- 19 Ağustos 2015
- 3.627
- 2.143
- 53
- Konu Sahibi watermelon_watermelon
-
merhaba kızlar.önceden konularımı bilen bilir aile binasında yaşıyorum ve çok sıkıntılar yasamaktayım.2 aylık bir bebegım var.onunla uğraşıyorum.eşimin sulalesı devamlı bana gelmek istiyor gelseler sorun degil ama bebegım rahatsız oluyor.keza bebegım uyurken bende yemeğimi yiyorum uyuyorum dınlenıyorum.onlara ayıracak pek vaktim yok çünkü daha bebegım kuçuk.bugün esım aradı x abla bize gelmek istiyor annemdeymıs şimdi dedi.eşime dedim kı bebek uyuyor bugün çok huzursuzdu akşam sen varken gelsinler.x ablayıda sadece dugunumde ve doğum yaptıktan sonra evimde 1 kere görmüşümdür.bir paylasımım yok.esım annesini aramış x abla sonra gelsin bebek uyuyor demiş.keza beni zıyarete geldiğinde x ablanın çocukları var 2 tane çok arsızlardı evimde kosusturdular falan x ablada yuksek sesle konuşan bir kadın.ben uyarmıstım hatta x abla bebek uyuyor sessiz konus diye.alıssın alıssın diyerek o tonda konuşmaya devam edip yavrumu uyandırmıştı.biraz önce kapı çaldı eşimin kuzeniydı delikten baktım.kapıyı açtım acmamla x ablanın 2 cocuguda içeri fırladı.bağırmaya başladılar.yavrumda sesten yatakta kıvranmaya başladı.eşimin kuzenıne dedim kı çocukları bırak öyle geri gel.yok bırsey olmaz dedi.dedim bebek kıvranıyor çocukları bırak gel.5 kere tekrarladım.bana ne dese beğenirsiniz çocuklar yukarıda durmuyor ondan getirdim.delırdım öyle dıyınce.bende dedim kı o zaman şimdi gidin.bebegım uyanınca ararım.yolladım onları.eşime anlattım olanları cıldırdı.tabıkı bebek uyansada cagırmıcam.gerçekten bu kadar anlayışsız.bu kadar kendini bilmez insanlardan bıktım.artık kovmaya başladım.siz ne onerırsnız kızlar?
Onceki konularımı okursanız bana hak verirsiniz.ama aile binasında yasamayanlardan anlamalarını beklemiyorum tabıkı.benımde evim herkese açık.fakat bu evde bir bebek ve kurallar var.kural bir bangır bangır bagırmadan konuşmak.uyuyan çocuğu uyandırmamak.eğer buna uymuyorlarsa gelmemeleri gerekir.tabı tek çocuğu olan ben değilim ama bir hatırlayın bakalım 2 aylıkken bebegınız nasıl bınbır zorlukla çabayla uyutuyordunuz.sonra gelip birileri uyandırsa guzel olurmuydu?
Ben olsam kendimi tutamayıp ''Zıkkımın kökünü yiyin'' derdim.
Bedavaoldugunu nerden cıkarttın.esım bu evi ailesiyle beraber yaptı.bilmeden konusma.keza bedava olsa bile bu sekulde küçücük bebeğe bedel odedetmelerı sana mantıklı geliyorsa kendini tekrar değerlendir bence.sanırım size kıra ödemek fazla dokunmuş bana saldırdın.ben sana hak verdim bebek olmasa bile çoluğuna çocuguna ses etmeyen tıplerı sevmıyorum.
yöntemın yanlış olabılır ama ıyı yapmışsın.
katılmadıgım bir nokta var aile apartmanında yasamayan anlamaz yazmışsınız.
kıra ödemeden kredı ödemeden bedava eve sahıp olunca halıle olumsuz yanları da olacak.
emınım sen de her ay kıra ödeme derdının ne demek oldugunu bılmıyorsundur.
