- 23 Ekim 2018
- 16.086
- 37.157
- 598
- Konu Sahibi Matmazel -
-
Tostunu gece hazırlayın sabah kendi bassın bir zahmet siz kalkmayın. Ya da kahvaltılıklar dolapta hazır dursun kendi çıkarsın yapsın kahvaltısını. Günlük kendi planınızı kendisine bildirin. Her gün bu plana göre evle ilgileneceğim Deyin. Sizden fazlasını beklemesin. Bi de talimat almak beni işten soğutuyor bu konuda konuşmazsak sevinirim de vsBurdan nasıl döndürebilirim kendimi
Çünkü bi anda herşeyden elimi cekersem illaki catışiriz. Ve ben kavgada cok yukselen biriyimdir terketme boyutuna bile gelebiliyorum hic tahammulum yoktur sahsima laf soylenmesine
Buradan o zaman azar azar döndüreceksiniz
Bir daha hastayken iş yapmayacaksınız ne derse desin en söylerse söylesin evdeki durum size bile batsa yapmayacaksınız eğer o da tepki olarak yapmaz birikirse iyileşince baya iş yığılmış tek yapanam diyip ucundan tutturacaksınız böyle azar azar yavaş yavaş alıştıracaksınız bir daha da tırnağınız kırılsa kıyamet koparacaksınız kocanız hak ediyor gibime geliyor buradan bakınca her şeyi halledebiliyor olsanız bile halletmeyin yapmayın çekilin köşeye illaki bir yapan bulunur
Su an salon darmadağınık. Kizim koltugun altina tum oyuncaklarini saklamış. Temiz camasirlari cekip koridora suruklemis. Bunlari baskasi topluyor olsa su an yanina gidip ev dagilmis, hadi topla derim. Ancak ben toplayacagim icin şu an oturmayi tercih ediyorum. Baskasina dikte etmek çok kolay.
Kizlar o kadar haklisiniz kiBen inadına yapmazdım valla ne o öyle ya.. takıntılıyım diyorsa da tedavi olsun normal değil bu tavır
Sakın tamam o zaman demeyin. Taşıyacağın kadar al, bulursun yolunu. Kötüyüm zaten kafamı kaldıramıyorum vs vs abartin biraz.Mesela ona yakın bi yerde pazar var, evde sebze kalmadı sen yap alısverisi dedim gelirken de hazır birseyler alirsin dedim (bulundugumuz bolgede getir vs yok) hem pazari hem hazir yiyecekleri nasil tasiycam ki ordan diyor. Isle ev arasi 20 dk en fazla. Gönlü yok çünkü alıstı benim herseye yetismeme
Biraz daha az suslenip hizli hazirlanip tostunu kendi yapabilirdi. Hatta bana da yapip birakabilirdi. Ama o benim yapmama alismis ya ben yapmiyorsam kendi de yapmiyor ve disardan yemeyi goze almis o kadar tembel aslinda. Hata bende. Gecen evde yoktum ben kalkip kendine birseyler hazirlamamis disardan borek corek almis 40tl verdim diye dert yaniyordu bana. E hazirlasaydin evde. Basbaya tembelO tostu yapmasaydiniz esiniz aclik krizine mi girerdi mesela ?Cocugunuz olsa anlarim.Hasta olsam koskoca adama tost yapmak icin tirnagimi kipirdatmam.Bunca emeginize duydugunuz laflar hic hoş degil.
