Arkadaşları var iş ortamında çok sevilen birisidir. Eşim genel olarak iyi bir insandır. Spor kurs gibi aktivitelerime pek karışmaz. Ama biraz insanlara güveni az ve şüpheci biri. Benimde çok saf olduğumu düşünür. Ondan diye düşünüyorum. Yani bazen onu ebeveynim gibi hissediyordum kendi başıma pek karar alamam.Kendisinin hiç mi arkadaşı dostu yok, onlarla sizden ayrı takılmıyor mu arada?
Bu şekilde bir müdahale benim de canımı sıkardı, evlendiniz diye niye 7-24 eşinizle olmak zorunda ve onun müsaade ettiği kadar arkadaşlık kurmak durumunda olasınız ki? Tuhaf ya; sürekli ilgi mi istiyor sizden, yoksa hobi olarak sizi kısıtlamak hoşuna mı gidiyor?
Ama bu bir örnekti tabiyki sadece bunu yaptı diye düşünmem bende. Komşum 65 yaşında dul bir kadın. Geçen gün iş çıkışı arkadaşıma uğradım diye sürat yaptı meselaAkşam komşuya gidecektim gitme dedi
Neden gitme dedi
Komşuyu mu istemiyor akşam diye mi gitme dedi
Komşunun eşi evde miydi ya da eşin kendi evde yalnız mı kalmak istemedi
Yani eşim bana komşuya gitme dese benim arkadaşım olmasın istiyor beni paylaşamıyorlar diye düşünmem
Izin almadım aslında birlikte dışardan yemekten geliyoduk. Ben bi ....teyzeye uğrayın dedim . Serti şekilde hadi yürü eve dediİzin vermedi dediğiniz için ‘gidebilir miyim ?’ Dediğinizi varsayıyorum .. sorarsanız , böyle bir cevap alma ihtimaliniz yüksek . İlk önce ‘izin alma’ olayını kaldırın . ‘Ben komşuya gidiyorum ‘ diyin -gitme- derse , sebebini sorun .. belki sizin farketmediğiniz bir olumsuz şey görmüştür . Saçma bir bahane ise, çekin kapıyı çıkın . Değilse gözden geçirin
İyi akşamlar
Ama bu bir örnekti tabiyki sadece bunu yaptı diye düşünmem bende. Komşum 65 yaşında dul bir kadın. Geçen gün iş çıkışı arkadaşıma uğradım diye sürat yaptı mesela
Evet çalışıyorum tüm gün birlikteydik zaten . Komsuyada sadece kahve içmeye uğrarımAkşam gitmek istemişsiniz ondan olabilir mi?
Eşiniz akşam evde iken siz neden komşuya gidesibizki.
Çalışıyor musunuz?
Arkadaşları var iş ortamında çok sevilen birisidir. Eşim genel olarak iyi bir insandır. Spor kurs gibi aktivitelerime pek karışmaz. Ama biraz insanlara güveni az ve şüpheci biri. Benimde çok saf olduğumu düşünür. Ondan diye düşünüyorum. Yani bazen onu ebeveynim gibi hissediyordum kendi başıma pek karar alamam.
Öğretmenim sabahcıyım yani arkadaşıma saat 1 de gittimBakın örneklerin her ikisi de akşam
Yani eşlerin ya da ailelerin diyeyim evde birlikte geçirecekleri kısıtlı Zaman
Eşinizle karşılıklı sakinleşince konuşun
Akşam 7 de gelip 12 de uyusanız zaten birlikte geçen süre 5 saat ye iç duş al yat derken konuşacak zaman dahi kısıtlı
Bu Zamanı da komşu teyzede geçirme sıkıldı isen birlikte gezelim fikri bana makul geldi
Oyle olumsuz birsey yasamadim ben arkadaş secimi konusunda. Tam tersi o bir arkadaşına kefil olduğu için yüklü bi miktar kredi borcunu ödedik. Şimdimi parasıyla en az 70 bin diyelimİlginç valla, hiç alışkın olmadığım bir ilişki dinamiği. Eşim benim arkadaş seçimlerime-görüşme sıklığıma ve samimiyetime karışmaz çünkü ayarımı bildiğimi düşünür, aynı şekilde ben de ona pek müdahil olmam, ama sevmediğim bazı arkadaşları konusunda uyarımı da yaparım "Ben bu adamdan hazzetmedim" diye, hislerime güvenir, kendini geri çeker en fazla, öyle yasaklama-izin vermeme gibi bir durum söz konusu değil. Ondan bana sizin durum farklı geldi.
