Aynı zamanda benimde altınlarımı aldılar.laflarınla,hareketlerinle ezdiler ona rağmen içim kanda ağlasa gittim.sağlık için düşmanım dahi olsa giderim gidilmelide.arkadaşım birşey kaybetmezsin sevap kazanırsın.ALLAH seni bu haksızlıklara rağmen gittiğim için sevabına sevap katar.
bebeğini al git ALLAH yardım eder.2,3 aylık bebekle yola çıkanlar var.görmek zorunda kalacağın insanlar mecbur olacak.sorun olmasaydı zaten kendin gitmek isterdin.olsun yinede biiraz katlan canının sıkan olursa evine dönersin.ben geldim hasta ziyaretine huzur vermediler bende evime döndüm dersin.
kışın mı gideceksiniz görmeye şimdi mi?
onu anlamadım.
kışın çünkü eşim yazın yoğun çalışıyor mümkün değil gidemeyiz.sadece kışları uygunuz
Sana yaşadığım bir örneği anlatayım; Teknik olarak kp ama bana sorarsan babamdı. Kanser tanısı konduğunda benim çalıştığım yerde tedavi görmeye başladı ben de boşanma dönemindeyim, kv ile görüşmüyorum. Ben boşandım bu süreçte ama kp ile iletişimim hiç değişmedi, beni her gördüğünde gülerdi, konuşurduk dertleşirdik torunlarını anlatırdım ona ve yoğun bakım döneminde de hep yanındaydım, kv olduğu saatlerde gitmezdim ama onlar çıktıktan sonra yanına geçerdim, konuşurdum bazen meyve suyu içirirdim, sıkıntısı var mı ihtiyacı var mı hallederdim, kan vermek gerekirdi sadece kendimden 6 kere trombosit verdim. Bunu hem sevdiğimden hem de Allah rızası için yaptım ve 10 gün önce de son nefesinde yanındaydım...
Kanser zordur, gerçekten bu tanı doğru ise sonradan üzülme diye yazdım bunları, insan olan vicdanı olan sensin, kv hikaye... Bu süreç tahmininden daha kısa da sürebiliyor uzun da.. Vicdanını dinle başka kimseyi değil. Bu senin Allah ile arandaki bir konu. Senin adamla bir sorunun yoksa araya başkalarının girmesine izin verme... Git gör, kv ile de mesafeni koru, buraya senin için değil kp için geldim de, al tetkiklerine bak kemoterapi alıp almayacağını, hangi hastaneye gittiğini, hangi doktorda olduğunu öğren tabi istersen...
Diyorum ya bütün yapılanlar Allah rızası içindir başka bir şey için değil, kv ile başkaları ile olan sorunlarını bunlarla karıştırma.
daha kışa çok var şimdiden sıkıntıya ne gerek var çocuğuna odaklan.
VE eğer eşinle bir problemin yoksa onun üzülmesini istemiyorsam ben olsam giderdim ama eşime şart koşardım ve gitmeden yakın bir otelden yer ayırtır parayı da şimdiden ödedim derdim.
kayınpederimi görüp o evde kalmadan ikisinin gönlünü yapıp gelirdim
başınız sağolsun ...söylediklerinizi ciddiye alacağımdan emin olun içim içimi yiyor aslında .ama o kadını görmek istemediğimden babamıda cezalandırıyorum işte.eşim 1 ay düşün dedi zaten şuan gidemeyiz dedi.çok zor.ama siz çok güzel bişiy yapmışsınız tebrik ederim anlatıldığı kadar kolay olmadığını düşünüyorum
yol 24 saatlik demişsin...bence durumunuz müsaitse uçakla da gidip hemen dönebilirsin hem uçak fiyatları bir ay öncesinden falan alırsan nredeyse otobüs fiyatı kadar falan olabiliyor.aynı gün dönersin yada bir gün kalırsın. ama allah korusun siz gitmeden kayınpederine bir şey olursa kayınvalidenin eline koz geçer ve eşini sana karşı doldurabilir ve eşin seni haksız görebilir.bu yükün altına girme derim. ama gidince kayınbaban için gittiğini belirt otur bir köşede hiçbişeye karışma kayınvalidenin de yüzüne dahi bakma derim ben..
Hiç kolay değil malesef... çok zor ve yaşamadan anlaşılmıyor, o kadını görmezden gelebilirsiniz ben yoğun bakıma giderdim bazen, kapının önünde bekleme sandalyesinde otururken görürdüm başımı sallayarak selam verir (Allah'ın selamıdır derim hep) yoluma devam ederdim inan gerekmedikçe muhatap olmadım, diyaloğa girmedim. Diyorum ya kp'in bunda bir suçu yok ve allah var çok iyiliğini gördüm, eşimle kavga ederdim o gelir oğlunu kovardı evden yeterki ben üzülmeyim diye çok hakkı vardır ben de benim de onda.. Başkalarının ettiklerini diğerlerine mal edemeyiz, eden ettiği ile kalsın bu süreç inan bana geçici bir gün bir yerde bitecek ve o gün geldiğinde tekrar kapını sonsuza kadar kaparsın... bu kadar dert etme bu süreçte eşinin de sana ihtiyacı olacak, kv sömürecek kullanacak belki ama diyorum ya yaşamayan bilmez be arkadaşım
bu artık sen vicdanın ve kocanla arandaki mesele.
bende kaynanamla konuşmuyorum. ama kocam için gidiyorum.
kaynananı mutlu etmek istemiyorsan git çocuğunla ilgilen.
akrabaların komşuların yanında gerekirse terslen.
sadece kayınpederin için geldiğini söyle.
inceden laf sok
doğru söylüyorsunuz.eşimide incitmek istemiyorum.babamın hatırı için dedi çünkü.ben annemi affet demiyorum dedi.bir de zorlamıyor rica ediyor sadece eşim.kıyamıyorum ama kadından iğreniyorum yaaaaaa cidden iğreniyorum.ama çok haklısınız çokkk
aramızdaki mesafe 24 saat onlar karanizde ben egedeyim bebeğim küçük perişan olacak gidersem birde kadın ayağıma getirdim diye böbürlenecek .ama ya adama bişiy olursa ya ölürse eşim derse ben gidelim dedim sen istemedin bak babam öldü işte derse bunu duyunca ben ne yaparım
Babası öldüğünde eşinizin yüzüne bakabilecekseniz, yaşadığınız yere yuva diyebilecekseniz gitmeyin.
Siz 2 parça altına, klasik gelin kaynana çekişmesine bu kadar kinlenmişken torununu görmeden babası ölen bir evlat size nasıl kinlenir bunu hiç düşündünüz mü ?
Karar sizin ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?