Degisime once kendinizden baslamalisiniz. Hastayim deyip yatacaksiniz. Tavuk yapamam kurabiye yapamam, dinlenecegim diye dusuneceksiniz.Kizlar o kadar haklisiniz ki
Artik tavrimi degistirmem lazim gercekten
Dun firina tavuk attim hazir firin acikken kurabiye de atayim diyip hasta hasta kurabiye yapan bi enayiyim ben
Ben de gece mutfağı dağınık bırakmayı sevmem mesela. Mutlaka çaydanlığa kadar her şeyi yıkayıp bırakırım. Adam uyumak istiyor, koluma yapışıp hadi bırak onları uyuyalım diyor mesela. Birkaç kez "sen yat, benim işlerim bitince gelirim" dedim. "Sabah dağınık olsun istemiyorum" dedim. "Ya olsun, dağınık olsun ne olacak" demeye başladı. "Ben makyajımı silerken bardakları makineye dizsen bunlar olmazdı" diyorum mesela. Yani bunu onların tercihine bıraksak, bu mutfağın hali ne diye söylenir ama bu onun fikri gibi oldu şimdi. Ben gene mümkün olduğunca temiz bırakıyorum ama yapmadığım zaman hiç gözüne batmıyor, çoğu kez kendi topluyor. Doğru iletişim ve yönlendirme ile, her şeye ortak edilebilir eşler. Biz kendimizi hizmetçi rolüne sokarak bu hale getiriyoruz onları. Bugün de misal uyandım banyo yaptım saçlarıma fön çekip makyaj yaptım. Bir fotoğraf attım eşime. Altına da "eşime saçımı süpürge edeceğime saçımı taradım" yazdım. Bayıldı, çok güldü ve hoşuna gitti. Bu kadar basit.Su an salon darmadağınık. Kizim koltugun altina tum oyuncaklarini saklamış. Temiz camasirlari cekip koridora suruklemis. Bunlari baskasi topluyor olsa su an yanina gidip ev dagilmis, hadi topla derim. Ancak ben toplayacagim icin şu an oturmayi tercih ediyorum. Baskasina dikte etmek çok kolay.
15 yaşında oğlum var ben yapmıyorum , oğlum uyumak istiyorum diyorum okulda yapıyor kahvaltıyı . siz baştan alıştırmısınız. bi işe girirn bence evde oturunca eşiniz görev gibbi görmüş . bakış açısı yanlışMerhaba kızlar
Bekarken çok tembeldim pek ev işiyle alakam yoktu sağolsun annem baskılamazdı sadece odanı düzenli tut yeterli derdi. Evlendiğimde bocaladım, ev işlerine alışmam 1 senemi aldı. Ama kendi değerimi geri plana atmış gibi hissediyorum. Hasta da olsam halsiz de olsam uykusuz da olsam her sabah eşime kahvaltı hazırlamışımdır. Hasta da olsam ev işlerini aksatmamışımdır. Neden? Eşim dağınıklığı sevmez, yarın şu şu işleri yapacağım dediğimde gün içinde "napıyorsun canım" diye arar ve çamaşırları hallettin mi diye sorar beni aşırı derecede gerer.
Bende "aynen hallettim direkt balkondan aşağı attım" derim, güler ve tamam tamam sormadım der. Bunu kısa bir kesit olarak anlattım. Bugünkü mesele ise; 2 gündür hastayım burnum durmuyor kulağım tıkandı öksürüyorum ilaç da alıyorum ama geçmek bilmedi. Dün ne yesek akşam dedim bilmiyorum ki hayatım düşünelim dedi. Sen uğraşma ben dışardan ayarlarım birşeyler demedi. Sonra aradım marketten tavuk vs birşeyler alayım bari dedim tamam dedi. Evde bir takım tadilat olmuştu oraları temizledim ama nasıl kötüyüm. Yemekti evi toparlaydı derken bi bitki çayı yapıp oturamadım. Eşim akşam saat kaç olmuş elim kolum kalkmıyor bana diyor neden bitki çayı yapmadın hiç kendine bakmıyorsun hemen iyileşeyim demiyorsun vs. Dedim akıl vereceğine keşke sen yapsan. Gitmiş meyve koymuş tabağa. Daha ne yapayım diyor. Gece de çok öksürdüm uyuyamadı ben salona geçiyorum dedim geldim salonda uyumaya çalıştım.
Sabah birkaç sese uyandım tost yapcaktım sana neden uyandırmadın dedim "geç oldu uyu sen" dedi sert bi tonla. Kalktım ayarladım tostu koydum makinaya. "Ee geç kalıyorum çıkıcam ben hadi" dedi. Ayarladım koydum çantasına. Normalde güzelce sarılır öyle gider yalandan sarıldı sana şunu yap bunu iç demiycem koskoca kadınsın yap birşeyler dedi o kadar sinir oldum ki kapattım kapıyı ve kendimi sorguladım.
