- 21 Mayıs 2014
- 1.292
- 598
- 43
- Konu Sahibi watermelon_watermelon
-
yanliz canim bir sey sorcam esin o evde emegi varsa neden ustune almamisCnm benim sende o zaman evi olan koca bulursun ne dıyım bu yorumdan sonra artık.esım ve benim yaşım olan insanlarız esım zamanında emek vererek yapmış evini.keza farzedelım ailesi vermiş olsun.bu durum krediyle ev alanları yada kirada oturan bazı arkadaşlara Baya dokunmuş.
Cnm benim sende o zaman evi olan koca bulursun ne dıyım bu yorumdan sonra artık.esım ve benim yaşım olan insanlarız esım zamanında emek vererek yapmış evini.keza farzedelım ailesi vermiş olsun.bu durum krediyle ev alanları yada kirada oturan bazı arkadaşlara Baya dokunmuş.
Kıradan gıren krediden çıkan sesin.hadi öteye falan nedir ya mahallen sandın burayı herhalde :) hehe
Hepimiz o donemlerden gectik arkadasim, kazalr da.oldu, misafirler de yigildi, 1 gunluk bebek zaten uyumaz, anne sersem gibidir ,ama bu donemler boyle geciyor, evet insan o zaman kimse gelmesin uyuyayim diyor, ama kalp kirmaya degmez.
Aynen arkadaşım herkesin doğumu bebegı farklı.üstelik her doğum bir operasyon.ameliyathanede geçiyor.nasıl apandıst ameliyatı olandan börek beklenmezse doğum yapandanda beklenmemesi gerekir.ama arkadaşlar ultra süper woman yada fake.ben bu yaşıma kadar öyle kadın görmedim çünkü.Her kadinin dogumu bile ayni olmazken, dogum sonrasi surecin herkeste ayni olmasini beklemek de anca bizim turk kadinlarinin kafasidir. Kimi kadin var, dogumu cok kolay geciyor, kimi kadin var sezaryen oluyor, kimisi ölümden donuyor. Kiminin dikisleri tutmuyor, enfeksiyon kapiyor. Benim ablam sezeryan oldu, dikisleri tutmadi bir turlu. Hep karin agrisi cekti. 10 yil sonra doktor acip dikislerini yeniledi. Dusunun artik gerisini. Yani nasil boyle cemkirebiliyorsunuz insanlara, nasil misafir kabul etmezsin diye? Yargisiz infaz yapmak ne kadar kolay. Allah affetsin ne diyeyim.
Aynen arkadaşım herkesin doğumu bebegı farklı.üstelik her doğum bir operasyon.ameliyathanede geçiyor.nasıl apandıst ameliyatı olandan börek beklenmezse doğum yapandanda beklenmemesi gerekir.ama arkadaşlar ultra süper woman yada fake.ben bu yaşıma kadar öyle kadın görmedim çünkü.
Ne kadar saçma bir düşünceye sahipsiniz. Kadın diyor ki; bebeğim sese uyanıyor. O uyurken ben dinleniyorum.Ayrıca çocuklar içeri girdikten sonra neler yapmışlar açıklamış.Anne olan her bayanın bunu anlaması gerek. Bazıları çocuğuna değer verir ses cikarttirmaz bazıları da önemsemez işte.Sese, çocuğunun uyumasina falan aldırış etmez .Yorumunuzu birçok kişi de beğenmiş ona şaşırdım. Konu Sahibi sana gelince;aynen devam et arkadaşım. Çocuk herşeyden değerli.Ben kapıyı bile acmiyordum. Bebeğim mışıl mışıl uyurdu.Ne demek sese alışsin onu bir alıstiririm bir daha eli zile gitmez.Arsiz insanlar lohusa ya da bebeği var falan demez damlarlar.Kek börek meselesine de gelince kimse bebekle veya bebeklerle yufka açmaz evde. Hazır yufkadan yapar herkes. Kek zaten bebek işi. Hiç takilmayin yorumlara. Aynen devam.Huzurlu bebek =mutlu anne.Vay beee ..bebek var diye milleti kovuyorsun eşin de seni destekliyor hay maşallah...2kızım var (21aylık ve 20 günlük )gelene kapım her zaman açık, lohusayım filan demem kekimi böreğimi de eksik etmem.
