eşimin anlayışsız sulalesı

yanliz canim bir sey sorcam esin o evde emegi varsa neden ustune almamis

Ya burda konu sahibine kizanlarin yazdiklarina bakiyorum da, bana kimler kimler geldi, onu yaptim bunu yaptim... Sen nasil yapmazsin, ne munasebet, biz cektik sende cek dusuncesi var kafalarinda. Hic oyle gorgu kurallarini dusunduklerini falan soylemesinler. Bu kadinlarda oyle bir kafa var ki, ben cektim baskasi da ceksin. Allah size merhamet versin. Baska birsey demiyorum. O zirt pirt gelen misafirlere de akil fikir versin rabbim.

bu n
Kıradan gıren krediden çıkan sesin.hadi öteye falan nedir ya mahallen sandın burayı herhalde :) hehe

senın konunda sızın apartmanda hıssettım kendımı :)
baksana evden kovmalar falan buram buram avamlık akıyor hehe

Hepimiz o donemlerden gectik arkadasim, kazalr da.oldu, misafirler de yigildi, 1 gunluk bebek zaten uyumaz, anne sersem gibidir ,ama bu donemler boyle geciyor, evet insan o zaman kimse gelmesin uyuyayim diyor, ama kalp kirmaya degmez.

Konuda kırılan bi kalp yok ki. Çocuklar annenizin yaninda durun bebek uyuyo deyince kirilmaz. Ayrıca buna kırılacaksa kırılsınlar. Eşim kaç seferdir ısrar ediyo şunun çocuğu oldu bunun çocuğu oldu hadi gidelim diye. Ama ben her seferinde kız daha yeni doğum yaptı bebekli eve çat kapı gidilmez belki evini toplayamadi belki hazırlığı yok, durduk yere stres olmasın diyorum. Münasip bi vakitte sabahtan haber verilir. O zaman da kimsenin kalbi kırılmaz. Kaldı ki kadın sokakta kalmamis. Aile apartmanında girecek cooook kapı var.

Vallah en dogrusunu yapmissin, kucuk cocukla nekadar zor. Hele benimki suan 6 haftalik ve karninin agrisindan duzgun uyumuyor, uyudugunda direk kendimi yataga atiyorum veya yemek yiyorum, insanlar anlamiyo. Bende suan mesela kimseyi kabul etmiyorum oglumun agrilari oldugu icin islerinide hal edemedigim icin. Uyudugundada kendime gelebilmek icin bende dinleniyorum. Misafirle ugrasamam. Sen kendine iyi bakip dinlenip iyi beslenmelisinki cocuguna iyi bakabilesin. Cocugunun sana ihtiyaci var.

Her kadinin dogumu bile ayni olmazken, dogum sonrasi surecin herkeste ayni olmasini beklemek de anca bizim turk kadinlarinin kafasidir. Kimi kadin var, dogumu cok kolay geciyor, kimi kadin var sezaryen oluyor, kimisi ölümden donuyor. Kiminin dikisleri tutmuyor, enfeksiyon kapiyor. Benim ablam sezeryan oldu, dikisleri tutmadi bir turlu. Hep karin agrisi cekti. 10 yil sonra doktor acip dikislerini yeniledi. Dusunun artik gerisini. Yani nasil boyle cemkirebiliyorsunuz insanlara, nasil misafir kabul etmezsin diye? Yargisiz infaz yapmak ne kadar kolay. Allah affetsin ne diyeyim.

Aynen arkadaşım herkesin doğumu bebegı farklı.üstelik her doğum bir operasyon.ameliyathanede geçiyor.nasıl apandıst ameliyatı olandan börek beklenmezse doğum yapandanda beklenmemesi gerekir.ama arkadaşlar ultra süper woman yada fake.ben bu yaşıma kadar öyle kadın görmedim çünkü.

Ne saçma insanlar ya, hayır bebek uyuyan yere çocuk yollayanı ilk defa duydum; benim kuzenim bebekken yengem hepimizi iki kat yukarı kovardı, annelerimizde çağırırdı zaten ses yapmayın yazık diye :) biz saygı göstermek nedir bilerek büyüdük. Garip olan büyük kadınlar da amma saygısızmış valla bende olsam aynen davranırdım kimse kusura bakmasın herkes misafir sevmek zorunda değil, hele yeni bebek bakmaya başlamış bir insan hiiiç değil.

Mesela benim 3 yaşında bi çocuğum var. Bide 30 haftalık hamileyim. Ama şimdiden annemler kayinvalidemler bana hamileyken evi süper temiz gelinleri örnek veriyo. Bak şu şöyle kanepe silmiş falan diye. Ama ben o kadar dinç değilim. 6 ay şiddetli mide bulantısı ve kusma ardından bağırsak enfeksiyonu ardından çarpıntıyla birlikte guatr ve taşikardi çıktı. Ben bi tabak çorbayı zor ocağa koyuyorum. Yine de işte öğretilmiş psikoloji, millet geçmiş olsuna gelir ayıp olmasin diye doğuma bi kac hafta kala temizlik için birini çağırmayı düşünüyorum. Arkadaşım da poğaça falan yapacak buzluğa koymak için. Şimdi ben 9 ay bu halde bu sıkıntılari çekip üstüne bi de doğum yapıp üstüne bi de çat kapı gelen misafire ayy canım ne iyi ettin hep böyle gel emi mi diyeyim.

