Eşimin babası...

eşiniz sizi zorla götüremez elbette ve bende senin babana gitmem demekle şahsi kanaatim haksızlık yapmış.
amaa işin birde şu boyutu var evet o adamın yaptıklarını çeken eşiniz bir şekilde onu gidip görmeyi kendine yedirebiliyor.belkide babası utansın diye yapıyordur bunu bilemeyiz.bebeğide belki adama bir şey olursa torununu görsün diye göstermek istiyordur.
gitmezseniz yoktan yere eşinizle aranız kötü olacak,yarın ailenizle ilgili bir konuda sen benim babamı bir kere görmeye bile gelmedin diyecek.
ya bu adamın size 1 iğne yardımı olsaydı birde bunu düşünün.ozaman hayatınıza daha beter musallat olur,birde üzerinizde söz sahibi olurdu.
benim babannem Allah rahmet eylesinde çok fena bir kadındı,anneme bizlere baya çektirdi.her türlü tehlikeli işleride vardı.bu sebepten abimin bebekleri olunca göstermedik bir kaç ay ne yapacağı belli olmaz diye.bir sürede o şehir dışındaydı göremedi yani.sonra kadın vefat etti ve hepimiz çok üzüldük keşke 1 kez olsun görseydi diye.yani enazından kötü biri bile olsa siz üzerinize düşeni yapında takdiri Allah'a kalsın.eşinizde belki Allah korkusu olduğu için 'baba ne yaparsa yapsın babadır'diye düşünüp enazından yanında olalım demiştir.

Bılmıyorum Lovelınyacıgım,
bende cok yufka yureklıyım sanırım.
Yanı, sınırlendıgım vakıt gozum gormez bırsey, bır anda yakarım gemılerı.
Fakat zaman ılerledıkce, yok olumlu dunya,
yok bu bır ımtıhan dusuncelerı ıle yumusatırım kalbımı.
Karar senın, dılerım verecegın karara esın saygı duyar.
Elıf bebege opucukler benden
ıyı bak kendıne ve bebegıne...

problem ondan gelecek fayda değil... ozamanlar baba diye adı bile geçmeyen adamın şimdi "baba" oluvermesi...
zaten öyle de oldu, kendi yağımızda kavrulduk çok şükür...

problem ondan gelecek fayda değil... ozamanlar baba diye adı bile geçmeyen adamın şimdi "baba" oluvermesi...

Bu sizi niye rahatsız ediyor anlayamadım,size ne ki?
o babanın çocukları ister adını anmazlar isterlerse baba diye baştacı ederler.
Madem siz tanımıyorsunuz o babayı bırakın çocuklarına karışmayın.Sizin tek yapacağınız "eşiniz"e saygı gösterip bir kere nezaket ziyareti yapmanız.
Tabi buda sizi ilgilendirir ama buraya yoruma açık bir konu açtıysanız benim fikrim de bu.

haklısın...
bazen söylerdim eşime, yolda selam verdikten 1 hafta sonra gelin beni alın evinize gelicem dediğinde özellikle, Allahtan ki babalık yapmamış bide yapsaymış kimbilir neler isterdi diye...

dediğin gibi eşim ilerde vicdan azabı çekmemek için yapıyor bunu... hala ona kinli, onunla ilgili güzel bişiler hatırlamaya çalışyorum diyor bastırmak için öfkesini...
heralde vardır dedim okadarı da, hiç mi güzel bi zaman olmadı dedim, sustu kaldı öylece, yani umarım vardır dedim...

ben de sırf ilerde başıma kakmaması için bir kere gidersem giderim yanına...

ben pek öyle olamıyorum canım,
bi insana karşı bi kere kötü duygular beslediysem, onu bitiremiyorum hatta zamanla daha da artıyor..
ilerde ölürse düşünür müyüm onu da bilmiyorum, hiç yaşamadım öyle bi tecrübe...
yani benim bu tavrım eşime de aslında,
ozamanlar babana söyle dedim, gelsin o istesin dedim, düğünümüzde bulunsun ele güne karşı dedim,(olayların detaylarını bilmiyordum ama) benim babam yok bi anam var dedi, abimle gelir isterler dedi...
ozaman bana da tepki göstermeye hakkı olmamalı şimdi diye düşünüyorum...

