eşimin annesi ve babası ile görüşmüyorum ama bu eşimle aramızda sorun oluyor...

Asla ve asla gitme bence.

Ne bu yaa? Dondum kaldim okurken.

Esine kesin ve net bir dille psikolojinin onlari gordugunde bozuldugunu, atlatmaya calismak icin caba gosterdigini, atlatir atlatmaz gorusecegini soyleyerek zaman iste kendisinden. Tatli dille. Bir daha da bu konuyu acmamasini rica et.

canım bu söylediklerinin aynısı söyledim eşime ama o diyorki ben senin için herşeyi yaptım çok mu şey istiyorum 2 ayda 2 saat gidelim demekle diyor..

zorla götürmez ama vicdanen beni çok zorluyor.. artık bu konu açıldığında hiç cevap vermiyorum..

oraya gitmiyorum diye bana tepkili davranmıyor yada surat asmıyor biz tartışmıyoruz bile .. konuşuyor sadece o kadar ama hiç konuşmasın bu konuyu kapatsın istiyorum..

ama her ay bi vaaz dinliyorum eşimden..

Yani eşin her durumda konuyu günaha götürüyor. İyi de nerde yazıyormuş kocanın dediklerini yapmazsan günah diye. Önüne gelen şu günah bu günah diyor zaten.

Sonkez fikrimi söylüyorum. Bana o lafları söyleyen kişinin ne evine gider nede evime sokarım. Çünkü sana laf sokmamışlar lafın alasını söylemişler. Günaha gireceksem de gireyim valla sırf bu yüzden. Cidden bu laflar kaldırılmayacak türden laflar.

aynen canım ..

sitede zaten dini konular konuşmak yasakmış hiç girmeyelim gerçekten..
bende gitmek istemiyorum ama onada mani olmuyorum ..
ailesine karşı doldurmuyorum..torunlarını bile görsünler..

sanki bemi onlar özler ya çok görmek istiyorlarmış gibi eşim sende gel diyor..

hani onlarda gelmemi zaten ale güne karşı istiyorlardır..

dini acidan niye günah olyormus, bu insanlarla ayni dine mi inaniyorum !
dini acidan kayinpederinizin size o küfüleri etmesi , neymis sorsaniza kocaniza.
dini acidan esinizin ailesine karsi hcibir yükümlülügünüz yoktur , hicbir yerde yazmaz. haklarina helal etme gibi bi durumlari yok cünkü haklari yok, ne diyecek kayinvaliden sütümü mü haram ederim ? sizi o büyüttü bu yasa getirdi ?
birinin bi sorumlulugu varsa o da yalnica esiniz, anne babanin bir hukuku hakki vardir ama kayinvalidenin kayinpederin yoktur . bizdeki durum türk kültüründen islamda böyle birsey yok, gelin olarak hic hizmet etme bakma yinede günaha girmezsin cünkü senin görevin sorumlulugun degil , kendi öz evladinin sorumlugu, herkes kendi anne babasina karsi yükümlü. islam dininde gelin kavrami yoktur. bizim dinimiz sana küfür edene aman saygida kusur et de demez.

hadi insanlik niyetine esimizin anne babasi deriz saygi gösterir ziyaret eder hal hatir sorariz, fakat böyle terbiyesiz ahlaktan yoksun, bir kayinpederin cok afedersiniz gelinine o.. demesi birincisi hakaret ikincisi iftiraya girer, söyle önce senden helalik istesinler.
yani dinii kilik kiyafete indirgeyip gardirop müslümani olacaklarina dinde en mühim olan ahlaklarini düzeltsinler. lisanlari lagim gibi olan kisi nasil baskasina müslümanlik taslar cok sinirlendim gece gece :47:

dini acidan niye günah olyormus, bu insanlarla ayni dine mi inaniyorum !
dini acidan kayinpederinizin size o küfüleri etmesi , neymis sorsaniza kocaniza.
dini acidan esinizin ailesine karsi hcibir yükümlülügünüz yoktur , hicbir yerde yazmaz. haklarina helal etme gibi bi durumlari yok cünkü haklari yok, ne diyecek kayinvaliden sütümü mü haram ederim ? sizi o büyüttü bu yasa getirdi ?
birinin bi sorumlulugu varsa o da yalnica esiniz, anne babanin bir hukuku hakki vardir ama kayinvalidenin kayinpederin yoktur . bizdeki durum türk kültüründen islamda böyle birsey yok, gelin olarak hic hizmet etme bakma yinede günaha girmezsin cünkü senin görevin sorumlulugun degil , kendi öz evladinin sorumlugu, herkes kendi anne babasina karsi yükümlü. islam dininde gelin kavrami yoktur. bizim dinimiz sana küfür edene aman saygida kusur et de demez.

hadi insanlik niyetine esimizin anne babasi deriz saygi gösterir ziyaret eder hal hatir sorariz, fakat böyle terbiyesiz ahlaktan yoksun, bir kayinpederin cok afedersiniz gelinine o.. demesi birincisi hakaret ikincisi iftiraya girer, söyle önce senden helalik istesinler.
yani dinii kilik kiyafete indirgeyip gardirop müslümani olacaklarina dinde en mühim olan ahlaklarini düzeltsinler. lisanlari lagim gibi olan kisi nasil baskasina müslümanlik taslar cok sinirlendim gece gece :47:

çok teşekür ederim canım şuan itibaren içim çok rahat bu mesajı okudum ya..bende araştırdım senin bu yazdıklarını bende biliyorum ama artık söyleyeceğim bir şey yok eşime karşı .. konuşsun

er geç oda anlayacak.. gitmek istemiyorum ya çok canım yandı çünkü..

çok sağol canım allah sizinkinide bozmasın...

işte kafamın karıştığıda o ya.. 4 yıldır evliyiz 1 yılda filört bu zmana kadar 1 dediğimi 2 letmedi bile..

benim için herşeyi yaptı ben mutlu olayım diye..

şimdi bunları yaptı ya senden sedece 2 ayda bir 2 saat gidip oturalım gelelim diyor artık evimiz ayrı düzeniömiz kurulu birdaha orda kalmıycaksın seni incitemezler mecburiyetler bitti diyor..

biraz daha yumuşarım inaşşalh..
çünkü gerçektewn eşimi üzmek istemiyorumm.

bu eş için yapılabilir belki.....zaten sizde de o potansiyel var...2 ayda bir, 2 saatle kalacaksa bu gidişler hadi kırmayın eşinizi...5 yılda bir dediğinizi iki etmeyen eşiniz hatrına...
yazdıklarınıza bakılırsa eşiniz sizi anlıyor ve size destek....kaldı ki, hiç birşey eskisi gibi olmayacaktır, artık siz bir annesiniz, çok güçlüsünüz... :kkk:

Son düzenleme:
iyi davranıyorlar bana .. sanki hiç bir olay yaşanmamış gibi.. bi görüştük heman kayınvalide gelin kalın demelere başladı..

ben dişimi yaptırıcam sizdede kalırım dedi gittiğimizde.. bende dedim eşime asla aynı evde kalmam dedim eşimde tamam ben hallederim kalmazsın dedi üzme kendini dedi..

