Eşimin ardaşına ilgi duyuyoruum. Kendimi çok kötü hissediyorum

Aklından geçen düşüncelerşn doğru olmadığının sende farkındasın bu konu ile ilgili benim nacizane düşüncem kendine farklı uğraşlar bulmandır

belli ki monotonlaşan, tek düze giden, doğru dürüst sohbet edemediğiniz için eşinizle paylaşımlarınız azaldığı için ve diğer taraftan eşinizin arkadaşı ile eşinizle aslında yapmak istediiniz sohbeti yaşadığınız için ona karşı ilgi olmuş ama emin olun bu gelip geçici birşey aslında ne bir ilgi yada hoşlantı, tamamen eşinizle olmasını istediğiniz sohbeti o kişi ile yapmanızdan kaynaklanıyor.

Eşinizi sevdiğinizi söylüyorsunuz ona olan sevginiz ve saygınız için kendinizi tamamen geri çekmeniz, eşinizle özel anla yaşamanız, küçük tatil yemek kaçamaklar yapmanız birbirinize olan heyecanınızı arttıracaktır yeniden öyleki bu hafta sonu dışarı çıkma işlemlerinizi arkadaş ortamında değil başbaşa yapın bence... yanlış olduğunu bildiğiniz halde belki ondan uzak durmak yerine onla görüşmek için kendinize bahaneler uyduruyo olabilirsiniz ama bu hem size hem karşınızdaki insana ve en en en ve tek önemlsi eşinize büyük saygısızlık olur... Yatağa giriş beraber yattığınız, her türlü iyi kötü gün için eraber söz verdiğiniz adam bu...

Arkadaşların dediği gibi yönlenme konusunda bir uzmandan da yardım alabilirsiniz ve inançlarınız ne doğrultuda bilmiyorum ama dualarınızda sizin doğruyu bulmanızda büyük katkı sağlayacaktır.

Diğer taraftan net bir şekilde yargılayan arkadaşlar içinde hayatın insanın karşısına ne zaman ne çıkartacağı belli olmaz ve insan duyguların düşüncelerine o sınırsızlıkta sınır çizemez ve büyük konuşmamak gerekir bence, yarın insanın ne olacağını kimse bilemez sonuçta.

Son olarak konu sahibi arkadaşım, belki benim durumumda olanlar vardır demişsiniz mutlaka vardır ama kimse burda bunu yazmaz açıklamaz beyinde olur biter, gelgitleri anlatmaz..

maşallah bi empati kelimesi öğrenmişsin söylüyonduruyon. Empati başkasının yerine kendini koymak yaşadıklarını hisetmeye, anlamay çalışmaktır. Ama anladığın şeyi kabul etmek manasına gelmez. Eşim kendini benim yerime konsanız hissettimlerimi anlasa zaten böyle bir durum olmayacaktı. ama sen nedense bu empatiyi tek taraflı işletiyorsuun işlete bilirsin o senin düşünceen

empati kelimesi öğrenmişsin söylüyon duruyon ne ya?

seninle tartışmaya girecek değilim.

empatinin ne olduğunu gayet iyi biliyorum ve diyorum ki eşinin yerine kendini koy şuan sen onun yerinde olsaydın eşin arkadaşına ilgi duysaydı ne hissederdin onu düşün diyorum.

insanın başına her şey gelebilir. ilgi duydunuz diyelim bir boşluk anında ama bunu normalleştirmek işte ilginç olan bu. bunun yanlışlığını farkedip bu yoldan dönmelisin. sen bilirsin hayat senin. zaten Allah'tan başka kimse kimseyi yargılayamaz sonuçta.

"Andolsun, o kadın onu arzulamış ve ondan murat almaya niyet etmişti. Eğer Rabbinin delilini görmemiş olsaydı, Yûsuf da ona meyletmiş gitmişti. Biz, ondan kötülüğü ve fuhşu uzaklaştırmak için işte böyle yaptık. Çünkü şüphe yok ki o, gönlünü bize bağlamış kullarımızdandı." Yusuf Suresi, 24

bekâr bir misafir evin hanımıyla nasıl olur da baş başa kalıp sohbet eder, dertleşir bunu anlayabilmiş değilim.
bu sırada evin erkeği evde yok mudur? evdeyse ne işle meşguldür? bu ne genişliktir?
burada bir kez daha ispatlanmış oluyor ki bir erkek ve bir kadın asla yalnız kalamıyor çünkü üçücü kişi olarak şeytan onları yalnız bırakmıyor.