Merhaba Lovelinya,

Bütün yorumları okudum.Yalnız senin yorumlarından çıkardığım şu ki sen eşinin babasının eşine daha da yaklaşmasından ve onun sana gelmesinden,ona bakmak zorunda olmaktan korkuyorsun.
Çünkü bunları haketmediğini düşünüyorsun.Haketmeyebilir o konuda haklısın,eşin adına üzülüyorsun tabi ki.
Ama ben değmez derim,senin baban aynı durumda olsa torununu görmek istese göstermeyecek misin?
Allah korusun ki bu senin başına da gelebilirdi.Olmaz diye birşey yok bu dünyada.
Bırak cezasını ahirette bulsun.Eşin de en azından bunu istemiş senden.O bile annesine ve kendine yapılanları kenara atıp hasta babasını görmek istiyorken sen buna engel olma derim.
Belki de vefat eder,ölüm başa geldi mi herşey boş geliyor insana.Bunun günahını üzerine alma.
Onun da torununu görmeye hakkı var her ne olursa olsun.
Yorum bizden karar senden tabiki de.

iyide sen neden kinlisin anlamadım. o adam eşine ve annesine yapmış yapacağını sana yapmamış ki. adam kalp krizi geçirmiş ne olursa olsun sonuçta o adam dediğin kişi eşinin babası. benim kaynanam bana ve aileme ne hakaretler etti ama yinede hastaneye düşünce gittim evini temizledim yemeğini yaptım. sende saçmalamışsın tanımadığın bir adama duyduğun bu kin seni yaralar bunuda unutma. eşinin yapmak istediği şey babasına evladını göstermek sen bize neler yaptın ama biz yinede yanındayız diyor resmen. ama sen bunu anlamak istemiyorsun. elini vicdanına koy senin baban hastanede yatmış olsaydı ve eşin gitmek istemeseydi ne yapardın aynı tepkiyi vermezmiydin. yanlış düşünceleri atmalısın kafandan

tepkini abartılı buldum canım
sonuçta sana yapılan bir kötülük yok ki ortada
babası eşine ve ailesine çektirmiş.eşinde şimdi onu affediyorsa sana da anlayış göstermek düşer
ben olsam bir defa da olsa ziyarete giderdim

ayni sorun bizde de vardi. esim yillardir babasiyla gorusmuyormus evlendigmizde de yanimizda degildi. baska kadinlar,alkol yuzunden kac kez sokaklarda dovmus annesini ve sonunda ayriliyorla.tam 7 sene konusmamis babsiyla.evlendigim ilk sene kayinvalidemle yasiyorduk kendi evimiz bitene kadar.bi gun esimle konustum babanla arada da olsa gorus diye cunku babasi gorusmek istiyordu. gorusmeye basladi ara ara. daha sonra babasini rahatsizlandigini ogrendik ben evde kayinvalideden gizli yemek yapip esimle gonderiyordum hastaliginin kanser oldugunu ogrendik.esim hastaneye kaldirdi.gunlerce esimle beraber hastane onunde arabada uydugumu bilirim.kayinvalidemi kizina gonderdik esim babasina evde bakmak istedi.ve ben o ara hamile kaldim. hamileligimin 5.ayina kadar ben baktim kayinpederime agzima tulbent baglayip yemek yapiyodum hatta bununla ilgili konu da acmistim buraya. neyse daha sonra kayinvalidem de gecmis olsun diye eve geldi ve benim hamileligimin 5.ayindan sonra kayinvalidem bakti.
yani demem o ki ne kadar kotu de olsa esinizin BABASI!!!! ve yasanilan olaylar sizin zamaninizda olan seyler degil sizden once olan seyler ve bu konu da size laf dusmuyo.esiniz ne kadar kirgin da olsa babasi sonucta ici aciyordur ve bu zor gununde siz de ona destek olmalisiniz.babasinin size yapmis oldugu bisey yok. ki tanimiyormussunuz bile.bana gore hatali davraniyorsunuz!

ha bi de su var kayinpederimi gecen mart ayinda kaybettik.ne mi oldu? hamileydim torununu goremeden oldu.ailesi tekrar yanindaydi.ve su an ben esim ve esimin ailesi vicdanen rahat.yapilan kotulukleri yargilamak bize dusmez.sadece Allah yargilar.!