valla yaptıklarını anlatıpta canınızı sıkmak istemiyorum

ama açık bi bayan olduğum için kıyafetlerime eleştirdiler..
her yerde dedikodumu yaptı
yüzüme güldü arkamdan attı..
2 yaşındaki kızıma bana şeytan diye öğretiyor..
bak köpek orda şeytan orda gibi.. vs kelimler kurdu..
reklamları kapattım diye kızım izlememesi için bana heman çöplükten çıkmış.. salak gerizek.. gibi kelimeler kudu sustum taş olsa çatlardı mecbur gidecek yerim olmadığından orda yaşamaya mecbur olduğumdan sustum..
bunlar hiç..
iftiralar attıı geçmişi bozuk dedi.. hoca demiş bunlara o nun geçmişi bozuk diye..
sonra kayınpederim birsürü şeyler yaptı yuvamızın yıkılması için..sabah evi toplardım bi yer dağınım olsa bana şerefsiz derdi..
evde elektirikli birşeyi kullansam çok fatura geliyor diye bana orp.. ç.. azın..sç.. gibi iğrenç küfürler ederdi kayınpederim..kayınvalidemde doldururdu onu.. bi şeyi alsam kullansam
hayvanoğluhayvam deyip üstüme yürürdü.. bunlar çeyreği yaşattıklarının bana..

Bu kadarda olmaz !! Konuyu okuyunca bir ay iki saat çekilebilir dedim kendi kendime, bunları okuyunca ellerim titredi.

Eşiniz tüm bunları bilip hala sizden bu fedakarlığı istiyorsa sizin kalbinize fazla güveniyor..Buna hakkı yok !!

Gitmek istemiyorsanız, psikolojinizi bozuyorsa gitmeyin.

Eşinize, hatrının çok önemli olduğunu ama bu durumun sizin için çok zor olduğunu belki biraz daha zamana ihtiyacınız olduğunu söyleyin.

Hem asla deyip eşinizi üzmezsiniz hemde kendiniz üzülmezsiniz.

Bu küfürler ve hakaretler için sizden özür dileyip gönlünüzü almaları gerekiyor.

Mesajımla sizi kışkırtmak istemiyorum fakat bu kullanılan cümleler yenilir yutulur gibi değil.

Günah olan size yapılanlar ve size yapılanlara susulması.

Kimse kimseye eziyet edemez, yaptıkları yanlarına kar kalmayacak.

Eşinizin ısrar etmeye hakkı yok..

çok kötü şeyler yaşamışsın yaşatmışlar,allaha şükür ki eşin hep yanında:34:

ama bir defa muhtaç olup ellerini öpmüşsün,ne malum tekrar muhtaç olmayacağın bak 2 evladın varmış:34:

ne kanlı bıçaklı olup tekrar yüz yüze bakanlar da var...

Son düzenleme:
özür dileseler ne fayda,sonuçta bu kişilerin terbiyeleri karakterleri ortada...iki tarafada bir faydası olmıyacak,içini yaktıkları bir annenin ateşimi sönücek?yoksa kendileri insan mı olucak...allah yüzünüze gülmüşte evleriniz ayrılmış çok şükür,konunuzu okuyunca kırk yılda bir eşinizin hatrı için gidin diye yazmaya hazırlanıyordum fakat son yorumları görünce şaşırdım şok oldum,hayretler içindeyim...müstehaklarını bulurlar birgün elbet allaha havale edin..

Ben olsam eşim için evlerinde olduğumu laf arasında söylerdim yüzlerine karşı...Bunu söylerdim ki olanları unutmadığımı,eskisi gibi onlara muhtaç olmadığım için ufacık bir şeyi bile çekemeyeceğimi anlasınlar.:34::34::34: Allah sabır versin zor dönemler atlatmışınız ama ayda bir iki saat sadece eşiniz için gidin derim ben...

ben annesine rağmen bu kadar iyi insan olabilen eşinize takıldım
eğer o bu kadar iyiyse ve sizi gerçekten seviyosa istemeyerekte olsa kısa süre kalmak şartıyla gidin bence
böylece sizde fedakar olan eşinize karşı bi adım atmış olursunuz
geçmişi hatırlamak acı veriyosa unutmaya çalışın
söylemesi kolay demeyin sakın hatırlamanın ne kadar acı verdiğini bilirim
ama huzurlu olabilmek için kendinizi teskin etmelisiniz
psikolojik yardım almanızı önerebilirmiyim
birde merak ettim kaç yaşındasınız

