Eşimin arkadaşı ve arabamız, acilen bir akla ihtiyacım var.

Defalarca araba aldık, farklı bir modele geçtiğimizde de sattık, insanlar tramer kaydına baksa bile 2. El otolarda almadan önce check-up'a sokuyorlar, son aracımızı 5 ay kadar önce sattık, kazası, değişeni yok, şehiriçi kullandığımızdan 6 yaşındaki araç 14 bin km'deydi, km'yi duyan alıcılar baştan çekindi çünkü motor sıfırlatan dolandırıcılar var, araç check-up'a girdi, tüm servis bilgileri sorgulandı ve temiz olduğu anlaşılınca satın alındı, sattığımız fiyat aracı aldığımız fiyata denk geldi zira aracın 2019 kasko değeri o kadardı kasko değerine gitti.

Alıcılar çoğunlukla aracın motor aksamında değişen var mı, motor sıfırlatılmış mı, ikiz plaka mı, motor şasi numarasıyla oynanmış mı, kazası var mı boya yenilemesi oldu mu diye bakar, arabaya kullanılan motor yağı bile önemliyken elektrik kontağıyla yangın çıkarabilecek kablolar önemsizmiş gibi düşünülüp yetkili servis dışında bir yere yaptırılmamalı, Allah göstermesin inşallah size bir şey olmasın lakin yangın çıksa kablo hasarı ve değişimin yetkili serviste yapılmadığı ortaya çıkar çünkü kasko para ödeyeceğinde didik didik araştırıyor herşeyi, eşiniz arabanın bedelini almayı da yakmış olur kendi elleriyle.
Çok teşekkür ederim; verdiğiniz bilgiler çok önemli ve faydalı bilgiler. Yetkili servise yaptıracağız zaten orijinal kablo ile değiştirip yine servis garantisi vereceklermiş. Ama en başta tüm kablolar değişecek deyip yüksek fiyat söyledikten sonra tek kabloyu değiştirmek de yeterli olur dedikler için benim içime kurt düştü. Eşimin arkadaşı sigorta şirketinden para almak için başta öyle dediler diyor, doğrudur ama ben de "ya gözden bir şey kaçarsa ya başka kabloda da bir şey varsa" diye vesvese yaptım. Sanki hepsi değişse içimiz rahat edecek ama eşim de gerek yok diyor, o kadar büyük şeye, her şeyi kontrol edecekler öyle teslim edecekler diyor.
 
Arkadaşı haklı zaten yetkili serviste yaptırıyorsun sana kontrol edip verecek.
 
Yetkili servis kontrol etmedenverecek degil ya? Kendileri demis tek kablo değişimi yeterli diye. Meblağ cok buyuk değilse sizi zorlamayacaksa kaskoyibozmaya gerek yok bence
 
Benim eşimin bir arkadaşı var. O ne derse o oluyor. Aslında eşim çok zeki ve akıllı bir insandır ama o arkadaşı söz konusu olduğunda eşimi öyle bir yönetiyor ki eşim zannedersiniz ki bir robot.. Arkadaşı yardımsever bir insan, pek çok konuda bize yardımı da olmuştur ama onun yüzünden çok kez çok büyük zararlara uğradık maddi manevi, sırf eşim onun aklına uydu ve kendi aklını kullanmadı diye. Bazı konular var benim de aklım ermiyor ve bu işleri iyi bilen bir uzmandan bilgi almak gerekiyor. Eşimse arkadaşının bilgilerine sonsuz güveniyor. Şimdi son olayımızda aracımıza fare girdi bir takım kabloları kemirdi. Yetkili servise götürdük. Kasko her şeyi karşılıyor. Şimdi servis bütün kabloların değişmesi gerektiğini söyledi yüksek bir fiyat çıkardı. Sonra eşim arkadaşı ile gittiğinde bakmışlar tek bir kablo zarar görmüş. “Bir tek bu kabloyu değiştirseniz aynı şey değil mi niye tüm kabloları değiştiriyorsunuz?" demişler. Servis de olur demiş. Fiyat 10’da birine indi. “Önce neden bütün kablolar değişecek dediler?” dedim Servis kaskodan yüksek para alacak ondan dedi arkadaşı. Alsın diyorum bize ne? Arabamızın tramer kaydı olurmuş satacak olursak değeri düşermiş kaskoyu sokmayın devreye zarar gören kabloyu değiştirin masrafını cebinizden verin diyor arkadaşı. Benimse kaygım büyük çünkü daha önceki aracımız (2001 model) yine bu arkadaşının ısrarla iyi değdi bir ustanın hatası yüzünden yandı. İçinde olmadığımız için kurtulduk. Ben korkuyorum. Eşimse arkadaşının sözüne güveniyor, mantıklı olan bu diyor. Servis tümünü değiştirmek lazım diyorsa ya bir bildiği vardır ya da kasko şirketinden para koparacak. Sırf ileride tramer kaydı yüzünden arabanın değeri düşecek diye bu risk göze alınmaz diyorum. Eşimse ortada risk falan yok diyo. Bilgisayarda bütün sistem kontrol edilecekmiş, servis yine garanti verecekmiş. Ben önyargılı mı yaklaşıyorum sağlıklı mı düşünemiyorum bilemiyorum yoksa kaygılarımda haklı mıyım? Bu işlerden anlayan varsa beni bir aydınlatabilir mi acaba?

Yıllarca satış sonrası hizmet sorumlusu olarak çalıştım
İşini kötü yapan servis yok mu var
Ancak bize gelen her cihazın hayati tehlike oluşturmaması en büyük önceliğimizdi sigortalı ya da sigortasız fark etmez
Yetkili servislerde böyle bir sorumluluk var
Ancak araba işi can güvenliği demek
Bir iki kablo değiştirip aracı yürütür başka yerden başka türlü bir arıza çıkar Allah korusun canınıza mal olur, birine bir şey olsa hesap soramazsınız çünkü tamir sizin istediğiniz şekilde yapılmıştır. Ölümlü bir durum olmaz daha büyük bir arıza olur yine haksız olursunuz, hiç bir servis (Garanti koşullarını kanunen gayet iyi biliyorum) bu şekilde yapılmış bir tamire garanti veremez. O yüzden işini ehline bırakın, bizim millet çok sever atmayı ama can güvenliği aracın tramer kaydından çok daha önemli
 
Back
X