meselesinde içimi rahatlattınız. Siz yazınca bana da saçma geldi. Yine de istemeden veren varsa bilsin içi rahatlasın istiyorum(
güzel arkadaşım, biliyorum bir sohbetimiz henüz olmadı ama öncelikle eşinize çok çok geçmiş olsun, bende arkadaşlara katılıyorum mail atmayın bağış yapılırsa bunuda bildirmeyin ,yardım toplanınca ayıp olmasın diye vermişlerdir kesin demişsiniz ya rahat olun bu devirde kimse ayıp olmasın diye cebinden para çıkarıp vermez,eşiniz çok seviliyormuş, çok şükür ki iş arkadaşları ve patronlarıda iyi insanlarmış Allah razı olsun diyin bir yere bağış yapacaksanız allahım onların hayrına diye dua ederek yapın bağışınızı,bu tip yerlerde elinde kutu ile insanları gezip nolur bağış yapın diye acitasyon yapılmaz, patron yada müdür bir toplantı yapmıştır ve X Beyin ciddi bir ameliyatı var sevilen sayılan bir insan ne yapabiliriz sizce denmiş ve insanlar kendilerince isteyen istediği kadar vermiştir, yada patron söylememiş eşinizle patronun konuşmasını duyan biri diğer arkadaşlarına söylemiş onlarda çorbada bizimde tuzumuz bulunsun diye patrondan habersiz toplamış sonra patrona götürmüş patronda eksiği tamamlamıştır,bu dilencilikle yada durumu olmamakla alakalı değil rahat olun,belliki insanlar eşinizi seviyor ve maaş kesintisi yaşamasını istememişlerdir,e birde gurbette orda insanlar daha çok bağlıdır birbirine,,yabancı bir ülkede kendi ülkesinden biri ,,eşinizde başka biri için böyle birşey olacağını duysa bence hiç düşünmeden yardımda bulunurdu ,ben yapmazdım demişsiniz ya çok değer verdiğiniz birinin bir sıkıntısı olduğunu duysanız yardım etmek isterdiniz benceeşinizi de ümeyin sizde takılmayın, ama yok asla rahat edemem olmazda olmaz derseniz benim bir fikrim var misal AÇEV'E bağış yapıldığında plaket gibi teşekkür belgesi veriliyor bağışı şirket adına yapıp verilen belgeninde direkt şirkete yollanmasını isteyebilir ,arkadaşlarının kırılmaması içinde hepsine çok teşekkür ettiğini ,belirten helalllik alan bir konuşma yapabilir'' arkadaşlar biliyorsunuz ben bir ameliyat oldum,maaşımdan kesileceğini düşünüyordum tüm parayı toparladım ama öğrendim ki sizler benim için gönlünüzü açmışsınız,allah razı olsun hakkınızı helal edin , bukadar sevildiğimi bilmiyordum, yalnız bu durumu bilmediğim için ben parayı toplamıştım hepinizin adına bu parayı bir hayır kurumuna yatırdım ,çünkü o parada sizinde hakkınız olduğunu düşündüm .. gibi
Öncelikle teşekkür ederim bu kadar düşünceli olduğun için.
Plaket meselesini ya da şirket adına bağış yapma fikrini ben de söyledim. Aynen dediğiniz şekilde mantıklı bir açıklama yaptım. Ama eşim kesinlikle böyle bir şey yapamicağını söyledi. Ben de mantıklı olduguma o kadar eminim ki o dakikadan sonra cinlerim tepeme bindi. burdaki arkadaşlar da saçma olur dedi öyle bir şeye. Adam demez mi biz AÇEV'e bağış yapmayı bilmiyor muyduk diye. O arkadşın söylediği de sonra mantıklı geldi bana.
