- 13 Mayıs 2013
- 418
- 10
- 68
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Kızlaaar aileme bille anlatamıyorum durumu. kötü durumda olduğumuzu düşünüp eşim hakkında yanlış düşünmelerinden korkuyorum.. O kadar mutlu ettiniz ki cevap yazarak. Evleneli 2 yıl oldu. Şu anda yurtdışında bi türk inşaat şirketinde çalışıyor. Çok şükür sağlık durumu iyi. Çok tehlikeli bir şey değildi. ama o illet hastalığın adını bile anması kötü. Şanslıydık.. Ailelerimize hastalıktan da bahsetmedik zaten. Her şeyi içimizde yaşadık keşke para meselesini de içimizde halledebilseydik. Bu da bize ders olsun. Her zaman kenarda böyle hastalık için paran olucak.
aynen eşimle bu yüzden birbirimize giriyoruz. Benim çok kibirli oldugumu düşünüyor şu an zaten. Parayı tek tek geri vermeyi bile teklif ettim. Mail meselesine gelince eşim de hakaret et daha iyi insanlara gidip daha iyi diyor. Şu an o paraya zaten dokunamam ben. Ben böyle tepki vermesem eşim parayı bağışlamayı düşünmezdi mesela. Belki sadece bir kısmını. bunun düşüncesi bile beni rahatsız ediyor. O kadar taktım ki. Uzakta oldugu için sadece akşamları Skypte canlı kavga :)
Parayı başka birinden almadığını biliyorum. Hesaplarımız ortak.
Ne bileyim ben para vermezdim benim çalıştığım yerde böyle bir şey olsa sanırım. Banane gitsin devlette parasız olsun yoksa derdim. Ben mi çok katı kalpliyim yani. O insanların da o parayı isteyerek verdiğini düşünmüyorum. Yardım istennce ayıp olmasın diye vermişlerdir kesin.
Eşim seviliyor mu bilemem ortamını görme fırsatım olmadı ama patronunun çok ince düşünceli oldugu belli ama keşke biraz daha ince olsaydı da yardım toplamadan rahatsız olma ihtimaliniz düşünseydi eşimin..
Mail atma meselesinde içimi rahatlattınız. Siz yazınca bana da saçma geldi. Yine de istemeden veren varsa bilsin içi rahatlasın istiyorum(
Arkadaşlar merhaba,
Eşim özel bir şirkette çalışıyor. Bir süre önce ameliyat olması gerekti. Önemli bir rahatsızlığı vardı(kötü huylu bir tümör). Pahalı bi doktora gitti. Özel hastanede olmak istedi ameliyatını. Canı da biraz tatlı. Bize bu durum pahalıya patlayacaktı. Kredi çekelim dedik. Sonra patronuna söylemeye ve iş yerinden borç alıp maaşından kestirmeye karar verdik. 5 maaşıyla halledilecek bir şeydi. Patronundan paranın bi kısmını istemiş olmasına rağmen adam paranın tamamını hesabına geçirmiş ertesi gün hemen.
Biz de ezildik bu durumda biraz o yüzden de çabucak parayı topladık ikimiz bir olup. Eşim hemen paranın tamamını aldı şirketin muhasebesine götürdü. Ancak muhasebeci demişki biz şirkette senin ameliyatın için para topladık. Eşim napıcağını şaşırmış önce adama zorla parayı vermeye çalışmış sonra patronu aramış. Yok borcun falan sen iyi ol demiş. Meğerse şirkette herkese anlatmışlar durumu herkes verebildiğini vermiş 100 200 her neyse. Kalanını da patronlar tamamlamış.
