eşimin annesi iş başında...

böyle düşünmüyor değilim ama inanın özledikleri için değil gelin demeleri yada dedesinin bir ayağı çukurda meselesi değil.köy mahalle halaları çalkalanıyor gelin gelmiyor torun nerde diye dedikodular aldı yürüdü bunun önünü almak için getirtmek istiyor kadın .iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum kesinlikle.ama babasına acıyorum ve eşime üzülüyorum bir orta yol bulsak keşke dediğiniz gibi

Hamile kalmışsınız, etmedikleri kalmamış.
Çocuk doğmuş, görmemişler..
Ölürken mi aklına gelmiş torunu?
Eşiniz gitsin.. Babası sonuçta..
Torun göresi gelen insan, doğumunu bekler ya, kaç ay geçmiş üstünden..

Adet olayında da haklısınız, öyle bir adet olmasa bile ben uydururum, madem onların ben hamileyken tüm altınlarımı alacak adeti var? Benimde onların maddi durumunu sarsacak ufak bir adetim olurdu.. :)

Ben sizi haklı buluyorum, çocuk hasta olacak oralarda ne olduğu belli olmayan bişey için..
Oturun evinizde yahu, eşiniz de gitsin yapsın 'evlatlık' görevini..

güzelim nefretini anlıyorum ama adam kanser belki çok ciddi belki değil....benim de kayınpederim kanserden öldü ve ilk kanser olduğunu öğrendiğinden ölüm tarihine kadar 25 yıl geçti....inanın hasta olmayan o psikolojiyi bilemez...kadın da belli ki biraz abartıcı ve dediğim dedik türden....ben olsam arardım kayınpederimi konuşurdum telde geçmiş olsun derdim....eşime de tek gitmesini istiyorsa torununun resmini götürebileceğini söylerdim....ama ben de gitmezdim....altın mevzusuna gelince vermekle hata etmişsiniz zaten....şimdi senin de altın istemen garip gelmedi bana çünkü anlattığına göre adam kanserken almış kayınvalden altınları yani o halde o altınları düşünmüş te sen düşünmüşsün çok mu:)

Merhaba, hayırlı cumalar ,sizinle tanışmıyoruz ama bir kaç yorumunuzu okumuştum ve içim kaynadı ,sıkıntınıza kendi fikrimi söylemek istedim ,yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız size çok acılar sıkıntılar çektirmişlerama şuan bir hastalık söz konusu demişsiniz ya şukadar ömür dediler ama maşallah hala iyi diye ,inşallah daha da iyi olur ama bu kanser denen meret öyle birşey ki Allah kimseye yaşatmasın 5 yıl yaşar dedikleri 10 günsonra da hakkın rahmetine kavuşabiliyor,2 ay yaşar dedikleri de 10 sene yaşıyor.. kaynananızı bir kenara bırakın size yaptıkları zulümü zaten yaradan görüyor onlardan çıkacaktır bu, ben eşinize üzüldüm açıkcası bakın sizinde evladınız varmış geleceği bir düşünün bundan yıllar yıllar sonra evladınız bambaşka sebeblerle sizinle görüşmese ( eşinden ötürü veya başka sebebler) yarınımızı bilemiyoruz değil mi asla olmaz demeyin sizinle alakalı olmayan bir sebebde olabilir bu ve siz hasta olsanız allah korusun dünya gözüyle torununuzu görmek evladınızı görmek istemezmiydiniz? isterdiniz değil mi ,bırakın kini nefreti herşeyin bir yolu vardır bir otelde kalabilirsiniz eşyanız kurcalanmaz ,1 saatliğine gider görür geri otelinize dönersiniz hem eşiniz de evlat olarak vijdanı rahat olur,ölümlü dünya kardeşim nekadar haklı olsan da Allah koruusun gitmediğinde torunlarını göstermediğinde adama bişi olduğunde eşin bunu asla unutmayacaktır bence sende unutmayacaksın, yapma etme,insanlık sende kalsın2 günlüğünede olsa al torunlarını git görsünler dedim ya 1 saat durur oteline dönersin ,belki helallik almak istiyor bilebilirmisin??aklıma rahmetli babaannem geldi başka bir rahatsızlığı vardı bizde kalıyordu baya toparlamıştı beraber yürüyor ,hatta oryantel hareketleri yapmaya çalışıyorduk kendisi parkinsondu,,bize gelmeden evvel yatalaktı altı temizleniyordu düşün ne durumdan ne duruma geldi ,, sonra diğer evlatlarının yanına gitti yine çok iyiydi hepimiz mutluyduk sonra bir haber geldi bize babaannem biraz garipleşmiş sofra kurulduğunda babamın adını söylüyormuş ona da tabak koyun o da gelecek diyormuş önce anlamamışlar sonra babam gitti( biz maddi durumdan gidemedik) babamın gittiği gün oturuyorlar tüm kardeşler sofralar kuruluyor babaannem çok mutlu sağlıklı neşeli yemekler yeniyor tüm evlatları yanında ve o gece babaannem uykusunda vefat ediyor..resmen babamı beklemiş uzun oldu farkındayım ama nolur yarın keşke dememek için gidin ,gerekirse kaynananıza sana gelmedim babamın hatrı için geldim diyin ama gidin torununu 1 kez olsungörsün evladını görsün

