Eşimin anneme olan nefreti...

Benim annem herseyi cok biliyor. yani kötu anlamda demiyorum. Hersey icin bi fikri vardir. BAna hic kiyamaaz . evlenmis olsam bile daha halen özler. evliligimi kabul ediyor. ama yinede kardeslerimden beni ayiramiyor. Ilk zamanlar hic problem yoktu. ama simdi iki seneden sonra kocam basladi annen niye böyle dedi annen niyesöyle dedi. hep annen annen annen. benim canim annem tabi hic birsey bilmiyordu bi kac aya kadar. esimin ona karsi olan negatif duygularini hepsini anlattim anneme. dayanamiyorum bende anneme karsi iyi ,sonra eve geldigimizde dedigim gibi niye annen böyle dedi niye söyle yapti. ömrum boyunca annemi savuncak degilim . esimede dedim git annemle konus .hayir dedi annen baslar aglamaya sonra . öyle böyle ben dedigim gibi anlattim anneme iyi mi yaptim kötu mu yaptim bilmiyorum. esim bilmiyor anneme anlatigimi . annem sogdu esimden artik cok mesafeli napsin kizim mutlu olsun diyor. izinden döneli bi ay oldu. esim daha halen gitmedi onlara. Annem uzuluyor bu duruma ama napsiiiiiiiiiiiiiiiiin...

ayni senin durum gibi ecem..((

evet canim ne aci bir durum demi?

Gerci benimki son tartismamizdan beri baya degisti :) ariyor soruyor annemi nasilsin diye. Eskiden olsa hayatta inanmazdim esimin böyle birsey yapabilecegine. Ama benim gercekten ciddi oldugumu anlayinca mecburen böyle davraniyor sanirim. ama isin gercegi artik gercek yaptigi veya rol yaptigi
umrumda degil , yeterki bana sürekli annemi cekistirmesin :)
Bakalim bu rolünü daha ne kadar sürdürebilecek?

olmazmı canım
12 seneden beri ömrümü yedi bu adam ömrümükötükedihüso
sana kolay gelsin
mevlamdan sana büyük sabırlar diliyorum :teselli:

ay çok sinir bozucu bir durum
evet anneni sevmek zorunda değil
ama saymak zorunda
ve seni annene göndermemekde noluyor
benim anneme gitmeme kimse karışamaz, karıştırmam
benimde bir kızım var
onu ben gözümden sakıncam, el bebek gül bebek büyütücem sonra elin oğlu gelip onu hooop diye alıcak sonrada annene gitmiceksin diyecek, var ya onu diyen adamı ben paramparça ederim kızımı verdiysem geri almasında bilirim

hay ne güzel dedin canım benim yaaa

ben sana kelimesi kelimesine katılıyorum ne annemi eşim hakkında konuştrurum ne de eşimi annem hakkında....
ama kötüyle uğraşmak zorrr

evet haklisiniz arkadaslar...
Ama dedigim gibi son tartismamizdan sonra baya degisti. Bakalim ne olacak?
Gercekten degistigine inanmak istemiyorum acikcasi, cünkü yine ayni huyuna dönerse yikilirim ve
bu kez bitiririm

inşlh bundan sonra sorunsuz geçer ,
şunu untma senin izin verdiğin kadar ezer karşındaki kişi seni,
haklı olduğunda susma ve altaan alma,
eşinin yaptığı bencillik ,sonuçta kızlar evlenince evlatlıktan çıkmıyolar,
hiç bi annee de çocuklarının kötülüğünü istemez zaten

çıktın o aileden ne demek be! sen hala o ailenin kızısın.çok despot düşünen bi eşin var k bakma ama... allah sana sabır versin.

Hepimize Allah yardım etsin demekki erkeklerin çogu böyle benim eşimde ilk başlarda benim aileme takmıştı yanlarında birşey yok eve gelince kıyamet kopuyor o niye öyle dedi ne demek istedi ondan sonra bir kavga en sonunda pes ettim eşyalarımı topladım evi terk ediyordum bırakmadı özür dilemeye başladı şimdi arada bir tutalagı tutuyor bende aldırış etmeden kendi ailesini öne sürüyorum agzını açamıyor asla susmayın ve sinirlenmeyin sinirlendikçe üzerinize geliyorlar, herkezi bir ana dogurdu eşin yeri ayrı annenin yeri ayrı kendini ezdirme derim ezile ezile sonunda hasta olursun. O senin ailenin açıgını buluyorsa sende onun ailesinin açıgını bulmaya çalış bu hoş birşey degil ama ne yapcaksın kendileri bizi bu hale getirdi biz düzeldik inşallah sizde düzelirsiniz

aynen arkadaşa katılıyorum çok aşağıdan almayın çünkü bu tür davranışların sonu yoktur TAVİZ VERDİKÇE DEVAMI GELİR HEP DAHA DAHA derler.

