esimin annesi

luanam

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
230
2
16
İstanbul
merhaba herkese....ben yeni uye oldum etrafımda yasadıklarımı anlatacagim ve akıl alacagim kımse yok....ve ben artık basa çıkamıyorum...sorun esimin annesi...evlendıgım günden beri çenesi durmuyo sureklı benı oğluna sikayet edıyor..gelmedı geldı oturmadı yok yemedı icmedı guldu konuşmadı konuştu guldu bole saçmalıklarla evlılıgimızi bıtırıyodu az kalsin......esim anladı artık bana bısey demıyo oyle...bır kızımız oldu daha doğurmadan ben alcam gitcem cocugu ben bakcam filan...ben vermem cocugumu dedim....ben verıyodum ben yapıyodum...oğlunu kıskanıyor kendı yasayamadıklarını benım yasamamı ıstemıyor..1 hafta once kizimi korumuk ıcın bısey soyledım...kıyametı koparmış esime oda bana söyledi...bende 3 yıldır ılk def karsısına çıkıp ben sana ne dedımkı dedım gerısisi getıremerim bana allah belanı versin kac kere dıyor gerızekalı defol git dedı bende çıktım geldım gıtmıyorum bıdaha...simdı esim bana dıor yıne sen kırcaksin inadını...ne yapmalıyım...

gitme eşinde çok saçma davranıyor hem annesini biliyor hemde sen alttan alacaksın diyor görüşme konuşma olsun bitsin sana defol diyen insandan ne hayır beklersin

Defol git gerizekalı ne demek? Hatasını anlayıp, özür dileyene kadar görüşmeyin. Bir de büyük diye saygı duyuyorsunuz önce büyüklüğünü bilip saçmalamamayı öğrenmeli.

bende oyle düşünüyorum ama esim dusun dıyor ben senı alıp anneme gıdemiycekmıyım simdi bayram gelcek babamladami bayramlasmıycan eve gitmiycenmı dıyor...simdı benım annemde delirdı gelip hesap sorcam omu senı doğurdu sana bela verıyor dıyor napsam bılemedım

kırmicaksın inadını arkadaşım bu erkek anneleri kendilerini ne zannediyolar ya
bi kere kapılarına gidip özür dilersen devamı daha kötü gelir daha çok ezilirsin
artık karşılarında susup oturmak yok anlasınlar

onlar büyük biz cahiliz küçüğüz güyaa çocuk yapmaz yaptıklarını,

gitmeyin tabi eğer ki giderseniz ne yaparsan haklısın dmeiş olursunuz hatasını anlaması gereken kişi o

cnm eşin senden taraf değil heralde. bana hakaret etti demedinmi. ben gidemem diye inat etsen eşinle sorunmu yaşarsın? Eğer öyleyse eşinle aranı bozma hiç . tmm barışırım ama bir şartla dersin eşine. Annenin laflarıyla Yok sık gelmedi. Yok az oturdu. yok gülmedi . yok konuşmadı vs. laflarla bana gelmeyeceksin. Giderim vazifemi yapar gelirim. Benden fazlasını bekleme dersin.

Gittiğinde otur mesafeli bir şekilde. nasılsın iyimissin o kadar. Konuşma hiç. Televizyona bak. Onlar konuşsun. Sonra kalkar gelirsin. Sık sıkta gitme. eşin gitsin. sen mecbur kaldıkça gidersin. Dediklerine hiç cvp verme kv nin. ama yine de bildiğini oku. Umursama en azından beraber yaşamıyosun. Birde birlikte yaşayanların halini düşün şükret. misafir gittiğinde azıcık sabrediver. Unutma susan ağız konuşan ağızı yenermiş. Oda konuşup cvp alamayınce kendi kendini yesin. Sen içinden gül. O kimki kafana takcaksın . dediklerini. Ailenle mutlu olmaya bak sen.

