• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin babamı aradın mı?annemi aradın mı?soruları...

Aneksenamunnn

Seni bekliyoruz kızım💗💗💗
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
4.348
3.219
63
1 aylık evliyim ve düğünümüzde bizim için zarfla gelen paraları kv ve kp araba kaskosu ödemişti bize sormadan.Ben çok sinirlenmiş kırılmıştım.Eşim de yanlış buldu bize sormalılardı ben de şok oldum dedi ama çok takılmadı ya da çaktırmadı.Paraya ihtiyacımız yok falan filan dedi ama var yani sonuçta yeni evliyiz.Neyse geçenlerde bana annemi aradın mı dedi.Sen bizimkileri aradın mı dedim.Ben hep arıyorum söylemene bile gerek yok dedi ama öyle dediği gibi değil yani en son 2 hafta falan önce aradı.Sonra kendi babasıyla konuşta babamı aradın mı dedi.Ben de fazla tepki verdim ne kıymetli aileniz var sen aradın mı diye soruyor muyum ben sana falan dedim gittim.Sonra geldi sen niye asabisin böyle dedi( biraz huysuz uyanmıştım).Sonra hadi ben mutfakta kahvaltı hazırlayayım sen o sırada evi süpür ardından ben vilada atarım sen toz alırsın hızlı şekilde biter dışarı çıkarız dedi.Neyse sonra ben mutfağa gittim bu tencereler dağınık şuraya koy buraya koy diye karışınca sinirlendim.Hayır yukarı koyamam sandalyeye mi çıkacam sürekli dedim çık ne olcak diyor.Blender setini sürekli kullanmıyorsun onu yukarı koy diyor diyorum sığmıyor yan yatırmadım çizilir diye dedim.Her şeyi yan yatırıyoruz ne olacak diyor.İnatlaştık yani.Neyse biz tartıştık bana hadi işine bak dedi.Sinirlendim ne demek işine bak falan derken tartıştık seni çok şımartmışlar her ev işi yapcağın zaman atarlısın senin görevin neden ağırına gidiyor falan derken ben de çalışıyorum dedim sonra sustuk.Geldi kuzu kuzu çıkalım mı falan dedi ben ilk biraz surat yaptım derken düzeldik oturduk dışarda tavla falan oynadık canlı müziğe gittik.Ben de konuyu açtım dedim bu şekilde sorman doğru mu dedim babamı aradın mı annemi aradın mı diye.Haklısın hani takı konusunda kızgındın ya aramazmışsın gibi geldi sonra ne oldu gelin soğuk duruyor demesinler diye dedim dedi.Ben de bu şekilde mi davranmalıyım acaba sonuçta benim annem babam kıymetsiz değil ben de ona mı anneme babama şunu yap demeliyim?

Yeni evlilik yeni düzen eşe alışma süreci....
Sana tavsiyem mutfak işlerine karıştırma ona ne blendırın yerinden be....
Sen nereye koy diyorsan oraya koyacak benim eşimde karışır her moka 9.yılımiz bitti....
Mutfak bayanın yeridir şimdiden alıştır...

Sürekli aradin mi diye sorması hoş degil elbette ama 15 güne bir formalite icabı ara derim eşinin sesi kesilir...

Birde eşin tatsızlık olacak diye geriliyor sanırım zaten size de söylemiş...

Eşiniz sizi kontrol etmek istiyor. Şahsen evde yapacağım her şeye karışılsa söylense ben de sinirlenirim.

Eşimle beraber iş yaparız. Kimse kimseye işine bak diyemez. Elemanı değilsiniz siz onun. Yapılacağı varsa da içten gelmez.
Bence bu eşinizdeki üslup sorununu çözün.

Ayrıca kp e sinirli olmakta haklısınız. Sonuçta size sormadan takılarınızdan para alınmış. Ben olsam "geri ödeyecek" derdim..

İlk zamanlar ben de eşime sormuşumdur "anne babamı aradın mı?" diye çünkü ben kv ile daha sık konuşurdum. Sık dediğim de haftada 1 2 falandı.
İnatlaştığım da olmuştur "sen bizimkileri arayana kadar aramıyorum" diye. Sonra sonra pek takılmamaya başladım.

