- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi watermelon_watermelon
-
Vallahi canım ben eşimin tüm sülalesini evden kovdum evimde rahat rahat yaşıyorummerhaba kızlar.önceden konularımı bilen bilir aile binasında yaşıyorum ve çok sıkıntılar yasamaktayım.2 aylık bir bebegım var.onunla uğraşıyorum.eşimin sulalesı devamlı bana gelmek istiyor gelseler sorun degil ama bebegım rahatsız oluyor.keza bebegım uyurken bende yemeğimi yiyorum uyuyorum dınlenıyorum.onlara ayıracak pek vaktim yok çünkü daha bebegım kuçuk.bugün esım aradı x abla bize gelmek istiyor annemdeymıs şimdi dedi.eşime dedim kı bebek uyuyor bugün çok huzursuzdu akşam sen varken gelsinler.x ablayıda sadece dugunumde ve doğum yaptıktan sonra evimde 1 kere görmüşümdür.bir paylasımım yok.esım annesini aramış x abla sonra gelsin bebek uyuyor demiş.keza beni zıyarete geldiğinde x ablanın çocukları var 2 tane çok arsızlardı evimde kosusturdular falan x ablada yuksek sesle konuşan bir kadın.ben uyarmıstım hatta x abla bebek uyuyor sessiz konus diye.alıssın alıssın diyerek o tonda konuşmaya devam edip yavrumu uyandırmıştı.biraz önce kapı çaldı eşimin kuzeniydı delikten baktım.kapıyı açtım acmamla x ablanın 2 cocuguda içeri fırladı.bağırmaya başladılar.yavrumda sesten yatakta kıvranmaya başladı.eşimin kuzenıne dedim kı çocukları bırak öyle geri gel.yok bırsey olmaz dedi.dedim bebek kıvranıyor çocukları bırak gel.5 kere tekrarladım.bana ne dese beğenirsiniz çocuklar yukarıda durmuyor ondan getirdim.delırdım öyle dıyınce.bende dedim kı o zaman şimdi gidin.bebegım uyanınca ararım.yolladım onları.eşime anlattım olanları cıldırdı.tabıkı bebek uyansada cagırmıcam.gerçekten bu kadar anlayışsız.bu kadar kendini bilmez insanlardan bıktım.artık kovmaya başladım.siz ne onerırsnız kızlar?
Bebek tamamen bahane
X ablanizi sevmiyorsunuz bariz
Evde cocuk istemediginizde bariz
Biz bebek sese alissin diye ev supuruyoduk tv acik birakiyoduk
Evin kuralları varmıs dagılın.
Çocuğum için değer iste.siz daha çok elalemden yanasınızHepimiz o donemlerden gectik arkadasim, kazalr da.oldu, misafirler de yigildi, 1 gunluk bebek zaten uyumaz, anne sersem gibidir ,ama bu donemler boyle geciyor, evet insan o zaman kimse gelmesin uyuyayim diyor, ama kalp kirmaya degmez.
Aynen öyle suan ayağımda sallıyorumda nete giriyorum.Hiç canını sıkma açık açık söylemişsin( eşin vasıtası ile) zilin sesini kıs ben öyle yaptım.herkese de açıkça söyledim.arada bir iki densiz çıkıyordu onlar da zamanla kabullendi.kolikti kızım bırak keki böreği yüzümü yıkayamıyordum,tuvalete gidemiyordum.aç sefildim kek börek bulsam ben yerdim:))
Kekini böreğini hazır edip misafirini ağırlayıp seni kınayanlar kadar iyi gelin oscarını almayalım o da eksik kalsın:) bebeğine bak,sağlıkla büyüt sinir stres yapma.nasıl alıştırırsan öyle gider.bebekli eve misafir gidilmez yardımcı olmaya gidilir.
2 aylık bebeğe edep adap ogretcez!:iç yok gitsin tuvaletınıde kendi yapsın Dımı!!! Az biraz kendinize gelin!Benim dedigim, bundan sonra yorgunluk hic gecmeyecek, zaten hep yorgun olacak, hic misafir almayacak mi, misafir tabi ki adabini bilecek, ama cocuklar fanusta buyutemeyiz degil mi, bazen de uyanabilir, bu o kadat da olum kalim meselesi degil, bence esas boyle bencil cocuklar yetisiyor ,benim uykum her seyden onemli diyen biri bencil olmuyor mu. Hatta aonraki hayatinda da cok zorlanir, kimse ona annesi gibi anlayis gostermez, okudugunda evlendiginde. Illa boyle olcak diye bir kural yok, ama misafiri evden kovmak mi cocuga edep adap ogretmek. Ayrica ben burda.misafiri savunmuyorum, onun yaptigi da yanlis. Ama eskiden Tanri misafiri diye bir kavram vard. Boyle seyler Allah rizasi icjn yapilir, cocuk da annesinin Allah rizasi icin misafire gulumseyip hurmet ettigini gorur.
