- 23 Mayıs 2013
- 6.283
- 2.955
- 248
- 34
- Konu Sahibi watermelon_watermelon
-
Sanırım biri sızın yatak odanıza gelse bangır bangır bağırsa uyursunuz.hatta gelse kalk kalk dese sızı kucagınıza alsa uyumaya devam edersiniz!ben böyle durumlardan bahsediyorum hanımefendi TV sesinden çocuk uyanıyor demiyorum!Bugun bebek kucuk 2 aylik, uyuyor, yarin 6 aylik olcak ek gidalara geccek, o zaman sizi gorunce yemek yemiyor olcak, sonra biraz.daha buyuyecek, sizi gorunce o da yaramazlik ogreniyor olcak, biraz daha buyuyecek okulu olcak vs. Siz artik cocuklu bir kadinsiniz evet, ama bu demek degil ki cocugu soyutlayacaksiniz. Bu arada benim de.cocuklarim var, biri 4 aylik, bilirim yani zor, ama artik sizin hayatiniz bu. Daha cok yorulacaksiniz. Bebek de gurultude uyumayi insanlara karismayi boyle ogrencek. cunku her zaman istedigi ortamlarda bulunamaz. Bence davranisiniz cok yanlis. En azindan bi cay yapip yarim saat 1 saat otursaydiniz, sonra dinlenmek istediginizi belirtebilirdiniz. Zaten her zaman gordgunuzj biri degilmis.
Uyumayan çocuk buyumez hanımefendıcıgım.Helal valla, gelen kovuluyor. Bebek uyanmış kivranmis uyanan çocuk hasta olmaz merak etmeyin.Allah esin ailesine sabır, biz bekar kullarına senin esin gibikoca versin yarabbimmm Aminnnn
Esım haldır huldur bır adam degil allaha şükür oda görüyor çünkü halimi.gecelerı beraber uğraşıyoruz.Cok Haklisiniz bence
anlayissiz insanlardan nefret ediuirum
ama esinizede helal olsun arkanizda duruyor
merhaba kızlar.önceden konularımı bilen bilir aile binasında yaşıyorum ve çok sıkıntılar yasamaktayım.2 aylık bir bebegım var.onunla uğraşıyorum.eşimin sulalesı devamlı bana gelmek istiyor gelseler sorun degil ama bebegım rahatsız oluyor.keza bebegım uyurken bende yemeğimi yiyorum uyuyorum dınlenıyorum.onlara ayıracak pek vaktim yok çünkü daha bebegım kuçuk.bugün esım aradı x abla bize gelmek istiyor annemdeymıs şimdi dedi.eşime dedim kı bebek uyuyor bugün çok huzursuzdu akşam sen varken gelsinler.x ablayıda sadece dugunumde ve doğum yaptıktan sonra evimde 1 kere görmüşümdür.bir paylasımım yok.esım annesini aramış x abla sonra gelsin bebek uyuyor demiş.keza beni zıyarete geldiğinde x ablanın çocukları var 2 tane çok arsızlardı evimde kosusturdular falan x ablada yuksek sesle konuşan bir kadın.ben uyarmıstım hatta x abla bebek uyuyor sessiz konus diye.alıssın alıssın diyerek o tonda konuşmaya devam edip yavrumu uyandırmıştı.biraz önce kapı çaldı eşimin kuzeniydı delikten baktım.kapıyı açtım acmamla x ablanın 2 cocuguda içeri fırladı.bağırmaya başladılar.yavrumda sesten yatakta kıvranmaya başladı.eşimin kuzenıne dedim kı çocukları bırak öyle geri gel.yok bırsey olmaz dedi.dedim bebek kıvranıyor çocukları bırak gel.5 kere tekrarladım.bana ne dese beğenirsiniz çocuklar yukarıda durmuyor ondan getirdim.delırdım öyle dıyınce.bende dedim kı o zaman şimdi gidin.bebegım uyanınca ararım.yolladım onları.eşime anlattım olanları cıldırdı.tabıkı bebek uyansada cagırmıcam.gerçekten bu kadar anlayışsız.bu kadar kendini bilmez insanlardan bıktım.artık kovmaya başladım.siz ne onerırsnız kızlar?
