Eşimin annesine hiç bişey söyleyememesi

Yani yeni evliysem esimin yanına otursam ne olur oturmasam ne olur. Alakasız biri otursa anlayacağım da anası bu yav. Büyüktür deyip geçmek lazım bence. Kayınvalidenin diğer hareketlerinim iyi niyetli olmaması ayr mevzu

Ben cok sansliyim öne oturmayi hic sevmem zaten kucük cocugum var. Ama k.v sırf gıcıklık olsun diye direnirse ne hissederdim bilmiyorum. Ben pek takilmam böyle durumlara.

2 aylık evliyim, eşim annesine hiç hayır diyemiyo. Her gittiğimizde dönüşte bir kavga bir görültü. Annesi sürekli laf sokma peşinde. Nişanlı iken bu kadar değildi. Eşimle bu konuyu çok konuştuk. Ben yanındayım, kimseye laf ettirmem, kimse sana bişey diyemez gibi çok sözler verdi. Aynı zamanda uyguladı da o zamanlar. Gördüm yani benim yanımda olduğunu ona karşı. Bunu görünce zaten evlenmeye karar verdik. Şimdilerde annesine hiz ağzını açmıyo. Kavga ediyoruz dönüşlerde ozaman biliyorum farkındayım konuşcam çözcem diyo. Mesela annesi gözleme yapmış, senin için yaptım oğlum diye 40 kez söyledi bir iki kez söylese neyse dicem ama bile bile sinir etmek için diyo. . Sanki bi o yemege davet edilmiş gibi. Eşimde demiyorki karımda burda anne diye. Şuan çok örnek veremiyorum tanıdık birileri var sitede diye ama bi kezde üçümüzün arabaya binmesi gerekti, o yokken dedim ki eşime ben oturacağım öne, arkaya oturttur, annemin huyu bu kim sürerse sürsün öne oturur dedi. Çıldırdım ver dedim o zaman ben süreceğim. Aldım ben sürdüm. Annesine diyemedi anne arkaya otur önecektik orada rahat vs diye. İnanın problem öne arkaya oturmak değil, onun bu tip şeylere müdahale etmiyo olması, sonrasında çözcem halletcem diyo ama konuşuyo mu onu da bilmiyorum. Ne olursa olsun bana söyle onlara tamam de geçiştir dedi, bende hep öyle yaptım. Çok yoruldum iki ayda. Yol gösterin?
Siz sanıyor musunuz ki laf sokmayan kv var? Bence yok🤷 kibar kibar verin cevabını hiç o seviyeye düşmeden,yeri gelip şakaya vurarak yeri gelip hiç duymayarak.Mesela ben olsam gözleme meselesinde ağzıma dahi surmezdim,niye yenmiyorsun dendiğinde gülerek ve çok sakin bir şekilde ee oğlun için yapmışsın o yesin sadece derdim ve konuyu degistirirdim.Siz eşinize daha nisanliyken bu baskıyı yapmaya başlamışsıniz.Adamda bıkmış tahminimce.Ben sizi çok masum göremedim.Kaynana kötüdür düşüncesiyle bence her söylediği batıyor size.5 yıllık evliyim 8 yıldır o ailenin içindeyim,ne zaman arabayla bı yere gidicek olsak anne öne geç derim geçmez ben otururum.Bence ben her seferinde inatla öne oturmak için çaba gosterseydim oda inatla öne oturmaya çalışacaktı.Bu kadar büyütülecek şeyler değil bunlar bu psikolojiyle ömür geçmez.Arabanin onu nereye gidiyorsa arkasıda oraya gidiyor 😀

Canim o kadın onun annesi sen eşisin. Evet seninle bir hayat kurdu ama o kadinda onu 9 ay karnında taşıdı. Sana göre cok kötüde olsa o kadin onu emzirdi büyüttü. Hakli nedenlerin olabilir ama k.v icin sürekli eşini didiklemeye devam edersen bir süre sonra evliligine zarar verirsin cünkü annesini atmaz ve bir süre sonra sürekli bıkbık kafasini yemenden bıkar. Ve sonrasinda sabri tasinca telafisi olmayan zararlar verirsiniz eğer sayginizi kaybederseniz bir süre sonra k.v problem olmaktan cikar birbirinizi yersiniz. Annesini sevmesende kabullenmek zorundasin once bunu kafana sok. Bunu kabullenirsen daha az sinir olursun. Benim k.v de de cok rolcudür ama asla eşime yansitmam evdeki huzurumu bozmam gidip annesinin kulagini çekecek hali yok . mesela ben ayni seyi yaşadim k.v bir akrabasina giderken 4 tane pide yaptirmis bizde ordayiz. Pideden 2 parca cikartti 1 parcasini esime 1 parcasini ogluma verdi sizde benim canimsiniz yiyin dedi ama bana vermedi. Bende suratina baktim üzüldüm o da farketti akli sıra bana dış kapinin mandali muamelesi yapti. Bende aradan 2 ay gectikten sonra köye gittik kapida k.v akrabalariyla oturuyor icerden 1 tas incir getirdi ortaya koydu herkes yedi 2 tane kaldi ben yemedim yengesi kızım yesene dedi. Bende 2 tane kalmis annem böyle olunca kendi canına yedirmek ister onlar onun canlari dedim. Bir dahada yapmadi kıpkırmizi oldu rezil oldu.Rahatsiz oldugun şeyleri kendin cozmeye öğrenmelisin.
Me kadar kötüymüş kayınvalideniz. Ağzınıza sağlık çok iyi demişsiniz. Peki eşiniz o pide olayında hiçbir şey yapmadı mı? Oturup bir güzel yedi mi size pide verilmemişken