Kınamak, vurun kahpeye misali linç etmek kolay.
fakat unutmayalım ki bu hepimizin başına gelebilir.
ayette açıkça belirtiliyor ki, Allah korumasaydı hz. Yusuf bile günaha sapacaktı.
biz kim oluyoruz ki kendi nefsimizi temize çıkarıp başkalarını linç etmeye kalkıyoruz?
önemli olan pişman olmak ve tövbe etmek.
konu sahibesi vicdanen rahatsızlık duymuş ki gelmiş burada bizimle paylaşmış.
gelecek tepkileri de göze alarak bunu yapması cesaret işi ve ben kendisini bu sebepden dolayı takdir ediyorum.

konu sahibesinin esasen hatası şu:
bu yakınlaşmayı bile bile devam ettirmek ve şu anki kafa karışıklığına kadar işi ilerletmiş olmak.

buradaki kabahatleri ise şunlar:
1-konuyu ilk açarken ayrıntı vermemekle bazılarının suizana düşmesine sebep olmuş.
2-vicdan azabı konusunu biraz eksik işlemiş. şöyle koca bir paragraf dolusu vicdan muhasebesi çalışsaydı bu kadar sert tepkiler almazdı.
3-cevap vermekde gecikmiş.

Son düzenleme:
Yukarıda bir yorumda uzmandan yardım al denmiş sana.Verdiğin cevaplardan aşırı öfkelisin,hatta kendinle kavgan var.Yoo sakın cevaplara kızıyorum deme.Bu konuyu açarken tepkilerin ne olacağını az çok anlamışsındır.Kendine duyduğun öfkenin sebebi,yaptığının yanlış olduğunun,bahanelerinin geçersiz olduğundan emin olduğun için.Bak diyorsun ki,arkadaşına hissettrimedim.O farkında değil.Gerçekten emin misin?İnsanlar duygusal bir yörüngeye girdiği zaman herşeyi kendi hissettikleriyle yorumlarlar.Erkeklerin bazıları bazı konularda salak olabilir ama,hepsi karşı cinsin ona olan hislerini anlamada zehir zemberektir.Sen sadece kendini kandırırsın farkında değil diye.Çünkü buna inanmak iyi gelir sana.Aynı yaptığın şeye kılıf olarak kocanın ilgisizliğini göstermeye inanmanın sana iyi gelmesi gibi.Kocan ilgisiz olabilir,ama bu senin hissettiklerine bahane olamaz.Yuva bu yuva.Kolay değil.Evlilik risktir.Kumar oyunudur.Kaybetmeye başladığında mızıkçılık,şike yapmayacak,oyunu bitireceksin.

Hayatta benim başıma şu bu gelmez demem.İnsanız.İnsanın başına herşey gelir.Önemli olan o fırtınalarda kıyıya nasıl ulaşabildiğimizdir.Kendi su alan teknenden,dümeni kırık tekneye atlama.Çok üzülürsün.Duygusal boşluk değil,ruhsal boşluk sen de ki.Doktora git iyi gelir.Hatta evlilik terapisi alın eşinle.

iğrene bilirsin de burası senin öğürme yerin değil. tualeti kullanmalısın bence. ayrıca senin neye iğrendin diye bir başlık açmadım. ama sen böyle bir başlık açıp orda isdeğin kadar öğüre bilirsin.

zorunuza gitti destek yerine köstek görmek.siz nasıl evliyken bir erkeğe gözlerinizi dikip bakıyorsunuz ve sonra kocanıza o kirlenmiş gözlerle bakabiliyorsunuz? Hiç utanmıyor musunuz? Hem Allah'tan hem de eşinizden?

Kimsenın kimseyı namus sorgulamasına cekmeye hakkı yok

Biz bunu bır erkek yapsa nasıl taşlarız kadın yapınca nıye anlayıs gosterıyoruz dıyenler var.Kusura bakmayın ama ben burada erkeklerın bırcok ıgrenclıgını sıneye ceken kadın gordum cevremdede. Kaldı ki bayan bundan rahatsızlık duymus baslık açmış yardım ıstıyor.

Ilk fırsatta kostugu falan da yok kımbılır neler yasıyorda sadece burada bır kısmını uzerınden özet gecerek anlatıyor. Erkeklerın aldatması genel olarak cınsellıktendır fakat kadınların cogu duygusal yonden eksık oldugu ıcın son raddeye gelmıstır ve yalnısta olsa aklından boyle bırsey gecırıp bır takım hatalar yapabilir.

