eşimin anlayışsız sulalesı

Evet cnm bebegımle bir düzen oluşturmaya çalışıyorum.uyanması onunla konuşmam oynamam altını değiştirmem gıydırmem hepsi kişisel gelişimi için bir düzende olmalı.ona kalsa eşimin bir akrabası çocuk kaka yapmadan bezi değiştirme bez dayandıramazsın diye saçma bir öneride bulunmuştu!

Cnm bu insanlara gelme istemiyorum desende geliyorlar.ımadan tavırdan anlamaları mumkün degil bu zamana kadar neler yaptım.

ilgili anne olmaniz cok guzel fakat kucuk bi tavsiye bebegin herseyini rutine baglamayin..tamam bebekler duzendi rutindi seviyor o zaman daha huzurlu gibiler ama sonrasinda cok takintili oluyorlar..
bende hep duzen oturtmaya dikkat ettim ve suan oglum hayatindaki en kucuk degisiklige buyuk tepkiler veriyor..bence biraz kaos iyidir,biraz gec anladim bunu..ikinci bi bebegim olursa biraz daha spontane bakmak isterim acikcasi..

Kovmak hoş olmamış ama yinede size hak verdim ben. Kızım küçükken öyle huysuzduki uyusada iş yapsam yada dinlensem diye beklerdim. Bebeğini ihmal edip ağlamasına göz yummak pahasına evde her daim pasta börek bulundurup milleti ağırlamakta marifet değildir. Ama ne yapacaksın insanlar anlayışsız ve görgüsüz. Çığırından çıkartırlar sonrada vayy beni kovdu derler

Birde çocuğa kolik dedik sebepsiz ağlıyor dedik.ben bunalmıstım insanlardan o nasıl bunalmasın.biz büyükler seste uyuyamazken minicik bebeklerden nasıl beklerler anlamıyorum.gelme diyorsun geliyorlar.kovulmayı hakedıyorlar bir süre sonra.

Amannnn yok iki çocuk büyütmüş de yok lohusayken bile kekini böreğini eksik etmemiş de, neden pardon ? Başkalarının hayatı daha mı değerli arkadaşlar sizinkinden? İnsan biraz bencil olmazsa hayatı boyunca Mutlu olamaz? Hep başkaları için yaşar, sonra dönüp bir bakmış başkalarına bağımlı, kendi özel hayatı dahi kalmamış, hayır diyemeyen biri olmuş çıkmış!

Konu sahibi, sizi tebrik ediyorum! O kadar iyi yapmışsınız ki aklınızda acaba 'sert' mi davrandım gibi bir düşünce sakın oluşmasın. Yüzsüzlükle, aynı apartmanda yaşarken üstelik başka türlü asla Başedemezsiniz.! Cok doğru bir hareket yaptığınız.

Kovmak tam da isabetli olmuş. Oldu Canım yüzsüz yüzsüz davranışlar olacak ama sabreden taraf siz olacaksınız! Olmaz. Bundan sonra zaten böyle tekrar çat kapı gelip huzurunuzu bozacak şekilde hareket ederlerse susmayın yine! Neden biliyor musunuz?
Tek bir hayatınız var yaşamak için, kimsenin sizi mutsuz ve rahatsız hissettirmesine Hakkı yok.Gerekirse kovun.

Vallahi arkadasim. Benim de ilk bebegim ben de taze anneyim. 16aylik kuzum tamam biraz bayatlamisim )

Benim kendi tecrubem su: annelik hisleri insani asla yaniltmiyr bebegiyle ilgili. Herkes birsey der, alissin lafi en nefret ettigim kelime misal, sana ne oluyr o benim torunum lafina ayri bir gicigim var (ben de onu diyrm ya sadece torunun ama benim oglum diyrm ben de), biz de cocuk buyuttuk bize mi diyrsun sen bunu cumlesi ayri sinir bozucu, vs vs vs.... yani herkes cokkkk konusacak; ya sinirlerini bozup kendini yiyeceksin ya da he he deyip bildigini okuyacaksin ki ben bildigimi okuyrm. Sukur bu zaman kadar da yaniltmadi beni hislerim.
Sen al mis kokulunu, öp kokla saril gez sarki soyle kitap oku onula uyu...millette evinde yesin pastasiyla boregini