Ben sussam sutum kacsa kim verecek hesabını.hıç kimse ondan bende artık susmadım arkadaşım.inşallah en kısa sürede tasınırsınız.darısı başımıza.Bende aile binasında oturuyorum canım seni çok çok iyi anlıyorum bebeğinin uyumaması demek senin dinlenmemen demek stresnyapman demek buda sütüne yansicak dmek herkese kapimiz tabiki açık ama gereksiz yere zil calana abuk sabuk seni ilgilendirmeyen şeylerle uğraşmak zorunda olmak bunlarla savaşmak esinle tartışma yaşama ihtimali demek. İnsanlar baslarina gelmden okdar rahat konuşur okadar rahat hareket eder olmuslarki illaki gel beni uyar demeni bekliyorlar birde uyarmandan birşey anlamayip hala aynı düz mantıkta devam etmeyi tercih ediyorlar. Ben böyle bir savaşın içinde duygularımı bastırmayı tercih ettim çünkü beni anlayan kimse olmadı eşimin tarafında hep kendinailem bana teselli verdi bende ben suçluyum diyerek susmayi tercih ettim çünkü eşim mantıklı iyi niyetli sabırlı sessiz bir adam. Onun ailesi sonuçta dedim burda oturmak zorundayım diyerek nefsimi susturdum şimdi ise taşınmak için gunn sayiyorum diyebilirim bulunduğumuz yerle ilgili sıkıntımız çok çocuk yetiştirmeye uygun olmadığı için okul semt sokak komşu iyi bir ortam oluşturma çabamız var inşallah her KV kp den ayrı bir evde oturmayı nasıp etsin.buaradaa iki oğlum var biri ocakta 4yasini dolduracak diğeri de yine ocakta 1yasina girecek insallah
İnşallah olmazsın cnm.izin vermezsen olmazsın.benim bebegıme öyle saçma sapan adetler yapmaya calıstılarkı(çocuğa zarar verebilecek şeyler)hıç birine izin vermedim.Bende senin gibi olucam sanırım . bana da sürekli emrivaki yapan bi aile ayrıca istediği gibi yetiştirmeye çalışan ... Bense dinleyemeyen ve de istediği gibi bebeğini yetistiremeyen sinirleri bozuk lohusa bi anne olucam
Bı an ben yazdım sandım.bende aynen öyle parke ses cıkarcak diyeparmak ucunda yavas yaavas yürüyorum.millette sonra uyutursun diyerek lap lap evde koşan çocuklarını yolluyor evime.Zor uyuyan bir bebeğe sahip olmanın ne demek olduğunu,bebek uyuduğunda özellikle süt için annenin de uyuyup dinlenmesi gerektiğini bilmeyenler için sizi kınamak kolay.kızım uyanmasın diye (parke ses çıkarıyordu) balerin gibi parmak ucumda yürüdüğümü, öksürmenek hapşırmamak için kendimi paraladığımı bilirim.ayıp senin ayıbın değil minik bir bebeğin olduğu eve gezmeye,çocuklarını eğlendirmeye gönderenlerin ayıbı.
Öyle olmuyor işte o... Benim doğum yapip eve geldiğim gece yani çocuğum bi günlükken eşimin aynı şehirde oturduğumuz 2 teyzesi enisteleri çoluk çocuk torun torba yatılı misafirliğe geldi. Üstelik kayinvalidemler de tüm aile olarak. Gece çocuk hic durmadı. Sürekli tuvalet ihtiyacım oluyo hatta malum kazalar oluyo eşofmanda enisteleri uyumuyo bi türlü.. Hatırlamak bile istemiyorum o günü. Ses cikarmadim. Huysuz çocuğu olanlar anlar bu durumu sadece. Çocuk uyuduğu an ki dinleme ihtiyacı size misafiri falan unutturuyor. Ben gecenin 11inde yine eşimin ailesinden gelen misafire yataktan kalkip açız dedikleri için yemek hazırlayıp ikram ettiğimi biliyorum.
Misafirligin de bi adabi olur. Kapının önünde haber verilmez. Kişi uygunsa kabul eder. Özellikle samimi değilsen. Bende çok sıkıntı yaşadım. Ne zaman çocuk uyusa bi duşa gireyim bi tuvalete gideyim desem kapı calardi. Eve her geleni kovmuyoruz ama herkes edebi adabi da bilsin yani.
Bı an ben yazdım sandım.bende aynen öyle parke ses cıkarcak diyeparmak ucunda yavas yaavas yürüyorum.millette sonra uyutursun diyerek lap lap evde koşan çocuklarını yolluyor evime.
Buna kusura bakmada hiic katilmiyorum. Baska bir üyenin dedigi gibi uyku bir bebek icin cok önemlidir. Dolayisiyla bebek, büyükler'e degil, büyükler kendini bebege göre ayarmali. Misal eger cok yaramaz iki cocugun varsa, iki aylik bebisin oldugu eve yollamazsin.
Ve topluma alismak ve katilmak gürültü icinde yatarak olmuyor. Arada hic baglanti yok bile. Toplum kurallari cocuk büyürken anlatilir, cocuk kreste, parkta oynadiginda ise kendi görür ve anlar.
Ki benim annemde halen diyor, misafirperverlik adina cocuklarimizi ikinci plana attik, cok pismanim diye. Harbiden türkler misafiri cok abartiyorlar. O misafirde seni görmek istiyorsa, senin iyiligini de düsünmek zorunda. Insan yorgunken "bi cay bir kek ne olacakti sanki" demek cok bencilce.
Öncelıkle selam sızde benım gibi gün sayanlardansınz sayılı gün çabuk gecer derler insallah öyle olurda rahatlarız.
Niye sende kaldı bu kadar insan aile apartmanı değil mi insanlar iki yatak açamadılar mı?çok kotu bir aileye gelin gitmiş gibisin kocan bir şey demiyor mu Allah aşkına bu ne ya..sut verdiysen iyi valla benim kesilirdi herhâlde.Bendede aynısı oldu iste.ilk o gun evimde yerlerde yataklar vardı.eşimin sulalesı doldu.eve çocuk ağlıyor erkekler var içerde temmuz sıcağı odanın kapısı kapalı erkekler görmesin diye emzirmeye çalışıyorum.çocuk catlıyor yok gazı vardır dediler yok kolıttır fedıler çocuk ınsan kalabalıgından uyuyamıyormus meğer!bebek diye biz anlamazlar sanıyoruz.oysa en çok herşeyden anlayan hissedenler onlar.10 gun sonra gıtıtlerkı benim çocuğumun ne gazı varmış ne kolıtı.çocuk insanlardan huzursuzmus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?