nolduda birden torunları olduğu akıllarına geldi acaba bu dünyanın ölümlü olduğunun yenimi farkına varmışlar bence siz gitmeyin eşinizi yalnız gönderin gidip görsün babasını
yada dediğiniz gibi size yakın bi yerlere geldiğinde gidin görün kpnizi
Merhaba, hayırlı cumalar ,sizinle tanışmıyoruz ama bir kaç yorumunuzu okumuştum ve içim kaynadı ,sıkıntınıza kendi fikrimi söylemek istedim ,yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız size çok acılar sıkıntılar çektirmişlerama şuan bir hastalık söz konusu demişsiniz ya şukadar ömür dediler ama maşallah hala iyi diye ,inşallah daha da iyi olur ama bu kanser denen meret öyle birşey ki Allah kimseye yaşatmasın 5 yıl yaşar dedikleri 10 günsonra da hakkın rahmetine kavuşabiliyor,2 ay yaşar dedikleri de 10 sene yaşıyor.. kaynananızı bir kenara bırakın size yaptıkları zulümü zaten yaradan görüyor onlardan çıkacaktır bu, ben eşinize üzüldüm açıkcası bakın sizinde evladınız varmış geleceği bir düşünün bundan yıllar yıllar sonra evladınız bambaşka sebeblerle sizinle görüşmese ( eşinden ötürü veya başka sebebler) yarınımızı bilemiyoruz değil mi asla olmaz demeyin sizinle alakalı olmayan bir sebebde olabilir bu ve siz hasta olsanız allah korusun dünya gözüyle torununuzu görmek evladınızı görmek istemezmiydiniz? isterdiniz değil mi ,bırakın kini nefreti herşeyin bir yolu vardır bir otelde kalabilirsiniz eşyanız kurcalanmaz ,1 saatliğine gider görür geri otelinize dönersiniz hem eşiniz de evlat olarak vijdanı rahat olur,ölümlü dünya kardeşim nekadar haklı olsan da Allah koruusun gitmediğinde torunlarını göstermediğinde adama bişi olduğunde eşin bunu asla unutmayacaktır bence sende unutmayacaksın, yapma etme,insanlık sende kalsın2 günlüğünede olsa al torunlarını git görsünler dedim ya 1 saat durur oteline dönersin ,belki helallik almak istiyor bilebilirmisin??aklıma rahmetli babaannem geldi başka bir rahatsızlığı vardı bizde kalıyordu baya toparlamıştı beraber yürüyor ,hatta oryantel hareketleri yapmaya çalışıyorduk kendisi parkinsondu,,bize gelmeden evvel yatalaktı altı temizleniyordu düşün ne durumdan ne duruma geldi ,, sonra diğer evlatlarının yanına gitti yine çok iyiydi hepimiz mutluyduk sonra bir haber geldi bize babaannem biraz garipleşmiş sofra kurulduğunda babamın adını söylüyormuş ona da tabak koyun o da gelecek diyormuş önce anlamamışlar sonra babam gitti( biz maddi durumdan gidemedik) babamın gittiği gün oturuyorlar tüm kardeşler sofralar kuruluyor babaannem çok mutlu sağlıklı neşeli yemekler yeniyor tüm evlatları yanında ve o gece babaannem uykusunda vefat ediyor..resmen babamı beklemiş uzun oldu farkındayım ama nolur yarın keşke dememek için gidin ,gerekirse kaynananıza sana gelmedim babamın hatrı için geldim diyin ama gidin torununu 1 kez olsungörsün evladını görsün
Hamile kalmışsınız, etmedikleri kalmamış.
Çocuk doğmuş, görmemişler..
Ölürken mi aklına gelmiş torunu?
Eşiniz gitsin.. Babası sonuçta..
Torun göresi gelen insan, doğumunu bekler ya, kaç ay geçmiş üstünden..
Adet olayında da haklısınız, öyle bir adet olmasa bile ben uydururum, madem onların ben hamileyken tüm altınlarımı alacak adeti var? Benimde onların maddi durumunu sarsacak ufak bir adetim olurdu.. :)
Ben sizi haklı buluyorum, çocuk hasta olacak oralarda ne olduğu belli olmayan bişey için..