Niyetim sizi kiskirtmak degil ama bana o... diyen bir insanin ne evine giderim, ne elini öperim, nede yüzüne bakarim.
Kusura bakmayin ama esinizdede hata var.. Sonucta o lafin ucu onada dokunuyor ve o hic birsey olmamis gibi hareket ediyor, hadi ondan gectim birde sizi götürmeye calisiyor. Analarimiz bizi elin insanlarinin elinde oyuncak olalim diye dogurmadi. Sinirlendim vallahi..:41:

Son düzenleme:
iyi davranıyorlar bana .. sanki hiç bir olay yaşanmamış gibi.. bi görüştük heman kayınvalide gelin kalın demelere başladı..

ben dişimi yaptırıcam sizdede kalırım dedi gittiğimizde.. bende dedim eşime asla aynı evde kalmam dedim eşimde tamam ben hallederim kalmazsın dedi üzme kendini dedi..

valla yaptıklarını anlatıpta canınızı sıkmak istemiyorum

ama açık bi bayan olduğum için kıyafetlerime eleştirdiler..
her yerde dedikodumu yaptı
yüzüme güldü arkamdan attı..
2 yaşındaki kızıma bana şeytan diye öğretiyor..
bak köpek orda şeytan orda gibi.. vs kelimler kurdu..
reklamları kapattım diye kızım izlememesi için bana heman çöplükten çıkmış.. salak gerizek.. gibi kelimeler kudu sustum taş olsa çatlardı mecbur gidecek yerim olmadığından orda yaşamaya mecbur olduğumdan sustum..
bunlar hiç..
iftiralar attıı geçmişi bozuk dedi.. hoca demiş bunlara o nun geçmişi bozuk diye..
sonra kayınpederim birsürü şeyler yaptı yuvamızın yıkılması için..sabah evi toplardım bi yer dağınım olsa bana şerefsiz derdi..
evde elektirikli birşeyi kullansam çok fatura geliyor diye bana orp.. ç.. azın..sç.. gibi iğrenç küfürler ederdi kayınpederim..kayınvalidemde doldururdu onu.. bi şeyi alsam kullansam
hayvanoğluhayvam deyip üstüme yürürdü.. bunlar çeyreği yaşattıklarının bana..

şu yazdıklarından sonra eşimin hatrına bile olsa gidermiydim bilemiyorum..kendi evine istememekte çok haklısın ama eğer yapabiliyorsan 2 ayda bir 2-3 saatliğine git bence.büyüklük sende kalsın çünkü onlar bunu çoktan yitirmiş!

ben annesine rağmen bu kadar iyi insan olabilen eşinize takıldım
eğer o bu kadar iyiyse ve sizi gerçekten seviyosa istemeyerekte olsa kısa süre kalmak şartıyla gidin bence
böylece sizde fedakar olan eşinize karşı bi adım atmış olursunuz
geçmişi hatırlamak acı veriyosa unutmaya çalışın
söylemesi kolay demeyin sakın hatırlamanın ne kadar acı verdiğini bilirim
ama huzurlu olabilmek için kendinizi teskin etmelisiniz
psikolojik yardım almanızı önerebilirmiyim
birde merak ettim kaç yaşındasınız

23 yaşındayım canım..zaten yardım alıyorum..iyim çok şükür ama onları görünce ağlamak geliyor içimden ..

görmeyince unutuyorum ..bakalım şuan asla gitmeyi düşünmüyorum...

özür dileseler ne fayda,sonuçta bu kişilerin terbiyeleri karakterleri ortada...iki tarafada bir faydası olmıyacak,içini yaktıkları bir annenin ateşimi sönücek?yoksa kendileri insan mı olucak...allah yüzünüze gülmüşte evleriniz ayrılmış çok şükür,konunuzu okuyunca kırk yılda bir eşinizin hatrı için gidin diye yazmaya hazırlanıyordum fakat son yorumları görünce şaşırdım şok oldum,hayretler içindeyim...müstehaklarını bulurlar birgün elbet allaha havale edin..

allaha havale ettim zaten ne yapayım kötü olmalarınıda istemiyorum tek istediğim hayatımdan çıkmaları.. eşim görüşsün çocukjlarıda götrüsün ama bana dokunmasın..