Kız neler dedim.sessiz olun dedim.yok dediler.olamayız dediler.çocuk alıssın dediler.dikkatli okuyun lütfen.Bebeğim yok ama çevremden biliyorum kuzenim yarım saat uyusun bende dinleniyim diye beklerdi .
Zordur yani..
Ama kovmak gelmesinler demekde yanlıs kırmadan halletmeniz lazım.
Uyuyorum deyin mesela.eşinize sorarlarsa uyuyormus dedirttin.
Yada geldiklerinde anlatın çok yoruluyorum sessiz olurmusun diye. Bilerek 1 kere yapar tavrınızı koyarsanız cesaret edemez
merhaba kızlar.önceden konularımı bilen bilir aile binasında yaşıyorum ve çok sıkıntılar yasamaktayım.2 aylık bir bebegım var.onunla uğraşıyorum.eşimin sulalesı devamlı bana gelmek istiyor gelseler sorun degil ama bebegım rahatsız oluyor.keza bebegım uyurken bende yemeğimi yiyorum uyuyorum dınlenıyorum.onlara ayıracak pek vaktim yok çünkü daha bebegım kuçuk.bugün esım aradı x abla bize gelmek istiyor annemdeymıs şimdi dedi.eşime dedim kı bebek uyuyor bugün çok huzursuzdu akşam sen varken gelsinler.x ablayıda sadece dugunumde ve doğum yaptıktan sonra evimde 1 kere görmüşümdür.bir paylasımım yok.esım annesini aramış x abla sonra gelsin bebek uyuyor demiş.keza beni zıyarete geldiğinde x ablanın çocukları var 2 tane çok arsızlardı evimde kosusturdular falan x ablada yuksek sesle konuşan bir kadın.ben uyarmıstım hatta x abla bebek uyuyor sessiz konus diye.alıssın alıssın diyerek o tonda konuşmaya devam edip yavrumu uyandırmıştı.biraz önce kapı çaldı eşimin kuzeniydı delikten baktım.kapıyı açtım acmamla x ablanın 2 cocuguda içeri fırladı.bağırmaya başladılar.yavrumda sesten yatakta kıvranmaya başladı.eşimin kuzenıne dedim kı çocukları bırak öyle geri gel.yok bırsey olmaz dedi.dedim bebek kıvranıyor çocukları bırak gel.5 kere tekrarladım.bana ne dese beğenirsiniz çocuklar yukarıda durmuyor ondan getirdim.delırdım öyle dıyınce.bende dedim kı o zaman şimdi gidin.bebegım uyanınca ararım.yolladım onları.eşime anlattım olanları cıldırdı.tabıkı bebek uyansada cagırmıcam.gerçekten bu kadar anlayışsız.bu kadar kendini bilmez insanlardan bıktım.artık kovmaya başladım.siz ne onerırsnız kızlar?
Bugun bebek kucuk 2 aylik, uyuyor, yarin 6 aylik olcak ek gidalara geccek, o zaman sizi gorunce yemek yemiyor olcak, sonra biraz.daha buyuyecek, sizi gorunce o da yaramazlik ogreniyor olcak, biraz daha buyuyecek okulu olcak vs. Siz artik cocuklu bir kadinsiniz evet, ama bu demek degil ki cocugu soyutlayacaksiniz. Bu arada benim de.cocuklarim var, biri 4 aylik, bilirim yani zor, ama artik sizin hayatiniz bu. Daha cok yorulacaksiniz. Bebek de gurultude uyumayi insanlara karismayi boyle ogrencek. cunku her zaman istedigi ortamlarda bulunamaz. Bence davranisiniz cok yanlis. En azindan bi cay yapip yarim saat 1 saat otursaydiniz, sonra dinlenmek istediginizi belirtebilirdiniz. Zaten her zaman gordgunuzj biri degilmis.