Lovelinya bu beyefendiden durup dururken böyle soğumamış.. Onu soğutan eşi olmuş.. "Benim babam yok" demiş. Yoksa yoktur.. Ne oldu da durum tersine döndü şimdi, ne değişti?

Canım, bebeğin küçük.. Onu hastaneye asla götürme. "Dedesi hastaneden çıktığında görür torununu" diye yumuşakça ifade et. Çok alttan alırsan, gereksiz tatlılık gösterirsen bu defa erkekler hemen üste çıkma potansiyeli gösterir. Kararlı ve saygılı bir üslup kullan, zaten karakterin o şekilde senin.

Eşinin bu saatten sonra babası ile gerçek manada bir baba-oğul ilişkisi kurabileceğini sanmıyorum. Hastanede olduğu için merhamet ediyor sadece. Gene eski mesafeli duruma döneceklerine eminim. Sen (bebeğini almadan) eşinle birgün ziyarete git, geçmiş olsun dile. Asla samimiyet gösterme, ama saygılı davran. "Ben gitmem" dedikçe, eşinin gözünde babası "mağdur" duruma geçecek. Onların yıllar boyu sürmüş olan çekişmeli geçmişlerine sen hiç girme, ortak olma.. Uzak kal, bebeğini de uzak tut.

Hiç büyütmeden, kendi duruşundan ödün de vermeden ancak bu şekilde çözülebileceğini düşünüyorum tatlım.

Son düzenleme:

Öyle bile olsa bu esinizin düsünmesi gereken birseydir bence.
Esiniz cok merhametli.

ben zaten fikir almak için açtım bu konuyu, bana yanlış bile görünse saygı duyarım...
yanlız ben eşimin veya diğer çocuklarının ilgilenmesinden rahatsız değilim... ilgilensin tabiki babası...
sorun bunu bana da yaptırtmak istemesiydi... onun babası benim için başından beri yoktu, bunu bana söyleyen, kabullendiren kendisiydi...

yorumları okuyunca bir kez gidebilirim diye düşünmüştüm hastaneye... akşam söyledim, istiosan gelirim dedim... yok dedi, gerek yok dedi... diğer kardeşleri bile gelmedi zaten...

yanlız bebeği hastaneye götüremeyiz... ha ileşir evine giderse ozaman eşim kendisi karar versin götürmek istiosa götürsün...

olayın içine benim babam kısmı girince sanırım asıl damarım kabarıyor benim bu yorumu okuyunca bunu anladım...
eşim de aynı hatayı yaptı ilk konuşmada direk benim babamı kıyaslamaya kalktı, zaten ondan sonra gerildi ortam...
kendisi yapabilir diyorum ya, bana babam yok benim derken hesaba katmalıydı bunları...
onun babası karı kız peşinde fing atarken, benim babam afedersiniz it gibi çalıştı ailesine shaip çıkmak için...

eşim de affetmiyor dün akşamki konuşmada bunu anladım,
sadece napayım babam diyor, onun bu hale düşmesini istemiyo muydun diyorum, bunu beklemiyo muydun diyorum, hayır bile diyemiyor, çünkü biliyorum, ben durduk yere kinlenmedim bu adama...
bana da bunları hissetmemde kendileri sebep oldular elbette ki...nlata anlata...
eşimin düşüncesi işte yinede vefalı olabilmek, acmak, bide ele güne karşı...
zaten 5 kardeşler 2si gitti, 3ü gitmedi...
onlar bile gitmioken benim koşa koşa da gitmem saçma bence. eşim de bunu anlamış olacakki gitmeyi teklif ettiğimde kabul etmedi, ısrar etmeme rağmen...

Bu konuda sonuna kadar haklısınız,ben bu tarafına hiç değinemedim.Kıyaslama yapması hemde haksız yere yapması hoş bir şey değil.Bundanda sıkıntı duyduğunuzu eşinize bir ara güzel bir dille anlatın,üstünü örtersek tekrarlanıyor biliyorsunuz.

çok haklısın canım, bende böyle düşünüyorum...
gerçi eşim de gitme teklifimi kabul etmedi ama bebeği zaten götüremezdik, eşim hastalık olayını hesaba katmadan yapmıştı sanırım o teklifi, onu direk reddetti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…