Eşimin annesiyim sanırım

Burdan nasıl döndürebilirim kendimi
Çünkü bi anda herşeyden elimi cekersem illaki catışiriz. Ve ben kavgada cok yukselen biriyimdir terketme boyutuna bile gelebiliyorum hic tahammulum yoktur sahsima laf soylenmesine
Tostunu gece hazırlayın sabah kendi bassın bir zahmet siz kalkmayın. Ya da kahvaltılıklar dolapta hazır dursun kendi çıkarsın yapsın kahvaltısını. Günlük kendi planınızı kendisine bildirin. Her gün bu plana göre evle ilgileneceğim Deyin. Sizden fazlasını beklemesin. Bi de talimat almak beni işten soğutuyor bu konuda konuşmazsak sevinirim de vs

Ben inadına yapmazdım valla ne o öyle ya.. takıntılıyım diyorsa da tedavi olsun normal değil bu tavır
Kizlar o kadar haklisiniz ki
Artik tavrimi degistirmem lazim gercekten
Dun firina tavuk attim hazir firin acikken kurabiye de atayim diyip hasta hasta kurabiye yapan bi enayiyim ben

Maalesef siz kendi kıymetinizi bilmeyince başkası hiç bilmiyor. Eşiniz hastayken yatıyordur ama siz yatamıyorsunuz bi çay bilr içemiyorsunuz bence değişin kendinizin kıymetini bilin yoksa çok yorulursunuz böyle

Sakın tamam o zaman demeyin. Taşıyacağın kadar al, bulursun yolunu. Kötüyüm zaten kafamı kaldıramıyorum vs vs abartin biraz.

Su an hastasiniz geldiginde elim ise kalkmiyor diyerek baslicaksiniz. Herseyin farkindasiniz yani sabah hasta halinizle kalkip ne diye tost yaptiniz anlamadim. Anne degil hizmetci olmussunuz. Esiniz de cok takintili olsa kendi yapar.

O tostu yapmasaydiniz esiniz aclik krizine mi girerdi mesela ?Cocugunuz olsa anlarim.Hasta olsam koskoca adama tost yapmak icin tirnagimi kipirdatmam.Bunca emeginize duydugunuz laflar hic hoş degil.
Biraz daha az suslenip hizli hazirlanip tostunu kendi yapabilirdi. Hatta bana da yapip birakabilirdi. Ama o benim yapmama alismis ya ben yapmiyorsam kendi de yapmiyor ve disardan yemeyi goze almis o kadar tembel aslinda. Hata bende. Gecen evde yoktum ben kalkip kendine birseyler hazirlamamis disardan borek corek almis 40tl verdim diye dert yaniyordu bana. E hazirlasaydin evde. Basbaya tembel

Dun firina tavuk attim hazir firin acikken kurabiye de atayim diyip hasta hasta kurabiye yapan bi enayiyim ben
Degisime once kendinizden baslamalisiniz. Hastayim deyip yatacaksiniz. Tavuk yapamam kurabiye yapamam, dinlenecegim diye dusuneceksiniz.
Ben hastayken kizima bakmak disinda asla is yapmam. Cok kotuyum der yatarim.

Esinizin duzen takıntısı var ve muhtemelen öyle bir evde büyümüş, siz de rahat büyümüşsünüz. Burda iki tarafta kendince haklı, ben de ev daginikken falan hiç hoşlanmam. Hatta gelinimizi çok severim ama o da biraz sizin gibi boyle bir kac kere gördüm, cok şaşırmıştım, darlanmistim ama belli etmedim ,beni ilgilendirmez sonucta diye ama esinizin sizinle bir ömür geçireceğini düşününce onada hak verdim.Simdi asil sorun şu ev hanımı iseniz ,esinizin evde bir duzen beklemeye hakki var diye düşünüyorum, anladığım kadarı ile cocukta yok.Esinizde yardimci olmali ama evde iseniz pek tabiki asil sorumluluk sizdedir.Hasta olduğunuz durumları paranteze alıyorum, hastaysaniz bir sey yapamazsınız.O sizinle ilgilenmeli ama siz genel olarak bunlardan sıkılmış duruyorsunuz.Bence ise girin ve çalışın, eşinizlede isleri paylaşın, arada da iyi birinden temizlik yardimi alırsınız oldu bitti

Ben de gece mutfağı dağınık bırakmayı sevmem mesela. Mutlaka çaydanlığa kadar her şeyi yıkayıp bırakırım. Adam uyumak istiyor, koluma yapışıp hadi bırak onları uyuyalım diyor mesela. Birkaç kez "sen yat, benim işlerim bitince gelirim" dedim. "Sabah dağınık olsun istemiyorum" dedim. "Ya olsun, dağınık olsun ne olacak" demeye başladı. "Ben makyajımı silerken bardakları makineye dizsen bunlar olmazdı" diyorum mesela. Yani bunu onların tercihine bıraksak, bu mutfağın hali ne diye söylenir ama bu onun fikri gibi oldu şimdi. Ben gene mümkün olduğunca temiz bırakıyorum ama yapmadığım zaman hiç gözüne batmıyor, çoğu kez kendi topluyor. Doğru iletişim ve yönlendirme ile, her şeye ortak edilebilir eşler. Biz kendimizi hizmetçi rolüne sokarak bu hale getiriyoruz onları. Bugün de misal uyandım banyo yaptım saçlarıma fön çekip makyaj yaptım. Bir fotoğraf attım eşime. Altına da "eşime saçımı süpürge edeceğime saçımı taradım" yazdım. Bayıldı, çok güldü ve hoşuna gitti. Bu kadar basit.