bunları kv nin de düşünmesi gerekiyor doğru davranmayı bilseymiş gelinim yüz yüze bakçaz diye düşünseymiş annen çok haklı

öyle olması gerekiyosa gitmiceksin
bayramını kandilini geçirsinler öyle bişicik olmaz
ama sana tavsiyem anneni bu olaya dahil etme eger bişi olursa eşinle konuşsun oglum neden bu şekilde konuşuyolar ben kızımı sana emanet ettim gibisinden
eger aileler karşı karşıya gelirse işler daha kötü oluyo

Eğer eşin senden tarafsa. Sakın gitme . tatlı dilli laflara da kanma. Ararım kayınpederimi bayramda ben merak etme de. Bana bela okuması çok zoruma gitti affedemiyorum de. Bir anne gelinine nasıl reva görür de . damardan gir azcık

gitmek istememekte haklısınız, eşinize hakarete uğradığım, kovulduğum yere özür dilenip davet edilmeden gitmem diyebilirsiniz, olmadı anneniz ya da babanız eşinizle konuşup kızımızı zorlamayın diyebilir

zaten sorun benım basta tavız vermem oldu komsusundan dolayı ortada bısey yokken konuşmadı benımle ben gittim konuştum o kadar dedıkodumu yaptı hıc sesımı çıkartmadım bisey olmamış gibi davrandım yine susmuyor ınanın kızıma zit olmaya basliycam nerdeyse doğurmasaydım dıyorum bunları yasamazdım

pardon ama canim, bu nasil bir düsünce böyle, hic olmamis.sen kizini kayinvaliden icinmi dogurdun, degil tabiki.sana minicik kollariyla sarilan o melegin sucu ne, sacmalama ne olur, sagduyulu ol biraz.anliyorum kizginsin, haklisinda.ama yinede aklindan gecirdiklerini bile bir mantik süzgecinden süz olur mu? konun konusundada basima gelmedigi icin bilemem tabiki ama orta yolun bulunmasi taraftarayim.hic degilse bayramdan bayrama görevini yapman gerektigini düsünüyorum.misafir gibi gidip 1-2 saat esin icin evinin huzuru icin katlanabilirsin sanki.en azindan esine karsi basin dik olur.üzerime düsen görevi yaptim dahasini yapmak icimden gelmiyor cok kirginim lütfen beni zorlama diyebilirsin.nacizane fikrim.

haklısınız gitmemekte ama annenize bu durumdan bahsetmeniz hoş olmamış. anneniz bir gün bir laf eder eşiniz ya da kv yanında durum daha kötü olur.
arkadaşların dediği gibi bayramda kandilde kp telefonla arasınız. neden gelmiyorsun derse de kusura bakmayın baba kovulduğum eve gelemem der geçersiniz.

Canım benim benzer bir durum benimde başıma gelmişti. Kayınvalidem kızıma baktı 2 yıl kadar o dönemde kızım hastaydı ve karda kıyamette çocuğu kardeşine götürmüş ki mesafe çok uzak bana da haber vermedi. Arıyorum sonradan söylüyor biz buradayız diye, bende akşam kızımı almaya gittim anne neden bu soğukta çıkardın zaten hasta ilaç kullanıyor biliyorsun bugün cuma yarın zaten ben evdeyim yarın gitseydin keşke hem haber bile vermedin merak ettim evi aradım cebini aradım açmadın ilk seferde bir şey mi oldu acaba doktora filan mı götürmek zorunda kaldın diye dedim. Vay sen misin bunu diyen sana mı sorucam giderken çocuğuna da s... sana da dedi çıktı işin içinden. Sonra ben ona biliyor musun bu saatten sonra seni bir anne gibi görmemi asla bekleme bu laftan sonra hadi beni geçtim şu el kadar çocuğu bile bu lafı söyleyebildin ya otur kendini değerlendir dedim. Tabii o dönem durumumuz müsait değildi ve çocuğu bırakacak başka kimsem yoktu mecburen sabah bırakıp akşam alıyordum ama tek kelime dahi etmeden. Çok şükür şimdi ikinci çocuğum oldu ve bakıcımız var. Eşime hiçbir şey söylemedim o zamanlar geçenlerde yine annesi beni çıldırttı sen annemi bir türlü sevenedin dedi bende eğer benim annem sana bu lafı söyleseydi sevebilir miydin dedim ne zaman söyledi dedi bende geçti artık ama benim içimde hala o laf dedim. İnan bana çok iyi anladı her şeyi eşimde şimdi. Ben yine de annesi diye arada gidelim çocukları görsünler diyorum çoğu zaman eşim istemiyor.