Ya bi kere teyzem geldi bebeğe bakmaya bulaşık makinesini boşaltıp yerleştirmiş çıkan bulaşıkları da elinde yıkamış kaldırmış makine hemen dolmasın diye. Makineyi boş görünce yaşadığım mutluluğu anlatamam hala unutmuyorum

Bilmiyorum artık biz mi çok beceriksiziz. Yoksa diger hanımlar mi bu kadar hamarat.

2 yasinda kizim var...ben aksam kocama 2 lokma yemegi zor ypiyrm..misafr gelicegi zaman dunya basima yikiliyo ne yalan soyleyim..hele ki cocukluysa bde..ben o kdr becerikli bi kadin degilim demekki.ha yapabilene de imreniyrm o ayri..bence yptign sey dogru..o donemleri bnde gecrdm.kizm uyusa da bi saat uyusam diye gozune bakiyodum..gaz sancilarndan sabaha kdr uyku yok..ne misafiri ya.bi durun bebek biraz buyusun sonra gelin..boyle dusuncesz insanlara sinir oluyrm..

Ne kadar saçma bir düşünceye sahipsiniz. Kadın diyor ki; bebeğim sese uyanıyor. O uyurken ben dinleniyorum.Ayrıca çocuklar içeri girdikten sonra neler yapmışlar açıklamış.Anne olan her bayanın bunu anlaması gerek. Bazıları çocuğuna değer verir ses cikarttirmaz bazıları da önemsemez işte.Sese, çocuğunun uyumasina falan aldırış etmez .Yorumunuzu birçok kişi de beğenmiş ona şaşırdım. Konu Sahibi sana gelince;aynen devam et arkadaşım. Çocuk herşeyden değerli.Ben kapıyı bile acmiyordum. Bebeğim mışıl mışıl uyurdu.Ne demek sese alışsin onu bir alıstiririm bir daha eli zile gitmez.Arsiz insanlar lohusa ya da bebeği var falan demez damlarlar.Kek börek meselesine de gelince kimse bebekle veya bebeklerle yufka açmaz evde. Hazır yufkadan yapar herkes. Kek zaten bebek işi. Hiç takilmayin yorumlara. Aynen devam.Huzurlu bebek =mutlu anne.

Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumdayız üstelik ben onlara küçük bir rahatsızlık belirtisi göstersem eşim beni mahveder

Bence bebeği bahane ediyorsunuz gibi geldi bana
Siz aslında onlardan pek haz etmiyorsunuz ve görüşmek istemiyorsunuz

Bence bebeği bahane ediyorsunuz gibi geldi bana
Siz aslında onlardan pek haz etmiyorsunuz ve görüşmek istemiyorsunuz
Canım yanlış anlama ama bence sen böyle cahil terbiyesiz insanlar görmemişsin ben 40 haftalık hamileyim eşimin akrabaları geliyor çocukları tuvalet kapısının önünde tuvaletlerini yapıyor hiç biride bi şey demiyor halıların üstüne meyvesuyu döküyorlar onlar gittikten sonra iki saat lavaboyu yıkıyorum halıları temizliyorum koltukların arkasından büsküvi çikolata artıklarını topluyorum yatak odamın dolaplarını karıştırıyorlar çekmecelerimi alt üst ediyorlar canım belki sen böyle bir aile içinde yaşamadığın için yada eşinin ailesiyle birlikte oturmadığın için böyle söylüyorsun

Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumdayız üstelik ben onlara küçük bir rahatsızlık belirtisi göstersem eşim beni mahveder
Esım adaletlıdır.hanı kendi ailesi olsada eğer yanlış varsa söyler.Allaha şükürler olsun o konuda şanslıyım.çocuğunuz varmı merak ettim doğrusu?inşallah esınızde gerçekleri görür anlar.

Sağol canım sen o yönden şanslısın ama benim eşim biraz anlayışsız hatta ben hamileliğimin 3 ve 4 ayında annemlerde kaldım iki ay eşimle konuşmadım annesi yüzünden gelip yemek yapsın diyordu temizliğimi yapsın diyordu aileme sürekli laf atıyor sürekli insanlara üstten bakıyor laf sokuyor aşağılıyor Bende hamileyim doğuma gün sayıyorum canım

Cnm benim evimde parkeler çizildi annelerinin gözlerinin içine baka baka çizdi çocuklar.sonra kadın dıyorkı bana özgür yetıssın diye pek karısmıyorum.özgür yetıssınde benim evimde degil bı zahmet.iste senin evine gelenlerde o cinsten sanırım.

Ahh ah çocukları evlerinde bir yaramazlık dahi yapmaz ama bize geldilermi evi mahvederler benim kayın validem engelli olan kardeşini yukarı yollar kadın konuşamıyor ama çok konuşuyor yani konuşmayı bilmiyor üzülüyorum onada onunla sohbet etmeye çalışıyorum ne o benden anlıyor ne ben ondan anlayabiliyorum ama kayınvalidem anlıyor ondan oda çarşıya gezmeye çıkıyor bir gin olsun kayın validem evine misafir almadı kendi akrabaları na bile tahammülü yok ama hepsini benim başıma salıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…