Niyetim sizi kiskirtmak degil ama bana o... diyen bir insanin ne evine giderim, ne elini öperim, nede yüzüne bakarim.
Kusura bakmayin ama esinizdede hata var.. Sonucta o lafin ucu onada dokunuyor ve o hic birsey olmamis gibi hareket ediyor, hadi ondan gectim birde sizi götürmeye calisiyor. Analarimiz bizi elin insanlarinin elinde oyuncak olalim diye dogurmadi. Sinirlendim vallahi..:41:

eşim anne babadır hakkı var felan diyor.. eee onun anne babsı beni doğurmadılar ki.. yada şöyle bişiy var menevi hakları olsaydı anne baba sayardım..

bunlar yuvamızı yıkmakatan başka bişiy yapmadılar ki.. bu arada ilk evliliğimizde 3 ay çok iyilerdi..

biz eşimle tartışınca araya girdiler ilk evlilik yılları tabiki olur ama bunlar anlaşamıyorsanız boşanın felan dediler soğuttular kendilerinden..

yeni üye oldum burda sizlerden bir konu hakkında fikir edinmek istiyorum.. şimdididen teşekkür ederim ilginiz için..

4 yıllık evliyim 2 tane yavrum var .. 3 4 aydır kendi evimdeyim daha öncelerde 1,5 yıl hariç kayınvalidelerle oturduk.. aramızda çok iğrenç olaylar yaşandı..
hakaret küfür iftira vs.. gibi.. beni mahfettiler.. en çok zoruma gidende hamileyken bana durduk yere küfür etmeleriydi.. itip kakmalarıydı.. neden mi diye soruyorsunuzdur
çünkü aynı evde mecbur kaldık ve ben onlarla konuşmadığım için bana kötü davrandılar hamileyken ama üstüme düşen görevleri yapıyordum.. şimdi evimdeyim
görüşmüyorum.. 2 ay görüşmedim eşim kızımı götürdü kendisi görüştü eşim benden yana istersen görüşme dedi o zamanlar ama mecbur kalıp gittim evlerine ben doğuma gidecektim kızıma bakacak kime yok tu gittim annesini evimize getirdik ellerini öptüm..
2 gün kızıma baktı ve sonra evine gitti ben eve geldim doğum yapıp eşim baktı bana.
sonra ben yine görüşmek istemiyorum ... çünkü onşarı görünce çok üzülüyorum ..
karnıma ağrılar giriyor sanki nefesim kesiliyor çok canım yanıyor..yaptıkları hep aklıma geliyor..

onları görmeyince unutuyorum mutlu oluyorum..
eşim şimdi diyorki benim mutlu olmamı istiyorsan benimle gel diyor biz bi aileyiz beraber gidelim ayda bir 2 ayd abir gideriz 2 saat oturup geliriz diyor..
ama bunu ben yapamıyorum eşimide üzmek istemiyorum onu mutlu edince ben üzülüyorum çünkü..
ne yapayım kızlar ya...

onlar seni itip kakarken aile değilmiydiniz ağzını açıp kapattı mı onların sesini asla görüşme asla ayrıca eşinede açıkça söyle onlar beni ezip kakarken ailem benm deyip bana sahip çıktın mı hamileliğimde dahi beni horlayan ailene karşı beni hiç korudunmu da şimdi bana yut hepsini diyebiliyorsun.....kendini bnm yerime koy biraz da olsa insanlığın kaldıysa zaten zorlamaktan vazgeçersin de....

onlar seni itip kakarken aile değilmiydiniz ağzını açıp kapattı mı onların sesini asla görüşme asla ayrıca eşinede açıkça söyle onlar beni ezip kakarken ailem benm deyip bana sahip çıktın mı hamileliğimde dahi beni horlayan ailene karşı beni hiç korudunmu da şimdi bana yut hepsini diyebiliyorsun.....kendini bnm yerime koy biraz da olsa insanlığın kaldıysa zaten zorlamaktan vazgeçersin de....

