Eşimin aldığı yardım parası :(

bence kendinizi hiç kötü hissetmeyin. ben de inşaat mühendisiyim, etrafımdakiler de öyle ve yurtdışında çalışan sayısız arkadaşım var. bu arkadaşlarımdan birine kanser teşhisi kondu, ülkeye geri döndü, devlet hastanesinde ameliyat olabilecekken özel hastanede olmak istedi zaten ilerlemişti de hastalık biraz. biz de içimizde para topladık hem de herkes çok ciddi meblağlar koydu. kimse de bundan gocunmadı ve arkadaşımıza zor gününde yardım ettiğimiz için inanılmaz mutluyuz.

Soylenecek cok sey var ama nasil yazsam bilemedim. Esinizin isyeri, esiniz ciddi bir hastalik gecirmis, patronlarindan borc istemis, patronlar da bir kismi calisanlardan gelen bagis yapmis. Bunun kotuluk neresinde bulmaya calisiyorum. Insanlara boyle bir zamanda yardim yapilmayacak da ne zaman yapilacak?
Biz parayi topladik, ihtiyacimiz yok, parayi goturup geri versin, ya da bagislasin vb. demissiniz. Biz dilenci degiliz demissiniz. Eger parayi toplayamayip bu yardim parasini kullanmak zorunda kalsa idiniz dilenci mi sayilacaktiniz? Ya da esiniz ameliyat olmaktan vaz mi gececekti? Bagislanan parayi istemiyorsunuz, ama o sizin paraniz artik. Topladiginiz sizin degil, borc. Bu nalet hastalik tekrarlarsa belki de odeyemeyip ustune daha da ilave gelebilecek bir borc, unutmayin. Tedavi surecinden hic bahsetmemissiniz. Bu tip hastaliklar bir ameliyatla bitmez, siki takibi tedavisi devam eder. Bana kalirsa siz o parayi baska yere bagislamadan once bir daha dusunun. Ofke ile kalkan zararla oturur.
Insan bu yazdiklarinizi okuyunca zordaki birine yardim etmekten korkuyor. Daha once hic vermediginiz belli, ancak vermek almaktan daha cok mutlu edici birseydir. O bagisi yapanlar sandiginizin aksine bugun mutlu, benden daha zengine yardim ettim diye dusunmuyorlar. Parayi begenmeyip baska yere bagislayacaginizi duysalar eminim insanliga olan inanclarini kaybederler. Belki sizden sonra gercekten yardima muhtac birine rastladiklarinda siz aklillarina gelir, arkalarina bakmadan kacarlar.
Arkadasimin esi buyuk bir sirkette mudur. Karaciger kanseri oldu ve doktor iki aylik omru kaldigini soyledi. Organ nakli sartti, ancak organ sirasi bekleyenlerin listesi cook uzundu. Yani siranin ona gelmesi imkansizdi (organ bagisinin ne kadar az oldugu da dusunulurse). Ama onu da seven isyeri arkadaslari vardi. Para degil, organ lazimdi. Isyerinde bir cok kisi gonullu oldu, uc kisinin dokusu uydu, en saglikli olandan bir kisim karaciger alinip arkadasimin esine nakledildi. Uzerinden 9 ay gecti, arkadasimin esi yasiyor, dunyaya yeniden gelmis gibi... Onu, bizden daha zengin demeyen iscileri kurtardi.
Insaniz, toplum icinde yasiyoruz. Bugun sana ise yarin bana. Insanlari uc kurus para icin ne hakir gorun, ne de kalp kirin. O para sizin, esinizi tedavi ettirin, borclarinizi odeyin, gule gule harcayin. Yarin da karsiniza biri cikarsa ihtiyaci olan, siz de onu gorun, yardim edin. Bu tip paralar ancak bu sekilde odenir. Hayat uzun...

