eşimin anlayışsız sulalesı

ne kadar yanlış bır tutum.. okurken yaptıgınızın saygısızlık oldugunu dusundum. sız esınızın yakınlarına boyle davranırsanız aılesınden ve esınızden saygı beklemeyın ..bana cok yanlıs geldı umarım sızde farkına varrsınız

ben sana hak verdim bebek olmasa bile çoluğuna çocuguna ses etmeyen tıplerı sevmıyorum.
yöntemın yanlış olabılır ama ıyı yapmışsın.

katılmadıgım bir nokta var aile apartmanında yasamayan anlamaz yazmışsınız.
kıra ödemeden kredı ödemeden bedava eve sahıp olunca halıle olumsuz yanları da olacak.
emınım sen de her ay kıra ödeme derdının ne demek oldugunu bılmıyorsundur.

Belki kovmak hoş olmamiş. Misafir önemli. Biraz da kişinin tavrı da önemli önden iki çocuğunu yollaması bir de uyarıldığında halde yüksek sesle konuşması da çok yanlış. Biraz hassasiyet gosterseydi bu arkadasta o kişiyi kovma seviyesine gelmeyecektir daha sabırlı olacaktı muhtemelen. Saygı gormek için saygılı anlayışlı olmak lazım. Patavatsız olunca tepkilerden sertlesiyor böyle.

Bende aile binasında oturuyorum canım seni çok çok iyi anlıyorum bebeğinin uyumaması demek senin dinlenmemen demek stresnyapman demek buda sütüne yansicak dmek herkese kapimiz tabiki açık ama gereksiz yere zil calana abuk sabuk seni ilgilendirmeyen şeylerle uğraşmak zorunda olmak bunlarla savaşmak esinle tartışma yaşama ihtimali demek. İnsanlar baslarina gelmden okdar rahat konuşur okadar rahat hareket eder olmuslarki illaki gel beni uyar demeni bekliyorlar birde uyarmandan birşey anlamayip hala aynı düz mantıkta devam etmeyi tercih ediyorlar. Ben böyle bir savaşın içinde duygularımı bastırmayı tercih ettim çünkü beni anlayan kimse olmadı eşimin tarafında hep kendinailem bana teselli verdi bende ben suçluyum diyerek susmayi tercih ettim çünkü eşim mantıklı iyi niyetli sabırlı sessiz bir adam. Onun ailesi sonuçta dedim burda oturmak zorundayım diyerek nefsimi susturdum şimdi ise taşınmak için gunn sayiyorum diyebilirim bulunduğumuz yerle ilgili sıkıntımız çok çocuk yetiştirmeye uygun olmadığı için okul semt sokak komşu iyi bir ortam oluşturma çabamız var inşallah her KV kp den ayrı bir evde oturmayı nasıp etsin.buaradaa iki oğlum var biri ocakta 4yasini dolduracak diğeri de yine ocakta 1yasina girecek insallah

Bende senin gibi olucam sanırım . bana da sürekli emrivaki yapan bi aile ayrıca istediği gibi yetiştirmeye çalışan ... Bense dinleyemeyen ve de istediği gibi bebeğini yetistiremeyen sinirleri bozuk lohusa bi anne olucam

Çok iyi yapmışsın. Bu tarz insanlar normal dilden anlamıyorsa böyle davranmak lazım. Yeni doğum yapmış, bebeği olana misafirlik de nedir? Zaten geldiği kişi kvalideniz. Orda otursun eğer sizi görmekse amaç oraya sizi davet etsinler.

Zor uyuyan bir bebeğe sahip olmanın ne demek olduğunu,bebek uyuduğunda özellikle süt için annenin de uyuyup dinlenmesi gerektiğini bilmeyenler için sizi kınamak kolay.kızım uyanmasın diye (parke ses çıkarıyordu) balerin gibi parmak ucumda yürüdüğümü, öksürmenek hapşırmamak için kendimi paraladığımı bilirim.ayıp senin ayıbın değil minik bir bebeğin olduğu eve gezmeye,çocuklarını eğlendirmeye gönderenlerin ayıbı.

