Eşimin aldığı yardım parası :(

Benim bu konudaki düşüncem şu;

Sıkıntılı zamanda dua edersin, Allah duaya karşılık verir, aslında iyilik Allah'tan gelir ama arada bazı insanlar vesile olurlar. O yüzden kibir yapmak çok yanlış.

Telaşınızı atlatıp güzelce ameliyatınızı olursunuz ve şirkette diğer insanların da yardıma ihtiyacı olduğunda da nasip olur size inşallah ve siz de onlara yardım edersiniz. Dostluk arkadaşlık başka hangi günler için ki? Böyle bir konuda gurur yapılmamalı. Aslında o para Allah'tan geliyor o yüzden dersin ki o gurur kime? Gurur ve kibir insanın kendine en başta zarar veriyor (

Yani benim bu konu hakkındaki düşüncem bu :)))
acil şifalar diliyorum.

evet katı kalplisin.ne demek banane gitsin devlette yapsın.öyle olması gerekiyordur veya canı öyle istemiştir.
önemli olan ihtiyacı.iş yerinde doğum günü için de para toplanıyor.
aman veremem kim doğurduysa o alsın mı dicez.
vermek istemeyen zaten vermemiştir.bugün size yarın başkasına.Allah razı olsun diyeceğiniz yerde
dertlenip eşinizle konuşmamanız haksızlık.ben olsam herkese teşekkür maili atardım.
kötü günler geçirmişsiniz oturup gurur yapacağınıza,çevrenizde hala böyle insanlar olduğu için ve eşiniz iyileştiği için
şükredin.parayı bir yere bağışlamanıza gerek yok o para siz fakirsiniz diye verilmedi.
ama siz de bu hastalığı atlattığınız için bir kurban kesebilir veya sadaka verebilirsiniz.ama başalarının adına bunu
yapmanız yakışıkalmaz tatlım.lütfen eşini ara ,onu çokk sevdiğini haykır.Allah bir daha yaşatmasın inşallah

tamam belki sizden daha fazla ihityacı lanlar vardır ama ne biliyorsunuz o insanların onlara da yardım etmediğini,bende Allah size yardımcı olmuş şükredin ve eşinizide kendinizi de üzmeyin. sadaka değil o para insanların içinden gelmiş.

neden bu kadar bozuldunuz büyüttünüz anlam veremedim inanın. bizim iş yerindede doğum, kutlama,işten ayrılma,emeklilik vs. ne olursa para toplanır insanlara hediye alınır destek verilir. hiç bi zaman sizin gibi düşünmedim.

ne kadar zarif insanlarmış.eşinizi benimsemişler kötü bi anında yardım etmişler. bu ne kibir?

eşiniz herkese teşekkür edip konuyu kapatmalı. tabiki sizde. eşinizle neden kötü oluyosunuz ki adamın suçu ne birde hasta.moralini bozmayın.

Bence büyütülecek birşey değil, ne güzel zor anınızda yanınızda olmuşlar, yardımcı olmuşlar, Allah razı olsun.

Bizde iş yerinde gerekli durumlarda yardım yaparız, eşimler bizden çok daha fazla yaparlar, iş yerlreinde sağlam dostluklar varsa böyle şeylerin lafı olmaz.

Arkadaşlara katılıyorum o parayı bir hayır kurumuna verip dekontunu mail atmak çok ayıp olur.

Dursun bir kenarda birgün gerçekten o paraya ihtiyacı olan biri çıkarsa karşınıza sizde karşılıksız olarak o kişiye yardım edersizniz.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşar. Akıl danışacağım sizden başka kimse yoktu. Sorunumuzu çözdük sizlerin sayesinde.

Bana katı kalpli de deseniz mutlu oldum bu yorumlar beni olaya karşı yumuşattı. Kibirli ve gururlu davrandım ama bu kötü kalpli biri değilim. sizler de bu kadar katı olmayın biraz esnek olun. Hepimizin başına gelecek şeyler ve çoğu zaman nasıl davranmamız gerektiğini kestiremiyoruz. Biraz da yaşıma verin. 25 yaşımdayım. 2 yıllık evliyim. Eşim yurtdışında, ailem başka şehirde. Yüksek mühendisim, yalnız yaşıyorum. Kötü bir hastalık atlattık. Kimseye muhtaç olmadan ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. Güçlü olmaya çalışıyorum.