Parayı teşekkür ederek kabul edin. Sonra parayı verenlerin düğün derneği olduğunda, çocukları olduğunda filan takı olarak takarsınız. Veya önümüz bayram. Maddi durumu kötü olup yardım edenlerin çocuklarına bayram harçlığı gibi bişey yaparak vermiş olursunuz. Eminim parayı verenler neden özelde olmuş dememişlerdir. Seve seve vermşlerdir. Bizim insanımız hele böyle bi hastalıkta oldukça duyarlıdır

ben çalışanların yardım için toplamasından ziyade para istediği patronunun bütün iş yerine yayıp böyle bir hayır olayı düzenlemesine anlam veremedim. o adamın ne haddine pardon? sonuçta maaştan kesilecek bir borç istemişsiniz. bence patron çok büyük bir ayıp etmiş. ama çalışanlar böyle bir şey ortaya çıktıktan sonra para toplamışlar bunda çalışanlar açısından bir ayıp yok. parayı ısrarla almıyorlarsa vermeye de zorlamayın, bizden daha kötü durumda olan insanlar var diyorsunuz ama sonuçta bu önemli bir sağlık meselesi. yani sadaka gibi bir anlam çıkarmayın. sizden daha iyi durumda olan biri bir sağlık sorunu yaşasa yardım etseniz sonra verdiğiniz parayı geri alır mısınız? boşverin :) onların manevi olarak içleri rahattır. 100-200 kimseyi öldürmez, ölecek olsalar vermezler. eşinize niye kızdığınızı anlamadım ben :/ almıyorlarsa masalarına bırakıp kaçsın mı

çok güzel yazmışsınız ya tebrik ederim.

Merhaba ,

öncelikle Saraylım hanım çok güzel açıklamışsınız durumu. elinize sağlık.

Konu sahibesi kokett hanım öncelikle eşinize geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Herhangi bir işyerinde şu anda çalışıyor musunuz bilemiyorum. Artık pekçok işyerinde doğum günü , nişan , terfi , düğün , hastalık gibi dönemler için küçük yardımlar toplanmaktadır. Benim çalıştığım işyerinde de yapılır ve yapılmakta. Kendinizi ve ağır bir dönemden geçen eşinizi biraz gereksiz yere üzmüş ve hırpalamışsınız. Saraylım hanımın mesajını özellikle alıntıladım ki serinkanlılıkla özellikle renkli satırları okursanız birkez daha düşünmeniz gerektiği görüşündeyim naçizane.

Bugün sizin desteğe ihtiyacınız olmuş , yarın bir başkasının. Bağış yapma veya parayı dağıtma fikrinizin makul olmadığı görüşündeyim. Şu an o para gözünüzde büyüyor olabilir anlayabilirim sizi. O zaman banka hesabınıza yatırın , her an dokunmamak adına hatta vadeli hesap yapın ancak bağış , burs vermek ,yemek dağıtmaktan önce onu eşinizin sağlığı ve hastalık seyrindeki doktor kontrolleri , oluşabilecek anlık nakit ihtiyacınız için elden çıkarmadan önce bir daha düşünün.

Patronunun yaptığını terbiyesizlik olarak niteleyen bir yorumda gördüm ancak inanın ki değil bence. Eşiniz sevilen , sayılan bir insanmış ki patronunun ve çalışanların yüreği sizi borca sokmaya razı gelmemiş. Karınca kararınca herkes yardımcı olmak , destek olmak istemiş.

Umarım serinkanlılıkla birkez daha düşünür ve o parayı eşiniz için , onun sağlığına tamamen yeniden kavuşabilmesi için bir sigorta teminatı gibi elinizde tutarsınız. Bugün size , yarın bir başkasına. Paylaşmak ve imkanlar dahilinde yardımda bulunmak güzeldir. Sağlıkla kalın.

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz demek böyle böyle insanlar vazgeçiyor iyilik yapmaktan hayır işlemekten...eşinîzin hiçbir arkadaşı parayı gönülsüz vermemiştir emin olun biz öyle bir milletiz ki tv de bir yardım programında bir saat içinde trilyonlar toplanmıştı çok duygulanmıştım kontörünüzden 5 tl kesiliyordu mesaj atarsanız ve mesaj yağmıştı ne yanî çok mu zengin herkes hayır sadece yardımlaşmak hala var hamdolsun siz hani şimdi ince düşündüğünüzü sanıyorsunuz ya alakası yok bu yaptığınız kibre girer ve Rabbim bunu hiç sevmez tamam siz olsanız vermezmişsiniz ama onlar vermişler insanları buna pişman etmeyin olur mu ve öyle önemli bir hastalığın pençesinden yeni kurtulmuş eşinize de daha fazla zülmetmeyin günahtır

