- 21 Kasım 2014
- 1.209
- 658
- 88
- Konu Sahibi watermelon_watermelon
-
Evet cnm bebegımle bir düzen oluşturmaya çalışıyorum.uyanması onunla konuşmam oynamam altını değiştirmem gıydırmem hepsi kişisel gelişimi için bir düzende olmalı.ona kalsa eşimin bir akrabası çocuk kaka yapmadan bezi değiştirme bez dayandıramazsın diye saçma bir öneride bulunmuştu!Ayrıca herkes çocuğunu farklı yetiştirir .kendileri kuralsız düzensiz yetiştirdiklermiş, sen kurallarla önce yavrunu düşünerek yetiştiriyorsun..çok iyi yapmışsın herkes haddini bilsin
Bu ülkede zaten birşeyi yapmayan/yapacak vizyona sahip olmayan ya da yapamayanlar hep yapanları eleştirir..o yüzden eleştirilere hazır ol
Cnm bu insanlara gelme istemiyorum desende geliyorlar.ımadan tavırdan anlamaları mumkün degil bu zamana kadar neler yaptım.Ben 5 yili askin süredir bu sorunları yaşıyorum malesef ama kimseye git gelme demedim esime başlarda rahatsiz oldugumu söylüyor dum ama bisey değişmedi aksine esim uzaklaştı benden cumartesi gecesi ve pazar kaynim bizdeydi pazartesi kv bugunde gorumcem bizde kalıyor bu onları n anlayissizligi ve yildirma politikası canım keske bu kadar sert degilde daha akıllıca bi manevra yapsaydin
Evet cnm bebegımle bir düzen oluşturmaya çalışıyorum.uyanması onunla konuşmam oynamam altını değiştirmem gıydırmem hepsi kişisel gelişimi için bir düzende olmalı.ona kalsa eşimin bir akrabası çocuk kaka yapmadan bezi değiştirme bez dayandıramazsın diye saçma bir öneride bulunmuştu!
Vallahi arkadasim. Benim de ilk bebegim ben de taze anneyim. 16aylik kuzumEvet cnm bebegımle bir düzen oluşturmaya çalışıyorum.uyanması onunla konuşmam oynamam altını değiştirmem gıydırmem hepsi kişisel gelişimi için bir düzende olmalı.ona kalsa eşimin bir akrabası çocuk kaka yapmadan bezi değiştirme bez dayandıramazsın diye saçma bir öneride bulunmuştu!
Tabıkı rutıne baglamak degil amacım.zaten sizde biliyorsunuz çocuk istemezse hıç bırsey yapamazsınız.çocuk uyumak istemezse uyutamazsınız çocuk ilaç ıcmezse ıcıremezsınız bile örneğin benimki tukuruyor ilacı bu kadar kuçuk olsa bile.çocuk memnunsa zaten uyguluyorsunuz rutını.eğer memnun değilse olmuyor zaten.birde çocuk dediğimiz bir insan karekterı ve kendine has bir dns i var.örneğin benim cocugumda gaz yoktur sızınkınde vardır.örneğin benimki 8 aylık yürür sızınkı 7.acil durumlar tabıkı oluyor.bende anneme gidiyorum kv ye gıdıyırum orada yatakta uyutuyorum.onlarada alısacak.ama pervasız insanlara alısmasını bekleyemem.ilgili anne olmaniz cok guzel fakat kucuk bi tavsiye bebegin herseyini rutine baglamayin..tamam bebekler duzendi rutindi seviyor o zaman daha huzurlu gibiler ama sonrasinda cok takintili oluyorlar..
bende hep duzen oturtmaya dikkat ettim ve suan oglum hayatindaki en kucuk degisiklige buyuk tepkiler veriyor..bence biraz kaos iyidir,biraz gec anladim bunu..ikinci bi bebegim olursa biraz daha spontane bakmak isterim acikcasi..
Ben de ama eşim de benim aileme yapmaya başladıCnm bu insanlara gelme istemiyorum desende geliyorlar.ımadan tavırdan anlamaları mumkün degil bu zamana kadar neler yaptım.
Senin gerginligini hissettigi icin huzursuz olmustur melegin. Daha fazla gerilme artik annesi...Birde çocuğa kolik dedik sebepsiz ağlıyor dedik.ben bunalmıstım insanlardan o nasıl bunalmasın.biz büyükler seste uyuyamazken minicik bebeklerden nasıl beklerler anlamıyorum.gelme diyorsun geliyorlar.kovulmayı hakedıyorlar bir süre sonra.
Onceki konularımı okursanız bana hak verirsiniz.ama aile binasında yasamayanlardan anlamalarını beklemiyorum tabıkı.benımde evim herkese açık.fakat bu evde bir bebek ve kurallar var.kural bir bangır bangır bagırmadan konuşmak.uyuyan çocuğu uyandırmamak.eğer buna uymuyorlarsa gelmemeleri gerekir.tabı tek çocuğu olan ben değilim ama bir hatırlayın bakalım 2 aylıkken bebegınız nasıl bınbır zorlukla çabayla uyutuyordunuz.sonra gelip birileri uyandırsa guzel olurmuydu?
