• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin babamı aradın mı?annemi aradın mı?soruları...

Benimkide hep soruyordu ilk basta.ilk yedi sekiz defa heo aradim veya aramadim diyorsum guzelce.sonunda tepem atti.dedimki seninke tanistiginda sen agac kovugundan cikmistin atandin evlendin para kazandin ailen ortaya cikti. Cok seviyorsan kendin ara dedim buyuk kavga cikti.dahada soramiyor

Bence benimki de soramıcak artık :D

1 aylık evliyim ve düğünümüzde bizim için zarfla gelen paraları kv ve kp araba kaskosu ödemişti bize sormadan.Ben çok sinirlenmiş kırılmıştım.Eşim de yanlış buldu bize sormalılardı ben de şok oldum dedi ama çok takılmadı ya da çaktırmadı.Paraya ihtiyacımız yok falan filan dedi ama var yani sonuçta yeni evliyiz.Neyse geçenlerde bana annemi aradın mı dedi.Sen bizimkileri aradın mı dedim.Ben hep arıyorum söylemene bile gerek yok dedi ama öyle dediği gibi değil yani en son 2 hafta falan önce aradı.Sonra kendi babasıyla konuşta babamı aradın mı dedi.Ben de fazla tepki verdim ne kıymetli aileniz var sen aradın mı diye soruyor muyum ben sana falan dedim gittim.Sonra geldi sen niye asabisin böyle dedi( biraz huysuz uyanmıştım).Sonra hadi ben mutfakta kahvaltı hazırlayayım sen o sırada evi süpür ardından ben vilada atarım sen toz alırsın hızlı şekilde biter dışarı çıkarız dedi.Neyse sonra ben mutfağa gittim bu tencereler dağınık şuraya koy buraya koy diye karışınca sinirlendim.Hayır yukarı koyamam sandalyeye mi çıkacam sürekli dedim çık ne olcak diyor.Blender setini sürekli kullanmıyorsun onu yukarı koy diyor diyorum sığmıyor yan yatırmadım çizilir diye dedim.Her şeyi yan yatırıyoruz ne olacak diyor.İnatlaştık yani.Neyse biz tartıştık bana hadi işine bak dedi.Sinirlendim ne demek işine bak falan derken tartıştık seni çok şımartmışlar her ev işi yapcağın zaman atarlısın senin görevin neden ağırına gidiyor falan derken ben de çalışıyorum dedim sonra sustuk.Geldi kuzu kuzu çıkalım mı falan dedi ben ilk biraz surat yaptım derken düzeldik oturduk dışarda tavla falan oynadık canlı müziğe gittik.Ben de konuyu açtım dedim bu şekilde sorman doğru mu dedim babamı aradın mı annemi aradın mı diye.Haklısın hani takı konusunda kızgındın ya aramazmışsın gibi geldi sonra ne oldu gelin soğuk duruyor demesinler diye dedim dedi.Ben de bu şekilde mi davranmalıyım acaba sonuçta benim annem babam kıymetsiz değil ben de ona mı anneme babama şunu yap demeliyim?

ooo bu biizim 11 yıldır bitmeyen sorunumuz.. aradın mı aramadın mı ... takı mevzuları..hepsi zamanla aşılır.. sakın aranızı bozmasın bu mevzular. anne baba takı düğün ay onu yaptılar yapmadılar sakın evliliğinizi yıpratmayın.kapatın hiç konuşmayın.

ooo bu biizim 11 yıldır bitmeyen sorunumuz.. aradın mı aramadın mı ... takı mevzuları..hepsi zamanla aşılır.. sakın aranızı bozmasın bu mevzular. anne baba takı düğün ay onu yaptılar yapmadılar sakın evliliğinizi yıpratmayın.kapatın hiç konuşmayın.

Haklısın ama o soruyor işte ...inş bir daha sormaz

Çok teşekkür ederim sağ ol :) Haklısın.Peki bir şey daha sormak istedim sana...tartıştıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi mi davranmak gerek...benim suratım asılıyor kırılıyorum ya düzelemiyorum bu sefer de uzucak diye de korkuyorum...
Hiçbirşey olmamış gibi davranmak da uzatmak da her ikisi de sağlıksız..
Tavır değil de naz yap canım. :) Ağırdan aldır böyle. Dayanamaz, gelir alır gönlünü.