Patronları çok düşünceli insanlarmış. İş yerinde kim olsa öyle yapılıyormuş. Eşim bugün bazı arkadaşlarıyla paylaşmış sıkıntısını. Biri gülmüş bayağı sen gelmeden biri bağsur ameliyatı oldu ona bile para topladık demiş. Ama başka bir arkadaşı da sen mühendissin senden alt çalışanların senin için para vermesi benim tuhafıma gitti o yüzden vermedim. Ama verebilenler verdi veremeyen için bi psikolojik baskı olmadı zaten patronlar tamamladı çoğunu demiş. Sanırım bugün ikimiz de orta yolu bulma uğraşına girmişiz. Hala kara kara düşünüyodu napıcam diye. Ben biraz daha ılımlı konuşunca rahatladı. Yemek fikri hoşuna gitti. Yarın arkadaşlarına söylicek bakalım.
ben sizin neye sinirlendiginizi anlamdım ?
bende kurumsal bir yerde çalışıyorum evlenen arkadaşlarımız oluyo para topluyoruz,dogum yapan arkadaşalrımız oluyo para topluyoruz,hasta olan arkadaşlarımız oluyo para topluyoruz ama bunu onlar muhtaç oldugu için yapmıyoruzarkadaşlarımızı sevdigmiz ve deger verdigimiz için yapıyoruz ki öyle milyarlarda vermiyoruz yani kendi maddi durumumuz neye elverdiyse karınca kararınca onu veriyorz ...
eşiniz iyi ki sizi dinleyip mail atmamış bunu onu düşünen ve deger veren arkadaşlarına karşı çok büyük bir ayıp ve kabalık olurdu ki biraz empati yapın sizin iş arkadaşınız hasta olsa siz ona yardım etmek istemezmsiniz ?
yapmayın allah aşkına bu kadar bencil olmayın hayat dertleri ve sevinci paylaşdıkça anlam kazanır
Arkadaşlar hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. Hepiniz ağız birliği edip benim haksız söyleyince yumuşadım resmen. Dediğim gibi annemden babamdan akıl alcak bi durumum yok, ameliyattan haberleri bile yok.
Sadece bi kız arkadaşımla paylaştım olayı. O da tam aksine beni haklı gördü iyice gaza getirdi. Sigara içmeyen ben 2 paket bitirdim o arkadaşla konuşurken geçen gece.. Eşimin gurursuz olduğunu falan söyledi bana. Şu an ona da sinirliyim zaten. Ne diye gaza getirirsin ki dimi. Öyle düşünsen de o an sinirliyim zaten sus. Hayati bi mesele değil. Önemsizleştir olayı. Ben hep böyle yaparım arkadaşlarım sevgilileriyle falan sorunlarını anlatınca. Bana mı denk gelir bunlar. Ben bişey anlatınca ben olsam boşanırdım ya zaten ayrı gibisiniz bu nasıl evlilik diye uzakta olmamızı da yüzüme çarptı. Kafayı yiodum....
Ama babam olsa beni haklı bulurdu biliyorum. Böyle düşünen katı bi insan olmamda en çok onun etkisi var.Hep insan annesini babasını doğru görür ya. Yanlışlarını bilsek de bilinçaltımızda hep onlar gibi davranmaya çalışıyoruz. Tamamen o psikolojiyle daldım olaya.
Zaten evlenmeden önceki halimizden daha az görüşüyoruz resmen. ay bayramda bir gelebilse de çözsek meseleyi. Ben de bi hediye falan alıp düzgünce özür dilicem.
Eşinize karşı tavrınızı değiştimekle çok iyi yapmışsınız, Allah eşinize bol sağlık versin gerisi boş , sağlığına kavuşmuşken çok basit bir sebepten kırmayın eşinizi, bir şekilde durumu telafi edersiniz vakti zamanı geldiğinde... İnsanlar hep birşeyler söyleyip yorum katarlar önemli olan sizin niyetiniz , sizin dışınızda gelişmiş olaylar..Arkadaşlar hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. Hepiniz ağız birliği edip benim haksız söyleyince yumuşadım resmen. Dediğim gibi annemden babamdan akıl alcak bi durumum yok, ameliyattan haberleri bile yok.