Me kadar kötüymüş kayınvalideniz. Ağzınıza sağlık çok iyi demişsiniz. Peki eşiniz o pide olayında hiçbir şey yapmadı mı? Oturup bir güzel yedi mi size pide verilmemişken

Esim görse kızardı ben hic söylemedim farketmedi. ben kendi isimi hep kendim hallediyorum. Benim k.v kendi akrabalarindan cok cekiniyor hic kücük düşmek istemez. Ben bir sorun oldugunda hic tepki vermem illaki k.v evine gidince bir tanesiyle karsilasiyoruz onlarin yaninda konusur işimi hallederim. Herkesin zaaflari var.

Bunlar için eşinizle kavga etmeyin. Yıpratmayin daha yeniyken ilişkinizi.

Sizi korumasından bahsetmişsiniz gözleme için ne demesi gerekirdi annesine tam olarak? Sürekli söylemesinden rahatsız olduysaniz siz birşey söyleseydiniz. Kocaman insanların rahatsız olduğu konuları eslerinin çözmesini beklemesi sacma geliyor bana. Birde üstüne niye beni savunmadın diye kavga etmek...

Arabanın ön koltuğuna oturmak istiyorsa otursun, normal zamanda siz oturuyorsunuz zaten arada bir kayınvalidenizin oturmasını da hoş görün. Yazdığınız iki örnekte eşle uğruna kavga edilecek şeyler değil.

Şu ön koltuğa yüklenen paye nedir bir onu anlayamiyorum😆Ne oluyor yani,oraya oturan Valide Sultan,arkaya oturan Haseki mi oluyor?
Bu bahsettikleriniz çokta dert edilecek şeyler gibi durmuyor.Baska sorunlar varsa orasını bilemem tabi.

Ee ne var bunda. Benim esim tahinli pide cok sever. Kayinpederim her gittigimizde alir. 1000 kerede sana aldim sana aldik al ye vs der verir esime. Ne kadar guzem birsey o yasta bile (77 yasinda ) bir babanin ogluna sevdigi ozledigi biseyi alip vermesi.
Benim Annem de genelde bana kabak tatlisi yapar al sana yaptim diye soyler defalarca. Sizin gecinmeye gonlunuz yok bence..

Su on koltuk muhabbetide kadarda ergence sacma mebzu yok bence sanirsiin yaslar yedi. One otursan nee arkaya otursan ne. Cok zoruna gidiyorsa otursun one birkac kere ay soforum var yardimci pilotu var ne guzel hayat bana de bas kahkahayi :D

adet falan pek takan biri degilim ama kv ile arabayla bi yere gitsek ben öne otursam bi tuhaf yani... kocama yapismaya yer mi aricam ne yapcam??? sanki hergün biniyor arabaya... o olmadigi zamanlar doya doya bin öne Allahim yarabbim

Bende bi kv var öne oturmak için 60lik yaşa rağmen depar atıyor 😃 saldım ben de amaaan dediginiz gibi hep ben öndeyim varsın otursun içindeki yağlar erisin
Aynen ya benimki oturmak istemez ama ben derim gec anne otur diye ne olucakki bunlarida mesele yaparsak hayat cok zor olur daha buyuk derdimiz olmasin 😃

Sizi bende çok iyi anlıyorum benim kv böyle ama ne yapalim ki onları biz degistiremeyiz ki akillarinca mantıklı güzel bir şey yapiyorlar bende çok sorun yaşadım asla eşime anlatmadim gerek duymadım çünkü ben gereken cevabı veriyordum sizde bos verin siz onu taktikca kendini bir şey sanacak

Ee ne var bunda. Benim esim tahinli pide cok sever. Kayinpederim her gittigimizde alir. 1000 kerede sana aldim sana aldik al ye vs der verir esime. Ne kadar guzem birsey o yasta bile (77 yasinda ) bir babanin ogluna sevdigi ozledigi biseyi alip vermesi.
Benim Annem de genelde bana kabak tatlisi yapar al sana yaptim diye soyler defalarca. Sizin gecinmeye gonlunuz yok bence..

