esimin bana karsi cimriligi beni bunaltiyor artik.

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhabalar sevgili ablalarim, kardeslerim,

Esim baskalarina karsi cok bonkör bir insan. Anneme, babama, ablalarima, akrabalarima hediyeler alirken hic söylenmez mesela, bu güzel birsey.
Ama bana gelince tam tersi. Bana aldigi en ufak seyi aklinda tutar, isitip isitip önüme sunar.
Biz yurtdisinda yasiyoruz, yakinda türkiyeye tatile (akraba ziyaratine) gidecegiz. Bende tiroid cikti, 3 yil icerisinde baya bir kilo aldim birden bire, 46 kilodan 61 kiloya ciktim. Pantolonlarim olmuyor, ocak ayinda 56 kiloydum, simdi 61. Üzerime zar zor olan 3 pantolonum var, yikaya yikaya onlari giyiniyorum sürekli, ama cok dar oluyor tüm hatlarimi, göbegimi belli ediyor. Dedim türkiyeye gitmeden 2-3 pantolon ismarlayim bari. Sonra havuza gideriz dedi, haydaaa bikinilerim olmuyor artik tabi, bide göbegimin görüntüsünden rahatsizim, mayo´da ismarladim. Yarin paralarini yatirayim ben dedim, toplam nekadar tuttu diye sordu: 157 lira civarinda dedim. Hemen asti suratini, iste cok degilmiymis, gerek varmiymis, türkiye ye hic bosuna gitmeyelim ozaman, yada ordan sen kendine hicbirsey alma artik gibi laflar etti. Cok sinirlendim, kirildim.
Yaa kuaföre gittim ailemle, sana ne oluyor biz duruken deyip elimi cebime attirmadilar, kozmetikci´de aynisini yaptilar, elbise almak icin kasaya gittim (ucuzluk vardi) orda´da ablam kasada kavga ede ede yine elimden aldi elbiseyi o ödedi. Yetmedi esime haksizlik olmasin diye onada üst bas aldilar sürpriz yaptilar ona. Sonra bayramda annemler cebime birde bayram harcligi sokusturdu. Mahcubiyetim tavan yapti, cok utandim. Esim nasil rahat, insan bir mahcup olur ya. Bu ismarladigim kiyafetleri´de annecigimin verdigi harclikla ödiyecektim zaten. Esim ona bile karisiyor, halbuki kendi cebinden 5 kurus para cikmadi.
Cok kiyafet aliyormusum kendime, öyle diyor bana. Bende actim agzimi yumdum gözümü. 1 yildir hep ben kisiyorum herseyimden, ordan kis burdan kis. Kendisi´de kendi üstüne basina hicbirsey almaya kiyamaz ama fast food icin harcadigi paralari hic görmez. Eskiden evde yemek yapardim, benim canim hamburger cekti deyip, gidip onlari alirdi. Ozaman hic gereksiz olmazdi harcadigi paralar. Simdi o huyundan vazgecti cok sükür.
Bir sürü kiyafet aldim sana simdiye kadar demezmi birde. Ne aldin allah askina diye sordugumda, dogum günümde, evlilik yildönümünde aldigi seyleri söylüyor ya utanmadan. Sonradan pismanmi oldu ne özür diledi, ben seni kizirdmak istedim vs vs. Hic inanasim gelmedi, hala kizginim.

Yarin ismarladigim paket gelcek. Cok kararsizim. Hic kulak asmadan alsam giysemmi kiyafetleri, yoksa gerimi yollasam? Ne yalan söyliyeyim hic hevesim kalmadi. Siz olsaniz ne yapardiniz arkadaslar?

Eşinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilmem ama özür dilesede ben devam eder bu hareketler diye düşünüyorum çünkü cimrilik böyle bişey.. yerinde olsamgeri gönderirim ve feci tavır yaparım burnundan getiririm benşm en tahammül edemediğim şeylerden cimrilik hemde sadece bana karşı olsa ..!!!! para konularının çiftler arasında ekstra rahat olması gerekir üstelik

Canim bende düsündüm bunu ama herseyden mahrum kalan yine ben olacagim ozaman. Birde esim ben sustukca konusur. Allah bir cene vermis mübarek
Okadar cok konusurki, sonunda basimin agrisina agri kesici almak zorunda kalirim. Dedigin gibi ben esimin hicbirseyden mahrum kalmasini asla istemem, o kendine birsey almazsa ben ona alirim. Ama nedense esim hic öyle degil. Haaa yada dedigim gibi alir almasina ama sonra aylar sonra bunu marifetmis gibi dile getirir, bak bende sana sunu sunu almistim diye. Babamin evinde ben böyle birsey görmedim. Annem ev hanimi, babam eve para birakirdi ve asla nereye harcandi diye sormazdi. Asla! Benim esim herseyi bilmek istiyor.

pardon canım anlamamışım..bu erkekler ne biçim yaratıklar ya insanı canından bezdirir..al boşver hemde annenin parası.

pardon canım anlamamışım..bu erkekler ne biçim yaratıklar ya insanı canından bezdirir..al boşver hemde annenin parası.

