- Konu Sahibi watermelon_watermelon
-
Hic susmadan saatlerce aglayan bebek cnm.Kolik ne demek?
Harikasin cnm. Sen kendine guven yeter.Aynen arkadaşım çok doğru söyledin.örneğin ben kızımın kaçta uyuyacagını kaçta uyanacağını biliyorum.agladıgında neye ağladığını az çok anlıyorum.alıssın lafı en nefret ettiğim laf hele çocuğu olmayanlar soyledımı daha gıcık oluyorum.alıssın diyenlerin çocuklarına bakıyorum bınbırturlu yaramazlık huysuzlukları var.her çocuk bir karekterdır.insan sonuçta.çocuk olsada insan o karekterı var.örneğin benim çocuğum yatağında tek uyuyabiliyor ama öyle çocuklar varkı annesız asla uyuyamaz.ben gidip o anneye AA alıssın dıyebılırmıyım.çünkü benim kızımın karekterı buna uygun dünyaya gelmiş.benim kızımda yatağında uyumayı reddetseydı benle uyuyacaktı.egelor için bebeklerımızı uzmenın psikolojilerini bozmanın anlamı yok.minnacık bebekler bız onlara uymak zorundayız.
Ay canım kızma ama sen biraz üşengeç çıktın ben suyum geldiğinde fırına kek atıp doğumhaneye öyle gireceğim, bir yandan ıkınırken bir yandan beni doğurtan doktora falan ellerimle yedireceğim hanginiz benden iyi lohusa olabilirsiniz???Bekarim evlenip dogurursam kirkim cikmadan yok hatta dogumun ertesine baklava börek acmayi dusunuyorum kismetse misafirimi bos ceviremem siz gibi tembel hatunlardan olmak istemiyorum sahsen hatta hastanede kekimle coregim boregimle hazir doguma gidip ki sicak sicak mumkunse gelenlere ikram edecegim oyle de iyiyim mukemmelim misafir severim iyk siz ne bicimsiniz.
kolik evlerden ırak bişey, inşallah bebeğinde olmaz, ilk 3 ay bazen daha uzun süren günün belli saatinde başlayıp bi kaç saat süren ağlama krşzleri, muhtemelen bebeklerde bazen bağırsak florası eksikliğinden ya da sütü/mamayı yeterince sindiremediğinden gaz sancısı oluyo, kolik masajları, kolik müzikleri of bi dünya dert şimdi aklıma geldi o zamanlar, habire battaniyede sallıyoduk kızımı, kollarım uzamıştı maymun gibi, annesinin kuzusu yerim onun dötünü gazınıKolik ne demek?
Biz de hic işe yaramamisti ;(fön makinası sesi çok rahatlatıyo kolik bebekleri.internetten sesini indirip dinletin.birde mozart ninnileri iyi geliyodu.kolik ve prematüre ikizlerime.
Ay canım kızma ama sen biraz üşengeç çıktın ben suyum geldiğinde fırına kek atıp doğumhaneye öyle gireceğim, bir yandan ıkınırken bir yandan beni doğurtan doktora falan ellerimle yedireceğim hanginiz benden iyi lohusa olabilirsiniz???
Çünkü yavrun öyle istedi.o öyle mutlu annesi.Hic susmadan saatlerce aglayan bebek cnm.
Misal ben 4 saat hic oturmadigimi bilirim dikisli halimle (sezeryandi). Oglum gazdan ve aglamaktan mosmor oluyrdu. Buna kolik bebek deniyr. Ayakta surekli gezdiriyrdum. Ne yaparsan yap sakinlesmiyrlar. Tam 99gun surdu yavrumun.
Harikasin cnm. Sen kendine guven yeter.
Benim de oglum asla yatagini kabul etmedi. 40gun bagrimda uyudu ben oturur vaziyette yattim. Sonrada yanimda. Hala beraber yatiyrz biz.
Biz de hic işe yaramamisti ;(
Yesinler o prematureleri. Masallah onlara.
Ay canım kızma ama sen biraz üşengeç çıktın ben suyum geldiğinde fırına kek atıp doğumhaneye öyle gireceğim, bir yandan ıkınırken bir yandan beni doğurtan doktora falan ellerimle yedireceğim hanginiz benden iyi lohusa olabilirsiniz???
Haklısın, iyi gelin olacaklar kocişlerinin gözünde puan toplayacaklar ya. ''Biz süper-anneyiz bir elimizde bebek mememizde diğer elimizde kek börek misafire ilgi hürmet.''
Allah bilir ''gitseler de kurtulsak'' diye dua etmişlerdir gelmiş burada lohusa da olsam misafirin başımın üstünde yeri vardır diyorlar, biraz samimi olmak lazım.
Bence de hatta 'Lohusa Haliyle Kim En İyi Keki Böreği Pişirdi' yarışması da yapılsın.
Hahahah kesinliklegözümde canlandı çok güldüm ya bu mesaja.doğuma giderken pasta yapan smile olaydı iyiydi
Aynen ya lohusa kadına hizmet ettirmek ne demek, hangi vicdana sığar bu? çok isteyen gelirken pastaneden kurabiye poğaça alır onu servis eder herkese kendi de oturur yer.Onu yazanlar helal olsun ne kadinmis dememizi beklemis sanirim
Lohusaligimda birak kek borek yapmayi yatagimdan zor iniyordum canim ya...
Ki cok cok iyi olsam bile yapmazdim...
Simdikinde de yapmam...
Elalem yiyip icip keyf edecek diye ben bebegimle gecirecegim zamanlarimi heba edemem...
Benim icin oncelikli esim ve cocuklarim olmali tabi ...
Gelen misafir yakinimsa o bana hizmet etsin bi zahmet
Seni hatırladım arkadaşım.bebegını mutlulukla büyüt:)o sıcaklarda benim evimde yerlerde yataklar vardı düşün! Odada tıkalı kaldım erkekler emzırdıgımı görmesin diye.Allah bir daha göstermesin o günleri.Aynı zamanda doğum yaptık temmuz annesi :) senii o kadar iyi anlıyorum kiii binbir zahmetle uyuttuğum bebeğimi biri uyandırsa deli oluyorum bende. Zaten gece uyuyamıyorum, bebeğimin gözünün içine bakıyorum bir saat olsa uyusada duşa girsem tuvalete girsem diye. Kimse kusura bakmasın , benim bebeğimin kaka yapması bir saat sürüyor yavrum ıkınıyor bende masajlarla rahatlatmaya çalısıyorum. her dakika benim için çok önemli kimseyi ağırlayamam.
Kendim tuvalete dahi giremezken, eşime bir gün yemek yapıp 5 gün yapamazken millete kek börek yapamam.
Daha guzel yazilamazdi.
Tabıkı rutıne baglamak degil amacım.zaten sizde biliyorsunuz çocuk istemezse hıç bırsey yapamazsınız.çocuk uyumak istemezse uyutamazsınız çocuk ilaç ıcmezse ıcıremezsınız bile örneğin benimki tukuruyor ilacı bu kadar kuçuk olsa bile.çocuk memnunsa zaten uyguluyorsunuz rutını.eğer memnun değilse olmuyor zaten.birde çocuk dediğimiz bir insan karekterı ve kendine has bir dns i var.örneğin benim cocugumda gaz yoktur sızınkınde vardır.örneğin benimki 8 aylık yürür sızınkı 7.acil durumlar tabıkı oluyor.bende anneme gidiyorum kv ye gıdıyırum orada yatakta uyutuyorum.onlarada alısacak.ama pervasız insanlara alısmasını bekleyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?