Su on koltuk muhabbetide kadarda ergence sacma mebzu yok bence sanirsiin yaslar yedi. One otursan nee arkaya otursan ne. Cok zoruna gidiyorsa otursun one birkac kere ay soforum var yardimci pilotu var ne guzel hayat bana de bas kahkahayi :KK70:
Niyet önemli olan. Sizinkiler iyi niyetinden sevinesiniz diye söylüyo, ki bu şekilde olsa bende mutlu olur sevinirim ama benimki ben duyayım diye bastıra bastıra söylüyo. Başka mevzularda birleşince anlıyosun niyetini.

Kv'nin arabanın önüne oturnasından rahatsız olabilirsiniz de çıldıracak ne var?
Gözleme konusunda rahatsız olduysanız yemeyin, kalkın sofradan, eşinize dırdır edecek ne var?
Her şeye çıldırmaya, eşinizle tartışmaya devam ederseniz kısa sürede ilişkinizi yıpratırsınız.
Eşine, onun ailesini kötüleyip, her şeyden kavga edip, mutlu bir evlilik yürüten görmedim etrafımda.
Siz yine de şansınızı deneyin.

Niyet önemli olan. Sizinkiler iyi niyetinden sevinesiniz diye söylüyo, ki bu şekilde olsa bende mutlu olur sevinirim ama benimki ben duyayım diye bastıra bastıra söylüyo. Başka mevzularda birleşince anlıyosun niyetini.
Iyide siz duyunca ne oluyor ki. Yani ben olsam ahmgzimi sapirdata sapirsata ballandira ballandira yerim. Hatta esimin elinden alir senncok yeme ben yerim der nispet yaparim :D

2 aylık evliyim, eşim annesine hiç hayır diyemiyo. Her gittiğimizde dönüşte bir kavga bir görültü. Annesi sürekli laf sokma peşinde. Nişanlı iken bu kadar değildi. Eşimle bu konuyu çok konuştuk. Ben yanındayım, kimseye laf ettirmem, kimse sana bişey diyemez gibi çok sözler verdi. Aynı zamanda uyguladı da o zamanlar. Gördüm yani benim yanımda olduğunu ona karşı. Bunu görünce zaten evlenmeye karar verdik. Şimdilerde annesine hiz ağzını açmıyo. Kavga ediyoruz dönüşlerde ozaman biliyorum farkındayım konuşcam çözcem diyo. Mesela annesi gözleme yapmış, senin için yaptım oğlum diye 40 kez söyledi bir iki kez söylese neyse dicem ama bile bile sinir etmek için diyo. . Sanki bi o yemege davet edilmiş gibi. Eşimde demiyorki karımda burda anne diye. Şuan çok örnek veremiyorum tanıdık birileri var sitede diye ama bi kezde üçümüzün arabaya binmesi gerekti, o yokken dedim ki eşime ben oturacağım öne, arkaya oturttur, annemin huyu bu kim sürerse sürsün öne oturur dedi. Çıldırdım ver dedim o zaman ben süreceğim. Aldım ben sürdüm. Annesine diyemedi anne arkaya otur önecektik orada rahat vs diye. İnanın problem öne arkaya oturmak değil, onun bu tip şeylere müdahale etmiyo olması, sonrasında çözcem halletcem diyo ama konuşuyo mu onu da bilmiyorum. Ne olursa olsun bana söyle onlara tamam de geçiştir dedi, bende hep öyle yaptım. Çok yoruldum iki ayda. Yol gösterin?

Saydığın şeyler gerçekten çok basit şeyler
Bu kadar mevzusu bile olmayacak eften püften şeyler için annesi ile kavga mı etsin
Şu sitede yazdıklarınızı yaşamayan yoktur herhalde
Evliliğinizi sebepsiz yere geriyorsunuz

Anne cokk güzel olmuş eline sağlık der anne sen bunu daha sık yapsana der eşime gülümseyerek yerim koltuk meselesinde ben kayınvalidemi öne oturturum eşim hayır annem arkaya oturacak derdi otursun onde ne olcakki ben aynadan esimle flortlesiyordum zaten daha hos olur dusunki biz beraber yaşıyor sen kv kızıyorsun o yüzden herşeyi sana batmış hanı derler ya gözünün üstünde kadın var dese kavga edeceksin o yerdesin

Anne cokk güzel olmuş eline sağlık der anne sen bunu daha sık yapsana der eşime gülümseyerek yerim koltuk meselesinde ben kayınvalidemi öne oturturum eşim hayır annem arkaya oturacak derdi otursun onde ne olcakki ben aynadan esimle flortlesiyordum zaten daha hos olur dusunki biz beraber yaşıyor sen kv kızıyorsun o yüzden herşeyi sana batmış hanı derler ya gözünün üstünde kadın var dese kavga edeceksin o yerdesin
Keşke bende sakin kalıp bunları yapabilsem

Back
X