- 10 Ağustos 2015
- 3.482
- 5.435
- 78
- Konu Sahibi watermelon_watermelon
-
Ben olsam kendimi tutamayıp ''Zıkkımın kökünü yiyin'' derdim.Öyle olmuyor işte o... Benim doğum yapip eve geldiğim gece yani çocuğum bi günlükken eşimin aynı şehirde oturduğumuz 2 teyzesi enisteleri çoluk çocuk torun torba yatılı misafirliğe geldi. Üstelik kayinvalidemler de tüm aile olarak. Gece çocuk hic durmadı. Sürekli tuvalet ihtiyacım oluyo hatta malum kazalar oluyo eşofmanda enisteleri uyumuyo bi türlü.. Hatırlamak bile istemiyorum o günü. Ses cikarmadim. Huysuz çocuğu olanlar anlar bu durumu sadece. Çocuk uyuduğu an ki dinleme ihtiyacı size misafiri falan unutturuyor. Ben gecenin 11inde yine eşimin ailesinden gelen misafire yataktan kalkip açız dedikleri için yemek hazırlayıp ikram ettiğimi biliyorum.
Misafirligin de bi adabi olur. Kapının önünde haber verilmez. Kişi uygunsa kabul eder. Özellikle samimi değilsen. Bende çok sıkıntı yaşadım. Ne zaman çocuk uyusa bi duşa gireyim bi tuvalete gideyim desem kapı calardi. Eve her geleni kovmuyoruz ama herkes edebi adabi da bilsin yani.
Seni hatırladım arkadaşım.bebegını mutlulukla büyüt:)o sıcaklarda benim evimde yerlerde yataklar vardı düşün! Odada tıkalı kaldım erkekler emzırdıgımı görmesin diye.Allah bir daha göstermesin o günleri.
Allah korusun, inşallah bebeğimde olmaz gerçekten. ben normal gazı nasıl çıkaracağımı bile bilmiyorum nerde kaldı kolik bebeğinkini çıkarabilmek, uyutabilmek, masaj yapabilmek.. oofff offfff ben daha bebek bezi değiştirmeyi bile bilmiyorum napıcam benkolik evlerden ırak bişey, inşallah bebeğinde olmaz, ilk 3 ay bazen daha uzun süren günün belli saatinde başlayıp bi kaç saat süren ağlama krşzleri, muhtemelen bebeklerde bazen bağırsak florası eksikliğinden ya da sütü/mamayı yeterince sindiremediğinden gaz sancısı oluyo, kolik masajları, kolik müzikleri of bi dünya dert şimdi aklıma geldi o zamanlar, habire battaniyede sallıyoduk kızımı, kollarım uzamıştı maymun gibi, annesinin kuzusu yerim onun dötünü gazınıdiye bağlarım
Korkutma gozunu derim. Icgudusel yapiyr insan. Hemsire var hem ogretiyrlar. Olmadi yaninzda kalacak biri olursa ilk basta o yapiyr. Simdiden dusunmemeye calisin. Ohhhhh gebelik gibi muhtesem bir donem var mi....tadini cikarin.Allah korusun, inşallah bebeğimde olmaz gerçekten. ben normal gazı nasıl çıkaracağımı bile bilmiyorum nerde kaldı kolik bebeğinkini çıkarabilmek, uyutabilmek, masaj yapabilmek.. oofff offfff ben daha bebek bezi değiştirmeyi bile bilmiyorum napıcam ben
Eşime diyorum öğrensen iyi edersin.Korkutma gozunu derim. Icgudusel yapiyr insan. Hemser var hem ogretiyrlar. Olmadi yaninzda kalacak biri olursa ilk basta o yapiyr. Simdiden dusunmemeye calisin. Ohhhhh gebelik gibi muhtesem bir donem var mi....tadini cikarin.