Ben bunu duyunca cinlerim tepeme çıktı biz dilenci miyiz muhtaç mıyız diye. Tamam iyi bişey yapmak istemişler ama biz keyfimizden özel hastaneye gitmişiz. Parayı da hallederdik ama hemen ameliyat olsun diye böyle bi yola başvurduk falan. Yani o şirkette bizden çok daha zor durumda insanlar çalışıyor. Bizim ameliyatımız için evini zor geçindiren insanların para vermesini ben yediremedim. Biz de parayı topladık ya. Ben bu parayı bi hayır kurumuna bağışlayıp şirketin tüm çalışanlarına eşimin bir mail atmasını istiyorum. Hem bir teşekkür için hem de verdikleri bağışın bize değil de gerçekten gereken bir yere gittiğini bilmelerini istiyorum çünkü ben onların yerinde olsam söylenirdim benden yardım istendiğinde. Eşim de parayı bağışlama fikrini kabul etti ama şirkettekilere söylememekte ısrarcı. Zaten muhasebedeki adam çok bozulmş parayı zorla vermeye çalışınca. Böyle davranmak kibirlilikmiş. İnsanlar kötü düşünürmüş onun hakkında falan diyo. Ben de gurur yaptım biraz bu meseleyi.
Sonuç : şu an küsüz, o para meselesini halledene kadar konuşmayalım dedim :)
bence eğer o paraya ihtiyacınız yoksa hayır kurumuna bağışayıp sonrada mail atma fikri saçma gelmedi. zaten ihtiyacıonız yoksa belki o parayı verirken parası olan ama şimdi paraya sizden daha çok ihtiyacı olan biri vardı ve hak yediniz.
"amansız gelen hastalığımda benden maddi manevi desteğinizi esirgemediğiniz için öncelikle hepinize teşekkür ederim. ben sizlerin desteğiyle sağlığıma kavuştum Allah razı olsun ve şimdi sizlerrin yardımını toparlayarak ve kendimde bir miktar ekleyerek başkalarının hayır duasını almak adına .. kurumuna bağışladım. " gibisinden bi mail güzel olurdu bence. ama ortamı buna müsaitmi o ne düşünür bilmiyorum. ama şöyleki insanlara borçlu kalmayı kendim adına ben sevmem. yarın bi haksızlık olur ben o hasta diye elimden geleni yaptım yazıklar oslun derler falan, kimsenin hakkı üstümde kalmasın isterim..
mesela düğün için takılan paralarda da arkadaşımla küssem bile düğününe bana ne taktıysa takıyorum borç olarak gördüğümden. benden geçsin helal olsun ama kimsenin hakkı üstümde kalmasın isterim.
çalışanların yaptığı çok güzel bir davranış ama sizin yaptığınız daha ggüzel bir davranış siz diyorsunuz ki benim ihityacım yok benden daha çok ihtiyacı olanlara gitsin gerçekten kibir karıştırmanıza gerek yok sadece bu düşüncenizle bile hareket etmeniz gerçekten bu zamanda çok az insanın yapacağı birşey...
Teşekkür ederim sevgili dmlal. Kendimi daha iyi ifade edebildim galiba öfkem geçtikçe :)
işi sonuçlandırdınız mı bilemem ama ben olsam şöyle yapardım parayı çok ama çok ihtiyaç sahibi birine ya da hayır kurumuna bağışlar ve toplu bir mesaj ile yaptığım bağışı sebeplerini anlatırdım yardımlarınız için teşekkür ederim deyip sonuca bağlardım...
Hayır yaptığımız bağıştan şirkettekilere bahsetmeme kararı aldık eşim öyle istediği için. Bağış için de araştırma halindeyiz. Para yüklü oldugu için bir öğrenciye aylık ödemeler şeklinde burs vermeyi düşünüyoruz en çok. Ben de onun kararına müdahale etmemeye karar verdim. sonra ben kötü oluyorum. aynen burdaki arkadaşlar benim nasıl kötü kalpli olduğumu düşündüyse, eşim de meseleyi oralara bağlıyor. O yüzden ben kötü kalpli olmama kararı aldım diyelim :))
ben arkadaşların yazdıklarını okumadım ama bunda ne gibi bir kötülük olabilir asıl ihtiyacın olmayan bir yardımı alıyorsan bence kötü kalpli olursun yani bu benim düşüncem tabi herkesin fikirleri farklı farklı işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?