Estarfurullah ne kırılması arkadaşım önce bunu söyleyeyim de özre falan gerek yok. Beni eleştirin ki böyle rahatlıyorum inan bana. Aslında fakir miyiz muhtaç mıyız derken üstte de anlattım içime sinmiyor o parayı almak. Tabi ki muhtaç kaldığımız için böyle bir borç istedik biz. ama o parayı kullanabilecek kadar muhtaç değiliz sonuçta. Maaşla çalışan insanlarız. Zengin değiliz. durumumuzu düzeltmek için şu an eşim benden ayrı yurtdışında bi başına. Ben burda bi başıma işe git gel hayat koşturmacasındayım.

Burda tüm arkadaşlar bana haksız oldugumu bu kadar gururun kibrin yanlış oldugunu söyleyince akşam eşimi arayıp özür diledim ama çok kırgındı bana çok kötü sözler sarfettim.

Ben öyle bir durumda kalmadım. Kimse gelip zor durumda özel ameliyat olcakmış da parası yokmuş para toplayalım gibi bir şeyle karşılaşmadm açıkçası. Hani isteme tarzına, hastalığa, özel şartlara göre değişir aslında burda yardımı yaıp yapmamak. Evet eşimin hastalığına yakalanan birini duysam, devlet hastanelerinde bu iş için ne kadar uğraştırdıklarını biliyorum, insan çok etkilenir elinden ne geliyosa verir. O yönden bakınca daha da hak veriyorum. Parayı isteyen de biz değildik. İnsanlar onları enayi yerine koydugumuzu düşünsün istemiyorum. Bizim hakkımızda ohh terbiyesize bak sen git X te ameliyatını ol biz burda o maaşı kolay mı kazanıyoruz gibi şeyler demişlerse arkasından. Evet bu da onların terbiyesizliği ama ne biliyim.

en azından şu an mutluyum elimde boğazımdan geçemicek yüklü bir para var ve gerçekten ihtiyacı olan insanlara gidicek inşallah. Burs verme konusu ve iş arkadaşlarını yemeğe çıkarma ikimiz için de çok mantıklı geldi.

Bizim bi maddi gücümüz yok olsa eşim yanımda olurdu. 2 yıllık evliyim daha beraber oturamadık şu evimizde

Teşekkür ederim benim yumuşamama biraz daha vesile oldunuz..

Çok teşekkür ederim arkadaşım.

Evet çalışıyorum ama o dedikleriniz biraz daha hediye gibi oluyo.. bizimki öyle az buz bir para olmadığı ve borç olarak istediğimiz için bize sormadan bunu yapmaları beni üzmüştü.

Paraya dediğiniz gbi şimdilik dokunmamaya karar verdik. Allah korusun inşallah bi daha tekrarlamaz. ama borcumuzu bi an önce verelim elimizde ne var ne yok hemen sıktık dişimizi toparladık. O da öyle elimizde şu an o paradan başka dayanagımız olmadıgı için haliyle bi süre bekleticez bankada.

Bazı arkadaşlar maddi gücümüz var diye böyle davrandağımı ileri sürmüş de. Hayır yok o paradan başka kenarda 5 liram yoktu ben borcu kapatırken. Sırf daha fazla ezilmeyelim diye hemencecik toparladık. Veremedik işte.. Bi dahaki ay maaşımız yatar doyarız yani. Ama borçlu hissediyorum kendimi ve o para bana ait değilmiş gibi hissediyorum..

Sevgili kokett ,

kendini daha fazla hırpalama ve yıpratma bence. eminimki eşinizin tüm arkadaşları , sevenleri , patronu canı gönülden sağsalim ayakta olması için topladılar bu küçük hediyeyi. rakamsal olarak ezilmiş düşünmeyin lütfen kendinizi. Bugün size , yarın başkasına. imece gibi güzel bir yardımlaşma hediyesi esasında bu da.

madden rahatta olduğunuz için böyle davrandığınızı düşünmedim. sadece anlık biraz fevri davranmışsınız. ve iyi ki anlık bir hareketle bağışlama yoluna gitmemişsiniz. o zor günler için bir yardım. inşallah eşinizle birlikte sağlıklı uzun bir ömür görmek geçirmek nasip olur size. bugün size yarın başkasına. dostluk dar günde belli olur. bazen sadece bir iyi dilek bile kafi gelir insana. sizde gün olur başkalarına küçükte olsa karınca kararınca yardımda bulunursunuz canı gönülden eminim ki.daha fazla üzmeyin kendinizi.