He bazıları yapmaz bazıları yapar. Cunku bazıları duygusal yonden daha zayıftır. Arkadasa tek tavsıyem bu düşüncenın tehlıkelı oldugunu bılmesı gerek. Evlılıkte her zaman hersey yolunda gıtmez. Bu gosterır kı arkadasın kocasına olan sevgısınde problemler var. Eger cocuk yoksa boşanmasını tavsıye ederım. Sımdılık atlatsalarda ılerde ne olacagı belli değil belki yıne problem olacak ve kocası daha buyuk bır ılgısızlık gosterecek ve bayan yıne aynı hataya dusecek cunku kocasını gercek anlamda sevmıyor fark bu.

:20::20:Çok büyük bir yanlıştasın arkadaşım.Her insanın boşluğa düştüğü zamanlar olur.Kimsenin evliliği 4/4 lük değildir.Her evde anlaşmazlıklar,fikir ayrılıkları kavgalar olur.Önemli olan bunların nedenini bulup çözüme kavuşturmaktır.4 yıllık flört dönemimiz oldu diyorsun 5 yıldır da evlisin.Acaba bu flört döneminde herşeyi bitirip evlilkteki heyecanı mı yitirdiniz.
Eşinizin arkadaşına ilgi alaka duymanız normal karşılanacak bir durum değildir.Ki lütfen bunu o şahsa hissettirmeyin.:20:Üzülen ezilen hırpalanan hayatı alt üst olan siz olursunuz.:50:

Yazılanları okumadım ama naçizane tavsiyem al eşini karşına,evliliğimizde birşeyler yanlış gidiyor,diyerek konuya gir ve kendinde hissettiğin yanlızlığı eşinden beklediğin ilgiyi anlatarak konuşmaya başla.Konuşmadan çözemezsin.

Birazcık miniminnacık küçücük ve sizin kendinizi biran bile olsa hoş hissettirecek duygular çok büyük senelerdir emek verilmiş arada çok fazla sevgi ve bağlılık olan bir sevgiyi çöpe atmanıza nasıl izin verebilir ?
Nasıl silip yok edebilir ?
Bence eşinizin arkadaşıyla bir daha hiç görüşmemeli ve kendinizi daha çok eşinize emanet etmelisiniz onu daha çok düşnmelisiniz daha çok ilgilenmelisiniz onunla . Onunla ilgili eski anılarınızı getirmelisiniz aklınıza ve başınıza gelen zorluklardan ne şekilde kafa kafaya verip de kurtulduğnuz anları getirin aklınıza . Gerçekten 4 senelik bir flört dönemi 5 senelik evliliğe yazık etmemelisiniz . Ne olursa olsun sırf bu yalan yanlış geçici ve minnacık bir his yüzünden onca sevgiyi silip atmamalısınız . Sizin asıl aşık olduğunuz asıl mutlu olduğunuz asıl sevdiğiniz ve gerçekten ait olduğunuz tek erkek eşiniz .. Bence ne ona ne de kendinize haksızlık etmeyin . Tekrar yakınlaşmaya çalışın bence eşinize . Yanınızda olduğu zaman ( sevgiliyken görüşemediğiniz uzun zamanların ardından olan buluşmalarda nasıl davranıyorsanız öyle olun ) ilgili olun ..

gereksiz ucu hiç bir yere varmayan yorumlar dışında gerçekten durumu anlamaya ve yardım etmeye çalışan bayan arkadaşlarıma çok teşşekür eddiyoruum. Şuan olaylara bakışım daha netleşti. Eşim ile konuştum. O kişiyle görüşmeyeceğim. Umarıım bunca yıldan sonra ask bizi yarı yolda bırakmaz. Kızdıklarımada sunu söyleyim benim durumumu onaylamıyorsunuz diye sizi terslemiyoruum. Sizi konuşma ve yaklaşım tarzınızdan dolayı eleştiriyoruum. yapın deseniz de size alkış tutcağımı zannetmeniz zaten saçma yapcak olsam yapardım burda paylaşmazdım. Dinen yaklaşanlara sadece sunu söyleyeyim.Düşünceler dinimizde günah değildir. ancak ameller günahtır. günahlar insan içindir. többelerde öylee. alim değilim alim olduğunu idda edenlere de diyecek sözüüm yook

mesele beni yermek mi yani yer o zaman. Herkesin yaşadığını bilemezsiniz. burası mahkeme sizde yargıç olmuş adalet arıyosunuz. ama terazinin şaşmış. bizde herhalde ooo de herhalde bu durumu ballandıra ballandıra anlatmıyoruuz.erkekler gibii. evet uygunsuz bi durum farkındayım. ama herşey basma kalıp gitmiyoor. olayı cinsiyet ayrımına kadar getirdiniz. Kadınları kadınlar anlar sizin acınız başka bence

benim için yanlış,yanlıştır.kadını erkeği yoktur.:ssz:

Back
X