Tavır, trip, bağırıp çağırmalar, küsmeler, suratlar vs ister istemez yıpratır her iki tarafı da.. Hiç gereği yok. Hem bir faydası da olmuyor zaten. Çirkefleşen, surat asan bir kadını hiçbir erkek sevmez ve hatta delirir. Sonuç hep olumsuz oluyor zaten. :)

Yani ailemin tırnağı olamazlar zaten de...Öyle işte
Eşiniz de böyle düşünüyor büyük ihtimalle:) En çok bunu kabullenmek zor geliyor sanırım çünkü istiyorsunuz ki eşinizde böyle düşünsün. Ama eşinizi o aile yetiştirdi o yüzden kartlarınızı bu kadar açık oynamayın. Çoğunluk eşinin ailesini kendi ailesine tercih etmiyor çünkü, sizin sıkıntınız burda böyle bi beklentiniz olmasın olayı da ikide bir öne sürmeyin. Siz paragöz suratsız gelin olursunuz hikayenin sonunda çünkü ve eşiniz ailesini daha da haklı bulur.

hoş geldin ilk 6 ay krizlerine :)
bana çok normal geliyor, aynı evde yaşamak sevgili olmakla aynı değil malesef
bazen su isteme şekline bile kırılıp kavgalar cıkarabiliyoruz, en azından ben :)

hele mesela ailesi ise eyvahlar olsun :)
şimdi ne ben kv arıyorum ne kv beni arar
ne kocam annemi arar ne annem, herkes kendi aile ile ilgileniyor

yanyana gelince canımlı cicimliyiz ama uzaktayken böylesi güzel

Nasıl yani anlamadım.Bizim evliliğimize bu ne beee evlilik mi bu şeklinde küçük görme sebebiniz geçerli bir şey mi acaba?Konuşma tarzınız yanlış bence.
ben mutfağa gittim bu tencereler dağınık şuraya koy buraya koy diye karışınca sinirlendim.Hayır yukarı koyamam sandalyeye mi çıkacam sürekli dedim çık ne olcak diyor.Blender setini sürekli kullanmıyorsun onu yukarı koy diyor diyorum sığmıyor yan yatırmadım çizilir diye dedim.Her şeyi yan yatırıyoruz ne olacak diyor.İnatlaştık yani.Neyse biz tartıştık bana hadi işine bak dedi.Sinirlendim ne demek işine bak falan derken tartıştık seni çok şımartmışlar her ev işi yapcağın zaman atarlısın senin görevin neden ağırına gidiyor falan derken ben de çalışıyorum dedim .. SİZCE Normalmi bu diyalog?

Ev işleri görev dağılımınızı bilemem ama mutfak kadının mekanıdır.her ne kadar o da işlense de mutfakta,orasının hakimi kadındır.
Dolayısı ile blender nerede dursun,tencere nerede dursun siz karar vereceksiniz.
Bunlara karışarak itici olduğunu fark etsin bir zahmet.

Ana babasını arama konusunda da bir daha sormamasını tembihleyin.
Ben arıyorum gerektiği kadar sen karışma deyin.
İlle karışacaksa siz de ona direktif verin bakalım ne olacak.
Alt tarafı 1 aylık evlilikte kaç kere aramalıydınızki zaten.
Saçmalamış.
Nasıl alıştırrsanız öyle gider.

Esin de senin ailene ayni özeni gosterecekse sorun yok..
Ailecilikten değil de tatsizlik cikmasin diye soylemis gibi geldi bana..

1 aylık evliyim ve düğünümüzde bizim için zarfla gelen paraları kv ve kp araba kaskosu ödemişti bize sormadan.Ben çok sinirlenmiş kırılmıştım.Eşim de yanlış buldu bize sormalılardı ben de şok oldum dedi ama çok takılmadı ya da çaktırmadı.Paraya ihtiyacımız yok falan filan dedi ama var yani sonuçta yeni evliyiz.Neyse geçenlerde bana annemi aradın mı dedi.Sen bizimkileri aradın mı dedim.Ben hep arıyorum söylemene bile gerek yok dedi ama öyle dediği gibi değil yani en son 2 hafta falan önce aradı.Sonra kendi babasıyla konuşta babamı aradın mı dedi.Ben de fazla tepki verdim ne kıymetli aileniz var sen aradın mı diye soruyor muyum ben sana falan dedim gittim.Sonra geldi sen niye asabisin böyle dedi( biraz huysuz uyanmıştım).Sonra hadi ben mutfakta kahvaltı hazırlayayım sen o sırada evi süpür ardından ben vilada atarım sen toz alırsın hızlı şekilde biter dışarı çıkarız dedi.Neyse sonra ben mutfağa gittim bu tencereler dağınık şuraya koy buraya koy diye karışınca sinirlendim.Hayır yukarı koyamam sandalyeye mi çıkacam sürekli dedim çık ne olcak diyor.Blender setini sürekli kullanmıyorsun onu yukarı koy diyor diyorum sığmıyor yan yatırmadım çizilir diye dedim.Her şeyi yan yatırıyoruz ne olacak diyor.İnatlaştık yani.Neyse biz tartıştık bana hadi işine bak dedi.Sinirlendim ne demek işine bak falan derken tartıştık seni çok şımartmışlar her ev işi yapcağın zaman atarlısın senin görevin neden ağırına gidiyor falan derken ben de çalışıyorum dedim sonra sustuk.Geldi kuzu kuzu çıkalım mı falan dedi ben ilk biraz surat yaptım derken düzeldik oturduk dışarda tavla falan oynadık canlı müziğe gittik.Ben de konuyu açtım dedim bu şekilde sorman doğru mu dedim babamı aradın mı annemi aradın mı diye.Haklısın hani takı konusunda kızgındın ya aramazmışsın gibi geldi sonra ne oldu gelin soğuk duruyor demesinler diye dedim dedi.Ben de bu şekilde mi davranmalıyım acaba sonuçta benim annem babam kıymetsiz değil ben de ona mı anneme babama şunu yap demeliyim?
Böyle tartışmaları biz de yaptık şuan 10 yıllık evliyim geriye dönüp baktığında keşke o anları böyle saçmalık tartışmalarla mahvedeceginize daha çok zaman ayirsaymisiz birbirimize diyorum ufak tefek şeyler bunlar yada bence ufak diyeyim