öğreniyosun merak etmeAllah korusun, inşallah bebeğimde olmaz gerçekten. ben normal gazı nasıl çıkaracağımı bile bilmiyorum nerde kaldı kolik bebeğinkini çıkarabilmek, uyutabilmek, masaj yapabilmek.. oofff offfff ben daha bebek bezi değiştirmeyi bile bilmiyorum napıcam ben
Yalan mı ama şekerim? Ne yani bu hamaratlık ispatlama çabası? Tamam en iyi lohusa sensin anladık yani, misafir geri çevrilmezmiş barbie bebek doğuruyorlar sanki
Ben kocaya guvendim; annemle kv yi evlerine yolladim (buarada evde de gece kimse kalmadi bizle 1 gun bile. Ben gonderdim istemem dedim). Sonuc: koca dogurmus gibi horul horul uyurken ben kuzuma baktimEşime diyorum öğrensen iyi edersin.
İki tane bavul hazırladım, dedi ki bir tanesine sığdırmamış mıydık hastane doğum gereçlerini, diğerine neler koydun dedim ki o senin için, eğer doğumdan sonra yıkarsan üstüme sen de o bavulu alıp annenin evine gideceksin.Ben kocaya guvendim; annemle kv yi evlerine yolladim (buarada evde de gece kimse kalmadi bizle 1 gun bile. Ben gonderdim istemem dedim). Sonuc: koca dogurmus gibi horul horul uyurken ben kuzuma baktim. Korkmuyrsun o an. Endiselenme. Zaten kuzu kuzu yatiyrlar ilk gece genelde.
Ayneeeeeen. Canım ben doğumhaneye kek götürüyorum haberin var mıydı? Bence biraz örnek alınmalıyımÇokta iyi yapmışsın,bence bu şekilde devam etmelisin.Ben yapamazdım mizacımda yok ama yapsaydım benimde eşim yanımda olurdu ve keşke yapsaydım. ama ben yapmadım diye senin yaptığın yanlış da olmuyor.Bence herkes önce bebeğini ve kendini düşünmeli.Bende ne çektim ilk ay bu durumdan bir bilsen.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim sana yaptığının yanlış olduğunu söyleyenler var ya onlar isteselerde eş tarafına sınır çizemeyecek ve eşlerini arkasına alamayacak insanlar.Bunun farkında oldukları için senin üzerinden deşarj oluyorlar.Takma yani
Evet ya o ilk üç ay ne çektik.Eşim eve gelmeden tuvalete gidemiyordum kucağımdan bırakamıyordum sürekli ağlıyordu.Evin içinde gece 1 den gündüz 14 e kadar dolaştırıp dur.Eşim öğlen eve gelir birşeyler hazırlardî yerdim gelmezse imkanı yok ne yemek yemenin ne tuvalete gitmenin.Şimdi yine uyumuyor ama o zamanlarla kıyas bile edilemez.İnsan o günler hiç geçmeyecek sanıyor sanırım yaşamayan anlayamazkolik evlerden ırak bişey, inşallah bebeğinde olmaz, ilk 3 ay bazen daha uzun süren günün belli saatinde başlayıp bi kaç saat süren ağlama krşzleri, muhtemelen bebeklerde bazen bağırsak florası eksikliğinden ya da sütü/mamayı yeterince sindiremediğinden gaz sancısı oluyo, kolik masajları, kolik müzikleri of bi dünya dert şimdi aklıma geldi o zamanlar, habire battaniyede sallıyoduk kızımı, kollarım uzamıştı maymun gibi, annesinin kuzusu yerim onun dötünü gazınıdiye bağlarım
Bence de .Üzgünüm ama ben hiçbirzaman o kadar becerikli olamayacağım herhalde.Ayneeeeeen. Canım ben doğumhaneye kek götürüyorum haberin var mıydı? Bence biraz örnek alınmalıyım
O kadar misafirperveriz(!) ki lohusa halimizle bile hizmet etmek zorundayız, yoksa ayıp olur.Bence de .Üzgünüm ama ben hiçbirzaman o kadar becerikli olamayacağım herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?