Eşimin anneannesi

corpsebride13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
101
12
38
35
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
Benim sorunum da eşimin anneannesi.Kendisi 80 küsür yaşına gelmiş ve çok zor yürüyebiliyor.Ama bizden 2 saat uzakta oturmasına rağmen sürekli bizde.İnanın derdim sürekli bize gelmesi değil ondan çok daha büyük.

Yaşlı kadın yazık gelsin diyeceksiniz belki.Başta ben de öyle düşünmüştüm ki asla kendi ailem dahil dışarda yabancı bile olsa saygıda kusur etmem.Ama bu kadın biraz farklı.Açık kollamaya geliyor sanki bizim eve,keşke bizi görmeye geldiğine inansam..

Bizim yeni evlendiğimiz zamanlar evimizde perde yoktu,perde aldığım yerle sıkıntı yaşayıp başka bir yere yaptırdığım için biraz gecikmişlerdi.O sırada da anneanne bize gelmek istedi neyse perde yok ama olsun dedik geldi yedi içti evinize bayıldım dedi gitti.Zaten böyle tonton yaşlılar olur ya öyle görünür asla kötü olduğunu düşünmezsiniz,yüze gülen insanlardan.

Ertesi gün eşimin annesinden duyuyorum,o ne biçim ev öyle bir perde takmaz mı insan o gelin kendini dışardakilere mi gösterecekmiş diye bir sürü laf söylemiş arkamdan.Ben ona perdelerimin neden olmadığını açıkladığım halde.Tabi hiçbirşey demedim.

Neyse bir gün yine gelmek istedi ben biraz kırgınım ama eşim için tamam dedim.Geldiğinde yine ikram hizmet eksik etmiyorum tabi ki.Anneanne tuvalete gitmek istedi ben de yürüyemiyor diye yardım ettim götürdüm oraya kadar.Ben sizi beklerim dedim siz girin çıkın.O da yok benim işim uzun sürer sen git bekleme dedi.Tamam dedim gittim.Sonra kapı açılma sesi duydum ama emin olamadım gidip bir bakayım dedim bir de ne göreyim anneanne bizim yatak odamıza girmiş dolabımızı açmış içine bakıyor.Allah tan dolabım düzgündü ama kimse ona benim özelime o kadar girme hakkını vermez.Benim annem bile geldiğinde yatak odamıza girmez saygısızlık olmasın diye.

Yine bozuntuya vermeden ah geldiğin iyi oldu hadi salona gidelim dedi.O da öyle geçti gitti.Benim de huyumdur hiç laf sokamamm,öyle zamanlarda dilim uyuşur adeta.Neyse sonra yine eşimin annesinden duyuyorum o dolabın hali ne öyle fare yavrusunu kaybetse bulamaz,benim torunumu çöplüklerde mi yaşatacak bu kız demiş.Salak kafam yine bişey diyemedim.

Bir de bunları herkese cümle aleme söylüyor herkes benim hakkımda yanlış düşünüyor ona inanıp,koskoca kadın yalan söylemez heralde diyorlar.

Arkadaşlar inanın bunlar hatırlayabildiklerim.Her geldiğinde böyle olaylar oluyor ben yine hep tamam gelsin diyorum.Ne yapacağımı bilemiyorum.Siz akıllı kadınlardan yardım istiyorum.Ne yapmalı da bu kadınla mesafe koyabilmeliyim ben çok bunaldım inanın şu mübarek günlerde dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden.

Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden..

Son düzenleme:
Saygını koru canım ama kendinide ezdirme ne öyle gelicek sana bayıldım diecek arkadan ne biçim ev kendini izleyio yok gidiCek yatak odama dolabını açacak arkadan laf edicek devenin nalııı yani...
Geldiğinde yap bi acı kahve ama acı olsun gerçekten kahvesi bol şekersiz seni düşündüm anane şekerin çıkmasın de
Geç odana mutfağa yap işlerini yoksada yarat oturma yanında sen rahat et anane die de
Ayrıca yatak odanın kapısınıda kitle be söyle hani karıştırıyorsunu ya odaların yerini kaybolma die de
Bak ondan sonra senden iyisi var mı

O geleceği zaman odalarının kapısını kitle. En basit çözüm. Bir şey görmezse hiçbir şeyin lafını da edemez. Ha eğer kapılar kitli diye laf ederse birilerine ve senin kulağına gelirse 'ne işi varmış ki o odada' dersin.

Evlerden ırak. Hiç hoşlanmam böyle tiplerden kim olursa olsun. Evime almak istemem eminim siz de istemiyorsunuzdur zaten. Peki bu şekilde ifade ettiğini nerden biliyorsunz? Kayınvalideniz aynı tabirlerle mi anlatıyor olayı size? Orasını çözemedim.

Mutlaka bişey buluyor odalara giremese bu sefer tuvalete gitmek istiyor orda buluyor o kadar bunaldım ki bişey bulamasın diye en ince ayrıntısına kadar topluyor temizliyorum evi ama zaten olmayan şeyleri söylüyor.o yüzden bize gelmemesi en iyisi ama o da eşim sağolsun olmuyor..