15 yaşında oğlum var ben yapmıyorum , oğlum uyumak istiyorum diyorum okulda yapıyor kahvaltıyı . siz baştan alıştırmısınız. bi işe girirn bence evde oturunca eşiniz görev gibbi görmüş . bakış açısı yanlış

Yani yemek yapıp ev temizliği yapmak çok normal değil mi?
Çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Eşiniz dışarda çalışıyor sizde ev düzenini sağlıyorsunuz.
Şunu yaptım bunu yaptım diye adamun gözüne sokmak nedir?
Ben sevdipim adamı işe göndermeden kahvaltısını önüne koyarım bunu severek yaparım bana çok da önemli bir şey yapıyorum gibi gelmez açıkcası.
Hastayken de söylerim bu akşam dışardan söyleyelim halim yok diye .
O kadar olur yani.
Adam meyve getirmiş falan kendince bir şeyler yapmış.
Onu yapmayayım kıymetlğ olurum bunu yapmayayım kıymetli olurum bu nasıl bir mantık .
İyi hiçbir şey yapmayın.
Bir süre sonra soğutur bu davranışlar kıymetli falan olunmaz bu şekilde

Genede çocugunuza kahvalti hazırlasaniz bence daha iyi olurdu.Ben öğretmenim ve elinde poğaça ile gezen çocuklara cok üzülüyorum, gelişme çağı, sağlıklı beslenmesi çok önemli, kararı sizin tabiki

Ay sizi baya hizmetci saniyir. Sizde hata bu kadar şımartmaya ne gerek var. Hastayım halim yok sen hazirla yemegi ya da disardan al deyin. Sabah hasta hasta tost yapmayi teklif etmeniz asıri saçma zaten. Annenize de yardim etseydiniz keske bekarken en azindan kadincagiz gun yuzü gorürdü boyle bir düşuncesiz adam yerine. Hayirdir kocaniz prenses falan mı. Hayat musterek ne demek yaa hasta hasta yemek vs. Yapmanız. Az kendi kiymetinizi bilin yoksa daha cok ezilirsiniz. Bir camasir atmakta nr var akşam gelince o atsın. Hey allahim otel kinforunda yaşıyor adam. Kusura bakmayin da sizin gibi birini kim bulsa kullanır bu ne böyle. Hasta hasta bir de yemek yap diyorsun diye azarlayacaginiz yerde gey allahım. Kizım var benim de allah korusun yetiştir buyük gerizekali bir adama hizmetci olsun çok üzücü

Bende evlendiğim ilk seneler kalkar kahvaltı hazırlardım, evlilik bunu gerektirir diyesonra sonra uyku tatlı gelmeye başladı erken saatte kalkmak bebek mi bu adam dedim bir yumurta kırmak 2dk, sürer.10 senedir kalkamıyorum eşimde kalkma kahvaltı için dedi anlayış gösterdi, taki kızım ilkokula başladı kızı sayesinde kahvaltı gördü adam canım yaptığın her fedakarlık görevin olarak sana yapışıyor bir iki gün yapmadın mı suçlu olursun.benim tavsiyem kendi kişiliğin ne istiyorsa onu yap senin tarzın haftada 1 temizlik yapmaktır ama hep toplu tutmaktır öyle yap,tarzın her gün süpürge yapmaktır öyle yap , sonuçta b.kunla oynamiyorsun yave maalesef her yaptığın şeyi bazen ciddi bazen şaka söylemek gerekiyor mesela:bebeksin ya dur kahvaltını hazırlayim,ahh kuzuum elin mi sakiriyo dur ben asayim çamaşırları,ben bugün yoruldum İlk bardak çayı koyarım sonrası sende, camları sildim masaja ihtiyacım var, bazende ciddi ben hizmetçi değilim bana görev verme,ben ne yapacağımı bilirim gibi hep konuşmak,laf sokmak,bazen kavga gerekir yani, ilerde çocuk oldu mu işin içinden çıkamazsın çok yıpranırsin hem fiziksel hem psikolojik

Burdan nasıl döndürebilirim kendimi
Çünkü bi anda herşeyden elimi cekersem illaki catışiriz. Ve ben kavgada cok yukselen biriyimdir terketme boyutuna bile gelebiliyorum hic tahammulum yoktur sahsima laf soylenmesine
Hazir 3lijizde son yasadıginiz olay var. Sen vicdansiz misın insan hasta karısına bunu yapar mi diye kavga edin birkac gün da hala hastayim deyim is yapmayın.

Aynen öyle.Bırakın yesin disardan .Cocuk degil,aciz hic değil.Caninızin kiymetini bilin.

İşte sizi hizmetci saniyor titiz insan kendisi temizler bu size yaptiriyor. Valla gidin calisin ev isini beraber yapin. Bunun sonu yok cocuktan sonra ozellikle evde durmak ev isi yaomak insanı cok yoruyor

Son paragrafta anlattığınz gibi olun bakalım neler oluyor. Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez.

evde yapıyor kahvaltıyı , hastaysam gece geç yattıysam okulda. hasta halimle kahvaltı hazırlamıyorum . ayda 2 defa falan oluyor . değişiklik oluyor onada

Enayi değilsiniz sadece belli ki sevgiyi gösterme şekliniZ bu sadece bu kadarı yanlış çünkü aynı sevgiyi görmüyorsunuz bu da alma verme dengesini bozuyor zamanla eşinizin gözünde dişi eş değil anne ya da evde her işi gören biri oluyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…