Zorla olmaz o içinizden gelmiyorsa aramayın..

anlaşma yapın ne o sorsun ne siz sorun :rolleyes:

ayrıca baştan nasıl tutarsan öyle gidiyomuş

şu temizlik konusunda gereken cevabı vermişsiniz

2 tarafta çalışıyosa ne demek sadece kadının görevi

Yok canım anlamıyor.O senin görevin ben yardımcı oluyorum sana diyor.Ağır işler de benim görevim diyor.Kabullendiremedim kimse sorarsan sor senin görevin diyor bana.Ben hiçbir şeyden anlamasaydım mutfağa girip yemek yapamasaydım ne yapacaktın sen yapacaktın demek ki senin görevin diyor.Ben de bu şekilde konuşmayalım dedim görev kelimesini kullanmıcak artık :(

Yorumlar çık fena. Adamı sırf haklı çıkmak adına ataerkillige iyice itmeyin. Mutfak kadının alanı diye bir şey yok. Mutfak evin kalbidir. Siz ve eşiniz güzel ve neseli yemekler hazırlayın evinizde. Tencereler yukarı koyun kocanızı çağırın o yerleştirsin. Evi dexbirlikte temizlemeye aynen devam

Aman insanın kendi annesi babası yetmezmiş gibi bir de eşinin annesi babasıyla uğraşıyor. Evlenmeden önce sizi tanımıyorlardı yani aramasanız da olur bence.
Düşüncesiz insanlar olduğu belli arayıp ne yapacaksınız sizi iyice sinirlendirirler.

Yeni evlilik yeni düzen eşe alışma süreci....
Sana tavsiyem mutfak işlerine karıştırma ona ne blendırın yerinden be....
Sen nereye koy diyorsan oraya koyacak benim eşimde karışır her moka 9.yılımiz bitti....
Mutfak bayanın yeridir şimdiden alıştır...

Sürekli aradin mi diye sorması hoş degil elbette ama 15 güne bir formalite icabı ara derim eşinin sesi kesilir...

Birde eşin tatsızlık olacak diye geriliyor sanırım zaten size de söylemiş...

Ya eşimin her konu hakkında fikri vardır.Yani huyu bu karışır ama benim dediğim olur sonunda :-D Ama yine de sinir oluyorum işte o an.Mutfağa tek girdi ya illa bir şeye karışacak.Sonra dedim sen benim mutfağıma niye karışıyorsun ben rahat etceğim şekilde yapıyorum.Evet doğru söylüyorsun da blenderı yukarı koyabilirsin onun altına yumuşak bir şey koyarız çizilmez dedi öyle anlaştık :)
Arıyorum babasını aramadım da anasını arıyorum...Hatta annesi her hafta sonu arıyordu da baktı benden tık yok aramamaya başladı çok da yakın olmak istemiyorum.

ortak düzen kurarken olur böyle. bence evi sahiplenmesi daha iyi. evde tencerenin yerini bilmeyen eşler var. sonra kadın hasta olunca ev savaş meydanına dönüyor. doğruyu yapıyorsunuz. hatalı kısım fikirlerde diretme kısmı olmuş. ille o blender benim dediğim yerde olacak şekli yanlış.. onun dışında arama mevzusunda katılıyorum. ben hiç aramam kvyi. çünkü 1-2 haftada bir gidiyoruz. eşim arar. bende ona sorarım annenler napıyor diye.. onun dışında hastalık doğum günü özel birşey yoksa haftada bir orda olduğumuz için aramam. onlar da hiç demediler niye aramıyorsun diye.

Hic doğru değil aslında bende eşime yapıyordum bunu onu ailesini arardim sende aradın mi babamı diye sorardım. Sonra baktım kendi anasını babasını bile aramiyor biraktim. Ayni sehirdeyiz annesigili de nasılsınız diye aramak çünkü bana gel diye tutturur. Önceden başka sehirdeydik içimden gelirse uç haftada bir falan bi annesi arardı bir ben. Babasının telefon numarasını bilmem yıllardır. Herkes içinden geleni arasın sorsun ya zorla arayacaksa hic aramasin kimse. Sende söylersin aramızdaki iletişime karışma diye.

Herkes kimi ne zaman aramak istiyorsa o zaman arasin. Niye bir görev gibi şunu aradın mi bunu aradın mi diye soruluyor. En sevmedigim şey. Ayrıca bi daha anasını ararken yanında arayın da küçük beyin içi rahat etsin.

:(Ya valla doluyorum yapmayın :) Haklısın yanında aramam lazım.Ben yaptığım şeyi göz önünde değil bir de dile getirerek yapmam ama o bu huyumu bence anlamadı hala...O da annemden geçme bir huy halbuki dillendirmek lazım aradımmmm diye

Back
X