bağışlayıp bağışlamamak zaten bana düşmez de, sonuçta bana direk yapılmış bişi yok...
ama dedim ki, acıklı bi film izlersin de, sonunda kötü adam ölür de bi oh çekersin ya, aynı o durumdayım ben şuanda...
Esinizi sevgisinden mahrum ettigi icin kızabilirsiniz tabiki ama esinizden fazla kinlenmenizi dogru bulmadım.
Ayrıca dügünde dernekte yardım etmemis olabilir edecek diye bir kural yok.
Böyle birseyi beklemek bana göre cok yanlıs ne kendi babamdan nede karsı taraftan isterim.
Es adayımla calısır birlikte yaparız.
Bence en mantıklısı.
Hem sonra sunu bunu biz yaptık diyende olmaz.
problem ondan gelecek fayda değil... ozamanlar baba diye adı bile geçmeyen adamın şimdi "baba" oluvermesi...
zaten öyle de oldu, kendi yağımızda kavrulduk çok şükür...
eşiniz sizi zorla götüremez elbette ve bende senin babana gitmem demekle şahsi kanaatim haksızlık yapmış.
amaa işin birde şu boyutu var evet o adamın yaptıklarını çeken eşiniz bir şekilde onu gidip görmeyi kendine yedirebiliyor.belkide babası utansın diye yapıyordur bunu bilemeyiz.bebeğide belki adama bir şey olursa torununu görsün diye göstermek istiyordur.
gitmezseniz yoktan yere eşinizle aranız kötü olacak,yarın ailenizle ilgili bir konuda sen benim babamı bir kere görmeye bile gelmedin diyecek.
ya bu adamın size 1 iğne yardımı olsaydı birde bunu düşünün.ozaman hayatınıza daha beter musallat olur,birde üzerinizde söz sahibi olurdu.
benim babannem Allah rahmet eylesinde çok fena bir kadındı,anneme bizlere baya çektirdi.her türlü tehlikeli işleride vardı.bu sebepten abimin bebekleri olunca göstermedik bir kaç ay ne yapacağı belli olmaz diye.bir sürede o şehir dışındaydı göremedi yani.sonra kadın vefat etti ve hepimiz çok üzüldük keşke 1 kez olsun görseydi diye.yani enazından kötü biri bile olsa siz üzerinize düşeni yapında takdiri Allah'a kalsın.eşinizde belki Allah korkusu olduğu için 'baba ne yaparsa yapsın babadır'diye düşünüp enazından yanında olalım demiştir.
Bılmıyorum Lovelınyacıgım,
bende cok yufka yureklıyım sanırım.
Yanı, sınırlendıgım vakıt gozum gormez bırsey, bır anda yakarım gemılerı.
Fakat zaman ılerledıkce, yok olumlu dunya,
yok bu bır ımtıhan dusuncelerı ıle yumusatırım kalbımı.
Karar senın, dılerım verecegın karara esın saygı duyar.
Elıf bebege opucukler benden
ıyı bak kendıne ve bebegıne...
Kızlar biz eşimle 2 yıllık evliyiz, bir de bebeğimiz var 3 aylık şuanda... eşimle tanıştığımızda babam yok benim için bi annem var dedi...
annesinin de durumu yoktu, ikimiz el ele verip yaptık herşeyimizi... düğündü eşyaydı vs... eşimin babası tabii adı bile yoktu ozaman, hatta beni istemeye bile abisini getirmişti eşim...
herneyse biz böyle yaşarken, dün bi haber gelmiş, kalp krizi geçirmiş hastanedeymiş adam... adam diyorum çünkü bir kere yolda gördüm onun dışında bi tanışıklığımız bile olmadı...
buarada bu adam, karısına çocuklarına akla gelecek her eziyeti yapmış bi adam , ki en çok ta eşimin hayatını mahveden bi adam...
karısını aldatan döven çocuklarını keza yine öyle her fırsatta döven... buna rağmen kaynanam boşanmamış ondan çoluk çocuk var diye, ama afedersiniz bi o.... uğruna döve döve atmış bunları evden...
herneyse şimdi hastanede yatıyomuş diince eşim dayanamadı gitti yanına sabah, öğlen de eve geldi akşam yine gitcem dedi... beraber gideriz bebeğimizi de alıp dedi...
ben o adama karşı aşırı kinliyim, hem bi başka kadına yaptığı eziyetlerden dolayı, hem eşime hem de bize 1 iğne faydası olmadığı için...
ben gelmem dedim eşime, kızımı da hastalıklı yerlere götüremem dedim...
bende senin babana gitmem ozaman bundan sonra dedi hemen
evime filan da almam sakın öyle bişeye kalkışma dedim üstüne bide...
yani ben haksız mıyım ama şimdi?
tamam babadır ama, ben çok kinliyim o adama karşı, sürüm sürüm sürünmesini istioken bide hastalandı die ayağına mı gidicem...
problem ondan gelecek fayda değil... ozamanlar baba diye adı bile geçmeyen adamın şimdi "baba" oluvermesi...
zaten öyle de oldu, kendi yağımızda kavrulduk çok şükür...