Yani birazcikta kendini benim yerime koysun, onun icin neler yaptigimi görsün. Bana harclik veriyor diyelim 20 lira, ben harcamiyorum 2-3 gün sonra geliyor yanima "canim bende hic para kalmadi, cüzdanindan 10 lira alabilirmiyim" diyor. Ben ne diyorum peki? "Aaaa tabi canim al, lazimsa 20 yi al bana lazim degil suan". Ilk baslarda paran varmi diye sorardi, bende olmasa bile var derdim, artik onuda yapmiyor taaaa ki ben söyleyene kadar.
Valla bazen oturup düsünüyorum benmi kötü alistirdim diye. Birsey istemiyorum istemiyorum, sonra iste 40 yilin basi birkac sey almak isteyince tuhafina gider oldu. Görümcelerim, Eltim, hepsi ev hanimi ama her hafta her hafta alisveristeler, üstlerine baslarina sIkir sIkir kiyafetler aliyorlar, takip takistiriyorlar. Onlar eslerini bastan öyle alistirdi. Bende " aman kocama yük olmayayim, aman zora sokmayayim, aman bosuna masraf cikarmayayim" diye diye kendi kaleme gol atmis oldum galiba

uff aslında herşey bizde bitiyor kızlar ben de aynı şekilde alıştırdım ve şu an çok zorluk çekiorum

uff aslında herşey bizde bitiyor kızlar ben de aynı şekilde alıştırdım ve şu an çok zorluk çekiorum

Valla annem bana daha evlenmeden demisti nasil baslarsan öyle gider diye, ama iste yapamadim kiyamadim. Kocam kiymetimi daha cok bilir, bana ben istemeden kendiliginden hediyeler alir, yapar eder dedim ama öyle olmuyormus. Evdeki hesap carsiya uymadi. Illaki yazili dilekce olarakmi vermemiz gerekiyor yani erkeklere isteklerimizi?

bazen yazılı da olmuyor cnm ben şu an bi yandan onunla uğraşıyorum derdimi anlatmaya çalışıyorum msnden yazarak valla bayılcam saat sabahın 6sı oldu hala saatlerdir anlatamıyorum derdimi
herşeye para bulurken sinemaya gidelim dediğimde param yok diyor çıldırcam ya bi parça bişi almıyor bana aylardır.bense varımı yoğumu ona harcıyorum ama görünmüyor işte şu sıralar yüzüne vurmaya başladım bakalım etkisi ne olucak

Bunun '' başta nasıl alıştırırsan,öyle gider...'' Sözüyle bir ilgisi yok.

Bu tamamen eşinizin huyu ve düşüncesizliğiyle ilgili bir durum.

Yani siz en başından hiç birşey istemeseniz dahi eşinizin normal de karşılaması lazım.

İstemenize gerek duymadan,belli başlı özel ihtiyaçlar vardır giyim,kuaför vb.

Bunları eşiniz biliyor ama işine gelmediği için uygulamıyor.

Yerinizde olsam eşimi kendi konuşmalarıyla başbaşa bırakırım,konuşsun dursun

Sipariş ettiğim herseyide alırım geride yollamam,giyer karşısına geçerim...

İnsanın kocası almayacakta kim alacakmış...

Cnm al sen geri gonderme..gonderdiginle kalirsin eminim ..sen gnderince ssenin niyetini anlayip pisman mi olcakk yine ayni seyleri yasicaksin..bsver agzinin tadiyla giy onlqri insqllah

Evet dedigin gibi isine gelmiyor. Banka hesabi eksiye girse, hemen benim aldiklarim sebep oluyor, 10 liralikta olsa. O bankayi onun gözünde ben eksiye sokmus olurum. Ayrica ablam bana bazen hediyeler alir (kiyafet falan), aradan zaman gecer esim sana bunu bunu aldim bak diye ablamin bana aldiklarini sanki kendisi almis gibi gösterir birde. Hic kusura bakmasin ama daha bunamadim cok sükür, kimin bana ne aldigini hatirlayabiliyorum. Uyaniga bak ya, baskasinin hediyesini benim hediyemdi diye yutturmaya calisiyor.

tatlim esinin tutumu gercekten hic hos degil ama
sana tavsiyem üzerine türkiyeye gittiginde birseyler al
hem daha modern hem daha ucuz oluyor ordakiler
150 euroya ordan daha fazlasini hem daha iyisini alabilirsin

tatlim esinin tutumu gercekten hic hos degil ama
sana tavsiyem üzerine türkiyeye gittiginde birseyler al
hem daha modern hem daha ucuz oluyor ordakiler
150 euroya ordan daha fazlasini hem daha iyisini alabilirsin

Evet canim biliyorum, 150 euroya orda belki iki katini alirim, ama ne giycem orda üstüme? Pantolonlarim olmuyor artik, yada iste zorla icine sigmaya calisiyorum ama rahat edemiyorum bu sefer hic. Tüm hatlarimi belli ediyorlar darliktan. Gitcem sonra Türkiyeye "Aaaayyy kiloooo almissin sen, göbeklenmissin sen" diye diye moralimi bozacaklar. Ondan dedim iyisimi rahat pantolon alayimda göbegimi falan sIkip ortaya cikarmasin. Düsüncem buydu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…