Vallahi sana da diyecek şey bulamadım aynen dvam et ne diyelim..güle güle, uyuya uyuya büyüt bebeğini.
Onceki konularımı okursanız bana hak verirsiniz.ama aile binasında yasamayanlardan anlamalarını beklemiyorum tabıkı.benımde evim herkese açık.fakat bu evde bir bebek ve kurallar var.kural bir bangır bangır bagırmadan konuşmak.uyuyan çocuğu uyandırmamak.eğer buna uymuyorlarsa gelmemeleri gerekir.tabı tek çocuğu olan ben değilim ama bir hatırlayın bakalım 2 aylıkken bebegınız nasıl bınbır zorlukla çabayla uyutuyordunuz.sonra gelip birileri uyandırsa guzel olurmuydu?
Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumdayız üstelik ben onlara küçük bir rahatsızlık belirtisi göstersem eşim beni mahvedermerhaba kızlar.önceden konularımı bilen bilir aile binasında yaşıyorum ve çok sıkıntılar yasamaktayım.2 aylık bir bebegım var.onunla uğraşıyorum.eşimin sulalesı devamlı bana gelmek istiyor gelseler sorun degil ama bebegım rahatsız oluyor.keza bebegım uyurken bende yemeğimi yiyorum uyuyorum dınlenıyorum.onlara ayıracak pek vaktim yok çünkü daha bebegım kuçuk.bugün esım aradı x abla bize gelmek istiyor annemdeymıs şimdi dedi.eşime dedim kı bebek uyuyor bugün çok huzursuzdu akşam sen varken gelsinler.x ablayıda sadece dugunumde ve doğum yaptıktan sonra evimde 1 kere görmüşümdür.bir paylasımım yok.esım annesini aramış x abla sonra gelsin bebek uyuyor demiş.keza beni zıyarete geldiğinde x ablanın çocukları var 2 tane çok arsızlardı evimde kosusturdular falan x ablada yuksek sesle konuşan bir kadın.ben uyarmıstım hatta x abla bebek uyuyor sessiz konus diye.alıssın alıssın diyerek o tonda konuşmaya devam edip yavrumu uyandırmıştı.biraz önce kapı çaldı eşimin kuzeniydı delikten baktım.kapıyı açtım acmamla x ablanın 2 cocuguda içeri fırladı.bağırmaya başladılar.yavrumda sesten yatakta kıvranmaya başladı.eşimin kuzenıne dedim kı çocukları bırak öyle geri gel.yok bırsey olmaz dedi.dedim bebek kıvranıyor çocukları bırak gel.5 kere tekrarladım.bana ne dese beğenirsiniz çocuklar yukarıda durmuyor ondan getirdim.delırdım öyle dıyınce.bende dedim kı o zaman şimdi gidin.bebegım uyanınca ararım.yolladım onları.eşime anlattım olanları cıldırdı.tabıkı bebek uyansada cagırmıcam.gerçekten bu kadar anlayışsız.bu kadar kendini bilmez insanlardan bıktım.artık kovmaya başladım.siz ne onerırsnız kızlar?