Bu sizi niye rahatsız ediyor anlayamadım,size ne ki?
o babanın çocukları ister adını anmazlar isterlerse baba diye baştacı ederler.
Madem siz tanımıyorsunuz o babayı bırakın çocuklarına karışmayın.Sizin tek yapacağınız "eşiniz"e saygı gösterip bir kere nezaket ziyareti yapmanız.
Tabi buda sizi ilgilendirir ama buraya yoruma açık bir konu açtıysanız benim fikrim de bu.
Merhaba Lovelinya,
Bütün yorumları okudum.Yalnız senin yorumlarından çıkardığım şu ki sen eşinin babasının eşine daha da yaklaşmasından ve onun sana gelmesinden,ona bakmak zorunda olmaktan korkuyorsun.
Çünkü bunları haketmediğini düşünüyorsun.Haketmeyebilir o konuda haklısın,eşin adına üzülüyorsun tabi ki.
Ama ben değmez derim,senin baban aynı durumda olsa torununu görmek istese göstermeyecek misin?
Allah korusun ki bu senin başına da gelebilirdi.Olmaz diye birşey yok bu dünyada.
Bırak cezasını ahirette bulsun.Eşin de en azından bunu istemiş senden.O bile annesine ve kendine yapılanları kenara atıp hasta babasını görmek istiyorken sen buna engel olma derim.
Belki de vefat eder,ölüm başa geldi mi herşey boş geliyor insana.Bunun günahını üzerine alma.
Onun da torununu görmeye hakkı var her ne olursa olsun.
Yorum bizden karar senden tabiki de.
iyide sen neden kinlisin anlamadım. o adam eşine ve annesine yapmış yapacağını sana yapmamış ki. adam kalp krizi geçirmiş ne olursa olsun sonuçta o adam dediğin kişi eşinin babası. benim kaynanam bana ve aileme ne hakaretler etti ama yinede hastaneye düşünce gittim evini temizledim yemeğini yaptım. sende saçmalamışsın tanımadığın bir adama duyduğun bu kin seni yaralar bunuda unutma. eşinin yapmak istediği şey babasına evladını göstermek sen bize neler yaptın ama biz yinede yanındayız diyor resmen. ama sen bunu anlamak istemiyorsun. elini vicdanına koy senin baban hastanede yatmış olsaydı ve eşin gitmek istemeseydi ne yapardın aynı tepkiyi vermezmiydin. yanlış düşünceleri atmalısın kafandan
tepkini abartılı buldum canım
sonuçta sana yapılan bir kötülük yok ki ortada
babası eşine ve ailesine çektirmiş.eşinde şimdi onu affediyorsa sana da anlayış göstermek düşer
ben olsam bir defa da olsa ziyarete giderdim
olayın içine benim babam kısmı girince sanırım asıl damarım kabarıyor benim bu yorumu okuyunca bunu anladım...
eşim de aynı hatayı yaptı ilk konuşmada direk benim babamı kıyaslamaya kalktı, zaten ondan sonra gerildi ortam...
kendisi yapabilir diyorum ya, bana babam yok benim derken hesaba katmalıydı bunları...
onun babası karı kız peşinde fing atarken, benim babam afedersiniz it gibi çalıştı ailesine shaip çıkmak için...
Lovelinya bu beyefendiden durup dururken böyle soğumamış.. Onu soğutan eşi olmuş.. "Benim babam yok" demiş. Yoksa yoktur.. Ne oldu da durum tersine döndü şimdi, ne değişti?
Canım, bebeğin küçük.. Onu hastaneye asla götürme. "Dedesi hastaneden çıktığında görür torununu" diye yumuşakça ifade et. Çok alttan alırsan, gereksiz tatlılık gösterirsen bu defa erkekler hemen üste çıkma potansiyeli gösterir. Kararlı ve saygılı bir üslup kullan, zaten karakterin o şekilde senin.
Eşinin bu saatten sonra babası ile gerçek manada bir baba-oğul ilişkisi kurabileceğini sanmıyorum. Hastanede olduğu için merhamet ediyor sadece. Gene eski mesafeli duruma döneceklerine eminim. Sen (bebeğini almadan) eşinle birgün ziyarete git, geçmiş olsun dile. Asla samimiyet gösterme, ama saygılı davran. "Ben gitmem" dedikçe, eşinin gözünde babası "mağdur" duruma geçecek. Onların yıllar boyu sürmüş olan çekişmeli geçmişlerine sen hiç girme, ortak olma.. Uzak kal, bebeğini de uzak tut.
Hiç büyütmeden, kendi duruşundan ödün de vermeden ancak bu şekilde çözülebileceğini düşünüyorum tatlım.
Öyle bile olsa bu esinizin düsünmesi gereken birseydir bence.
Esiniz cok merhametli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?