Oturun evinizde yahu, eşiniz de gitsin yapsın 'evlatlık' görevini..
güzelim nefretini anlıyorum ama adam kanser belki çok ciddi belki değil....benim de kayınpederim kanserden öldü ve ilk kanser olduğunu öğrendiğinden ölüm tarihine kadar 25 yıl geçti....inanın hasta olmayan o psikolojiyi bilemez...kadın da belli ki biraz abartıcı ve dediğim dedik türden....ben olsam arardım kayınpederimi konuşurdum telde geçmiş olsun derdim....eşime de tek gitmesini istiyorsa torununun resmini götürebileceğini söylerdim....ama ben de gitmezdim....altın mevzusuna gelince vermekle hata etmişsiniz zaten....şimdi senin de altın istemen garip gelmedi bana çünkü anlattığına göre adam kanserken almış kayınvalden altınları yani o halde o altınları düşünmüş te sen düşünmüşsün çok mu:)
aslında saçma ama bende hamileydim bana çok eziyet etti altın ve para için ..bu arada maddi durumlarıda gayet iyi.evet kinliyim hemde çok ...hem doğmamış bebeğime hakaret ettiğinden hem onun hakkı olan altınları çaldığından hem eşimi bana karşı doldurmaya çalıştığından hem beni korkutup erken doğuma sebep olduğundan hem kavga çıkarıp sütümü kesktiğinden kinliyim .ama eşim zor durumda bunuda biliyorum
selam arkadaşlar ...yine ben yine problem:))eşimin ailesiyle görüşmüyoruz.eski konularımdada yazmıştım soran olursa yine anlatırım.kendimi haklı gördüğüm buradaki arkadaşlarımada sorduğumda haklı olduğuma iyice inandığım bir durum.eşim birkaç gün önce babasını sormak için annesini aramış ne konuştular bilmiyorum.babası kanser tüm vücuduna yazyılmış(bize öyle diyorlar)nesi olduğu nerelerde kanser var keçıncı evrede buna kimse cevap veremiyor bende inanmıyorum doğal olarak hastalığına inanıyorum ama az ömrü var gibi ajitasyonlara kanmıyorum.ama eşim kanmış sanırım.kışın birkaç gün gitsek babamın bir ayağı çukurda torununu görse nasıl olur ne dersin dedi.(kızım 10 aylık olacak ne gördüler ne bir hediye hiçbişiy yok.)bende biraz sinirlendim .dedimki ben iki aylık hamileydim bebeğime rezalet dedi annen onun dışında bizim adetimiz böyle deyip bütün altın ve paralarımızı topladı.gebeliğim boyunca beni asla arayıp sormadığı gibi babanın kanser olduğunu öğrendiğimizdede bir ton korkunç hikaye anlatıp 1.5 ay erken doğum yapmama neden oldu buda yetmedi zar zor çıkarığım sütümü bebeğimiz iki aylıkken kavga çıkarıp kesilmesine sebep oldu.söyle bana nasıl affedeyim dedim.affet demiyorum babamın hatırı için dedi.evime gelsinler desem iç çamaşırlarıma kadar kurcalıyor rahat durmuyor kadın asla sokağa çıkamam onu evde bırakıp ben gitsem zaten kış karadeniz buz gibi olur bebeğim küçük artı bavullarımı da karıştırır.(eşim bavullara kilit alalım olmazmı dedi)dedim baban istanbula gelince bizde gidelim görsün o zaman ara bir yer nasıl olsa .birde dedim bizimde bir adetimiz var yeni bebek için 20 çeyrek bir ata lira takar erkek tarafı dedim.bunlar elime geçmeden göremez adet böyle dedim .sessiz kaldı.kadının amacı beni ayağına getirtmek onca hakaretini yazmadım bile.hava şartları önemli bebeğim var gururumda önemli fakat vicdanım da var paragöz demeyin lütfen ama ben düşük riski taşırken onlar altınları almıştı adet bu diye benim şimdi adetimi söylemem aç gözlülükmü sizce .sonuçta o altınlar kızıma kalacaktı ....bir yardım etseniz bana ne yapayım ben
böyle düşünmüyor değilim ama inanın özledikleri için değil gelin demeleri yada dedesinin bir ayağı çukurda meselesi değil.köy mahalle halaları çalkalanıyor gelin gelmiyor torun nerde diye dedikodular aldı yürüdü bunun önünü almak için getirtmek istiyor kadın .iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum kesinlikle.ama babasına acıyorum ve eşime üzülüyorum bir orta yol bulsak keşke dediğiniz gibi
Sana yaşadığım bir örneği anlatayım; Teknik olarak kp ama bana sorarsan babamdı. Kanser tanısı konduğunda benim çalıştığım yerde tedavi görmeye başladı ben de boşanma dönemindeyim, kv ile görüşmüyorum. Ben boşandım bu süreçte ama kp ile iletişimim hiç değişmedi, beni her gördüğünde gülerdi, konuşurduk dertleşirdik torunlarını anlatırdım ona ve yoğun bakım döneminde de hep yanındaydım, kv olduğu saatlerde gitmezdim ama onlar çıktıktan sonra yanına geçerdim, konuşurdum bazen meyve suyu içirirdim, sıkıntısı var mı ihtiyacı var mı hallederdim, kan vermek gerekirdi sadece kendimden 6 kere trombosit verdim. Bunu hem sevdiğimden hem de Allah rızası için yaptım ve 10 gün önce de son nefesinde yanındaydım...