Ne yalan söyliyim bende bebekken kizim kimseyi istemiyodum gece zaten 1.5 2 saatte bi kalıyordu emzir gazını cikar yatir uyumaya tekrar calisirken tekrar uyanmış bide bem uyaninca tekrar uykuya hmn dalamam sasi gibi olmuştum bide gunduz kek börek yapsam heralde düşer bayılırdim allahtn gelenler bi gorup gittiler cogu zamanda kapıyı acmadim ...saat 4 kızım hala ayakta uyumuyo bu demekki yarinda gelene kapı duvar:)

Bedavaoldugunu nerden cıkarttın.esım bu evi ailesiyle beraber yaptı.bilmeden konusma.keza bedava olsa bile bu sekulde küçücük bebeğe bedel odedetmelerı sana mantıklı geliyorsa kendini tekrar değerlendir bence.sanırım size kıra ödemek fazla dokunmuş bana saldırdın.

Ben sussam sutum kacsa kim verecek hesabını.hıç kimse ondan bende artık susmadım arkadaşım.inşallah en kısa sürede tasınırsınız.darısı başımıza.

İnşallah olmazsın cnm.izin vermezsen olmazsın.benim bebegıme öyle saçma sapan adetler yapmaya calıstılarkı(çocuğa zarar verebilecek şeyler)hıç birine izin vermedim.

Bı an ben yazdım sandım.bende aynen öyle parke ses cıkarcak diyeparmak ucunda yavas yaavas yürüyorum.millette sonra uyutursun diyerek lap lap evde koşan çocuklarını yolluyor evime.

Hepimiz o donemlerden gectik arkadasim, kazalr da.oldu, misafirler de yigildi, 1 gunluk bebek zaten uyumaz, anne sersem gibidir ,ama bu donemler boyle geciyor, evet insan o zaman kimse gelmesin uyuyayim diyor, ama kalp kirmaya degmez.

Bı an ben yazdım sandım.bende aynen öyle parke ses cıkarcak diyeparmak ucunda yavas yaavas yürüyorum.millette sonra uyutursun diyerek lap lap evde koşan çocuklarını yolluyor evime.

Hiç canını sıkma açık açık söylemişsin( eşin vasıtası ile) zilin sesini kıs ben öyle yaptım.herkese de açıkça söyledim.arada bir iki densiz çıkıyordu onlar da zamanla kabullendi.kolikti kızım bırak keki böreği yüzümü yıkayamıyordum,tuvalete gidemiyordum.aç sefildim kek börek bulsam ben yerdim:))
Kekini böreğini hazır edip misafirini ağırlayıp seni kınayanlar kadar iyi gelin oscarını almayalım o da eksik kalsın:) bebeğine bak,sağlıkla büyüt sinir stres yapma.nasıl alıştırırsan öyle gider.bebekli eve misafir gidilmez yardımcı olmaya gidilir.

Benim dedigim, bundan sonra yorgunluk hic gecmeyecek, zaten hep yorgun olacak, hic misafir almayacak mi, misafir tabi ki adabini bilecek, ama cocuklar fanusta buyutemeyiz degil mi, bazen de uyanabilir, bu o kadat da olum kalim meselesi degil, bence esas boyle bencil cocuklar yetisiyor ,benim uykum her seyden onemli diyen biri bencil olmuyor mu. Hatta aonraki hayatinda da cok zorlanir, kimse ona annesi gibi anlayis gostermez, okudugunda evlendiginde. Illa boyle olcak diye bir kural yok, ama misafiri evden kovmak mi cocuga edep adap ogretmek. Ayrica ben burda.misafiri savunmuyorum, onun yaptigi da yanlis. Ama eskiden Tanri misafiri diye bir kavram vard. Boyle seyler Allah rizasi icjn yapilir, cocuk da annesinin Allah rizasi icin misafire gulumseyip hurmet ettigini gorur.

N Niye sende kaldı bu kadar insan aile apartmanı değil mi insanlar iki yatak açamadılar mı?çok kotu bir aileye gelin gitmiş gibisin kocan bir şey demiyor mu Allah aşkına bu ne ya..sut verdiysen iyi valla benim kesilirdi herhâlde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…