Son düzenleme:
bence egonuza yenik düşüyorsunuz. keşke ınsanlar bu sekılde bırbırlerıne yardım etseler. parayı gerı verme, hayır kurumuna bagıslama gereksız gıbı gorundu bana. esınızın parayı hayır kurumuna bagısladıgını bıldıren maılı yerıne, herkese tesekkur eden maılı daha cok gereklı gorundu bana.

kızılca arkadaşım üzgünüm gerçekten. Çok öfkeliydim burdaki arkadaşlar sağolsun beni rahatlattı.

Önemsiz bir rahatsızlık olsa zaten her türlü operasyonu devlette yaptırırdık muhtaç olmazdık. ailelere haber vermedik uzaktalar paniklemesinler diye. Bari eşim rahat etsin istedik yapayalnızken. Özelde ameliyat fikrine ben zor ikna oldum. Sonra kredi çekeriz hallederiz diye düşündüm. Ama eşim patronundan istedi, bu kısım beni zaten sinirlendirmişti. Patrondan borç isteme işine pek sıcak bakamıyodum..

İnsanlar enayi yerine kondugunu hisseder mi diye düşündüm ben. Ben yardım etmezdimden kastım biri gelse devlette rahatça yaptıracağı bir operasyonu parası olmadıgı halde özelde yaptırmak için yardım toplasa ben garipserdim siz de bir düşünün bunu. Ama bizim hastalığımız biraz daha ciddi bir durumdu ve direk yardım talep etmedik borç istedik o yüzden içim biraz daha rahat. Yine de o para benim hakkım değil gibime geliyo. Boğazımdan geçmez. Belki çok daha zor durumda çok daha kötü hastalıklarda insanlar var. Ben arabasına taksiciye lösemi çocuğu için taksiyi bankanın önünde durdurup maaşımı çekip vermiş insanım. Ama işyerinde herkes bizim ne durumda oldugumuzu bilemez. Gerçekten böyle zor bir dönemden geçtiğini elimizde paramız kalmadığını anlatamazsın ki. Umarım helali hoş olsun diye vermiştir herkes. Eşimin pozisyonu gereği de arkasından konuşurlar diye düşünüyorum çok daha düşük maaş alanlar var o iş yerinde. Arkamızdan kötü bir şey densin istemiyorum.

Evet şirket adına bağış yapma fikri biraz kibirli bir hareketti. Zaten eşim buna kesinlikle karşıydı.. kavgamız da buydu. İşin doğrusu ne karar verecek halde değildim sadece. Sizlere danışdım akıl verdiniz. Hepiniz sağolun.

Kibirlisiniz
yardim etmezdim diyorsunuz
ozele geciyor diye
herkes sizin kadar kötü kalpli degil...

Biraz fevri davranarak cevap yazdim kusura bakmayin
kirdigim icin ozur dilerim
kotu kalpli demeye hakkim yoktu belki ama
"yardim etmezdim ben" yazinca siz kizdim kendi kendime

insanlar yasayarak ogrenir cok seyi
aslinda cogumuzun kibiri hayatin acimasizligindan ileri geliyor
ezilmemek adina kendimizi kurtarmak adina ayaklarimizin uzerinde duruyoruz
ve biraz sistematik oluyoruz duygularimiz köreliyor cogu zaman
insanlik hali
aslinda biraz dusununce patronun iscilere durumu anlatmasi hos olmamis
kendi emeginin karsiligina istiyordu o parayi
ama patronda acidigindan yada kucuk dusurmek icin yapmamistir emin olun
is yerindeki dayanismayi gostermek icin
baglari guclendirmek icin yapmistir
esinizin adina gururunuz kirilmasin eger imkaniniz varsa
aileleri bir ara toptan olmasada birer ikiser aileyi yemege cagirirsiniz
yada ziyarete gidersiniz cocugu sunnet olur dogum gunu olur yada
evlenme nisan merasimleri olur belki zor durumlar gecirirler kulaginiz acik olsun
gider sizde katkida bulunursunuz
bu dayanismadir ve inanin guzel bir duygudur
o parayi hayir kurumuna yatirmakta israr edip bildirirseniz cok buyuk bir ayip etmis olursunuz

