Eşimin babası...

eşim yufka yürekli, affetmez ona eminim ama acıyo haline işte...
eşime yaptıklarını kendisi anlatmadı bana hiç, ablaları annesi bahsetti zaman zaman...

gitsem evet elime yapışmaz,
ama ben istiyorum ki, gözümde bi itibarı yok, ona bi saygım yok, sevgim zaten yok, bunları bilsin...
bunlara layık olmadığını hissetmesini isiyorum...

Anlıyorum sizi fakat anne-baba sevgisi öyle tarifsiz bir duygudurki ne kadar kızsanızda atsan atılmaz satsan satılmaz bir durumdur.Eşinize sevginizden,saygınızdan dolayı gidin diyorum.Onu sevmek ve saygı göstermek zorunda değilsiniz tabi ama eşinizin hatırına bunu yapmalısınız.
Ölümde hiç bir şeye benzemez,belki eşiniz son görevimi yapayım vicdan azabı çekmeyim diyordur.
Benim size önerim gidin ve eşinizi mutlu edin,emin olun bu size de iyi gelecek :))

Budur katiliyorum size...

benim babamın eski muhasebecisi babamda çıkan vergilerin parasınıda isterdi babam yerine o öderdi güya. kaç yıl böyle gitti sonra babama bi ödeme emirleri icra kağıtları gelmeye başladı meğersem muhasebecisi kaç yıldır aldığı paraları vergi dairesine yatırmıyor cebe indiriyormuş (eskiden öyle netten araştırma falan yok babamda tabi daha cahil) muhasebeci araki bulasın meğer bütün mükelleflerine yapmış herkesi dolandırıp kayıplara karışmış. tabi babam paşa paşa aynı vergileri tekrar ödüyor büyük zorluklarla (muhasebeci şikayet ediliyor tabşde araki bulunsun) yıllar sonra babam işini çok daha fazla büyütmüşken aksarayda bi çöp konteynırının yanında çöplükte üstü yırtık pırtık kir pas içinde saç sakal bibirine karışmış birini görüyor yanında geçerken birde bakıyorki o babamı dolandıraan milyarlarca lira vergiyi cezasıyla birlikte yeniden ödettiren o muhasebecisiymiş. yanına gidiyor adam babamı tanıyor ve anlatıyor

paralarla kaçmış karısıyla büyük sorunlar yaşamış karısı boşanmış çocuklarını bir daha görememiş iş kurmuş batırmış hiç birşey yolunda gitmemiş hacizler gelmiş hapse girmiş çıkmış bu kadar olaydan sonra zaten meslektende atılmış ve artık kalacak yeri dahi yokmuş köprü altlarında kalıyormuş çöpleri karıştırarak karnını doyuruyormuş.

babam peki ne yaptı cebinden harçlık vermiş karnını doyursun diye. gene nefret ediyordum diyor ama zaten Allah ona cehennemi yaşatıyor zaten o yaptıklarının bedelini ödüyor ben sadece acıdım ve bi ekmek parası verdim o kadar der.

senin eşininkide öyle bişeydir sevmiyordur ama yaptığı insanlıktır babası zaten Allahından buluyor ve bulmaya devam edecektir. senin eşinin yaptığı babasını belkide daha da azap çekmesine yardımcı olacaktır...ben hala diyorum ki sizin eşinize destek olmanız gerek.

Bence gitmeliydiniz sonuçta hasta ölebilir gitmek istemiyorsanızda uygun bir dille söyleyin eşinize

böyle bir tepki vermeye hakkınız yok diye düşünüyorum.
eşinizin babası, her şeyi eşiniz ve babası yaşamış, onlar tepkili olsa hadi neyse de sizinki ne alaka onu anlamadım.

Kesinlikle haklısınz gitmemekte . .
Gitmekle eşinizi rahatlatsanızda kendinizi sürekli suçlıcaksınız eminim . Bir insanın yaptıkları yanına kar kalmamalı. . Yıllar önce o adam ailesine çocuklarına çektirirken nasıl düşünmediyse hiçbirşeyi şimdide kimsenin onun yanına gidip gitmemesine kızmamalı. . Bazen çok gaddar olduğumu düşünüyorum . ama bu kişi benim babamda olsaydı ben yinede aynı tutumu sergilerdim. . kendimi geçiyorum benim anneme çektiren kişi benim gözümde bitmiştir. .
Sadece size bir faydası olmadığı için ona duyduğunuz kin garip geldi :26:

böyle bir tepki vermeye hakkınız yok diye düşünüyorum.
eşinizin babası, her şeyi eşiniz ve babası yaşamış, onlar tepkili olsa hadi neyse de sizinki ne alaka onu anlamadım.

işte adamın benimle bi alakası yok... onun için gitmem de gereksiz sanki...
tanışmıyoruz bile...

sadece bize faydası yok diye kin besliyorum diye bişi demedim ki...
benim için zaten yabancıydı, hala da öyle...
dediğim gibi kayınvalidemin de bize bi faydası olmadı, hatta ona da biz bakıyoruz ama kızlarından çok ilgilenirim onunla...
sanırım benim ona asıl kinim, bi kadına çektirdikleri... ve eşimin hayatını mahvetmiş olması...
nasıl ki bi film izlerken, dizi izlerken, kötü adamlara kızarız, içinde olmadığımız halde sinirleniriz yapılanlara, benmki de öyle bişey sanki...
kendisini değersiz bi varlık olarak hissetmesini istiyorum... çünkü hayatı boyunca herkese bunu hissettirerek yaşadı o...