benimde canıma yettı ama ben bısey desem kocam arkamda degıl oda bunu bılıyor yuklendıkce yuklenıyor annemede yettı artık ben senı ezıyet çekmen ıcın doğurmadım ben damadıma bısey dıyormuyum dıyor o kımse bende oyum huzurunuzu düşünüyorum canima cekıyorum dıyor kadında haklı benımde anneme bısey demeye yuzum yok artık

ama esiniz sizi anlamış ne güzel benim esim sen haklısın ama kucuksun dıyor bıde benım esimın annesi anlamaz ben ona sizin soyledıklerınızi söylesem benı hıpten suçlu yapardi

sen niye kırıyor mussun inadını? sen insan gibi karşılık vermişsin, o sana demediğini bırakmamıs
senin yerınde olsam eşime derdim ki, ''annen gelecek benden özür diyecek, yoksa ben görüşmem!''
haklı oldugun durumlarda asla boyun eğme, asla büyüktür ben küçüğüm, gideyım de özür dileyeyım deme!
asla ezdirme kendını
senın söyledıgın lafla ben hiçbir şey göremedım, ama onun söyledıklerı gerçekten kabul edılmez.
eşine de bu konuda taviz verme, sen nıye gıdıyor musuun ki? sen mı bedduaları ettın, sen mı hakaret ettın ona?
git de alışşsın böyle şeylere, bundan sonra ardı arkası kesılmesın, en ufak bir şeyde yıne ınadını kıran sen ol!

ama esiniz sizi anlamış ne güzel benim esim sen haklısın ama kucuksun dıyor bıde benım esimın annesi anlamaz ben ona sizin soyledıklerınızi söylesem benı hıpten suçlu yapardi

Evet o konuda şanslıyım annesinin yaptıklarını kendisi de görüyordu ve beni hiçbir zaman zorlamadı sen küçüksün diye ve kaç kez annesinin yanında önce büyük büyüklüğünü bilecek ki küçükte küçüklüğünü bilsin dedi. Bence eşinize sizde bu sözü söyleyin. Çünkü siz sustukça annesi iyice yüklenecektir. Biz 11 yıldır evliyiz ilk döemlerinde sizin gibiydi ama baktım olmuyor takır takır verdim cevabını şimdi hiçbir şeye karışamıyor. Geçenlerde seneye çocuklara ben bakayım boşuna bakıcıya para vermeyin dedi, ki bana daha ikinciye hamileyken senki ben ona bak demişim gibi (benimde öyle bir hataya ikinci kez düşmek gibi bir niyetim yoktu zaten) ben bakamam kime baktırıyorsan baktır bana mı güvendin doğurdun iki tane demiş insandır kendisi eşim de bunu çok iyi biliyor. Bende gerek yok çocuklar büyüdü artık bir yıl daha bakıcıya para verirsem batmam merak etme dedim, eşim anladı annesinin yine ortalık karıştırmaya çalıştığını eşim anne durduk yere laf çıkarma kimse sana bak demiyor zaten bu saatten sonra asla demeyiz zamanında ben bakamam diyordun ne oldu birden torun sevgin mi nüksetti dedi. Kayınvalidem kıpkırmızı tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…