Canım yanlış anlama ama bence sen böyle cahil terbiyesiz insanlar görmemişsin ben 40 haftalık hamileyim eşimin akrabaları geliyor çocukları tuvalet kapısının önünde tuvaletlerini yapıyor hiç biride bi şey demiyor halıların üstüne meyvesuyu döküyorlar onlar gittikten sonra iki saat lavaboyu yıkıyorum halıları temizliyorum koltukların arkasından büsküvi çikolata artıklarını topluyorum yatak odamın dolaplarını karıştırıyorlar çekmecelerimi alt üst ediyorlar canım belki sen böyle bir aile içinde yaşamadığın için yada eşinin ailesiyle birlikte oturmadığın için böyle söylüyorsunBence bebeği bahane ediyorsunuz gibi geldi bana
Siz aslında onlardan pek haz etmiyorsunuz ve görüşmek istemiyorsunuz
Cnm benim hayatımda 3 kere gördüğüm insanlar.ne seviyorum ne sevmiyorum.yanı bir duygum yok onlara karsı tanımıyorum bile.Bence bebeği bahane ediyorsunuz gibi geldi bana
Siz aslında onlardan pek haz etmiyorsunuz ve görüşmek istemiyorsunuz
Esım adaletlıdır.hanı kendi ailesi olsada eğer yanlış varsa söyler.Allaha şükürler olsun o konuda şanslıyım.çocuğunuz varmı merak ettim doğrusu?inşallah esınızde gerçekleri görür anlar.Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumdayız üstelik ben onlara küçük bir rahatsızlık belirtisi göstersem eşim beni mahveder
Sağol canım sen o yönden şanslısın ama benim eşim biraz anlayışsız hatta ben hamileliğimin 3 ve 4 ayında annemlerde kaldım iki ay eşimle konuşmadım annesi yüzünden gelip yemek yapsın diyordu temizliğimi yapsın diyordu aileme sürekli laf atıyor sürekli insanlara üstten bakıyor laf sokuyor aşağılıyor Bende hamileyim doğuma gün sayıyorum canımEsım adaletlıdır.hanı kendi ailesi olsada eğer yanlış varsa söyler.Allaha şükürler olsun o konuda şanslıyım.çocuğunuz varmı merak ettim doğrusu?inşallah esınızde gerçekleri görür anlar.
Cnm benim evimde parkeler çizildi annelerinin gözlerinin içine baka baka çizdi çocuklar.sonra kadın dıyorkı bana özgür yetıssın diye pek karısmıyorum.özgür yetıssınde benim evimde degil bı zahmet.iste senin evine gelenlerde o cinsten sanırım.Canım yanlış anlama ama bence sen böyle cahil terbiyesiz insanlar görmemişsin ben 40 haftalık hamileyim eşimin akrabaları geliyor çocukları tuvalet kapısının önünde tuvaletlerini yapıyor hiç biride bi şey demiyor halıların üstüne meyvesuyu döküyorlar onlar gittikten sonra iki saat lavaboyu yıkıyorum halıları temizliyorum koltukların arkasından büsküvi çikolata artıklarını topluyorum yatak odamın dolaplarını karıştırıyorlar çekmecelerimi alt üst ediyorlar canım belki sen böyle bir aile içinde yaşamadığın için yada eşinin ailesiyle birlikte oturmadığın için böyle söylüyorsun
Ahh ah çocukları evlerinde bir yaramazlık dahi yapmaz ama bize geldilermi evi mahvederler benim kayın validem engelli olan kardeşini yukarı yollar kadın konuşamıyor ama çok konuşuyor yani konuşmayı bilmiyor üzülüyorum onada onunla sohbet etmeye çalışıyorum ne o benden anlıyor ne ben ondan anlayabiliyorum ama kayınvalidem anlıyor ondan oda çarşıya gezmeye çıkıyor bir gin olsun kayın validem evine misafir almadı kendi akrabaları na bile tahammülü yok ama hepsini benim başıma salıyorCnm benim evimde parkeler çizildi annelerinin gözlerinin içine baka baka çizdi çocuklar.sonra kadın dıyorkı bana özgür yetıssın diye pek karısmıyorum.özgür yetıssınde benim evimde degil bı zahmet.iste senin evine gelenlerde o cinsten sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?