Bugun bebek kucuk 2 aylik, uyuyor, yarin 6 aylik olcak ek gidalara geccek, o zaman sizi gorunce yemek yemiyor olcak, sonra biraz.daha buyuyecek, sizi gorunce o da yaramazlik ogreniyor olcak, biraz daha buyuyecek okulu olcak vs. Siz artik cocuklu bir kadinsiniz evet, ama bu demek degil ki cocugu soyutlayacaksiniz. Bu arada benim de.cocuklarim var, biri 4 aylik, bilirim yani zor, ama artik sizin hayatiniz bu. Daha cok yorulacaksiniz. Bebek de gurultude uyumayi insanlara karismayi boyle ogrencek. cunku her zaman istedigi ortamlarda bulunamaz. Bence davranisiniz cok yanlis. En azindan bi cay yapip yarim saat 1 saat otursaydiniz, sonra dinlenmek istediginizi belirtebilirdiniz. Zaten her zaman gordgunuzj biri degilmis.
Bendede aynısı oldu iste.ilk o gun evimde yerlerde yataklar vardı.eşimin sulalesı doldu.eve çocuk ağlıyor erkekler var içerde temmuz sıcağı odanın kapısı kapalı erkekler görmesin diye emzirmeye çalışıyorum.çocuk catlıyor yok gazı vardır dediler yok kolıttır fedıler çocuk ınsan kalabalıgından uyuyamıyormus meğer!bebek diye biz anlamazlar sanıyoruz.oysa en çok herşeyden anlayan hissedenler onlar.10 gun sonra gıtıtlerkı benim çocuğumun ne gazı varmış ne kolıtı.çocuk insanlardan huzursuzmus.Öyle olmuyor işte o... Benim doğum yapip eve geldiğim gece yani çocuğum bi günlükken eşimin aynı şehirde oturduğumuz 2 teyzesi enisteleri çoluk çocuk torun torba yatılı misafirliğe geldi. Üstelik kayinvalidemler de tüm aile olarak. Gece çocuk hic durmadı. Sürekli tuvalet ihtiyacım oluyo hatta malum kazalar oluyo eşofmanda enisteleri uyumuyo bi türlü.. Hatırlamak bile istemiyorum o günü. Ses cikarmadim. Huysuz çocuğu olanlar anlar bu durumu sadece. Çocuk uyuduğu an ki dinleme ihtiyacı size misafiri falan unutturuyor. Ben gecenin 11inde yine eşimin ailesinden gelen misafire yataktan kalkip açız dedikleri için yemek hazırlayıp ikram ettiğimi biliyorum.
Misafirligin de bi adabi olur. Kapının önünde haber verilmez. Kişi uygunsa kabul eder. Özellikle samimi değilsen. Bende çok sıkıntı yaşadım. Ne zaman çocuk uyusa bi duşa gireyim bi tuvalete gideyim desem kapı calardi. Eve her geleni kovmuyoruz ama herkes edebi adabi da bilsin yani.
geldi galiba kapı çaldı acmadım.odur muhtemelen.sorarlarsa dustaydım duymadım dıcem.burada bir arkadas önerdi bu yöntemi:)Lohusalık dönemi çok zor, anlayışsız insanlar daha zor, aile apartmanı hepten zor. Kadının çocukları hakkaten hak etmiş o lafları ama yapı meselesi sanırım ben diyemezdim. Çok zor bir dönem arkadaşım ama o apartmanda bir süre yaşamaya mecbursan biraz alışman lazım. Yoksa ya kendini yiyip bitirirsin ya da tatsızlık eksik olmaz. Kadın geldi mi sonradan merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?