Kanser zordur, gerçekten bu tanı doğru ise sonradan üzülme diye yazdım bunları, insan olan vicdanı olan sensin, kv hikaye... Bu süreç tahmininden daha kısa da sürebiliyor uzun da.. Vicdanını dinle başka kimseyi değil. Bu senin Allah ile arandaki bir konu. Senin adamla bir sorunun yoksa araya başkalarının girmesine izin verme... Git gör, kv ile de mesafeni koru, buraya senin için değil kp için geldim de, al tetkiklerine bak kemoterapi alıp almayacağını, hangi hastaneye gittiğini, hangi doktorda olduğunu öğren tabi istersen...
Diyorum ya bütün yapılanlar Allah rızası içindir başka bir şey için değil, kv ile başkaları ile olan sorunlarını bunlarla karıştırma.
aramızdaki mesafe 24 saat onlar karanizde ben egedeyim bebeğim küçük perişan olacak gidersem birde kadın ayağıma getirdim diye böbürlenecek .ama ya adama bişiy olursa ya ölürse eşim derse ben gidelim dedim sen istemedin bak babam öldü işte derse bunu duyunca ben ne yaparım
selam arkadaşlar ...yine ben yine problem:))eşimin ailesiyle görüşmüyoruz.eski konularımdada yazmıştım soran olursa yine anlatırım.kendimi haklı gördüğüm buradaki arkadaşlarımada sorduğumda haklı olduğuma iyice inandığım bir durum.eşim birkaç gün önce babasını sormak için annesini aramış ne konuştular bilmiyorum.babası kanser tüm vücuduna yazyılmış(bize öyle diyorlar)nesi olduğu nerelerde kanser var keçıncı evrede buna kimse cevap veremiyor bende inanmıyorum doğal olarak hastalığına inanıyorum ama az ömrü var gibi ajitasyonlara kanmıyorum.ama eşim kanmış sanırım.kışın birkaç gün gitsek babamın bir ayağı çukurda torununu görse nasıl olur ne dersin dedi.(kızım 10 aylık olacak ne gördüler ne bir hediye hiçbişiy yok.)bende biraz sinirlendim .dedimki ben iki aylık hamileydim bebeğime rezalet dedi annen onun dışında bizim adetimiz böyle deyip bütün altın ve paralarımızı topladı.gebeliğim boyunca beni asla arayıp sormadığı gibi babanın kanser olduğunu öğrendiğimizdede bir ton korkunç hikaye anlatıp 1.5 ay erken doğum yapmama neden oldu buda yetmedi zar zor çıkarığım sütümü bebeğimiz iki aylıkken kavga çıkarıp kesilmesine sebep oldu.söyle bana nasıl affedeyim dedim.affet demiyorum babamın hatırı için dedi.evime gelsinler desem iç çamaşırlarıma kadar kurcalıyor rahat durmuyor kadın asla sokağa çıkamam onu evde bırakıp ben gitsem zaten kış karadeniz buz gibi olur bebeğim küçük artı bavullarımı da karıştırır.(eşim bavullara kilit alalım olmazmı dedi)dedim baban istanbula gelince bizde gidelim görsün o zaman ara bir yer nasıl olsa .birde dedim bizimde bir adetimiz var yeni bebek için 20 çeyrek bir ata lira takar erkek tarafı dedim.bunlar elime geçmeden göremez adet böyle dedim .sessiz kaldı.kadının amacı beni ayağına getirtmek onca hakaretini yazmadım bile.hava şartları önemli bebeğim var gururumda önemli fakat vicdanım da var paragöz demeyin lütfen ama ben düşük riski taşırken onlar altınları almıştı adet bu diye benim şimdi adetimi söylemem aç gözlülükmü sizce .sonuçta o altınlar kızıma kalacaktı ....bir yardım etseniz bana ne yapayım ben
Cnm seninle cok benzer seyler yasamisiz. Ben de senin gibi davaniyordum. Sonra ne mi oldu? Once evime kabul ettim. Esimin hatri icin. Bizimkilere benden iyi davraniyor esim. Kndimi borclu hissettim. Sona esim ailesiyle bu olaylar nedeniyle tekrar kavga etti. Yanlislarino cat cat yuzlerine vurdu. Ama annesi yeminler etti demedim oyle yapmadim diye. Esim de ben sahidim bana dedin yaptin deyince aglamaya basladi kdin. Bunlar tel de oluyor tabi.
Uzun lafin kisasi. Esimin o konusmasi beni cok mutlu etti. Sonrasinda esimin annesinin psikolojik olarak rahatsiz oldugunu kabullendim, inandim. Allah a havale ettim. Aradim ve kuslugu bitirelim ve herseyi unutalim dedim. Su an kus degiliz. Esim icin yaptim bunu.
Sen de insallahu durumu atlatirsin cnm. Bunlari anlattim sana belki yardimi dokunur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?