Daha önce arkadaş seçimlerinizde başarısız olduysanız ve bu eşinize yansıdıysa, korumacı davranmasını anlayabilirim ama böyle çocuk güder gibi "Sen safsın, bilmezsin, olmaz" denmesi, insanı sinir eder ya.
Ayrıca eşimde ogretmen vesabahçı. Inanın birlikte fazlasiyla zaman geciriyoruzÖğretmenim sabahcıyım yani arkadaşıma saat 1 de gittim
Oyle olumsuz birsey yasamadim ben arkadaş secimi konusunda. Tam tersi o bir arkadaşına kefil olduğu için yüklü bi miktar kredi borcunu ödedik. Şimdimi parasıyla en az 70 bin diyelim
Bende oyleyim aslinda izin almam arar söylerim arkadaşlarla grup olarak bi yere gitmeme de pek karışmaz. Ama biriyle samimilesmeye başladığımda işler değişiyor.Siz kendi idarenizi eşinizin eline vermişsiniz.
Öncelikle sizi kısıtlamasına izin vermeyin.
Mesela ben bir yere gideceksem haber veririm. Asla izin alma modunda cümleler kurmam. Yani “bu akşam kızlarla buluşacağız. Benimle ilgili bir işin var mı?” Derim.
Siz hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin. Evlilik yapışık yaşamak yada birinden izin/onay almak değildir.
Eşinizin sevmediği arkadaşlarınız varsa bunu açıkça söylesin siz de gerekçelerini inceler ona göre davranırsınız.
Eşin, senin sosyal olmandan ve ilişki kurduğun insanların etkisi altına gireceğinden korkuyor.Açıkçası gözü açılacak ,şu anki halinden başka biri olacak, arayışlara girecek, terk edilme korkusu vs.eşinle, arkadaşlarınla,ailenle konuşacağın, paylaşacağın şeyler birbirinden farklıdır.Nedeni Eşine sor,neden böyle düşünüyorsun diye?Iyi akşamlar. 15 küsür yıldır süren bir evliliğim var. Eşimle maddi manevi bir sürü problemi aşarak bugünlere geldik. Şu an görünürde hiçbir problemi olmayan gayet iyi anlasan bir ciftiz. Eşim bana bağlı evine düşkün bir adam. Birbirimizi seviyor ve değer veriyoruz kısacası. Ben yumuşak başlı bir kadınım yani canıma tak etmedikçe sesimi yükseltmem eşime. Bu da belki 2,3 yılda birdir. Bu aksamda bunlardan biri gerceklesti. Eşimin beni başka insanlarla paylaşamadığını düşünüyorum yani kimseyle samimi olmamı istemiyor sanki. Bu akşam komşuya gidecektim izin vermedi. Canin sikiliyosa seni dolasmaya gotureyim dedi. Ben istemiyorum dedim surat astim.sürat astım diye söylendi bende cvp verdim . Ben cvp verince sinirlendi ve çıktı gitti evden. Napmaliydim sizce. Bu yalnızca bi örnek yani samimi olmaya başlasam biriyle o kişiyi eleştirir durur o kisiyi. Bazen kendimi cok yalniz hissediyorum . Yani kadınlar kulübünü bile kıskanıyor giriyorum diye bazen. Onada soylenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?