- 2 Haziran 2018
- 47
- 4
- 36
- Konu Sahibi Butteerflyy
-
Hemen hemen dertlerimiz benziyormuş ama sizin daha çok yeni gitmek değil de başka yollar düşündünüz mü çünkü bebeğim var onun yalnız büyümesini istemiyorum ve seviyorum eşimi... Allah yardımcınız olsun gerçekten bu arkadaş sevdaları bizi bitirecekBenim esim(yabanci) de balik burcu 28 yasinda.
6 aylik evliyiz ve yeni evli olmamiza ragmen disariya en fazla dört bes kere birlikte cikmisizdir. Bunun sebebi de, arkadaslari benimle tanismak istedigi icin " esini bizimle tanistirsana, neden sakliyorsun" demesidir.
Hep eglenme gezme planlarini arkadaslariyla yapar. Benim icine dahil oldugum bir plan hemen hemen hic yoktur. Birlikte bir yere gittigimizde de benim yanimda hic durmaz, ben de onun yanina oturmaya bile cekinirim. Yalniz otururum, tek basima vakit geciririm.Arkadaslarinin her derdini dinler, her zaman yardimlarina kosar. Onlarla birlikte planlar yapar. Onlara hep naziktir. Birlikte disarida vakit gecirelim dedigimde , yorgun oldugunu soyler ama bi arkadasi teklif etse kosa kosa gider.
Bunlari bu sekilde anlattigimda da beni her zaman " kendimi kurbanlastirdigim" icin suclar.
Hayatim boyunca hic bukadar degersiz hissetmemistim. Simdi evlendigimiz günden beri her iki üc günde tartisiyoruz.
Eger sizin, cekip gidebilme gücünüz varsa lütfen bunu yapin.
Ben sürekli kendimi elestirmeye, kendimde bir eksiklik bulmaya basladim.
Neden? Sorusunu milyon kere kendime soruyorum, her gün.
"Yeterince güzel degil miyim onun icin?
Sıkıcı mıyım?
Benden utaniyor mu? " diye düsüne düsüne kendimi yedim bitirdim.
Ve ben böyle bir kadin degilim.
Bu tarz sorulari hayatim boyunca su ana kadar kendime sormadim.
Eger suan gidebilseydim. O kapidan bir kez cikar bir daha donmezdim.
Ve bugunun gelmesini iple cekiyorum.
Para biriktiriyorum.
Kendi hayatimi tek basima idame ettirebilmek icin planlar yapiyorum.
Artik ona , benimle neden vakit gecirmiyorsun diye sormuyorum
Ben de kendi arkadaslarimla vakit geciriyorum. Beni gercekten sinir ettiginde sarkistik bir siir yazip duvara asiyorum. Bu da ona dert oluyor. Cok uzun yazdim kusura bakma.
Evet en çok eşimi çağıran bekar arkadaşları .. evliler o kadar çağırmıyor darısı bizimkilere bir evlenseydiler ...Görüştüğü arkadaşları bekar mı?
Benim eşimde her memleketw gittiğimizde geç vakite kadar gelmezdi.. Ne zaman durdu? Arkadaşları evlenince.. Adamlar evlerinden kalkıp gelemediler, eşim başka şehirde gelmesine rağmen.. Ben böyle kurtuldum..
Sevdiğinden nasıl eminsiniz? Benim ölçütlerimden biri; ne kadar vakit geçirmek istiyor? Evli olmasanız daha çok görüşürsünüz eminim ki. Sebep; sizinle eğlenemiyor ve kaliteli zaman geçiremiyor bence. Buda sevgi dolu bi evlilik değil, alışkanlık oluyor.
Beraber bir şey yapmıyor musunuz? Evlenmeden önce ne yapıyordunuz beraber?
Bu arkadaşlarla buluştuklarında ne yapıyorlar?Neden evli arkadaşlar buluşmak istemiyor?Sonuçta aile olarak da buluşup vakit geçirebilir her hafta aile aile gorusebilirsiniz. Ekseriyetle sadece bekar arkadaşlarının katıldığı haftasonu faaliyetleri ne acep?
Bu elinden gelme meselesi de bi kaçış yöntemi. Ayda 1 yapan adam “elimden bu kadar geliyor” dese sevdiğini düşünür müsünüz?Elinden geldiği her an mutlu etmeye çalışır ,sürpriz yapar sevdiğim yerlere götürür bebeğim uykusuz bıraktığında onunla ilgilenir benim uyumamı sağlar ev işine çok yardım eder ... Milletin bana laf söylemesine elinden geldiğince izin vermemeye çalışır , düşüncelerime saygı duyar vs vs .. Ama haftasonları sürekli arkadaşlarla olayım istiyor .. haftaiçi nereye gidersek gidelim istediğini yapalım beraber diyor ama haftasonları ille de arkadaş ...