Önceden çekiyordum.şimdi bebegım var ona cektırtmıcem.birde ben evlılıgımde en basından beri mesafe koymuş bir insanım ona ragmen boylelerdı.Amannnn yok iki çocuk büyütmüş de yok lohusayken bile kekini böreğini eksik etmemiş de, neden pardon ? Başkalarının hayatı daha mı değerli arkadaşlar sizinkinden? İnsan biraz bencil olmazsa hayatı boyunca Mutlu olamaz? Hep başkaları için yaşar, sonra dönüp bir bakmış başkalarına bağımlı, kendi özel hayatı dahi kalmamış, hayır diyemeyen biri olmuş çıkmış!
Konu sahibi, sizi tebrik ediyorum! O kadar iyi yapmışsınız ki aklınızda acaba 'sert' mi davrandım gibi bir düşünce sakın oluşmasın. Yüzsüzlükle, aynı apartmanda yaşarken üstelik başka türlü asla Başedemezsiniz.! Cok doğru bir hareket yaptığınız.
Kovmak tam da isabetli olmuş. Oldu Canım yüzsüz yüzsüz davranışlar olacak ama sabreden taraf siz olacaksınız! Olmaz. Bundan sonra zaten böyle tekrar çat kapı gelip huzurunuzu bozacak şekilde hareket ederlerse susmayın yine! Neden biliyor musunuz?
Tek bir hayatınız var yaşamak için, kimsenin sizi mutsuz ve rahatsız hissettirmesine Hakkı yok.Gerekirse kovun.
Haklısın, iyi gelin olacaklar kocişlerinin gözünde puan toplayacaklar ya. ''Biz süper-anneyiz bir elimizde bebek mememizde diğer elimizde kek börek misafire ilgi hürmet.''Evin herkese açık olmak zorunda değil evet yorgun olabilirsin evet yatmak istiyor olabilirsin benim ilk 3 ay tansiyonum 15ten aşağı düşmedi yorgunluktan
Bazılarının bünyesi sağlamdır herkesi ağırlar kek börek yapar kimi de g.tünü cekemez nedir bu cık cık çok ayıp havaları, kız eşiyle konuşmuş bebek uyuyo demiş aksi söylenmiş gibi çocukları yollamak nedir ne akla hizmet? Çokta iyi yapmışsın onlar dedikodu yapsın sen kendi bebene yettin bir de onları avut
Ben sizleri anlamıyorum kocaman eşin yanında olsa suç olmasa suç elbette adam önce kendi evini çocuğunu düşünecek x abla gelecekmişte cırt bırt
Ben de ya, umarım yaşamam böyle bir şey zaten sinirlerim tepemde bir de dıdısının dıdısını yatılı ağırlamaktan korkuyorum.Bebeğimi kucağıma aldıktan sonra yaşamaktan korktuğum bi durum
Az hizmet etmişsiniz, 2 yaşındaki kızınızın eline de tepsi verin az da o hizmet etsin.Kimseyi evden kovmam ne olursa olsun, ailemizden böyle gördük..sen karar ver ne kafasıymış..
Kolik ne demek?herkes sizin kadar becerikli değil demek ki, ben gayet yayıldım yattım beeğim 3 aylık olanakadar zaten koliği vadı ne uykum vardı ne bişey, hiç çekecek halim yoktu
Aynen arkadaşım çok doğru söyledin.örneğin ben kızımın kaçta uyuyacagını kaçta uyanacağını biliyorum.agladıgında neye ağladığını az çok anlıyorum.alıssın lafı en nefret ettiğim laf hele çocuğu olmayanlar soyledımı daha gıcık oluyorum.alıssın diyenlerin çocuklarına bakıyorum bınbırturlu yaramazlık huysuzlukları var.her çocuk bir karekterdır.insan sonuçta.çocuk olsada insan o karekterı var.örneğin benim çocuğum yatağında tek uyuyabiliyor ama öyle çocuklar varkı annesız asla uyuyamaz.ben gidip o anneye AA alıssın dıyebılırmıyım.çünkü benim kızımın karekterı buna uygun dünyaya gelmiş.benim kızımda yatağında uyumayı reddetseydı benle uyuyacaktı.egelor için bebeklerımızı uzmenın psikolojilerini bozmanın anlamı yok.minnacık bebekler bız onlara uymak zorundayız.Vallahi arkadasim. Benim de ilk bebegim ben de taze anneyim. 16aylik kuzumtamam biraz bayatlamisim )
Benim kendi tecrubem su: annelik hisleri insani asla yaniltmiyr bebegiyle ilgili. Herkes birsey der, alissin lafi en nefret ettigim kelime misal, sana ne oluyr o benim torunum lafina ayri bir gicigim var (ben de onu diyrm ya sadece torunun ama benim oglum diyrm ben de), biz de cocuk buyuttuk bize mi diyrsun sen bunu cumlesi ayri sinir bozucu, vs vs vs.... yani herkes cokkkk konusacak; ya sinirlerini bozup kendini yiyeceksin ya da he he deyip bildigini okuyacaksin ki ben bildigimi okuyrm. Sukur bu zaman kadar da yaniltmadi beni hislerim.
Sen al mis kokulunu, öp kokla saril gez sarki soyle kitap oku onula uyu...millette evinde yesin pastasiyla boregini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?