elinizde para varsa kenara koyun ve esinizin adina gururunu dusunmeyin
cok uzulur
bir insan esini kötü kalpli fesat kibirli gormek istemez
sizide oyle gormesin
"allah razi olsun onlardan cok dusunceli davrandilar ben o anki stresle mahcup oldugum icin
karisik duygular yasadim belki para verirlerken gonullu degillerdi diye dusundum ondan stres yaptim
gibi sozlerle esinizin gonlunu alin"

ben yine uzattim herhalde :)

aaa tum sayfalari okudum
esiniz duai'de ustelik? inanin orda bu tur dayanismalar cok normal
bir akrabamiz iyi bir konumda calisiyorken elindekileri ailesine yollamis
sonra babasinin ciddi bir rahatsizligi oldugu icin maasindan fazlasini istemis
ve ayni size yapilan yardim yapildi
ustelik istediginden fazlasi gecti eiline misal iki milyar yerine uc milyar
ve anlata anlata bitiremiyordu cok sik bogaz oluyorlarmis ordaki insanlar ve
biraz mudahaleci davraniyorlarmis

Kendimi daha iyi ifade edebildim galiba. Evet başta öfkeliydim. Öfkem dolayısıyla ben de başta çok fevri anlattım konumu :)

Umarım dediğiniz gibidir. Gerçekten herkese normal gelmiştir :) Teşekkür ederim kızılca.

ne çok abartmışsınız..
küsmeler fln...
insanlar bi iyilik yapmış..
bende büyük bi hastanede çalışıyorum sık sık oluyo böyle yardımlaşmalar...
yapılan şeye mutlu olup teşekkür edeceğine sorun haline getiriyosunuz...

6 yıldır devlet kurumundayım 20 kişi birden işe başladık hemen hemen hepsi bekardı altın gitti bebeler oldu paralar toplandı nişan söz düğün sünnet kanser hastası olan bi ablamız var şimdi özelde tedavi görüyo onada yardım yapılıyo geçen bi arkadaşımız kardeşini evlendirdi babası yok ona bile yaptık bişiler 20 30 tl oluyo bunlar gayet normal bişi hastalıkta sağlıkta cevremye atlatılan şeyler

çok abartmışsınız.yeri gelir sizde onlara verirsiniz.keske herşey parayla hallolsa.siz bunu unutmayın ve ihtiyacı olanları kollayın eminim size yapılan yardımdan daha fazlasını siz bağışlarsınız bu niyetle davranırsanız.

Allahım eşinize acil şifalar versin....bu ciddi bir rahatsızlık ve ameliyatı küçümsenecek değil..ve bunu iş arkadaşları farkına varıp,hiç olmazsa bu şekilde destek verelim moral verelim diye düşünmüşlerdir.. eşiniz sağlığınımı düşünsün yapacağı borcu mu...bence bu kadar katı olmayın...sonuç olarak o paralarla araba-ev almıyorsunuz eşinizin sağlığına kavuşması için destek alıyorsunuz...eşinizin şuaralar strese girmemesi gerekir...biraz kendinizi düşünmeyi bırakıp eşinizin sağlığına kavuşacağı zamanı düşünün..artık eşinize kavga etmek yerine destek olun...sağlığına kavuşunca toplu olarak tüm çalışanlara yemek verir destekleri için teşekkür edersiniz... benim işverenim bile olsa ve başına böyle bir durum gelse ve arkadaşlar arası para toplansa ben hiç gocunmadan veririm... sağlık bu başka hiçbirşeye benzemez....
bağışlama fkride,mail fikride çok saçma... isteselerdi o paraları istedikleri kuruma bağışlarlardı.. arkadaşıma destek,moral olmak için imkanım kadar yardım edip oda yardım ettiğimi bağışlasa birde bana mail atsa inanın çook bozulurdum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…