Sadece bi kız arkadaşımla paylaştım olayı. O da tam aksine beni haklı gördü iyice gaza getirdi. Sigara içmeyen ben 2 paket bitirdim o arkadaşla konuşurken geçen gece.. Eşimin gurursuz olduğunu falan söyledi bana. Şu an ona da sinirliyim zaten. Ne diye gaza getirirsin ki dimi. Öyle düşünsen de o an sinirliyim zaten sus. Hayati bi mesele değil. Önemsizleştir olayı. Ben hep böyle yaparım arkadaşlarım sevgilileriyle falan sorunlarını anlatınca. Bana mı denk gelir bunlar. Ben bişey anlatınca ben olsam boşanırdım ya zaten ayrı gibisiniz bu nasıl evlilik diye uzakta olmamızı da yüzüme çarptı. Kafayı yiodum....
Ama babam olsa beni haklı bulurdu biliyorum. Böyle düşünen katı bi insan olmamda en çok onun etkisi var.Hep insan annesini babasını doğru görür ya. Yanlışlarını bilsek de bilinçaltımızda hep onlar gibi davranmaya çalışıyoruz. Tamamen o psikolojiyle daldım olaya.
Zaten evlenmeden önceki halimizden daha az görüşüyoruz resmen. ay bayramda bir gelebilse de çözsek meseleyi. Ben de bi hediye falan alıp düzgünce özür dilicem.
Gurur ve kibirden öte ne hissettiğinizi anlıyorum. İhtiyacı olan bir çok kişi varken size yardım edilmesine gerek duymadığınız için hak etmediğinizi düşünüyorsunuz. Veren kişilerin olumsuz bir şey düşüneceğini sanmıyorum ama. Çünkü o evlerden ırak olasıca hastalığın içindeki herkese yardım etmek büyük sevaptır. O an, ihtiyacınız olduğu an, dünyalarca servetin içinde bile insan para ihtiyacı içinde olabilir.Ben vermiş olsam "helali hoş" olsun derdim. Allah bir daha karşılaştırmasın, sizi de kimseyi de. Konu sağlıksa paranın lafı olmaz.
Ama içinizden geçen sese de kulak verin bence. Güzel bir yemek davetiyle hem teşekkür edebilir hem de bu güzel iyilik bağını kuvvetlendirebilirsiniz, çok hoş olur. Ayrıca o paraya ihtiyacınız yoksa lösev gibi harika işler yapan kurumlara destek olabilirseniz, muhteşem olur. Kimsenin bilmesine gerek yok ama yemekte kibar bir dille söyleyebilirsiniz de. Belki o paranın gitmesi gereken çok ihtiyaç içindeki bir yere gitmesine vesile olmanız için sizin elinize geçmiştir
Eşinize de kızmayın surat asmayın lütfen. Birlikte zor bir dönem atlatmışsınız, daha sıkı bağlanmalısınız birbirinize.
Sağlıcakla...
Yani durumumuz var evet maaşla çalışan insanlarız sabit gelirimiz var çok şükür. gurur kırmak bir kısmı, ondan ötesi o para benim boğazımdan geçmez zaten.
Artık yemek işini eşim halledicek Dubai'de çalışıyo. Parayı da denkleyip hemen vermek için biraz sıkıştık. Bi süre ne olur ne olmaz elimizin altında tutucaz. Sonra da belki üniversiteye giden fakir bi çocuğa yollarız her ay biraz biraz diye düşündük. Şöyle güzel bi bölümde okuyup maddi durumu iyi olmayan falan. Zamanında o da memleketinin derneğinden burs alıyodu. o derneğe başvurup bi çocuğa veriyim diye düşünmüş.
Bir de işin şöyle bir boyutu var. Ben bu kadar sert tepki vermesem eşim o parayı kullanırdı gibime geliyor işte. Burs vermek falan aklından geçmezdi. Ben sinirlendim bir orta yol bulalım içim rahat etsin diye düşünmüş bunları. Beni bu kısmı da rahatsız ediyo.
Hastalıkta, doğumda, düğünde, sünnette para toplanır da dediğim gibi bizimki biraz daha farklı..
Ne bileyim ben para vermezdim benim çalıştığım yerde böyle bir şey olsa sanırım. Banane gitsin devlette parasız olsun yoksa derdim. Ben mi çok katı kalpliyim yani. O insanların da o parayı isteyerek verdiğini düşünmüyorum. Yardım istennce ayıp olmasın diye vermişlerdir kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?