Hatalar da yapıyorum. Hayat şartları bizleri fazla katılaştırabiliyor. Bir yandan da haketmediğim bir parayı almak istemiyorum. Haramdan çok korkarım.

Hata yaptığımı farkettim ve özür diledim eşimden. Yarın geliyor yanıma. Umarım onu bıraktığımdan daha iyidir sağlığı.

iyi ki sizler varsınız :)

bence eğer o paraya ihtiyacınız yoksa hayır kurumuna bağışayıp sonrada mail atma fikri saçma gelmedi. zaten ihtiyacıonız yoksa belki o parayı verirken parası olan ama şimdi paraya sizden daha çok ihtiyacı olan biri vardı ve hak yediniz.
"amansız gelen hastalığımda benden maddi manevi desteğinizi esirgemediğiniz için öncelikle hepinize teşekkür ederim. ben sizlerin desteğiyle sağlığıma kavuştum Allah razı olsun ve şimdi sizlerrin yardımını toparlayarak ve kendimde bir miktar ekleyerek başkalarının hayır duasını almak adına .. kurumuna bağışladım. " gibisinden bi mail güzel olurdu bence. ama ortamı buna müsaitmi o ne düşünür bilmiyorum. ama şöyleki insanlara borçlu kalmayı kendim adına ben sevmem. yarın bi haksızlık olur ben o hasta diye elimden geleni yaptım yazıklar oslun derler falan, kimsenin hakkı üstümde kalmasın isterim..
mesela düğün için takılan paralarda da arkadaşımla küssem bile düğününe bana ne taktıysa takıyorum borç olarak gördüğümden. benden geçsin helal olsun ama kimsenin hakkı üstümde kalmasın isterim.

çalışanların yaptığı çok güzel bir davranış ama sizin yaptığınız daha ggüzel bir davranış siz diyorsunuz ki benim ihityacım yok benden daha çok ihtiyacı olanlara gitsin gerçekten kibir karıştırmanıza gerek yok sadece bu düşüncenizle bile hareket etmeniz gerçekten bu zamanda çok az insanın yapacağı birşey...

Ben de olsam aynen böyle yapardım. Şu dedikleriniz yüzünden kibirli ve katı kapli ilan edildim ama olsun :) Hak yemiş olmaktan çok korkuyorum.

Ama eşimin tercihine artık fazla karışmak istemiyorum. Dediğiniz gibi iş ortamını ve arkadaşlık ilişkilerini kestiremiyorum ben de burdan. küfür gibi olur dedi eşim. O daha iyi bilir diye düşünmeye karar verdim. Sonuçta benim iş yerim değil. Ama hala içime sinmediği için parayı gerçekten çok ihtiyacı olan biri ya da birileriyle iletişime geçene kadar saklıyoruz. Bu arada iş yerinde birinin başına bir iş gelir, düğün olur, doğum olursa ona da o paradan yardım yapmayı düşünüyoruz.

Teşekkür ederim piyonist.

Teşekkür ederim sevgili dmlal. Kendimi daha iyi ifade edebildim galiba öfkem geçtikçe :)

Teşekkür ederim sevgili dmlal. Kendimi daha iyi ifade edebildim galiba öfkem geçtikçe :)

işi sonuçlandırdınız mı bilemem ama ben olsam şöyle yapardım parayı çok ama çok ihtiyaç sahibi birine ya da hayır kurumuna bağışlar ve toplu bir mesaj ile yaptığım bağışı sebeplerini anlatırdım yardımlarınız için teşekkür ederim deyip sonuca bağlardım...

Hayır yaptığımız bağıştan şirkettekilere bahsetmeme kararı aldık eşim öyle istediği için. Bağış için de araştırma halindeyiz. Para yüklü oldugu için bir öğrenciye aylık ödemeler şeklinde burs vermeyi düşünüyoruz en çok. Ben de onun kararına müdahale etmemeye karar verdim. sonra ben kötü oluyorum. aynen burdaki arkadaşlar benim nasıl kötü kalpli olduğumu düşündüyse, eşim de meseleyi oralara bağlıyor. O yüzden ben kötü kalpli olmama kararı aldım diyelim :))

ben arkadaşların yazdıklarını okumadım ama bunda ne gibi bir kötülük olabilir asıl ihtiyacın olmayan bir yardımı alıyorsan bence kötü kalpli olursun yani bu benim düşüncem tabi herkesin fikirleri farklı farklı işte...

Teşekkür ederim dmlal. En büyük derdimiz bu olsun diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…