Katiliyorum. Ilave olarak da eger anneannenin sozuyle dolabinizin daginikligindan dolayi sizi disliyorlarsa o insanlari bosverin zaten. Koca kadinsin ne isin var yeni evlilerin dolabinda demeyip sizi suclayan insanlarla isiniz olmasin. Kimseye kendinizi begendirmek zorunda degilsiniz. Herkes kendine gore titiz ve duzenlidir. Dip koseniz de kimseyi ilgilendirmez. Erkek aileleri pek bir meraklidir gelin ogullarina iyi bakiyor mu hesabi yapmaya. Kirki cikmamis bebek sanki ogullari...

Sorun anneanneden cok kayinvalidenizde bence. "Lutfen anneannenin yalanlarini gelip bana soyleyip beni ona karsi doldurmayin. Yasli ve huysuz bir kadin belli ki. Siz ondan her duydugunuzu bana anlatirsaniz benim ona saygi duymami bekleyemezsiniz degil mi?" deyin. Cozum budur. Herkes haddini bilsin. Yasli kadina da huysuz bir kadin gozuyle bakin, gecin. Onemsemeyin hic.

Bana değil eşime söylüyor kayınvalidem böyle mi gerçekten diye hesap sorar gibi.O da ayrı bir sorun zaten ama bunların yanında yine de o derece rahatsızlık vermiyor artık.O bunları söylerken o sırada ben de yanında oluyorum ve ister istemez duyuyorum ya da eşime baskı yapıyorum ne demiş diye.Eşim de anneannesi ona küçükken baktığı için ona karşı çok hassas.Her aradığında tabi ki bize gel mutlaka der çağırır..

Evet çok haklısınız.Anneannesi bakmış eşime küçükken annesi çalıştığı için o yüzden şimdi ne kadar da iyi olsam benim ona yetmediğimi düşünüyor ya da düşünmek istiyor.Ama kullandığı dil çok kırıcı bir de bu kadar araştırmacı olması.Dediğim gibi benim annemler de beni çok merak eder ama bir gün kocan sana iyi bakıyor mu demediler.

Ben anneanneden cok kayinvalidenize takildim neden her konusulani size aktariyor.Bunlari size anlatis sekli sizi yererekmi yoksa annaanneye kizarikmi peki .anneanne uzerinden size birseyler soylemeye cakisiyor gibi .Ben onun uyarilmaya ihtiyaci var

Ben de başlarda önemsememeye çalıştım ama sadece kendi ailesi içinde değil tanıdık tanımadık kim varsa söylüyor.Mesela kavga etmediğimiz halde sürekli tartışıyorlar demiş bir tanıdığa o da eşimi arayıp eşinle iyi geçin sürekli tartışmak neymiş diye akıl vermeye çalışmıştı.Bu gibi şeyler yani hepsi üst üste gelince dayanılmaz oluyor.

Ben anneanneden cok kayinvalidenize takildim neden her konusulani size aktariyor.Bunlari size anlatis sekli sizi yererekmi yoksa annaanneye kizarikmi peki .anneanne uzerinden size birseyler soylemeye calisiyor gibi .Bence onun uyarilmaya ihtiyaci var

Ben anneanneden cok kayinvalidenize takildim neden her konusulani size aktariyor.Bunlari size anlatis sekli sizi yererekmi yoksa annaanneye kizarikmi peki .anneanne uzerinden size birseyler soylemeye cakisiyor gibi .Ben onun uyarilmaya ihtiyaci var

Olabilir haklısınız.Onun da çok masum olduğunu söyleyemem ama işte beni en çok rahatsız eden böyle şeyler söylenmesi.Yeni evli sayılırım.İnsan ister istemez bir takdir bir saygı görmek istiyor.Sağolsunlar onun yerine bunlarla uğraşıyorum.

x

bizde dolaba su konmaz ailemde yani. Evlendim esim de soguk su sever. Neyse gecen gun iftar sofrasinda kv ay kizim sen ogluma bu suyu mu iciriyorsun midesi agrir dedi. Sanki ben esimin elini kolunu bagliyorum da suyu zorla dokuyorum midesine. Yok anne arada icine aspest arsenik falan katiyorum diyecektim. Hey Allahim ya. Sanki kocalar bebek..

Çok ayıp gerçktn bi de sizin yanınızda söylüyormuş. Peygamber efendimiz karı ile kocanın arasını açan bizden değildir demiş. Bu resmen aranızın açılması için yetrlibi sebep. Çok uyuz oldm eşinizin anneannesine.

Çok hoşsunuz teşekkür ederim ne güzel olur öyle yapabilsem:) Dediğim gibi bu olayları daha önce hiç yaşamadım yapı olarak da biraz böyle vur ensesine al lokmasını tarzım var.Odamda gördüğümde bile tepki veremedim o sırada elim ayağım buz gibi oluyor ama yine de saygısızlık etmemek için susuyorum.Belki de dediğiniz gibi bu yüzden o daha da yüz buldu birazcık sert olabilseydim bu kadar cesaret alamazdı.

Hassas olması normalde.. Böylede siz üzülüyorsunuz erkekler neden böyle acaba ? valla anlayamıyorum ben o ananesiyse sizde eşisiniz sizede hassas davranması lazım ama yok olur mu nolacak sankii deyip bide sizi suçlu cıkarıyordur..

:):):) gerçekten öyle.Biz de anne baba evladıyız ama erkekler neden bu kadar değerli anlamıyorum.Eşimin annesi telefonda sesini birazcık yorgun duysun hemen beni arar ve ilaç isimleri sayar bunlardan ver oğluma hasta olacak kesin onun kırgınlığı diye.32 yaşında adam hasta olacağını anlamıyor mu sanki? Çok değişikler gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…