İlk yıllarını zin kıymetini bilin sonra çocuk du okuldu derken insan birbirinin yüzünü unutuyor :(

Hiçbirşey olmamış gibi davranmak da uzatmak da her ikisi de sağlıksız..
Tavır değil de naz yap canım. :) Ağırdan aldır böyle. Dayanamaz, gelir alır gönlünü.

Tavır, trip, bağırıp çağırmalar, küsmeler, suratlar vs ister istemez yıpratır her iki tarafı da.. Hiç gereği yok. Hem bir faydası da olmuyor zaten. Çirkefleşen, surat asan bir kadını hiçbir erkek sevmez ve hatta delirir. Sonuç hep olumsuz oluyor zaten. :)

Naz mesela ne şekilde...ben çok kırıldım keşke biri gönlümü alsa tarzında mı?

Eşiniz de böyle düşünüyor büyük ihtimalle:) En çok bunu kabullenmek zor geliyor sanırım çünkü istiyorsunuz ki eşinizde böyle düşünsün. Ama eşinizi o aile yetiştirdi o yüzden kartlarınızı bu kadar açık oynamayın. Çoğunluk eşinin ailesini kendi ailesine tercih etmiyor çünkü, sizin sıkıntınız burda böyle bi beklentiniz olmasın olayı da ikide bir öne sürmeyin. Siz paragöz suratsız gelin olursunuz hikayenin sonunda çünkü ve eşiniz ailesini daha da haklı bulur.

Ben paragöz olamam eşime çünkü o konuyu bir daha açmadım kendisi o yüzden sanmış.Bir de öyle yarıştırma yapmıyorum bana göre ailem gibi olamazlar ama eşime bunu da yansıtmıyorum ailesini arıyorum soruyorum ama içime sorsan çok da sıcak değilim

Ev isine yardim eden adami bulmuşsun sukur duasi et hayatim valla ben ölsem benimki bi bardak su vermez. Bunlar kucuk kavgalar evliligin tadi tuzu bunlar. Arayiver arada bir aman ne olacak sanki alt tarafi 2 dakika konusacaksin .

Evet aramız bozuk olsun istemiyor aslında...
Evlilige alisma surecinde kucuk anlasmazliklar olabilir.. Onemli olan rencide etmemek, dönüşü olmayan kirici sozler sarfetmemek, kavgayi "bosanma" kelimesiyle icinden çıkılmaz hale getirmemek..
Ben kavgalarin tuz biber olduguna inanmiyorum, aksine her kavga kalpte bir sogukluk olusturuyor..
Allah huzur ve mutluluk versin yuvaniza..

Evlilige alisma surecinde kucuk anlasmazliklar olabilir.. Onemli olan rencide etmemek, dönüşü olmayan kirici sozler sarfetmemek, kavgayi "bosanma" kelimesiyle icinden çıkılmaz hale getirmemek..
Ben kavgalarin tuz biber olduguna inanmiyorum, aksine her kavga kalpte bir sogukluk olusturuyor..
Allah huzur ve mutluluk versin yuvaniza..

Amin hepimizin.

Ev isine yardim eden adami bulmuşsun sukur duasi et hayatim valla ben ölsem benimki bi bardak su vermez. Bunlar kucuk kavgalar evliligin tadi tuzu bunlar. Arayiver arada bir aman ne olacak sanki alt tarafi 2 dakika konusacaksin .

Sağ ol canım haklısın çok şükür gözümün içine bakıyor

Back
X