eşimin anlayışsız sulalesı

Bebeğim yok ama çevremden biliyorum kuzenim yarım saat uyusun bende dinleniyim diye beklerdi .
Zordur yani..
Ama kovmak gelmesinler demekde yanlıs kırmadan halletmeniz lazım.
Uyuyorum deyin mesela.eşinize sorarlarsa uyuyormus dedirttin.
Yada geldiklerinde anlatın çok yoruluyorum sessiz olurmusun diye. Bilerek 1 kere yapar tavrınızı koyarsanız cesaret edemez

Sanırım biri sızın yatak odanıza gelse bangır bangır bağırsa uyursunuz.hatta gelse kalk kalk dese sızı kucagınıza alsa uyumaya devam edersiniz!ben böyle durumlardan bahsediyorum hanımefendi TV sesinden çocuk uyanıyor demiyorum!

İyi yapmıssın canım.. Bazı arkadaslar eleştirmiş seni fakat ben haklı buldum. İnsan zaten bu dönemde uykusuz kakıyor yorgun oluyor, anlayıslı olmaları gerekir. Size destek olmak yerine köstek olmuş eşinin ailesi...
İnsanlar biraz haddini bilmeli....

Kız neler dedim.sessiz olun dedim.yok dediler.olamayız dediler.çocuk alıssın dediler.dikkatli okuyun lütfen.

Cok haklisin, keske daha cok anne misafiri ön plana yerine koymayi, bebeklerine öncelik verseydi. Sen sonucta ilk basta onlari kabul etmistin fakat aksam gelmesini istedin. Bunu kabul etmeyip bide utanmadan cocuklari yolluyor! Yok yani evin bir kres mi? Sen dadi misin? Madem cocuklar durmuyor cekip git! Ne diye baskalara cocugu atiyorsun!

Yemin ile burda benim sinirlerim bile bozuldu! Hic düsünme, yaptiginda kesinlikle haklisin canim. O yavrunun uykusu, senin sagligin herseyden önemlidir canim.

İyi aksamlar canım seni çook iyi anlıyorum.Çünkü bende aile apartmanında oturuyorum.Benimde evimin kuralları var ama eşimin bir teyzesi var.Ne zaman gelse kızını bize gönderir ve oglumu uyandirirdi..
Sen en iyisini yapmışsın musait olmadığını soylemene rağmen çocuklarını başından atmış sana..
Kimsenin evlatlarımızın düzenini bozmaya hakkı yok bu kendi ailemiz olsa da..Kolay gelsin sana zor işin

Öyle olmuyor işte o... Benim doğum yapip eve geldiğim gece yani çocuğum bi günlükken eşimin aynı şehirde oturduğumuz 2 teyzesi enisteleri çoluk çocuk torun torba yatılı misafirliğe geldi. Üstelik kayinvalidemler de tüm aile olarak. Gece çocuk hic durmadı. Sürekli tuvalet ihtiyacım oluyo hatta malum kazalar oluyo eşofmanda enisteleri uyumuyo bi türlü.. Hatırlamak bile istemiyorum o günü. Ses cikarmadim. Huysuz çocuğu olanlar anlar bu durumu sadece. Çocuk uyuduğu an ki dinleme ihtiyacı size misafiri falan unutturuyor. Ben gecenin 11inde yine eşimin ailesinden gelen misafire yataktan kalkip açız dedikleri için yemek hazırlayıp ikram ettiğimi biliyorum.

Misafirligin de bi adabi olur. Kapının önünde haber verilmez. Kişi uygunsa kabul eder. Özellikle samimi değilsen. Bende çok sıkıntı yaşadım. Ne zaman çocuk uyusa bi duşa gireyim bi tuvalete gideyim desem kapı calardi. Eve her geleni kovmuyoruz ama herkes edebi adabi da bilsin yani.

2 aylik bebek demek Uykusuzluk yorgunluk demek insan dengesini kaybediyor resmen.
Her saniyeyi degerlendiriyor..
Benim kizim suan 6 aylik daha yeni yeni kendime gelebildim..
Kizimda her seste uyanirdi misafir gelse bile önceden söylerim zile basmasinlar diye...

Lohusalık dönemi çok zor, anlayışsız insanlar daha zor, aile apartmanı hepten zor. Kadının çocukları hakkaten hak etmiş o lafları ama yapı meselesi sanırım ben diyemezdim. Çok zor bir dönem arkadaşım ama o apartmanda bir süre yaşamaya mecbursan biraz alışman lazım. Yoksa ya kendini yiyip bitirirsin ya da tatsızlık eksik olmaz. Kadın geldi mi sonradan merak ettim.

Buna kusura bakmada hiic katilmiyorum. Baska bir üyenin dedigi gibi uyku bir bebek icin cok önemlidir. Dolayisiyla bebek, büyükler'e degil, büyükler kendini bebege göre ayarmali. Misal eger cok yaramaz iki cocugun varsa, iki aylik bebisin oldugu eve yollamazsin.

Ve topluma alismak ve katilmak gürültü icinde yatarak olmuyor. Arada hic baglanti yok bile. Toplum kurallari cocuk büyürken anlatilir, cocuk kreste, parkta oynadiginda ise kendi görür ve anlar.

Ki benim annemde halen diyor, misafirperverlik adina cocuklarimizi ikinci plana attik, cok pismanim diye. Harbiden türkler misafiri cok abartiyorlar. O misafirde seni görmek istiyorsa, senin iyiligini de düsünmek zorunda. Insan yorgunken "bi cay bir kek ne olacakti sanki" demek cok bencilce.

Son düzenleme:
Bendede aynısı oldu iste.ilk o gun evimde yerlerde yataklar vardı.eşimin sulalesı doldu.eve çocuk ağlıyor erkekler var içerde temmuz sıcağı odanın kapısı kapalı erkekler görmesin diye emzirmeye çalışıyorum.çocuk catlıyor yok gazı vardır dediler yok kolıttır fedıler çocuk ınsan kalabalıgından uyuyamıyormus meğer!bebek diye biz anlamazlar sanıyoruz.oysa en çok herşeyden anlayan hissedenler onlar.10 gun sonra gıtıtlerkı benim çocuğumun ne gazı varmış ne kolıtı.çocuk insanlardan huzursuzmus.

Şu kek börek meselesine gelince de benim de aile apartmanı ve muhtemelen değişik versiyonlarını ben de yaşayacağım. O anlarda iki ayağım bi pabuca girmesin diye önceden yapıp dondurucuya atacağım. Biri gelince de mikrodalgada ısıtıp ikram etmeyi düşünüyorum.

geldi galiba kapı çaldı acmadım.odur muhtemelen.sorarlarsa dustaydım duymadım dıcem.burada bir arkadas önerdi bu yöntemi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…