Bence eşinin bu koşullarda seni zorlamaması lazım aslında.
Kendisi babasıdır, gitsin ilgilensin.
Birden kıymete bindi heralde.
Çok zor durumda kalırsan, bir kere de olsa ziyaritene gidebilirsin artık.
Ayy bi Ali Kaptanda burda varmış desenize. sadece dizlerde olur böyle tipler sanırdım ama değilmiş işte.
bende olsam gitmezdim sanırım. Ne işim var.
Eşin gitsin ilgilensin naparsa yapsın, seni bu şekilde tehdit edemez. ne demek bende senin babanları istemem. Be adam senin baban sana babalıkmı yapmış, ananı aldatmış dövmüş sövmüş evden kovmuş hepinizi, evlendin düğününe gelmedi, ortalarda görünmedi şimdi mi kıymete bindi. Sen git naparsan yap ama eşini zorlayamazsın. Heleki minicik bir bebekle. Peeeeh
Lovelınyacıgım,
Zaten ıstesen de bebegını oraya goturemezsın (yanlıssam, duzeltsın arkadaslar)
Benım bıldıgım kadarı ıle o kadar kucuk bır bebegın, ıcerı gırmesıne ızın vermıyorlar.
Bu durum, esınle aranızın acılmasına neden olacak gıbı gorunuyor.
Ben, gıtmenı onerırım, ılerde bır gun kımsenın sana karsı kullanabılecegı bır kozu olmayacagı gıbı,
kayınpederın vefat ettıgınde, vıcdanını rahatsız edecek bır durum da soz konusu olmaz.
Soyle bır ayet-ı kerıme meâlı var, bunu dusun ve ona gore karar ver ıstersen.
'Bır kotulugun cezası, ona denk bır kotuluktur. Kım bagıslar ve barısı saglarsa, onun mukâfatı Allah'a aıttır. Dogrusu O, zalımlerı sevmez'
Sûra suresı, 40. ayet.
Büyüklük sen de kalsın diyemeyeceğim ben.
İlla şahsın adına bir yanlış yapılmış olması gerekmiyor.
İnsan başkalarına bile, hele de eşine, ciddi yanlışlar yapıldığını biliyorsa,
koşa koşa da gitmrsi gerekmez.
Eğer eşini yasaklıyor olsaydın, işte o zaman haksızdın.
Ama şimdi mutlaka gitmelisin diyemeyeceğim ben.
Mutlaka gitmemelisin diye de birşey yok.
Ama sen nasıl eşinin vicdanını sorgulamıyorsan, niye affettin demiyorsan,
eşin de seni zorgulamamalı ve zrlamamalı.
Ve kıyaslamaya da girmemeli.
Senin babanla, eşinin babası aynı koşullarda mı.
Sana kalmış sonuçta, zorla birşey olmaz.
tanımadığınız bir insana kin duymamalısınız hatta nefret de etmemelisiniz bence.
sizin korkunuz hastaneye ziyarete gittiğinizde eşinizin sizden yüz alıp babasını evinize getirmesi falan mı?
eğer korktuğunuz bu ise bence eşinize böyle birşeyin olamayacağını ama sırf eşiniz istediği için babasını ziyaret edebileceğinizi ve tabii ki de bebeğinizin o ortama girmemesi gerektiini söyleyin.
ben hastalık konusunda hassasım biraz. o yüzden belki çok objektif bakamadım bilmiyorum ama empati kurunca ben sanırım böyle yapardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?