Siz sanırım seste uyuyorsunuz.biri gelse pist kalk dese yatak odasınızda kostursa uyumaya devam edersiniz oylemı!!Bebek tamamen bahane
X ablanizi sevmiyorsunuz bariz
Evde cocuk istemediginizde bariz
Biz bebek sese alissin diye ev supuruyoduk tv acik birakiyoduk
Evin kuralları varmıs dagılın.
Pasta börek yapmalarına inanmıyorum onu geçtim.belki öyle yazanlar doğum bile yapmamıştır.belki kadın bile değildir:)Bu donemler evet boyle yorgun argin geciyor neden mi? Cunku bizim dusuncesiz toplumumuz yuzunden..tabiiki misafir gelecek gidecek vs vs..ama kusura bakmayinda sen kendini dusunmezsen kimse dusunmuyor..once senin sagligin yerinde olsunki bebegine iyi bakasin, ne diyoruz? Mutlu anne mutlu cocuk..
Sen gunduz misafir cekeceksin…gece herkesin totosunda pireler ucusurken bu kadin bebegini emzirecek uyku uyuyamayacak…oldu canim baska emriniz varmiydi? Gelende insanda az dusunceli olsun..
Konu sahibi arkadasim vallahi bu yorumlara hayret ediyorum sen iyice sinir olmussundur…
Ben lohusa lohusa mutfaktan cikamadim kv ye hizmet etmekten bi hal oldum diye dert yanarken banada burda biri cikip..dogurdum ertesi gun pastami boregimi yaptim bi ton misafir agirladim diye hava atmisti…hahaha yani bu modellerden her yerde var…herkesin ayni seyi yasayisi farklidir…bi analtamiyorsun bunu maalesef
Siz sanırım seste uyuyorsunuz.biri gelse pist kalk dese yatak odasınızda kostursa uyumaya devam edersiniz oylemı!!
Farkindaysaniz ben bebek icin soyledim sese alismaliSiz sanırım seste uyuyorsunuz.biri gelse pist kalk dese yatak odasınızda kostursa uyumaya devam edersiniz oylemı!!
2 aylık bebeğe edep adap ogretcez!:iç yok gitsin tuvaletınıde kendi yapsın Dımı!!! Az biraz kendinize gelin!
Arabada butün çocuklar uyur hanımefendıcıgım.ona kalırsa benim kızımın gram gaz sancısı yok sızınkınde varsa aaa neden var diye sorgulayalım sızı?siz yazdıklarımı pek okumamıssınız bence baştan okuyun oylke yorum yapın!tr_lelli katılıyorum bende.
seste uyumuyoruz ama sureklı olarak ınsanlardan ayrı sterıl bır alanda yasayamaz degıl mı bu cocuk?
odaya gırmeyın dersınız gıremezler gırmeye kalkanı engelleyın zaten ufak cocuklar sızden alınır ben buradan tavrınızı anlıyorum onlar yuzunuzden gozunuzden anlarlar.
hem yarın obur gun cok zorluk cekersınız cocugu uyutursunuz ayagınızın yerdekı sesıne annneee ! dıye kalkıp aglamaya baslar saatlerınızı uyutmakla gecırırsınız , veyahut hıcmı dısarıda olmayacak bebek arabasında etraf araba sesınde uyumayacak.
bızde kesınlıkle sesten hıc kacırmadık cocugumuzu bıze oyle akıl vermısledı oyle yaptık
Ne alaka yahuSen olsan boyle birini severmiydin? Hep bana Rabbena olmaz…anlayis istiyorsan sende anlayisli olmak zorundasin.. akla mantiga sigacak bir yani yok..cocuklar yukarda durmuyor bas edemedik, birazda senin kafani utulesinler demis..dahasi var mi?? sizin gibi yorum yapanlar kesin o kovulan kadin gibi davranacagi icin herhalde boyle yorumlar yapiyorsunuz…
Koca insanlar sesten etkileniyor minnacık bebegın mı etkılenmemesı gerekiyor.bebek sese alısacaksa büyüklerde alıssın.kazık kadar siz alısamamıssınız minicik bebegın mı alısmasını bekliyorsunuz!Farkindaysaniz ben bebek icin soyledim sese alismali
Ebevyn olayina nerden geldiniz
Bebegin sesten etkilenmesiyle ilgili degil mi konunuz?
Bebeginize ve size sessiz sakin gunler efenimKoca insanlar sesten etkileniyor minnacık bebegın mı etkılenmemesı gerekiyor.bebek sese alısacaksa büyüklerde alıssın.kazık kadar siz alısamamıssınız minicik bebegın mı alısmasını bekliyorsunuz!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?