Hasta olmama rağmen herşeye yetişmeye çalışıyorum yine de yaranamıyorum gibi hissettim. Tüm gün yatsaydım yemek yapmasaydım ve kahvaltı derdine düşmeseydim tek yaptığım şey kendime bitki çayı yapmak olsaydı daha kıymetli olurdum gibi geliyor. Bu yaptığım resmen görevim olmuş. Ben eşimin annesi olmuşum da haberim yokmuş. Görüşlerinize ve beni sarsmanıza ihtiyacım var..
Genede çocugunuza kahvalti hazırlasaniz bence daha iyi olurdu.Ben öğretmenim ve elinde poğaça ile gezen çocuklara cok üzülüyorum, gelişme çağı, sağlıklı beslenmesi çok önemli, kararı sizin tabiki15 yaşında oğlum var ben yapmıyorum , oğlum uyumak istiyorum diyorum okulda yapıyor kahvaltıyı . siz baştan alıştırmısınız. bi işe girirn bence evde oturunca eşiniz görev gibbi görmüş . bakış açısı yanlış
Ay sizi baya hizmetci saniyir. Sizde hata bu kadar şımartmaya ne gerek var. Hastayım halim yok sen hazirla yemegi ya da disardan al deyin. Sabah hasta hasta tost yapmayi teklif etmeniz asıri saçma zaten. Annenize de yardim etseydiniz keske bekarken en azindan kadincagiz gun yuzü gorürdü boyle bir düşuncesiz adam yerine. Hayirdir kocaniz prenses falan mı. Hayat musterek ne demek yaa hasta hasta yemek vs. Yapmanız. Az kendi kiymetinizi bilin yoksa daha cok ezilirsiniz. Bir camasir atmakta nr var akşam gelince o atsın. Hey allahim otel kinforunda yaşıyor adam. Kusura bakmayin da sizin gibi birini kim bulsa kullanır bu ne böyle. Hasta hasta bir de yemek yap diyorsun diye azarlayacaginiz yerde gey allahım. Kizım var benim de allah korusun yetiştir buyük gerizekali bir adama hizmetci olsun çok üzücüMerhaba kızlar
Bekarken çok tembeldim pek ev işiyle alakam yoktu sağolsun annem baskılamazdı sadece odanı düzenli tut yeterli derdi. Evlendiğimde bocaladım, ev işlerine alışmam 1 senemi aldı. Ama kendi değerimi geri plana atmış gibi hissediyorum. Hasta da olsam halsiz de olsam uykusuz da olsam her sabah eşime kahvaltı hazırlamışımdır. Hasta da olsam ev işlerini aksatmamışımdır. Neden? Eşim dağınıklığı sevmez, yarın şu şu işleri yapacağım dediğimde gün içinde "napıyorsun canım" diye arar ve çamaşırları hallettin mi diye sorar beni aşırı derecede gerer.
Bende "aynen hallettim direkt balkondan aşağı attım" derim, güler ve tamam tamam sormadım der. Bunu kısa bir kesit olarak anlattım. Bugünkü mesele ise; 2 gündür hastayım burnum durmuyor kulağım tıkandı öksürüyorum ilaç da alıyorum ama geçmek bilmedi. Dün ne yesek akşam dedim bilmiyorum ki hayatım düşünelim dedi. Sen uğraşma ben dışardan ayarlarım birşeyler demedi. Sonra aradım marketten tavuk vs birşeyler alayım bari dedim tamam dedi. Evde bir takım tadilat olmuştu oraları temizledim ama nasıl kötüyüm. Yemekti evi toparlaydı derken bi bitki çayı yapıp oturamadım. Eşim akşam saat kaç olmuş elim kolum kalkmıyor bana diyor neden bitki çayı yapmadın hiç kendine bakmıyorsun hemen iyileşeyim demiyorsun vs. Dedim akıl vereceğine keşke sen yapsan. Gitmiş meyve koymuş tabağa. Daha ne yapayım diyor. Gece de çok öksürdüm uyuyamadı ben salona geçiyorum dedim geldim salonda uyumaya çalıştım.