Tabıkı rutıne baglamak degil amacım.zaten sizde biliyorsunuz çocuk istemezse hıç bırsey yapamazsınız.çocuk uyumak istemezse uyutamazsınız çocuk ilaç ıcmezse ıcıremezsınız bile örneğin benimki tukuruyor ilacı bu kadar kuçuk olsa bile.çocuk memnunsa zaten uyguluyorsunuz rutını.eğer memnun değilse olmuyor zaten.birde çocuk dediğimiz bir insan karekterı ve kendine has bir dns i var.örneğin benim cocugumda gaz yoktur sızınkınde vardır.örneğin benimki 8 aylık yürür sızınkı 7.acil durumlar tabıkı oluyor.bende anneme gidiyorum kv ye gıdıyırum orada yatakta uyutuyorum.onlarada alısacak.ama pervasız insanlara alısmasını bekleyemem.

Senin gerginligini hissettigi icin huzursuz olmustur melegin. Daha fazla gerilme artik annesi...

yeni yeğenim oldu.. 2 aylık henüz çok zor uyuyor...salla salla öluyor annesi.. halini görünce gözümde canlandırdımda ben yeni uyumuş bi bebeği uyandırsalar bende çok sinirlenirdim.. çok haklısınız.. açık açık söyleyin.. gürültü yapacaklarsa gelmesinler.. yada nete şekilde mesafeni koy..

Önceden çekiyordum.şimdi bebegım var ona cektırtmıcem.birde ben evlılıgımde en basından beri mesafe koymuş bir insanım ona ragmen boylelerdı.

Haklısın, iyi gelin olacaklar kocişlerinin gözünde puan toplayacaklar ya. ''Biz süper-anneyiz bir elimizde bebek mememizde diğer elimizde kek börek misafire ilgi hürmet.''
Allah bilir ''gitseler de kurtulsak'' diye dua etmişlerdir gelmiş burada lohusa da olsam misafirin başımın üstünde yeri vardır diyorlar, biraz samimi olmak lazım.
Bence de hatta 'Lohusa Haliyle Kim En İyi Keki Böreği Pişirdi' yarışması da yapılsın.

Kimseyi evden kovmam ne olursa olsun, ailemizden böyle gördük..sen karar ver ne kafasıymış..
Az hizmet etmişsiniz, 2 yaşındaki kızınızın eline de tepsi verin az da o hizmet etsin.
Aile büyükleri lohusa evine akın edilmeyeceğini de misafirlerinize öğretseymiş keşke.

Aynen arkadaşım çok doğru söyledin.örneğin ben kızımın kaçta uyuyacagını kaçta uyanacağını biliyorum.agladıgında neye ağladığını az çok anlıyorum.alıssın lafı en nefret ettiğim laf hele çocuğu olmayanlar soyledımı daha gıcık oluyorum.alıssın diyenlerin çocuklarına bakıyorum bınbırturlu yaramazlık huysuzlukları var.her çocuk bir karekterdır.insan sonuçta.çocuk olsada insan o karekterı var.örneğin benim çocuğum yatağında tek uyuyabiliyor ama öyle çocuklar varkı annesız asla uyuyamaz.ben gidip o anneye AA alıssın dıyebılırmıyım.çünkü benim kızımın karekterı buna uygun dünyaya gelmiş.benim kızımda yatağında uyumayı reddetseydı benle uyuyacaktı.egelor için bebeklerımızı uzmenın psikolojilerini bozmanın anlamı yok.minnacık bebekler bız onlara uymak zorundayız.

haklısınız sonuna kadar.millet olarak hasta ziyaretinde ve bebek ziyaretinde(hastane ya da ev fark etmez) saatlerce oturmaya ve şununda şöyle olmuştu diye efsaneler anlatmaya bayılırız.
bu sizin hayatınız.ister kabul edersiniz misafiri,ister yatar uyursunuz.kime ne?
kibarca söylemişsin anlamamış,anlayacağı dilden konuşmuşsunuz işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…