sibel bende sizi hatırlıyorum forumlardan ve seviyorum.çok teşekkür ederim yorum ve fikirlerin için.bir bilsem içimde ne fırtınalar kopuyor en uygun yolu bulmaya çalışıyorum inan.ama o kadının kocası için gelin dediğine inanmıyorum.çok yalan söyleyen bir yaratık çünkü eşim 1 ay düşün dedi.sürekli konuyu açma sadece fikrini söyle dedi.en doğru kararı vermek istiyorum.babası görsün diyorum ama o kadından nefret ediyorum.umarım kavga gürültü olmadan ve babası sağlıktayken bir çıkar yol buluruz.tekrar görüşmek üzere sevgiler

en çok bebeğim için korkuyorum zaten hem hasta olabilir hemde psikolojisi bozulabilir.üstelik birbirlerinin çocuklarını p.ç kurusu diye seviyorlar ben ona müsade edemem

geçmiş olsun dedim aslında küslük yoktu son olaylara kadar ama son aylarda görüşmedim çok kırdılar çünkü.çok kararsızım zaten içimden hiç gelmiyor gitmek.onların işi gücü para başka bişiy değil

altınlarını almaları bebeği görmemeleri çok çirkin bu konularda sonuna kadar haklısın.ama evresi ne olursa olsun ortada kanser hastası bi baba var allah ömür verirse yaşar yada iyileşemez ölür bunların hepsini bi tarafa bırak bebeğini kocanı al git hem kocanın gönlü olsun hem sen insanlık görevini yap.belki bebeğine de beklediğin hediyeyi götürünce takarlar belli mi olur

çok çekmişsiniz sizde haklısınız ama orda kalmak yerine 1 gün falan görüp kayınpederinizi dönün derim...
zira bu kalma faslı uzarsa daha çok canınız sıkılıcak gibi....

Ah akans'ım canımm, tamam eski konularına bakınca tanıdım hemen ,şuan aklıma başka birşey takıldı eşini yanlız yollarsan sen evde kalabilecekmisin? Rabbim sana sabır versin canım iki taraflı da canını çok yakmışlar cevabın için de teşekkür ediyorum bitanem .. bence iyi düşün taşın 2 günlük bir eziyet mi yada bir ömür eşininde seninde unutamayacağınız bir olay mı daha kolay? bu arada diğer eski konunda gelişme varmı merak ettim o başlıktan soruyum en son eşim gitsin yazarım demiştin onu görmüştüm :)

Ben kanserden iki amcami kayip etdim,öyle bi hastalikki nezaman nerde patlak vereceyi belli degil....sakin esini göndermemezlik yapma o onun babasi,sen gitmesen bile esin gitsin....
Sana yapriklari cok yanlis ama bizim insanlarimiz böyle,yaparlar sonrada tereyagi gibi üste cikarlar...