Sabah birkaç sese uyandım tost yapcaktım sana neden uyandırmadın dedim "geç oldu uyu sen" dedi sert bi tonla. Kalktım ayarladım tostu koydum makinaya. "Ee geç kalıyorum çıkıcam ben hadi" dedi. Ayarladım koydum çantasına. Normalde güzelce sarılır öyle gider yalandan sarıldı sana şunu yap bunu iç demiycem koskoca kadınsın yap birşeyler dedi o kadar sinir oldum ki kapattım kapıyı ve kendimi sorguladım.
Hasta olmama rağmen herşeye yetişmeye çalışıyorum yine de yaranamıyorum gibi hissettim. Tüm gün yatsaydım yemek yapmasaydım ve kahvaltı derdine düşmeseydim tek yaptığım şey kendime bitki çayı yapmak olsaydı daha kıymetli olurdum gibi geliyor. Bu yaptığım resmen görevim olmuş. Ben eşimin annesi olmuşum da haberim yokmuş. Görüşlerinize ve beni sarsmanıza ihtiyacım var..
Hazir 3lijizde son yasadıginiz olay var. Sen vicdansiz misın insan hasta karısına bunu yapar mi diye kavga edin birkac gün da hala hastayim deyim is yapmayın.Burdan nasıl döndürebilirim kendimi
Çünkü bi anda herşeyden elimi cekersem illaki catışiriz. Ve ben kavgada cok yukselen biriyimdir terketme boyutuna bile gelebiliyorum hic tahammulum yoktur sahsima laf soylenmesine
Aynen öyle.Bırakın yesin disardan .Cocuk degil,aciz hic değil.Caninızin kiymetini bilin.Biraz daha az suslenip hizli hazirlanip tostunu kendi yapabilirdi. Hatta bana da yapip birakabilirdi. Ama o benim yapmama alismis ya ben yapmiyorsam kendi de yapmiyor ve disardan yemeyi goze almis o kadar tembel aslinda. Hata bende. Gecen evde yoktum ben kalkip kendine birseyler hazirlamamis disardan borek corek almis 40tl verdim diye dert yaniyordu bana. E hazirlasaydin evde. Basbaya tembel
İşte sizi hizmetci saniyor titiz insan kendisi temizler bu size yaptiriyor. Valla gidin calisin ev isini beraber yapin. Bunun sonu yok cocuktan sonra ozellikle evde durmak ev isi yaomak insanı cok yoruyorEşim biraz temizlik düzen takıntılı biri. Başlarda çok kavga ettik bu sebeplerden. Belli başlı işlerde yardım ediyor ama hiç iş yapmadıgımda o asık suratını göreceğimi biliyorum sanırım o halini görmemek için kendimi zorluyorum böyle. Cünkü hiç çekemiyorum o halini. Ama evi düzenleyip toparladığımda şunları şunları yaptım dedigimde aşırı mutlu oluyor. Tuhaf biri
Son paragrafta anlattığınz gibi olun bakalım neler oluyor. Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez.Merhaba kızlar
evde yapıyor kahvaltıyı , hastaysam gece geç yattıysam okulda. hasta halimle kahvaltı hazırlamıyorum . ayda 2 defa falan oluyor . değişiklik oluyor onadaGenede çocugunuza kahvalti hazırlasaniz bence daha iyi olurdu.Ben öğretmenim ve elinde poğaça ile gezen çocuklara cok üzülüyorum, gelişme çağı, sağlıklı beslenmesi çok önemli, kararı sizin tabiki
Enayi değilsiniz sadece belli ki sevgiyi gösterme şekliniZ bu sadece bu kadarı yanlış çünkü aynı sevgiyi görmüyorsunuz bu da alma verme dengesini bozuyor zamanla eşinizin gözünde dişi eş değil anne ya da evde her işi gören biri oluyorsunuzKizlar o kadar haklisiniz ki
Artik tavrimi degistirmem lazim gercekten
Dun firina tavuk attim hazir firin acikken kurabiye de atayim diyip hasta hasta kurabiye yapan bi enayiyim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?