ha şunu düşünürüm,
biz evlenirken hiç arayıp sormayan adam,
şimdi babayım moduna girdi...
kendisi evlenmek için kadınların üstüne ev alıoken ben bi yüzüğe gelin oldum... bunu da unutmam tabiki...

bence bir kere gitmelisinizz.zaten içli dışlı olmazsınız olmayında ama eşiniz gidiyorsa bi kere gidebilirsiniz diye düşünüyorum

benim kayınpederiminde tek kuruşu boğazımdan geçmedi . bizimde evliliğimzde en ufak bir katkısı olmadı .zevkinden çalışmadı destek olmadı oğluna .ama hiçbir zamn bunun için kızmadım . çocuklarına babalık eşine kocalık yapmadığı için kızdım . . ben ona eşimi herşeye muhtaç bıraktığı için kızıyorum. baba sevgisini amcasndan almş eşim. baba die onu bilmiş.cebine harçlığını amcası koymuş.
şimdide çocuklarından saygı bekliyor ama kesinlikle haketmiyor bende sana kesinlikle hak veriyorum gitmemende .Dediğim gibi baba eşimn değil benim olsaydı ben yinede gitmezdm .İnşallah eşinizde size karşı anlayışlı olur . . Çnkü gereğinden fazla değer karşısındaki kişiyi şımartır
. .

Lovelinya uzundur goremiyordum seni
umarim bebegin iyidir
esine kizdim ben sahsen
hemen santaja basladi bende senin babani gormem diye
senin babanla benimki birmi deseydin
ama daha yapici olmak gerekirse
bir kere git esinle ve yuz verme
uc aylik cocugun orda ne isi var bende bunu anlamadim
umarim yasaklarlarda giremezsiniz
ama guzelce konus esinle hemen zitlasma
duygularini guzel bir dille ifade et.

bence haksızsınız..
esas üzücü durumlara maruz kalanlar affetmişse size ne oluyor da tavır yapıyorsunuz.
adam diyorsunuz çünkü yolda bir kez gördüğünüzü söylüyorsunuz.madem öyle tanımadığınız bir insana bu kadar öfke ne diye..diyeceksiniz ki eşime yaptıkları..ee eşiniz affetmiş o zaman size ne?
üstelik ne yaparsa yapsın babadır.size bir şey yaptı mı?hayır
o halde insani bir görev olarak gidin geçmiş olsun deyin bence.ama durumdan kendinize vazife çıkarıp işgüzarlık yapmayın.tepki göstermek size düşmez..

Hamile olduğun zamanları hatırlıyorum inanamıyorum 3 ay nasıl geçti.
Tebrik ederim bebeğin sağlıkla büyüsün inşallah..
Sen bence bir kez bile olsa gidersin de sonrası gelir diye korkuyorsun.
Eşinle otur konuş,babana karşı hiçbir hissim yok ama senin hatrına gidiyorum de..
Lütfetmiş ol yani ifadelerinle.. Bir kez git,ne olursa olsun git.
Ama devamının gelmeyeceğini eşinden onayla.

teşekkür ederim yorumlarınıza...
akşam eşim gitme konusunu açmadı tekrar... babasnı affetmiş değil tabiki, ona da acımıorum, sadece düştüğü duruma üzülüyorum diyor... eve getirmeyi de düşünmüyor, okadar da değil dedi...
dediğiniz gibi belki onun hatrına bir kez gidebilirim...

hatta bu akşam yine onun dizisi vardı, adam eskiyi sildim yeni bi hayat kurucam filan derken, bitanesi yatıo işte hastanede senin gibi dedi...

buarada bebeğim çok şükür iyi :) bende anlamadım 3 ay nasıl geçti, sanki hiç hamile olmamışım gibime geliyor artık... hamileyken de ömrüm boyu hamileymiştim gibi hissediyordum :) o kabus gibi günler geride kaldı sayılır... en azından artık hamile değilim...
canım sıkıldığında, üzüldüğümde alıyorum bebeğimi kucağıma herşeyi unutturuyor bana...

sorma ben hem uni genclerinin catismasina ve o yillarin karmasasina ve tabiiki
aile dramindaki o ajitasyonlara kapildigim icin izliyorum..
ayy dizilere karsi olan ben o saatlerde kendimi tv onunde buluyorum :)
ali kaptana kufur ederken, metenin sinirine ortak oluyorum
osmana aglayip caroline karsi kin besliyorum
aman allahim ben tam dizici oldum :)

..

işte benim de o adama karşı olan kinim, dizideki ali kaptana beslenen kin gibi :)

Esinizi sevgisinden mahrum ettigi icin kızabilirsiniz tabiki ama esinizden fazla kinlenmenizi dogru bulmadım.
Ayrıca dügünde dernekte yardım etmemis olabilir edecek diye bir kural yok.
Böyle birseyi beklemek bana göre cok yanlıs ne kendi babamdan nede karsı taraftan isterim.
Es adayımla calısır birlikte yaparız.
Bence en mantıklısı.
Hem sonra sunu bunu biz yaptık diyende olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…