tamam canım bunları söylüycem .. bana baskı yapmıyor sadece konuşuyor işte.. ben evde konuları açılsın bile istemiyorum ki..

eşim anne babadır hakkı var felan diyor.. eee onun anne babsı beni doğurmadılar ki.. yada şöyle bişiy var menevi hakları olsaydı anne baba sayardım..

bunlar yuvamızı yıkmakatan başka bişiy yapmadılar ki.. bu arada ilk evliliğimizde 3 ay çok iyilerdi..

biz eşimle tartışınca araya girdiler ilk evlilik yılları tabiki olur ama bunlar anlaşamıyorsanız boşanın felan dediler soğuttular kendilerinden..

Anne baba hakki benim esime, cocuklarimin annesine küfür edilirken susmayi, onun iffetine laf söylenirken onu savunmamayi affettirmez. Mutlaka her ailede kavgalar, anlasamamazliklar olabilir, bu cok dogaldir ama bence erdemlik, yani "adamlik", kavga ederken bel altina vurmamaktir, namusuna iftira atmamaktir, heleki bu benim öz torunumun annesiyse. Cok cok özür dileyerek soruyorum, eger siz namussuzsaniz (Yüce rabbim kimseyi bu tür iftiraya maruz birakmasin) esinizde aldatilmis; yani halk dilinde "boynuzlu" olmuyormu? Yani aslinda kendi babasi ogluna bu tür bir yakistirmayi laik görüyor..:50:

Salakmıyım ben ya.O kadar acı şeyler yaşatacaklar,sonra anne baba hakkı diye gidip yanlarına gönüllerini edecem...Kimse kusura bakmasın.Ben insan değilmiyim.Benim kendime saygım yok mu?

Neden 2 saatin kahrını çekeyim.Sonra bir de eve gelip üzüleyim...

Gerçekten çok üzüdüğünüz belli.Eşiniz madem o kadar anlayışlı,açık açık her gittiğinde herşeyi takrar yaşadığını ve unutmadağını söyle.Bunu da anlayışlar karşılasın...BOŞVER,KENDİNİ NE EZDİR,NE DE HATIR İÇİN ÜZÜL....

Anne baba hakki benim esime, cocuklarimin annesine küfür edilirken susmayi, onun iffetine laf söylenirken onu savunmamayi affettirmez. Mutlaka her ailede kavgalar, anlasamamazliklar olabilir, bu cok dogaldir ama bence erdemlik, yani "adamlik", kavga ederken bel altina vurmamaktir, namusuna iftira atmamaktir, heleki bu benim öz torunumun annesiyse. Cok cok özür dileyerek soruyorum, eger siz namussuzsaniz (Yüce rabbim kimseyi bu tür iftiraya maruz birakmasin) esinizde aldatilmis; yani halk dilinde "boynuzlu" olmuyormu? Yani aslinda kendi babasi ogluna bu tür bir yakistirmayi laik görüyor..:50:

eşim gidip soruyor zaten konuşuyor savunuyor beni.. onlarda diyorki biz sinirliyken söyledik bir anda çıktı ağzımızdan vs.. gibi açıklamalar yapıyor..

hatta eşim birkeresinde demiş sen eşime neden bu yakıştırmaları yapıyorsun diye?

kayınvalidede ben yapmıyorum ki bir ortama beraber girdiğimiz zaman benim kayınvalideye diyorlarmış ki.. benden için or.. benziyo diyorlarmış..

yuh yani .. kim cesaret eder buna sen beni çekiştirmesen..

ayrıca çok açık giyinen biri değilim çekingenimdir de..

eşimde izin vermez zaten ..

size bir örnek tv. de seda sayanı görse o or.. kaç koca değiştirdi deyip hakkında konuşan varlık bunlar..

Back
X