erkek evde huzur ister senin ki kaçarsa onunkide kaçsın mecbur orta yolu bulacak. yoksa onunda hayatı zehir olsun ne yani kimbilir ne mi bunlar herkes haddini bilecek.

malesef canım bende de bir tane mevcut kötükedihüso
ne çok tartıştık kavgalarımız oldu
kendi ailesine köle olacaksın kendi ailemize geldimi unutacağız
senin ailen benim ailem meselesine acayip gıcığım ne yanı seni doğuran bir ana baba varsa bizde taşın altından bitme değiliz ya bizimde var ana babamız bize muhtac olan
12 seneden beri hala bunun mücadelesini vermekteyim artık kulaklarım duymuyor
altada kalmıyorum kalmadımda
konu sahibi arkadaşım sizde altta kalmayın ne bakımdan olursa olsun senin de bir annen baban oldugunu daima hatırlat yoksa tapana çıkarlar buna izin verme
evet bizim ana babamızın yanlarında yapmacık gülüçük sohbet eve gelindimi seninkier şöyle böyle dengesizler filan filan
bende kendi ailesini öne katınca seninkiler çokmu dengeli o zaman denge versinler benimkilere dediğimde çıt ses yok benneyaptımki

Sosyal Şıddet ıstemıyoruz, bır sÜre kenara Çekılıp onların tarafını koltuklara oturtalım bıraz Şımarsınlar neler yaptıklarını gÖzlemleyelım sonraa koltuktan kaldıralım kı altlarındakı pıslıkler gÖzÜksÜn ıÇ yÜzlerı ortaya Çıksın, edepsız ve merhametsızlerın.

senin annene nasıl davranıyosa aynı şekilde davranırdım annesine.öyle sık gitmez arayıp sormadım.gerçi çözmüş gibisiniz problemi.umarım zorlamaylada olsa böyle devam edebilir eşin.
o sanıyoki sen annene gidince ya da o senin annenle muhatap olunca annen sizin üzerinizde bi otorite kurucak,hayatınıza karışacak ya da sen anneni dinleyip evliliğe alışamıcaksın.çünki böyle yetiştirildi.sıkma canını umarım düzelir

babam anneanneme yapar bu dediklerinizi.. Hem de yüzüne. Anneannem alt katta oturmasına rağmen bize gelmeye çekinir bu yüzden. çünkü ne dese babam hemen anneannemi bozar :/
üstelik anneannem 75 babam 65 yaşında.

walla çok zor ama genede anneni bırakma derim ben, bizde de oldu aynı şeyler eşim annemi pek sevmiyor ama beni sevdiği için katlanıyor öyle anlaştık kimse kimseyi sevmek zorunda değil ben eşimi sevdiğim için onun ailesine saygı duymak zorundayım eşimde benim hft bir bizi bırakır akşamda gelir beraber döneriz öyle anlaştık biz böyle olmasını istemezdim ama bizde çok tartıştık bu konuda hamile iken ve doğum sonrasında bile...

annemi bana kötüleyecek cesareti olduğunu sanmıyorum
çünkü bu hayatta benim için herşeyden önce annemin geldiğini çok ama çok iyi bilir!!!
baştan tavizi vermişsiniz annenize söylediği ilk lafta ağzının payını vermiş olsaydınız bugün konuşabiliyor olmazdı!!!

erkekler kıskanıyo galiba eşlerini ailelerinden senin sorunun cevabı bu olabilir yada kendi annesine bağlılığı nasıl sözünü dinlermi belki annesi dolduruyordur onu, eşimle nişanlıyken kaynanam cadısı bunu yapmıştı evlenince güya benim annemin yüzenden mutsuz bir evlilik yapacakmış öle demiş oğluna evleneli 3 sene oldu ama her tartışmamız kaynanam yüzünden oldu eşimde annem hakkında gerçekten yanıldığını itiraf etti inşallah seninde durumun düzelir.

canım boş ver canını sıkma el oğlu işte aile terbiyesi almadığı kesin,ne mutluki senin annene ailene seni saygılı bir evlat olarak yetiştirmiş bence küçük görürmesi gereken biri varsa oda onun annesi saygısız bir evlat yetixtirdiği için.boş ver o senin annen eşinin bu davranışını kaale bile alma bence net tavrını koy ve annen konusunda yorum yapmasına bile müsade etme.

pardon ama konunun sonunu okumadan yorum yaptiniz sanirim.
Bende anneme hic bir zaman laf söylettirmem...
Söyledigindede aynen cevabini aldi... yani her seferinde agzinin payini aldi!!! En son tartismamizda bosanmak istedigimi
annemin önüne kimsenin gecemeyecegini anlattim´ona ve
sonucta hatasini anladi yada anlamadi ama yalvardi, ne olur beni terk etme diye
simdi cok sükür cit yok istedigim gibi annemle görüsebiliyorum.
Esim halada cok iyi biliyorki, eger annem hakkinda birsey derse esyalarimi toplayip
gidecegimi...

Lütfen yorum yaparken kirici degil yapici olalim... :enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…