canim kizim seni cok iyi anliyorum cünkü sana yapilanlar benim kizimada yapildi ( paylasmistim sende yazmistin bizimkilerde ayni görenin insani) evlediginde hameleliginde, bebek dogdugunda bu ac gözlülük degil benim icin deger verilmemektir ayni seyleri yasadigimiz icin seni cok iyi anliyorum ............Hayat bu sen haklisin ama hastalik bu ne olcagi bilinmez ilerisi icin esin seni durmadan seni suclar sen insanligini yap kizim ALLAH bilsin onlar bilmez ( kizimin kv ayni bukadar tesadif olamaz bende zaten annen sayilirim demi)esinizle iyi olun birbirnizi kirmayin yavrum kendinizi ezdirmeyin mesafenizi kibarca koyun esiniz arada kalmasin sevgiler kizim

ama bu sizin yorumunuz tahmininiz ya siz yanılıyorsaanız belki k.validenizde sizi görmek istemiyor ama eşi için çağırıyorsa sizi konu hastalık olunca bence art niyet aramamak lazım .benm dayım hasta yatagında gunlerce kızı ve damadını bekledi evet onunda htalı oldugu yerler vardı ama pişman olmustu son kez onları görmek istiyordu son nefesini de gözü kapıda onları bekleyerek verdi benim için onlar çok degerli ve iyi insanlardı ama bu olaydan sonra ne kendi evlerinde huzur kaldı pişman oldular çünkü nede onlrın arkasında 1 tek akraba kalmadı

anlıyorum size çok kötü şeyler yaşatmışlar... buna hiç bişey demiyorum haklısınızda
fakat... kendinizi eşinizin yerine koyun!

ister yalan olsun ister gerçek, kayınvalideniz ne yaparsa yapsın yada ne yapmış olursa olsun, eşinizin babası kanser ötesi oabilir mi! kanser...

benim babam kanser olsa gitmek için eşimden izin almam, ve eşim bana senin ailen bana böle öle yaptı dese tepkim büyük olur!!
biraz vicdan...
eşinizin babası hasta,sizin ona demeniz lazım gidelim görelim torununu görsün diye

kayınvalidenizle aranızdaki olayları bir kenara bırakın bence, zaman bu zaman değil çünkü
hastalık var, babam kanser olsa ben nasıl gitmem...

Başın sağolsun canım, Allah senin gibi iyilerle karşılaştırsın hep.

Ama bu senin anlattıkların vicdanlı insanlar için.

otelde kalsanız olmaz mı canım bavulunuda karıştıramaz onuda görmemiş olursun her dakika...
anladığım kadarıyla eşinde sana hak veriyor bebeğinin sefil olmaması için imkanda varsa uçakla gidin 2 gün kalıp gelin en azından eşine karşı dik durursun mahcubiyetle değil...

Son düzenleme:

Cnm seninle cok benzer seyler yasamisiz. Ben de senin gibi davaniyordum. Sonra ne mi oldu? Once evime kabul ettim. Esimin hatri icin. Bizimkilere benden iyi davraniyor esim. Kndimi borclu hissettim. Sona esim ailesiyle bu olaylar nedeniyle tekrar kavga etti. Yanlislarino cat cat yuzlerine vurdu. Ama annesi yeminler etti demedim oyle yapmadim diye. Esim de ben sahidim bana dedin yaptin deyince aglamaya basladi kdin. Bunlar tel de oluyor tabi.
Uzun lafin kisasi. Esimin o konusmasi beni cok mutlu etti. Sonrasinda esimin annesinin psikolojik olarak rahatsiz oldugunu kabullendim, inandim. Allah a havale ettim. Aradim ve kuslugu bitirelim ve herseyi unutalim dedim. Su an kus degiliz. Esim icin yaptim bunu.

Sen de insallahu durumu atlatirsin cnm. Bunlari anlattim sana belki yardimi dokunur.

bişey demiyorum benseni anladım haklısın ama şunu anlamadım önceki başlıktaki akansla burdaki akans ne farklı geldi ama ... annenlere eşini bile savunamıyorken eşini ezdiriyorken hatta ancak sadece küsebiliyorken eşine maşallah pat pat söylemişssin her şeyi demekki isteyince gercekler yüze vurulabiliyormuş dimi akans cım. sen kendi aileni naparlarsa yapsınlar silemiyorken eşinden silmesini beklemek bencillik olmuyormu ?? bu kadar iyi niyetli eş için fedakarlık yapmaya deger bence ...

inşallah dediğiniz gibi olur fakat .benim eşimin annesi farklı bir tür farklı bir yaratık size ayrıntıları anlatsam oraya gittiğimde canımın bile tehlikeye girdiğini düşünürsünüz .sizin için sevindim huzursuzluk olmadan olayı bitirmişsiniz ne güzel ama benim affedemeyeceğim şeyler var hemde çok incitici şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…