Bu turden bi tane de bende var. Disardaki arkadaslar, ailesi, akrabalari hepsi benden daha onemlidir. Onlar kirilmasin diye beni kirar ne yazik ki.. sevdigi kisilerin kotu ozelliklerini gormez farketmez.. simdi biz memleketten uzaktayiz bi cok arkadasi memlekette zaten, ama ben de memleketime gitmek istiyorum ve sizi uzen konu suan beni de cok dusunduruyor ne yazikki.. sirf bu yuzden gitmek istemiyorum ama ailelerimiz orda.. ben de artik orda olmak istiyorum ama bu durum hep hevesimi kaciriyor ne yazikki.. konuyu takipteyim..
bılıyormuusnuz bende tam tersı...bayan olarak oyle samımı arkadaslarım vardıkı...gel dedikleri yere bazen eşimi kırar gene onları kırmazdım...bunların bır kacı bekardı..bende bekarlar diye uzulurdum...şimdi evlendiler...ve ben akıllandım...bosuna eşime haksızlık yapmısım..şimdi cok pişmanım...bırgun eşinizde olur..umarım gec olmazEvet en çok eşimi çağıran bekar arkadaşları .. evliler o kadar çağırmıyor darısı bizimkilere bir evlenseydiler ...
Evli olanların eşleriyle organizasyon yapın. İçerisinde oyun alanı olan bir Kahveci de toplanabilirsiniz. Hem sizin kafanız dağılır, hem çocuğunuz güzel vakit geçirir.
bılıyormuusnuz bende tam tersı...bayan olarak oyle samımı arkadaslarım vardıkı...gel dedikleri yere bazen eşimi kırar gene onları kırmazdım...bunların bır kacı bekardı..bende bekarlar diye uzulurdum...şimdi evlendiler...ve ben akıllandım...bosuna eşime haksızlık yapmısım..şimdi cok pişmanım...bırgun eşinizde olur..umarım gec olmaz
O sizin her istediğinizi yapıyor mu ki siz onun her istediğinizi yapacaksınız? Aynı kefede değilsiniz tabii. O onu doğuran, emziren, uyutan, altını bezleyen, bakan, doyuran, büyüten, o kadar ortak geçmişi olan insanlarla vakit geçirmiyor da siz niye geçireceksiniz? Aynı kefede değilsiniz, evet, çünkü o yapsa bile siz yapmak zorunda değilsiniz.
Benimde eşim arkadasları ne derse hemen uygulamaya sokar. Mesela geçen gece sahur yıcez arkadaslarla ıs cıkısı dedi (saat 2 de işten cıkıyor cunku tam sahur saati). Her zaman tamam dıyorum o gece hayır dedım yeter artk her seferınde va dedım bana bunun ıcın gunlerce surat astı ben bır defa kız kardesımle bır yere gıttıgımde iyi gezdınmı vs gıbı laflar etti kıyasladı erkekler boyleler sanırım maalesefkı.. bır kızımız var ve suan oglumuza 8 aylık hamıleyım cok zorluk cekıyorum ama sabır işte yapacak bırsey yok degıstıremeyiz ne demısler ya bu deveyı guducrksın yada bu dıyardan gidiceksın.. sence hangisi mantıklı olan....
İsteklerimi yapıyor ama arkadaş dediğin zaman bitiyor herşey... İnanın bende öyle söylüyorum ama seninle ben bir değiliz ki diyor ...
Nasıl yani?Arkadaşlar eşimle yine konuştuk baya. Bana seninle erkeklerin olmadığı yere nereyi diyorsan orayı söyle gidelim saatlerce vakit geçirelim piknik filan heryere seninle gitmeyi seviyorum ama avm çarşı veya bu tarz yerlere gitmek pek istemiyorum çünkü Seninleyken erkekler oluyor sana bakan olur vs diye düşüncelerimden dolayı gezerken seninle tartışıyorum biliyorum seninle alakası yok ama buda canımızı sıkıyor dedi...Arkadaş konusunda da biliyorum çok geziyorum haklısın ama arkadaşlarda bana sürekli gelmiyorsun evlendin iyice eşinle takılır oldun diyorlar o yüzden kendimi gitmek zorunda hissediyorum dedi ... Ne yapmalıyım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?